Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 september 2012

Avskalad svenskhet & Petzälls dödshoroskop

Nu har Aftonbladets politiska krönikör och författaren Katrine Kielos levt på distans från Sverige en tid, i London, och kommunicerar sig understundom genom en rapport om något angeläget ämne.

Man kunde tro att vistelsen i en av de absoluta världsmetropolerna i grunden skulle förvandla Kielos till en kosmopolit, och med det en justering av den trångsvenska horisonten. Men det brukar ju sägas att en främling snarare förstärker de drag hon tar med sig från sina hemtrakter. Det är ett instinktivt och i grunden irrationellt försök att bevara sin särärt i de nya omgivningarna. 

Således finner vi Kielos i veckans krönika, inte i någon utgjutelse över det horribla som världen kanske är på väg in i med Mitt Romney - Storfinansens ansikte - som ny amerikansk president, utan om det svenskaste av det svenska, den grötmyndiga undersåtens irritation över att Socialstyrelsens Sverige, med dess alla kostråd och näringscirklar, producerar en hel undervegetation av grötmyndiga kostspecialister. Kielos senaste alster säger egentligen bara, "Rör in min mat, för fan!". 


Här har Kielos verkligen i egen person hittat fram till den svenska grundmentaliteten i dess närmast pöbelaktiga brist på kultur, den som stockholmsborna (moderater nästan allihopa) nästan lyckats skyla med hippa kläder och livsstilsmagasin om vad att göra, vart att gå, vad att konsumera. 

Matgurus hör förstås också hemma i det mänskliga misslyckande som är högermänniskas utblick på världen som just bara en marknad att shoppa från. Och Kielos med, som uppenbarligen har regredierat märkligt på bara några månader hemifrån och nu så tydligt skriver och verkar från sitt grundläggande kroppsliga sinnelag: Månen i födoämnens tecken Oxen!



Genom att skala bort allt från födelsedygnets horoskop och bara behålla det för ämnet centrala, blir det nästan smärtsamt tydligt, att "varav hjärtat är fullt det talar munnen".

Nu motsvarar hjärtat egentligen astrologins SOL, men det här är en svensk tolkning av talesättet "out of the fullness of the heart, the mouth speaketh" och därmed springer devisen nu från en LÄGRE mental nivå. Det är det gamla Fattigsveriges röst. Fortfarande! (För vishetssentensen, se Matteus evangelium 12:34 och parallell i Lukas 6:45.)

I astrologin är hjärtat tänkandets säte medan den omgivande och mer diffusa bålen inklusive den ständigt gnyende magen står under den irrationella själens eller Månens överinseende. Svenskarna har i sitt talesätt - som vanligt - bara lyckats pricka in den rent fysiologiska aspekten av talesättet. Byt därför ut "hjärta" och säg, "varav hågen eller sinnet är fyllt, därav talar munnen". 

Med detta klargörande ser vi hur exakt och närmast populistiskt Kielos skriver om den svenska folkreligionen mat och påminner om att vi i Fredrik Reinfeldts Sverige är mer fixerade vid pengar, matmoms och simpel föda än vid frågor om t.ex. hur vi kan bygga en intellektuell gemenskap som sträcker sig utanför Rosenbad och Stockholms tullar. Här är nationalhoroskopet i förenklad version.


Parallellerna mellan Kielos och landet Sverige är tydliga, och hennes regression tillbaka till ämnet mat beror förstås på att det är detta hennes håg eller sinn' är fyllt av. Kvinnans horoskop är bland det mest vällustiga jag sett, med Jupiter som viftar med all världens läckerbitar framför nosen på det simpla kreaturet Oxen. 

Det är okänt när under dygnet Kielos valde att framträda på denna jord, men vid midnatt råder en närmast perfekt rät linje mellan hennes sinnelag och Satan själv! Och det är nog den onda fixstjärnan Algol i dess skepnad som Åklagaren vi ska uppfatta henne, även om jag sett spår av Gycklaren också. Bara att undersöka Algol med tillräckligt många stickprov är ett tioårsprojekt!

Den rubbningen av sinnet till trots ("praktiserar yoga med viss besatthet" som hon skrev i sin självpresentation på Aftonbladet), avslöjar väl att hon Algol destruerar seriositeten, Satan kan aldrig identifiera sig med något eftersom han och hans emblem fixstjärnan Algol tycks representera total Negation, total Ondska. Ibland kommer Nihilisten hotande nära det egna sinnet och kan reducera en människa till ett språkrör för allmän vägran att gå med på något. Redan Platon insåg att jordens kropp (eller atom) inte förmådde anpassa sig till de högre kropparna.

Det är Algol som är själva kvintessensen av det materialistiska synsättet och den materialistiska livsstilen: den självförstör i slutändan när det plötsligt visar sig att materia bara är en psykisk förvillelse, låt vara fenomentalt riggad så att våra sinnen upplever "indata" på precis rätt våglängd för att reagera med den befriade känslan av att ha nått fast mark under fötterna. 

I själva verket motsvarar det lokala perspektivet en perfekt kortslutning, en icke-funktionalitet. själen kan inte falla lägre i intelligens än att verkligen tro på hågens/magens hungersignaler (eller trånande efter livets goda). Detta är då Jordelementet i astrologin, en metafor för identifikationen med sina sinnesintryck. 

"Av jord är du kommen och till jord skall du åter varda" - människor dominerade av Jordelementet har ännu inte i sin medvetenhet upptäckt att de är eviga andesjälar, en berättelse som på inget sätt är beroende av vad cellbiologerna förklarar våra kroppar för att vara. Åt var och en hans och hennes egen leksakslåda!

Bakom Kielos sinnelag i det tecken som identifierar sig kanske mest med sin kroppshydda och dess myriader av behov som måste mättas (Oxen är barnets "orala fas") - men där eventuellt Satan söker så split och, som den Guds tjänare han är, ifrågasätta den hedonistiska livsstilen - bakom detta sinnelag brinner nu en eld. För Oxens härskare Venus har distanserat sig en smula från sin hemmaplan och prövar vistelsen i konungens palats, Lejonet.

Där hittar kärleksgudinnan Venus dåligt sällskap i illgöraren och olycksbringaren Mars, vars egen eldnatur gör honom sällsamt kapabel i ett eldtecken. Nu är Lejonet ett för-demokratiskt tecken och jordens salt (små inbyggare) kan uppleva en kung väldigt övermaga (bokstavligen "över magen" eftersom Sol-Lejonet residerar i hjärtat som ligger över Mån-Kräftans mage). 

Mars och Venus tillsammans skapar förvisso en förhöjd libido som kan användas till många ting. I Lejonets tecken kanske den blir motivation att ta sig upp i livet för att mingla med de viktiga och mäktiga! Lejonet har en gammal tradition om att vara en politiker, men det är förstås bara en senare avläggare till dess äldsta koppling till kungen.

Men Kielos verkar i den här krönikan "bara" utifrån magen (Månen i orala Oxen) och därför finner hennes spejare Venus bara obehag från Mars i övermaga Lejonet. Hon ser med fasta kostterrorister vart än hon väcker blicken, förståsigpåare som ska blockera hennes sataniska axel mellan Jord och Vatten (orala Oxen och exkrementerande Skorpionen) - försöka få stopp på hennes råttlika springande i konsumtionens ekorrhjul. Kielos är i grunden en modern urban högermänniska i denna rapport, ännu en av de matindustrins lobbyister som förmådde den svenska regeringen att sänka restaurangmomsen åt medelklassen.

Som framgår av både Kielos och det svenska nationalhoroskopet finns det redan själar som brinner i helvetet mitt under pågående liv.

Eld UNDER Jord är det tydligaste tecken på Helvetet man kan hitta, och skulle därtill Kielos ha tumma med Hin Håle själv, då är frågan på vilken sida hon står, marknadskapitalisternas eller den framväxande Nya Mänskligheten som kommer att ta över när den sista ekonomiska krisen knäckt världen som vi känner den idag.

*****

Ett annat exempel på Helvetet på jorden ser vi i just avlidne unge politikern William Petzäll, där tidningarna indikerade att drogerna hjälpte honom att få perspektiv på sitt främlingshat innan de tog hans liv vid 24 år. Petzälls födelsehoroskop i den inre kretsen, rapporten klockan 16.00 om att han hittats död i den yttre.



Som framgår av yttre cirkeln med planeter i transit ("i tiden för Sverige?") rådde byggde den nyliga fullmånen upp ett tillfälligt storkors i TAMAS GUNA, det helvetiska mörkrets kvalitet. Eftersom det var runt födelsedagstider för det här Sol-Lejonet är det inte omöjligt att Helvetet till sist bröt igenom och krävde sitt.

Men detta fanns redan inskrivet i den inre födelsekartan - ingen kommer till jorden som en tabula rasa - ett oskrivet blad! På de kryptiska planetställningarna finns våra tidigare liv uppträdda men utom räckhåll för vårt dagmedvetande.

Likt Kielos föddes Petzäll med anlaget till ett sinnelag djupt absorberat i den negativa materian under vilken en eld brann genom att sinnelagsdisponentens härskare (här: Saturnus) befann sig i en eldvärld. Infernos smutsade eld här också, således. Sådana här kopplingar till underjorden kan man inte "yoga bort med viss besatthet" - det kan Petzäll intyga från andra sidan (där infernot nu tydligare än någonsin brinner inför hans avskalade andliga blick).

Jag kan inte komma längre än att de som föds in i den här typen av tid har återvänt till jorden med en pågående kamp (påbörjad i ett tidigare liv), en kamp vars utgång ännu är oviss. Petzäll kommer sannolikt (om inte astrologin med dess teoretiska överbyggnad har käpprätt fel) att återfödas ännu en gång med samma olösta konflikt och mycket troligt skildrat på ett snarlikt sätt i den tidens horoskop.

Jämför invandrarhatet (hans helvete på jorden) med samma hat och astrologiska vink i horoskopet för den moderata utvisningsministern Tobias 'papegojsvar' Billström:


Den här gången är det inte "underdogens" sinnelag som befinner sig i helvetet utan själva Billströms andliga väsende. Nu är det Solen i Skytten (utlandets och de långväga resenärernas tecken) som via sin disponent Jupiter möter iskylan och negativiteten i Jordelementet (Stenbocken). Jag har ganska ospecifikt sagt att Eld och Jord i möte förgrovar bägge, men med ett större antal exempel börjar man så småningom se kvalitetsförlusten och hur det kan saknas en sträcka till genuin mänsklighet. 

Billström har i detta liv tagit på sig monstrets roll, och skickar patruller på folk och utvisar dem om natten att inte den präktiga svensken ska störas i sin inbillning att allt står väl till under en högerregering. 

Det enda sättet verkar vara att öka invandringen tills vi spätt på vår möjligen genetiska inavel som lett till sådan andlig indifferens och ett så kapitalt ointresse av att tänka igenom frågan om vad det goda samhället kräver av var och en - och då inte bara för att egot ska få ut maximal vinning för egen del. Detta är det primitiva djurets sätt att tänka och moderater måste därför betraktas som vår tids undermänniskor: de är sedan sex år i full färd med att symboliskt gasa ihjäl sjuka och fattiga i Sverige och har drivit arbetslösa och svaga in i döden. Vi som ser och förstår håller oss för goda för att föreslå samma medicin mot dem - eller gör vi?

En tredjedel av svenskarna borde kanske rädda sina själar genom att följa Petzäll över till andra sidan redan idag. Självspillan ger individuellt minus inför nästa liv, men görs det i syfte att hjälpa de goda människorna i Sverige blir det också ett plus i den andra kolumnen. 

Vi måste få bort det negativa trycket som fyller den svenska nationalsjälen (Mars energi kortsluten i Oxens identifikation med det fysiska och denna svarta klump av avvisande attityd som bas för svenskarnas subjektivistiska eller egocentriska sinnelag i Väduren).

Vi får se vad nästa svenska nationalhoroskop kommer att säga om svenskheten. Jag är inte säker på att grundlagsändringarna som band upp oss ännu hårdare med EU är en tillräckligt viktig milstolpe för att förkasta horoskopet från 1974.

*****

Kielos krönika i AB
Om Petzälls tragiska bortgång i SvD, AB, DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte säker på att grundlagsändringarna som band upp oss ännu hårdare med EU är en tillräckligt viktig milstolpe för att förkasta horoskopet från 1974.

Det tror jag.

Seaward sa...

Tro är utmärkt i kyrkan. Argument är att föredra när man diskuterar astrologi, som ju till hälften är ren regelbaserad logik och till hälften fantasi att knyta ihop trådarna.

På andra ställen på bloggen (nästan omöjliga att hitta) förklaras varför man kan använda "planetära cykler" istället för att göra ett nytt nationalhoroskop var tionde minut.

Enligt landets ödescykler (baserat på 1974 års karta) befinner sig Sverige i en lång Rahu-cykel av dårskap och förvriden intellektualitet.

Denna 3-husproblematik (IT-fascism, falsk desinformation av pr-typ från politiska partier m.m.) verkar även på motsatta 9e huset som här kan beteckna Sveriges förhållande till utlandet eller landets "kontext". Det går alltså att söka svar i det horoskop som redan föreligger, bara kan känner till några astrologiska metoder.