Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 september 2012

Dagens två girigbukar i högerregeringen



Två högermän som både arbetar och tjänar gott och samtidigt får ut en bra månadslön i avgångsvederlag från sitt riksdagsarbete (Ekot). 

Reinfeldts "arbetslinje" är sannerligen märklig. Genom att låta dessa bolagsmän ha lönen innestående i egna företag skyfflar Reinfeldt svenska folkets pengar över den del av politikerskrået som också är näriga företagarsjälar. En bisarr tingens ordning att girighet belönas - institutionaliseras - genom sådana här regler. (Var det redan socialdemokratin under deras sista korrumperade år som förtäckt högerparti som introducerade den här variationen på oärlig skatteplanering?)

Ericsson (kd) är astrologiskt intressant. Han är den som vägrar svara på Ekots frågor utan föregående förberedelse. Han har samma dogmatiska sinnelag som Mona Sahlin, om vilken socialdemokratins senaste förrädare nyblivne riskkapitalisten Göran Persson sade att hon var bra på att läsa manus innantill och underförstått inte kunde tänka eller operera under eldgivning. 

Oxen har tendensen att stanna i steget och "tjura" när det inte passar höga vederbörande. Ericsson blev så tjurig över att ha ertappats i sin materialism att han sedan även ställde in ett senarelagt möte han erbjöds för att hunna samla ihop sig. 




Kristdemokraten Zetterberg är lika rolig (eller tragisk), för han - nominellt kristen - avsvär sig allt moraliskt omdöme genom att påstå att regelverket för dubbla inkomster ger honom moraliskt rätt! 

Här hittar vi ett annat av de materialistiska Jordtecknen som sinnelagsindikator och det är inte otippat regelverkets och formalismens tecken Stenbocken. Också känd som en hycklare, en som gömmer sig bakom lagens bokstav just för att den saknar en genuin upplevelse av rätt och fel!



Två dypölar alltså, och ytterligare ett tecken på att Jord och Vatten verkligen skapar en lägre, materialistisk typ av människa. Säkerligen tror kristdemokratiske Zetterberg på Jesus på något till intet förpliktande sätt. Det finns dock en skenbart sprittande energisk axel mellan Eld och Luft, vilka tillsammans tecknar en levande ande. 

Men Saturnus i Lejonet står på fiendemark. Den äkta solkungen skulle aldrig acceptera baksluga rationaliseringar. Att likställa moral med ett regelverk är rent skamligt!

Det är notabelt att här är ÄNNU ETT HÖGERPOLITISKT EXEMPEL (bloggen har hittat flera stycken) på hur den kalla Saturnus stänger den äkta konungen, stjärnan Regulus, ute ur systemet. 

Zetterberg är därför en explicit Judas som svikit kristendomens budskap för bara 30 silverpenningar. Bör han också gå och hänga sig från ett träd när han inser hur lågt han sjunkit i sitt svek mot det goda idealet? 

*****

Jag går igenom övriga personer på Ekots lista och genast bryts trenden av hypermaterialism (både Sol och Måne i Jord eller i en kombination av Jord och Vatten). Något annat hade inte varit att vänta. Men det är heller inte de som är de skandalösa eftersom Ekot säkerligen fyllt på med flera under huvudavslöjandet om de hittat fler dubbelspelare än Ericsson och Zetterberg. Dessa två kartor är därför representativa för DET TYPISKA utfallet när båda Ljusen sjunkit ner i den sublunära dyngan och individens liv helt kretsar kring närighet och ett ständigt begär att krafsa åt sig lite mer materiella tillgångar.

Huruvida det ligger en djupare mening i att båda männen med dubbel inkomst föddes under det duala tecknet Fiskarna, kan säkert bloggens få regelbundna läsare själva lista ut! Denna Sol borde enligt indisk astrologi sysselsätta sig med arbetet på sin själs rening.

Ska man ta de här två fallen som en antydan att ett jordbundet sinnelag utövar en så stark negativism att Solen väljer den "fallande fiskens" väg och förorenar sin själ ytterligare? I så fall har vi ett riktmärke för så kallat fördömda själar, de som har bokat det här livet för att ytterligare sjunka ner i den falska materialismen. 

Vidgar man då perspektivet ytterligare, kan man tänka sig att detta liv är själens mörka natt, och att den levande varelsen inom dessa två ömkliga högerpolitiker först i nästa eller kanske näst-nästa jordekropp kommer att ha degraderat sig så att polariteten vänder och själen slutligen börjar genomskåda sitt fördärv. Ingen vet egentligen hur den här evighetsmaskinen är designad, vi bara fann oss här med uppgiften att försöka förstå. Inte att sjunka ner till nidbilder av giriga djur.





Inga kommentarer: