Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 september 2012

Göran Greider & den onda stjärnan

[Detta inlägg kräver att man först läst det om den korrupta SIDA-chefen - det är en fortsatt diskussion om stjärnan Algol.]

En av Sveriges vassaste politiska kommentatorer, Göran Greider, kommenterar i DN Leif Pagrotskys minst sagt självutslätande förslag att låta moderat skattepolitik fortsätta och gälla för det rätta. 

Socialdemokratins "förnyelse" är troligen västvärldens värsta ideologiska svek någonsin. Och detta är alla borde kunna se hur den västerländska konsumisten är en död människoart och att våra dagar är räknade. Fegt och kortsiktigt söker socialdemokratin vinna populistiskt stöd istället för det enda som återstår under den korta tid västerlandet som vi idag känner det har kvar: ge sig ut på en bildningskampanj och lära ut det Karl Marx såg vid horisonten efter det marknadskapitalistiska samhället Miljöpartiet har fingrat på hans hypermoderna vision om ett samhälle utan tillväxt och räknenissar.

Men på bara några år har också detta parti urartat till Stockholmspatrask, cityboende "miljövänner" vars enda engagemang är sina egna jogging-trimmade kroppar, folk med pengar som har råd att köpa miljövänligt och sluter avtal med högern om att hålla utlänningar och flyktingar borta från den gröna idyll de försöker gömma sig bakom, gröna parker i Stockholm för oss miljöpartister. Vidriga kräk, faktiskt värre än moderaterna som åtminstone skyltar med hur egoistiska och hur ointresserade av att skapa en ny och bättre västerlänning som även övriga världen kan acceptera som en jämlike är. Sanna mina ord, de kommer att dö i sina egna välfärdsspyor.

Efter det förra inlägget om SIDA-chefen och hennes vänskapskorruption blir frågan om den onda stjärnan Algol aktuell ännu en gång. För Göran Greider har också en nästan exakt opposition mellan den materialistiska och fallna människans projektion av sin egen ondska på "den andre" på en oskyldig stjärna ute i rymden. En stjärna som sedan återverkar på jorden efter att ha blandads med "jordens vibrationer" influerar planeten i opposition till den själv.



Här är det intellektets Merkurius som träffas av den samlade effekten av Algol och planeten Jorden. Jag har sökt illustrera hur blicken (aspekten) från Hin Håle blir skruvad när den passerar genom vår planet och så att säga stärker sig själv med mer av samma vara (Intighet multiplicerat med Intighet förblir Intighet).

Det är alltså materialismen som total Negation av allt som drabbar Skorpionen, som lustigt nog själv är ett tecken känt för att vara negativ! Jag har i något annat inlägg föreslagit att man också kan se Skorpionen som källan till projektionen av Satan eller det onda i tillvaron. Och dödens tecken borde veta, eftersom det paradisiska och lantliga Oxens tecken i antiken kallades "Dödsrikets port". 

I samma ögonblick spädbarnet öppnade sin mun (Oxen = munnens tecken) och för första gången trevade efter moderkossans mjölk började vandringen in i dödsriket. Sett på detta sätt är dödens Skorpion i själva verket uppvaknandet till verkligt liv! Det viktiga studiet av 216 ateisthoroskop avslöjade faktiskt just detta genom den påfallande bristen på ateister när Solen passerade Skorpionen och den efterföljande Skytten, religionens, filosofins och den insiktsfulla människans tecken. Implikationerna av detta test är oerhörda och ännu ett av många tecken på att astrologin "fungerar" som den här bloggen producerat. I himlarna vet man vad som pågår.

Vi kan därför sluta oss till att Skorpionen är det slöa sinnets och den världstillvända människans principiella motsats och häcklare. Och det är ju faktiskt så Satan beskrivs i en tradition. Han förföljer och driver med människorna (bland annat genom att korrumpera dem) tills dess att själen vaknar till liv och ser sina felsteg. Det är Djävulen som hjälper den giriga till det moraliska felsteget, hjälper den suicidale att hoppa från byggnaden, driver Svenskt Näringsliv till att kalla filosofi, mänsklighetens enda räddning, för "olönsam".

Merkurius kan vara astrologins mest sensitiva planet, precis som kvicksilver omedelbart avläser temperaturförändringar. Merkurius är "mer" än Månen, eftersom sinnet bara räcker upp till Månen, är Månen dvs. den sublunära eller världsliga sfären. Den som vill ha tillgång till budskap från högre intelligensnivåer måste stå på god fot med Merkurius, vår Översjäl eller, som enkelt folk säger, "skyddsängel".

Filosofen Platon gjorde en åtskillnad mellan dem som bara levde i åsikternas värld - lunatiker. I bland är den intrycksdrivna människan i kontakt med sanningen men ibland inte. Hon vet inte vilketdera för hon ägnar sig bara åt tyckande. Hon domineras av Månen. Den rationella själen dominerar hos de vars Merkurius styr och dessutom utifrån en astrologisk granskning verkar fungera felfritt.

Hur har Göran Greider det, med en Merkurius som attackeras av den korrumperande Satan? Till att börja med har han ett talfel. Det som är hyperexakt och perfekt logik i hans skrivna ord, har jag på radio hört som ett inre övertrygg som surrar och sjuder och kämpar för att artikulera sig. Han har en mycket särartad kommunikationsstil som förefaller stämma bra med den degradering Satan och dennes naturliga koppling till Jordelementet - som i sin tur är så nära det går att komma den helt formlösa rena Ondskan.

Greiders myckna surrande för att få tankarna att materialiseras i det talade ordet kan mycket väl vara en effekt av stjärnan Algol så nära en exakt opposition till det talade och skriva ordets Merkurius. (Bland zodiaktecknen delas kommunikation annorlunda, och Oxen har helt med det orala att göra och nästföljande merkuriska Tvillingarna enbart med skrivspråket att göra.)

Samtidigt bör man tänka på fräsandet när Eld och Vatten kommer samman och här står säkerligen Månen i Väduren - når Oxen först runt 19.00 på kvällen. För Mån-Oxens stil, tänk Mona Sahlin. Så släpig är inte Greider, han liknar tvärtom Håkan Juholt i sin intensitet där problemet också var månplaceringen, Fiskarna eller Väduren. Så de här tre namnen tillsammans ber oss en känsla för hur den intensiva Väduren som sinnelag kan tänkas låta. Varför Greider surrar så mycket beror på att Vädurssinnets härskare Mars ligger i Vatten, i Skorpionen och elementen exploderar på ett vitalt sätt närhelst sinnet sätts i rörelse.

Avsaknaden av planeter i Oxen kan vara det som räddar Greider undan "den sataniska axeln" - emblemet för ett försjunket frossande i världsligheter. Man kan visserligen se hans surrande och ljudande av sina ord som just "ordfrossande" - att en negativ konsumerande kraft söker svälja det han vill uttrycka. Han slåss mot Satans totala Negation i varje ord han lyckas få över sina läppar. (Eld/Vatten-konflikten motsäger inte detta.) 

Jag har t.ex. följande fall av svår stamning i barndomen (det mesta växte bort) och Satans huvud tycks spela in även här, fast på ett än mer komplext sätt:




Vid en nymåne i debutantens tecken Väduren hänger naturligtvis mycket på hur tecknets härskare Mars står placerad. Positionen i den muntligt orerande Oxen är inte en stark position - det vi ser här är faktiskt det svenska folkets genomsnittsnivå: nationalhoroskopet har ett sinne i eldfängda och direkt Väduren, men disponenten står begravd i "dödsrikets" materialistiska Oxe och är därtill direkt infekterad av Satans huvud. Svenskar är direkta och oförfinade i sin kommunikation. Vardagliga och aggressionshämmade för att sedan snabbt slå över i verbal aggression. 

Svenska folket är faktiskt inte tränade att nyttja kommentarspalter som medierna började erbjuda men nu en efter en stänger igen pga. näthatet som kommer ur folkdjupet. 

Svenskarna är ett folk Satan älskar för deras materialism. Svenskarna kan vara Djävulens utvalda folk, härifrån kommer mycket av den ondska som drabbar världens alla folk. Och då talar jag inte bara vår vapenexport utan numera också it-fascisterna som samvetslöst exporterar telekomteknologi till världens diktaturer. Oxen - muntligt prat - ja mobilerna har degraderats till en infantil nivå och liknar numera mest barnprat - ett bollande fram och åter av "clip" - bilder, filmsnuttar och mer bilder. Och nödtorftiga meningar då och då. 

Det är tydligt att Sverige bidrar till den här intellektuella degraderingen av mänskligheten. Just så vill Satan ha det, för intellektet - Luftelementet - är jorden främmande. Luften är fri men den bundne vill binda andra. Därav Svenskt Näringslivs magnifika Satan och massor av Jordelementet i tionde makthuset. Konsumera dig till din andliga död!

Det stammande horoskopet bjuder visserligen inte på en exakt konjunktion mellan Satan och Merkurius (till skillnad från Greiders opposition mot det korrumperande mörkret), men här sammanbinds å andra sidan två antagonistiska element, de som har allra minst med varandra att göra. 

Eld är ren andlig klarsyn och Jord är beckmörker. I sammanblandning uppstår gärna stridigheter (och svenska nationalsjälen visar sig alltså ha kriget inom sig - hittade vi inga fiender uppfann vi dem, men finns det tacksamt viss invandring till landet så att den territoriellt fastbundna Mars i Oxen får något att hetsa över, "andras" intrång på det idioten fått för sig är hans marker. 

Läs en Vilda västern-bok (9-10 år) och lär dig något svensk: rödskinnen visste att ingen människa kan äga marken, vi bara lånar den under de moment våra fötter vidrör den! Allt detta är den store Andens domän. Andra folk har förstått sin plats i tingens ordning. Svenskens mentala rörelsefrihet verkar ha krympt till det rumsliga avstånd som hindrar hans ägodelar från att störta samman i ett kompakt svart hål som samtidigt både är det materialistiska mörkret och dess negation.

Horoskopet för den svårt stammande har också hämmaren Saturnus som en extra pålaga på debutantens nymåne. Vi har alltså fråga om ett sjukligt dåligt självförtroende som vid minsta upphetsning börjar snubbla på orden. Notera hur det faktiskt pågår en "trög passion" i det döda Jordelementet: Mars med Venus för "förhöjd libido". Den här mannen blev som vuxen en extrem materialist, vilket man kunde ha förutspått med den underjordiska (Oxen =dödsriket) branden som en bas för den projektorienterade nymånen i Väduren. 

Fascinerande nog är detta en skandinavisk födelsedag. Samma dag, månad och år föddes på andra sidan världen Naomi Klein, militant antikapitalist. Så man önskar att hennes födelsetimma var känd så man kunde förstå hur detta är möjligt. Två personer lika fixerade vid det materiella (Oxen) men med diametralt motsatt åsikt om storföretagen!

Det var många ord om enbart de externa tecknen på Greiders sataniska angrepp mot Merkurius! Men varför är hans omdöme så ogrumlat och så tydligt på ett kraftfullt och radikalt sätt? (Hans spin-offs på den politiske Strindberg på Aftonbladets kultursidor för några månader sedan var verkligen starka.)

Till att börja med gör en månacendent i Väduren krigaren Mars till en neutral kraft. Den är visserligen en naturlig källa till elände, men spär inte här på problemen utan kan användas till att dräpa den som döden förtjänar. Lika viktigt är att Månen, individens sinnelag, är en välgörare för alla med Väduren stigande i öster. Här är den tesen en smula redundant eftersom det just är Månen vi använder för att etablera ett tecken i öster - på sinnelagets nivå.

Det finns faktiskt några fall där en människans eget sinnelag är hennes egen värsta fiende och Fredrik Reinfeldt med Jungfrun stigande i öster är ett exempel på det. Då hänger allt på att Jungfruns välgörande härskare Merkurius gör ett fullgott arbete, vilket den långtifrån gör i Reinfeldts fall. Resultatet blir en människa med en människosyn och inskränkt pengaorienterad världsbild som är värd allt förakt.

Göran Greider föddes under bättre omständigheter, för inte bara är hans sinne gott, sinnets disponent kraftfull i attacken men "neutral". Båda dessa delar också tecken med astrologins stora välgörare Jupiter som vid Väduren i öster också är verksam som sådan. Det är med andra ord en ganska fenomenal representant för Skorpionens släkte vi ser i Göran Greider.

Och som testet av 216 ateister visade, tycks Solen i Skorpionen ha kommit längre än till den banala slutsatsen genom sin markanta underrepresentation. Mycket riktigt genomgick också Greider en omvändelse för ett antal år sedan och räknar sig nu som gudstroende.

Eftersom själva Solen anses vara en illgörare i indisk astrologi (med särskild syftning på hur Solen förbränner och torkar ut det njutbara livet för människan) stärks Greiders karta ytterligare genom att han via sinneslagets ascendent visar sig ha en "neutralt verksam" Sol. Det är således många viktiga faktorer som beter sig väl på denna himmel.

Merkurius är dock en verksam illgärningsman - hans ord kan antingen skada eller gå skadans ärenden. Men faktum är att Merkurius är den minst viktiga planeten i Skorpionen eftersom åldern spelar roll vid tolkningen. Åldermannen är alltid den planet som hunnit längst i tecknet, och därmed ska vi här beskriva Göran Greider som en typisk Sol-Skorpion med den andliga välgöraren Jupiter i sitt närmaste följe. Detta är inget annat än beskrivningen av en upplyst konung!

En mycket sen Måne i Väduren skulle kunna ta över och bli hela horoskopets atma karaka (själens indikator, vart själen vill gå). Det skulle också vara ett tecken i godhetens tecken, och en födelse vid middagstid eller senare (intill att den går in i Oxen) skulle göra Månen till horoskopets atma karaka. Och det kan mycket väl stämma för det är inte konungen eller individen (Solen) Greider har i sitt hjärta, utan folket (Månen)! Och det skulle bara bevisa än mer att han är en verklig solkonung, och mer än troligt varit kung (eller motsvarande) i ett tidigare liv. 

Det är bara genom den typen av tidigare liv-upplevelse genuint ansvar i kombination med politisk medvetenhet uppstår som en naturlig kvalitet i själen. Greider är en sådan själ, men till synes förspilld på en materialistisk öken som Sverige. Nå, man måste förmoda att dessa sanna kungar inte längre återföds på jorden för sin egen höga bekvämlighets skull (likt själviska och fega kräk som Reinfeldt) utan för att de faktiskt vill förbättra MÄNNISKORS villkor.

Det är således uppenbart att horoskopet som helhet gör en Satans korruption av Greiders Merkurius ganska osannolik. Det innehåller ett antal ytterst fördelaktiga motgifter. Den här Skorpionens gift används helt för rättvisans sak.


Andra Skorpioner av årgång 1959

Utöver Greider har bara fyra namn letat sig in i min samling om 6.300 kartor och av dem är två anonyma fall.

  • Sean Young;20.11.1959 - aktrisen som tyvärr illustrerar Vattenelementets sämre sida, alkoholism och ett negativt sinne. Både Sol och Måne i Vatten (Måenn i svampiga Kräftan)
  • Anonym 1;23.11.1959 - byggingenjör, familjefar, inga biografiska data. Måneni Lejonet (som har en del med monumentalkonst och monumentalbyggnation att göra)
  • Oscar Swartz;1.12.1959 - grundare av internetleverantören Bahanhof och ivrig förespråkare av sex och porr på nätet, ett exempel på den lägre, dräggiga sidan av Skorpionen. Nymåne i Skorpionen vilket för tankarna till den bestialiske massmördaren Ted Bundy med ett liknande övertryck i Skorpionen.
  • Anonym 2;8.12.1959 - en flyktig kvinnlig bekant med den sorglig upplevelse i bagaget av typen Skorpionen som terror. Fångades och stängdes i en tidigare relation in av en bestialisk "sexualtrakassserande" man. Efter det livrädd för relationer. Månen med "bestraffade" södra månnoden i martyrens Vattentecken Fiskarna. (Vår relation var kort och allt hon ville var bara att utgjuta sig om detta trauma i hennes liv. Som den goda människa jag är, skippade jag alla tankar på ett one night stand och blev en lyssnare istället!)
  • Göran Greider;12.12.1959

Som synes har alla utom fastighetskonstruktören med sin Måne i Eld problem med den lägre vegetativa själen i dess "dräggiga" Vattentillstånd. Vi har därför inga Månar i Jord att jämföra Greider med, men mycket talar för att han också har en lätt och positiv Måne i Eld. Livet tycks mindre komplicerat i värmen och ljuset än för dem som har ett sinne i Vatten och det är också så dessa två beskrevs i antiken, som glädjens och sorgens element respektive.

Inga kommentarer: