Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 september 2012

Harmageddon startat av väst?

Det vore väl typiskt om den europeiska obildningen och arabhatet blir det som förverkligar mayaprofetian om 2012. Enligt DN/SvD fruktar Frankrike oro efter att ha spätt på med ytterligare islamofobi, en nyhet som så många andra DN inte längre vill visa sina läsare hur bloggosfären kommenterar. Vilken ynkrygg landets största tidning blivit! Florstunn demokrati.

Att det är västerlandet som gör slut på världen "som vi känner den" har föreslagits av Hollywood många gånger, mest notabelt kanske i Terminator-filmerna.

Mayakalendern har väldigt lite med de helt urspårade européernas mentala värld att göra, men genom att de nu vävt in midvinter 2012 som en hållpunkt i sin kollektiva fantasi (se Wikipedia), förstår vi att något är på gång för den kolonialistiska vita vampyr som länge nog hållit världen förslavad genom män som Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven och Angela Merkel. 

En postkapitalistisk världsordning kan vara närmare än man tror.

Jag gav mitt bidrag till spekulationen i det här inlägget om bankvärlden, där jag noterade den 9 november, mindre än två månader fram i tiden. Då sker ett spektakulärt möte mellan Satans egen stjärna och Bestraffaren (eller den Bestraffade), den halshuggna södra månnoden.


Konjunktionen är på inget sätt unik eller ovanlig som Maya-kalenderns långa perioder, baserade på ett komplext kalendariskt system. Månnoderna cirklar genom zodiaken på knappa 19 år. 

Vad som gör 2012 lite extra laddat är att mötet mellan den onda stjärnan och den ondaste av de två månnoderna är att detta också är månaden när livskraften Solen, redan från början svag i Vågen genom Solens fall där, helt släcks av den stränge men rättvise domaren Saturnus som på omvänt sätt anses "upphöjd" i Vågen. 

Detta stavar till storskalig död i den gudomliga rättvisans namn. Terrordåd någon? Minns i så fall att straffet är rättmätigt, att straffets mottagarna kollektivt har tjänat ihop till det som händer. Väst har så imbecillt fixerat sig på individen att den helt slutat förstå hur livet självt fungerar, att "karma" ackumuleras på flera nivåer.

Eftersom, återigen, Saturnus under sin tid i Vågen disponeras av Vågens härskare Venus - och Venus är fallen i privatistiska och profitorienterade Jungfrun har Domaren ett besked att ge om den urartning som drabbat västvärlden. Det finns en ekonomisk aspekt i den förmörkelse som ligger planlagt i kosmos denna november. Då Draksvansen indikerar problem för Venus även på sin sida, och Venus har så mycket med att ge folken ett opium för att deras lydnad anar vi att bristfällig förnöjsamhet med tillvaron kan vara ett annat motiv som skapar oro.

Socialdemokraterna säger att de ska återkomma om frågan om vinster inom vården och kissblöjor för de gamla i höst (apropå obefintlig Venus i livet). Det ska bli spännande att se vad det här numera svårt högerinfiltrerade partiet kommer fram till. 

Enligt horoskopet för Riksdagens öppnande för arbetsåret 2012/13 väntar bara mer elände svenska folket. Men kanske kommer internationella utvecklingar att få svenskarna i och utanför riksdagen att vakna upp och inse hur allvarligt på övertid den västerländska profitmentaliteten är. 

Paradoxalt är mentaliteten ett arv från två sjuka kristna män, Luther och Calvin! Ingen av dem hade en aning om vad kristendom är. Kristendomen befattar sig inte med att tänka "vinst för min del" utan frågar sig hur den bäst kan hjälpa sin nästa. Därför är alla partier i Europa med något kristet i beteckningen i själva verket Satans förklädda sändebud.

*****

Hur "extra laddat" är årets möte mellan Algol och Draksvansen?

Genom veckovisa stickprov på Draksvansens exakta möte med Satans huvud (±2°) med det stående kravet att Domaren Saturnus måste vara i sitt upphöjda läge i Vågen, framgår att denna typ av symboliskt förtätad tid bara ha förekommit tretton (13) gånger under de senaste 2.000 åren.

Programvaran ZET producerar denna lista:

Range of search: 1.01.0000 - 1.01.2013
In steps of: 168h 0m
Search for...:
sa.lib & snd.tau[0-4]

Realization intervals (begin - end):
20.05.0041  0:00 (GMT) -  3.06.0041  0:00 (GMT)
 7.01.0097  0:00 (GMT) - 18.02.0097  0:00 (GMT)
25.10.0245  0:00 (GMT) -  3.01.0246  0:00 (GMT)
12.08.0394  0:00 (GMT) - 23.09.0394  0:00 (GMT)
14.03.0599  0:00 (GMT) - 23.05.0599  0:00 (GMT)
 2.12.0803  0:00 (GMT) - 23.12.0803  0:00 (GMT)
31.07.0952  0:00 (GMT) -  9.10.0952  0:00 (GMT)
18.05.1101  0:00 (GMT) - 27.07.1101  0:00 (GMT)
18.12.1305  0:00 (GMT) - 26.02.1306  0:00 (GMT)
 5.10.1454  0:00 (GMT) -  2.11.1454  0:00 (GMT)
24.05.1659  0:00 (GMT) - 26.07.1659  0:00 (GMT)
 9.04.1808  0:00 (GMT) - 14.05.1808  0:00 (GMT)
13.10.2012  0:00 (GMT) - 22.12.2012  0:00 (GMT)
I början av vår tideräkning är det tunnsått med data. Men...

År 245 översvämmas England av en stor flod och i Asien samlar sig vietnameserna mot en invasion från Kina. Talet om "treårigt motstånd" visar dock att det är mytologisk historia, för den kinesiska Förvandlingarnas bok använder just treåriga episoder (bl.a. krig) som standardformel för en militär eller annan tilldragelse av medellång varaktighet ("tio år" betecknar en mycket lång cykel).

År 394, den romerske kejsar Theodosius I besegrar och dödar Eugenius som orättmätigt tillvällat sig makten. I Kina dödas den sista härskaren av den tidigare Chin-dynastin.
I Medelhavsområdet attackerar en ond kyrkoman den lärde Origenes och kräver fördömande av honom och hans läror om reinkarnation och alltings slutliga "återställelse". Origenes var en bildad människa med tydlig inblick i Platons filosofi. Drägg har alltid slagits mot dem som ser och förstår bättre än de själva - vem minns inte Svenskt Näringslivs kalkon 2011: "högskoleämnet filosofi är inte lönsamt"!

Den som så önskar kan gå igenom de andra årtalen. Min misstanke är att det lär finnas dräpta regenter eller krig som syftar till upprättelse både dessa och andra år, men att i samtliga fall undersöka huruvida det var rättfärdiga straffdomar, skulle vara en forskargärning som toge veckor kanske månader i anspråk. Och det här är bara ett kuriöst blogginlägg.


PS. Det bör påpekas att vid inget av de föregående tolv tillfällena har den fallna Solen i Vågen varit inbegripen i konfigurationen. Detta är alltså en extremt sällsynt konfiguration. Vid kollen av Solens positioner under de trettion snävt satta intervallen ser år 394 intressant ut! Perioden såg en nymåne i Lejonet som både inkluderade krigaren Mars och Merkurius.


7 kommentarer:

Fremden sa...

Luthers arbetsetik är en missuppfattning.
Mannen påtalade att kontakten med Gud går genom individen, inte genom indirekta professionella präster. En form av kommunism, du så glatt skriver om.

Det själsliga arbetet, kontra det materiella arbetet.

Havsörnen sa...

9 november är tre dagar efter Election Day i USA också. Vem vinner? Reverse engineering är enklare, som synes här:

http://ockult.blogspot.com/2010/01/astrologiskt-grattis-till-valsegern.html

Hihi :)

Seaward sa...

@Fremden. Jag syftade här på Luthers tvåvärldsregemente som ber den kristne låta överheten styra och ställa över dem. Så långt från den urpsungliga judisk-kristna läran som tänkas kan!

(Det blev också ett judiskt uppror mot förtryckaren Rom 66-70 innan paradoxen bara några hundra år senare, som ser den ideologiska konstruktionen "kristendom" göra parti med Rom och bekämpa kyrkan i Egypten där en mer genuin gren av kristendom florerade – snarlik den som också florerat i Syrien under den närmaste tiden efter Judiska kriget och Diasporan.)

@Havsörnen. När utgången stod klar några veckor före det svenska valet 2010 reviderade jag den felaktiga tolkningen av kinesernas svårbegripliga symbolik. Jag har också noterat att "kinaprognosen" som rörde Reinfeldt stämde bättre.

Om du inte varit så upptagen av billiga och grumliga poänger, hade du i den intellektuella hederlighetens namn hellre länkat till det materialet och kanske kunnat bidra med en problematisering av astrologisk eller för den delen all prognostisk verksamhet. Det skedda låter sig lättare rationaliseras än att från ”den logiska luftnivån” skapa en hypotetisk framtid. Det vet de handfallna forskarna som söker förutsäga virus mutationer en hel del om.

Seaward sa...

PS havsörnen. Det slår mig att du kanske inte förstår vad den surmulna responsen handlar om. Det viktigaste universitet och högskola lär ut, är intellektuell hederlighet.

Finns en reviderad text anstår det en ärbar människa att utgå från den i sitt resonemang. Du beter dig här som en annan sort och söker komisk poäng på typografiska eller faktafel i förstaupplagan fast andraupplagan redan rättat dem. Det är inte så snillrikt och därför spelade jag inte med i ditt fnittrande uppslag.


Jag glömde tacka för att du påminde om att det amerikanska valet ligger så nära det laddade datumet, så tack! Eftersom väl ingen tror på den skruvade tesen om Harmgeddon inom två månader skulle _verklig_ astrologi studera den här perioden i perspektiv av de nationalhoroskop som intresserar...

Havsörnen sa...

Jag kände inte till den reviderade tolkningen, eftersom bloggen innehåller tusentals inlägg. Den första prognosen innehåller inte någon uppdatering eller ens hånande kommentar från någon bloggläsare, av den enkla anledningen förstås att inlägget vid valutgången ligger många sidor bakåt i blogghistorien.

Ett problem vid prognostisk verksamhet är dels att det finns så många parametrar att ta hänsyn till och dels att ingen vet vilket prognossystem som fungerar (förmodligen är mängden riktiga prognoser lika många som de felaktiga). T ex, är det en "vinst" att bli president under en period med möjligt dollarras, upplopp och inbördeskrig? Är det personens karma att undvika eventuellt framtida lönnmord, etc. Ska man titta på datumet för valet och dra slutsatser därifrån eller ska man titta på vardera kandidats transiter, vilket kan vara mycket problematiskt av nämnda skäl. Eller ska man titta på landets horoskop? Egentligen behöver man inte bry sig, för det som är meningen sker ju ändå. Och om det är meningen att vi ska veta så kan man ju skita i att rösta och bara använda spåmän till att utse president. Eller så kan man sluta med dimridåval och sätta tolv icke-ateistiska filosofer runt ett bord som får besluta hur landet ska styras bäst. Efter fyra år avlöses de av tolv andra.

Det enklaste valet att förutspå var väl Carter/Reagan. Det var dags för pendeln att svänga till höger då.

Kanske är noderna det mest intressanta att titta på. Obamas födelse-MC är i konjunktion med valdagens Rahu och hans Måne med valdagens Ketu. Romneys exakta Mån-Jupiter konjunktion ligger två grader från valdagens Rahu, hans Asc i Oxen är i konjunktion med Ketu medan hans egna noder är de omvända: Rahu i Oxen och Ketu i Skorpionen.

Numerologi: Romney har personligt år 2 = samarbete, väntan, jäsningsperiod. Obama har 8:ans år = karma, kraftperiod, måluppfyllnad. För att vara exakt så är Romneys personliga år 20 (DOMEDAGEN) och Obamas 17 (STJÄRNAN). Valdagens tal blir 22 (NARREN). 11 + 6 + 2+0 +1+2 = 22.

Oftast sitter sittande presidenter kvar, om inte motståndaren är ovanligt stark. Samtidigt har inte Obama lyckats genomföra minsta lilla Hope & Change som han lovade. Kan det vara så att det är ödesbestämt att det amerikanska folket ska bli väldigt upprörda över valresultatet?

Ja, vad ska man dra för slutsats av detta? Att det är svårt med förutsägelser.

Seaward sa...

Håller helt med i de svindlande komplikationer man ser när man verkligen börjar titta på ämnet! Men tar man en valdag som ett givet är kan man se hela horoskopet som neutralt (moraliskt och i alla andra avseenden) och studerar enbart hur pass väl de intresserade parterna ”klickar” med det horoskopet. Det håller jag helt med om, och det är väl den gängse metoden för att eventuellt komma fram till vilken som blir USA-valets segrare. Vem som ”attraheras” av valdagen, och vem ”repelleras” av den.

Anlägger man värderande eller t.o.m. moraliska perspektiv på horoskopet för en viss dag så kan den vara en lämplig dag att starta Andra världskriget eller Harmageddon, men dagen i sig medför inget, individer måste fortfarande interagera med ”laddningen i luften”. (Hur man förr spådde väder med astrologin är ett ämne jag aldrig ens brytt mig om att titta på. Men de astrologiska asketerna i Döda havsområdet för 2.000 år sedan verkar ha studerat Månen, zodiaktecknen med särskilt hänsyn till åskväder. Kanske av intresse för sina regnvattencisterner i ökenhettan. Ett textfragment (”Brontologiet”) har hittats som kopplar en månfas till Tvillingarnas tecken och åska, vilket påminner om att två av Jesus lärjungar kallades ”åskans söner”, det mesta av historien om hur en liten andlig grupp sjösatte världshistoriens mest berömda religiösa namn har ohjälpligt gått förlorat).

De kinesiska ”rebusarna” är ännu svårare (och i praktiken oanvändbara) eftersom de klär de verksamma trenderna eller principerna i fikonspråk och kinesiskan inte inner några personliga pronomen eller prepositioner. VEM är segraren i ett positivt symboliskt scenario? Flera prognoser i I-Ching är korrumperade, eller ringar in fel sakförhållande i den dominanta västerländska översättningen av Richard Wilhelm. Det tog mig många år att inse hur svårt det var, och i det läget släppte jag ämnet eftersom man måste kunna kinesiska och vara språkexpert för att kunna bidra med något bättre.

Segraren i USA-valet har jag inte skrivit något inlägg om, helt enkelt för att jag är mer nyfiken på zodiaksymbolikens förankring i den fortgående ”potentiella” Berättelsen än i faktisk prognosverksamhet. Detta ser du tydligt av mitt horoskop med Månen (i Luft) exakt i öster med formaliserande (strukturorienterade) Saturnus i opposition.

Skisser i luften - luftslottskonstruktioner - äger sin egen sanning även om de inte manifesteras i det fysiska eller som historiska tilldragelser. (Medan allt är gyttjigt och dovt på jorden pågår samtidigt ett krig i andevärlden.) Skulle t.ex. Obama få fyra år till fortsätter han att vara USA:s svagaste president någonsin eftersom landets mörker är så kompakt.

Det påminner lite om hur Sveriges riksdag nyss öppnade under bleka omen, besannade av Borgs budget som på typiskt högermaner hackar ännu mer på de arbetslösa. Det är ju omöjligt för högern att medge att det är deras eget system och brist på värderingar (förutom fixeringen på ekonomiska variabler) som skapar samhällsmisären.

Seaward sa...

PS. Om du på Ockulta ögat klickar etiketten "astrologi (kinesisk)" ser du snart att de astrologiska prognoser i lika hög grad är "fromma förhoppningar" och försök att sätta tankeluften i rörelse. Möjligen två nivåer för ambitiöst (astrologi + skruv) med tanke på från vilken tid och plats i historien detta är.