Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 15 september 2012

Byt partinamn till Moderata fascister!

Newsmill har en god göteborgare av märket (v) slagit huvudet på spiken och noterat avsaknaden i högermedier av "journalister som både älskar kapitalismen och samtidigt är beredda att offra allt för att avslöja sanningen om internationella bolag med olja och blod på sina händer."

Klart värre är det för närvarande (men inte länge till) "regeringsbärande" pr-tricket "Nya Moderaterna". Här saknas inte bara lidelse för objektivitet, deras partiledare vadar nu till knäna i sina lögner och spelade förvåning över högerpolitikens verkningar på den lilla människan i samhället. Sofia Arkelstens "historiekunskaper" (om t.ex. vilket parti som i själva verket sökte förhala kvinnans rösträtt) är regel snarare än undantag. Det kriminellt aningslösa folket har placerat rena drängar i dyra kläder i maktställning. Och landet faller i bitar.

Nu har tydligen en annan moderat rört upp en storm och Aftonbladets ledare tar den pöbelaktiga kvinnan rejält i örat. För ett knappt år sedan noterade jag en tidigare dumhet från samma människa och skrev om det i inlägget Moderater har ett kollektivpsyke



Men efter hennes senaste avslöjande av litenhetens brist på intellektuell överblick av mänsklighetens villkor, måste det sägas i klartext vad ett totalt Jord- och Vattendominerat horoskop hotar med:

En fascistoid människa med en perverst skev världsbild.

Man kan fullständigt lämna därhän den ensamma lilla kärleksgudinnan i Luftelementet, det här är Hitlers och Mussolinis show och människosyn hela vägen, de bruna och de svarta. De här horoskopen blir typiskt antingen Sverigedemokrater eller Moderater. Deras oförmåga att tänka stort och deras fixering vid sina egna känslor och det lilla fysiska territorium de pissat in som "sitt" resulterar alltid i just det man brukar kalla pöbelmentalitet. Och att kvinnan är jurist visar bara hur mycket bättre astrologin är på att beskriva en människa en enbart en yrkestitel.

Som med läkemedel är det ibland så att en liten dos av något - Jordelementet t.ex. - kan stabilisera och återställa en sjuk människa medan en överdos av samma substans kan vara dödlig. Jag menar att samma tanke fungerar även i astrologin där den första person jag uppmärksammade, helt i den negativa, sublunära sfärens grepp var ateisten och tv-förvillaren Henrik Fexeus - mannen som lärde ut hur man manipulerar intressanta "objekt" på krogen genom sitt kroppsspråk. Det är på den nivån en själ befinner sig, sedan instinkt och fysikalitet är allt som finns kvar. Vissa drabbas hårdare än andra av själens "syndafall" in i en ny fysisk kropp.

I bästa fall är de rena Vatten/Jord-människorna (sinne & kroppslighet) snälla och alldagliga. Det är när man testar deras förankring i mänsklighetens stora Konceptioner man inser att de inte är med i leken utan representerar något lägre evolutionsstadium - för att använda just den religion som de själva ansluter sig till. 

Bloggen innehåller oöverskådligt mycket material i ett antal viktiga ämnen, men senast under etiketten "Charles Darwin" hittas t.ex. detta inlägg som diskuterar Jordelementet, den andliga kortslutningen, och hur dominant det är hos många extrema naturalister. Men offren för den falska Upplysningen skördas på alla nivåer, och således kan också andra kombinationer göra susen. Humanisternas ordförande har t.ex. ett typiskt sinne i Jordelementet (Månen i Jungfrun), en tendens att bara vilja profitera materiellt på sin omvärld eller en pragmatisk läggning som egentligen inte fäster sig vid djupare frågor. 

Jag känner både beklagande och smula förakt för Dilsa Demirbag-Sten - i praktiken helt begravd under jorden - för hennes ringa intelligens när det kommer till frågor om VAD religionen egentligen söker uttrycka. Likt andra ateister riggar hon halmdockor som hon sedan angriper, nu senast i DN. Hon tycks inte ens vara medveten om att en minoritet men en betydelsefull sådan bland naturvetenskaparna numera tillhör det andra lägret: vetenskapen har gjort Guds existens mer trolig, inte mindre. 

Hennes ärende är visserligen inte existentiellt utan typiskt sitt sideriska tecken Jungfrun är hon oskyddad och rädd (se tidigare diskussioner om den gamla traditionen till stjärnan Spica i Jungfruns stjärnbild). Hon fruktar religion med "maktanspråk", dvs. religion som också önskar ha ett ord med i laget när det gäller samhällets och värderingarnas utformning. Och bara en verklig korkad människa - helt nedtyngd av det kontraktiva Jordelementet - skulle kunna undgå att förstå att hennes sekularism tjänar henne som ett religionssubstitut, och att det är hon som kastar första stenen - ideligen! 

Jungfrun som dominerar den här ateisten så fullständigt anses vara ett tecken i Sattva guna, i godhetens kvalitet - den "tendens" i det manifesta universum som söker ljuset, söker centrum. Min upplevelse via tester av bl.a. kriminellas horoskop, där Dilsa Demirbag-Stens och hennes ordförandes sinne i Jungfrun är en tydligt kriminell typ, är att det pervers sanningslidelse som driver detta tecken. 

Huvudriktningen i tillvaron är antingen "positiv" eller "negativ" (filosofen Herakleitos talade om "vägen upp" och "vägen ned") och Jordelementet anses som det element som fallit lägst i vibrationsnivå. Därför blir mixen av Negativitet (Platons emanationslära, betraktad inte som en positiv projektion utåt/bortåt från Källan utan som ett Avfall, ett Syndafall), Jordelementet (fullbordat fall, just kort om den Absoluta Ondskan) och Sattva guna en synnerligen ohelig allians. Ja, Sattvas sanningslidelse kan ses i Jungfrun, den gräver och stökar, petar och räfsar i tingen och granulerar, diskriminerar och sorterar i en av två högar. 

Men allt detta sker alltjämt under den Negativa polariteten och det är död JORD som är föremålet för Sattvas längtan efter ljus och sanning. "Kött och blod kommer ALDRIG att ärva eller ens få syn på himmelriket." Jungfrun kan vara zodiakens mesta återvändsgränd, och det ligger troligen mycket i att halvtid nås i nästa steg, det sjunde steget Vågen. Det sjunde tecknet har också en numerologisk anknytning till den sjunde himmelen där Saturnus regerar och händelsevis anses Saturnus "upphöjd" i Vågens tecken. Här börjar på allvar "vägen hem" eller "vägen upp". 

Herakleitos sade visserligen att båda vägarna var som två sidor av samma mynt, men det vet ännu inte de själar som befinner sitt i fritt fall, fascister, moderater och ateister som Demirbag-Sten - de faller alltjämt från den mentala insikten om hur allt hänger samman och drar sig själv allt längre ner i privatismens helvete, där alla med nödvändighet måste frukta alla andra som Demirbag verkar pissa på sig varje gång hon tänker ordet "religion". Den kvinnan måste vara djupt skadad av barndomsupplevelser.

Den fascistoida moderatpolitikern Maria Abrahamsson har inte nått helvetets isigaste region, Jordelementet, ännu. Hon är istället likt Demirbag ett nymånebarn men i det likaledes kalla Vattenelementet. Vatten och Jord kommer samman i en härlig lersörja och yttrar låga ord om allt i sin omvärld. De beskriver bara sin egen nersmutsade själ.

Flera århundraden efter Platons positiva skattning av universum som något gott började mellan- och sedan nyplatonisterna (100-talet och framåt) omvärdera tillvaron och deras berättelse liknade på en del sätt hinduismens insikt om det tröstlösa kretsloppet och fåfäng strävan efter materiellt gott. Redan Jesus ett århundrade tidigare tycks ha populariserat en ny och högre medvetenhet som insåg det lönlösa att samla sina skatter på jorden och att uppgiften för Människan som art i själva verket var högre än så. 

Arten, fumlande och trevande i mörker och på sina materialistiska smutsiga irrvägar, byggde dock kollektivt en större och ny Människa. De kristna kom att kalla detta Kristus (den Smorde eller Konungen), och tydligast uttryckte kanske konvertiten Paulus denna troligen platonsk-judiska synkretism - läran om en magnifik Översjäl som människorna bara är små facettögon på. Paulus skrev mystifierande ord om att så småningom Kristus skulle bli "all i alla". 

Den utsikten, att som enskild människa erhålla kosmiskt medvetande, vanställer sjuka själar som den som bor i Dilsa Demirbag-Sten och gör till ett hot, till en kränkning eller våldtäkt. (Jungfrun är mycket för renhet och för att hålla nedsmutsning på avstånd, omedveten om att den redan är djupt smutsad). 

Det är återigen typiskt att "jorden aldrig kommer att ärva himmelriket" att många inte förstår att vi redan i detta nu kan göra anspråk på att vara Kristus eftersom detta är vår innersta andegnista (jiva-atman i hinduismen, Solen i astrologin). Och bara genom att se Solen i den andra människan kan man upptäcka människosläktets djupa enhet. I det läget blir Nya Moderaternas falska lögner och trixande med statistisk bara löjeväckande, och deras egoistiska politik avskyvärd. 

Det här är naturligtvis en fantastisk framtid för mänskligheten men som små och näriga varelser inte ens kan föreställa sig. I deras värld kan de bara skrika hest om sin rätt att tjäna pengar på nerkissade pensioner och barn som behöver GOD kunskap för att klara den smärtsamma övergången mellan Satans rike och gudsriket som nu tydligt är på väg i världen. I Vattumannens tidsålder kommer kvinnor och Maria och Dilsa inte att våga öppna munnen eftersom alla kommer att förstå att de är patologiska. Det blir en svår tid, de kommande 2.000 åren, för små och outvecklade själar.

Dock kan man inte till 100% likställa en liten själ med Jord och Vatten, och skälen till det finns utspridda på bloggen. Det finns lägen där det onda t.o.m. används i ett gott syfte eller där krigaren Mars inte i första rummet sprider död och destruktion utan är en krigare för Befrielse och vidgade vyer. 

Och naturligtvis har även Jordelementet sin nytta, så länge vi återföds på den här planeten. Indisk astrologi kallar Oxen, Jungfrun och Stenbocken för "resurstecken" - ja, låt oss ta från moderaterna. Det är de som ska serva oss, inte vi som ska mjölkas av dem. För den löneökning på en tusenlapp som medelklassen fått genom högerns sönderbrytande av samhällsfunktionerna kommer de sent i livet att upptäcka vilken förlust det i själva verket var.

Karl Marx har förutspått genom en så mäktig analys att hans termer t.o.m. gått in i nationalekonomin och det vet den fascistoida moderaten Maria innerst inne. Det är därför hon ur sin fula vegetativa och näriga själ använder Karl Marx som ett hånfullt stigma. I själva verket var han en av de skarpare tänkare som väst frambragt. Han såg redan på 1800-talet det vansinne som vi nu hamnat i och som kallas marknadsliberalism fast det inte finns någon frihet alls i det här systemet, drivet av några få multinationella storbolag, förklädda genom en mångfald varumärken (men samma kemiska kladd i alla mjukostarna och så någon smakingrediens på topp). 

Marx enda problem var hans överoptimism. Han lade Revolutionen (eller västerlandets sammanbrott) alltför tidigt i tiden. Hade han varit astrolog hade han förstått att det är större krafter än han kunde ana som spelar in i frågan NÄR. Hans världsvida kommunism (hela mänskligheten som ett brödra- och systraskap) är naturligtvis Vattumannens tidsålder, tiden då den Ursprungliga Människan (Adam Kadmon) eller Kristus är "allt i alla" - då människor ser på varandra inte med Dilsa Demirbag-Stens patologiska fruktan utan med tillit. (Se Karl Marx horoskop.)

Tiden då insikten om Helhetens primat slutligen tar död på den privatistiska farsot som det i astrologins schematik är givet Jungfruns tecken att sprida, så att Vågen sedan kan övervinna med en ny blick för kooperationen - det goda förhållningssättet mellan människor hellre än Reinfeldt/Borgs sjuka omfamnande av näringslivets ohjälpliga och sjuka girighet.

Många av dem som idag "njuter" västerlandets "valfrihet" kommer att tro helvetet kommit till världen med Vattumannens tidsålder, för den Sanna Människan ser inte alls ut som den här perverterade underarten inbillat sig. Den ser faktiskt mer ut som... en arab. Eller en social och öppen människosort vilken som helst. 

Sverige, som det är idag, kommer helt att suddas ut från världskartan. Landets folkkynne är så ur fas med den Världsmedborgaren som kommer, dock inte via den fallerade kapitalistiska EU-planen utan på en högre nivå. Kalla den gärna en ny typ av politik som innehåller det Dilsa får mesta skrämselhickan av: religiösa sentiment. Jag hoppas hon har råd att lägga in sig på ett ålderdomshem där man får pissblöjor regelbundet, för vid den tiden kommer religionen definitivt att ha återvänt till Sverige och nu kräva respekt!

Detta betyder inte att eurabiaskrönan skulle vara sann, bara att framtiden för västerlänningen kommer att vara mer "österländsk" än hon kunnat drömma om. Men herregud, det vi har vetat länge, och t.o.m. på vårt primitiva sätt tränat på framtiden genom att äta kinesiskt, äta indiskt, äta kebab. Så kom inte och säg att inte redan det "döda" Jordelementet på sitt omedvetna sätt sniffat upp framtiden och börjat vänja sig vid den.

De närmare detaljerna i rörelsen fram mot en ny global Människa ges var dag via världshändelserna. Nu kräver den islamska världen en ursäkt från USA för västerlandets ständiga trakasserier av islam. Här ligger Sverige verkligt pyrt till, men tack vare idioten Vilks har vi faktiskt redan tjänat ihop till ett nytt terrorattentat. Och den här gången kanske inte bara terroristen själv stryker med...

Svensken har sovit alltför länge i sin lilla utmark. Dags att börja studera historia, klassisk filosofi och meditera mera, meditera över den härliga varelse den nya Människan kommer att vara. Socialt kompetent, frimodig och inte som Dilsa. Vuxen nog att visa alla kulturella yttringar respekt på deras egna villkor. Vuxen nog att förstå att utan det världens alla religioner på skiftande sätt pekar mot, skulle inte ateisten någonsin ha tagit ett enda ande-tag om något.

1 kommentar:

Havsörnen sa...

Som Schibbye sa: "Sverige kan bara omdanas med väpnad revolution."

Hehe.