Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 september 2012

Astrologin om vänskapskorruption och Hades portar

I det här inlägget fortsätter friläggandet av de antika och visa tänkarnas syn på hur människan kom att våldtas av materialismen för att hon bar den som ett embryo inom sig, som ett arv från hennes irrationella och dödliga själ, för att tala platonisternas språk.

SIDA-chefen inser "i efterhand" att det var fel att skriva under anställningskontraktet som gav hennes ingifta släkting en chefsbefattning med fet månadslön på 100.000. (SvD , AB apar samma nyhet.)

Uttalandet ger bloggen ett utmärkt tillfälle att studera födelseominat för en människa som inte klarar av att i förväg se korruption i det egna agerandet. För bloggens återkommande läsare är det här ett inlägg i frågan om huruvida fixstjärnorna via opposition kan modifiera en planets signatur. Den antika hållningen var ju att enbart beakta stjärnor som stod på rät linje (±7½°) med planeten och den mottagande Jorden.


Det är viktigt att astrologin är en vag vetenskap och klokt nöjer sig med att tala om dispositioner för det ena eller det andra. Studien av Nobelpristagare i matematik och fysik - det senare ett typiskt "Luftämne", det andra mer en kombination av intellekt och fysikalitet eller Luft och Jord - visade att det inte finns några skillnader mellan de fyra elementen, åtminstone inte i denna grupp av ledande snillen.

Det är därför inget "bevis" för ett slött intellekt att SIDA-chefen helt saknar placeringar i Luftelementet. Däremot kan man nog säga att hon saknar "dispositionen" att närma sig en fråga i det abstrakta tankerummet. Hon har därmed en bit kvar till det som utmärker det arten Människa är avsedd att bli och närmare Jordens djurarter, vilka romerske filosofen noterade att de också självklart har en själ, men en "vegetativ själ" vilken de delar med grönskan på jorden. De är med andra ord levande organismer men har inte vaknat till medvetenhet om sin högre - och eviga - rationella själ.

Och det är med människor utan förankring i tankens värld, i vilken mänskligheten utrönt skillnader mellan gott och ont och kunnat dra slutsatsen att det måste existera en kosmiskt sanktionerad moral och en moralisk gudom, det är med dessa helt jordbundna varelser vi har risken för kriminalitet och korrupt självtjänande.

Typiskt nog visar sig SIDA-chefen ha den ena av de två vegetativa själstillstånd som nådde statistisk signifikans i bloggens stora test av 402 horoskop för brottsdömda. Månen i Jungfrun ger "den nattliga" återklangen av Jungfruns principiella domän: brukandet av jorden för att nå rik avkastning för egen del. 

Privatismen i tecknet är en integral del vilket röjts i flera av bloggens tester. Bland annat studiet av hundratalet moderata politiker där Månen i Jungfrun - självtjänandet - dominerade tillsammans med det andra och ännu mer materialistiska måntecknet Oxen (instinkt att vilja äga, förfoga över, samt pengar som ett emblem för ägandet). Resultatet var skrattretande tydligt och visar till vilket parti de mest primitiva och oandliga söker sig. Men återigen: statistiska sanningar lever sitt liv och ska hållas åtskilda från enskilda instantieringar av dessa zodiaktecken, Platons "former" eller eviga idéer.

Att SIDA-chefen föddes ett år då Månens självtjänande tendens förstärks av den giriga demonen Rahu (norra månnoden) tycks vara en stor del av förklaringen till hennes blindfläck. Månen representerar det personliga och även hemmet eller ens närmaste krets. Ingifta i släkten kan utan att töja alltför mycket på astrologin inkluderas under Månens jurisdiktion och därmed blir den måttlösa demonen vår främsta misstänkta, den får definitivt Månen att gå överstyr i riktning mot Jungfruns negativa sidor - dess beräknande själviskhet. Jag tror därför att man bör ta den ångerfulla efterklokheten med en nypa salt. 

Det är min upplevelse att den merkuriusstyrda (intellektsdominerade) Jungfrun vet precis vad den företar sig, här hittar vi dessutom Merkurius i ett tecken som faktiskt har fantastisk intellektuell skärpa, Skorpionen. Här ligger också "lätta pengars" Jupiter så substratet till de lunära sinnelaget eller den vegetativa själen redan nu skriker ut hunger efter det materiellt goda - för en själv eller för de i den inre (lunära) kretsen.

Och det är med rikedomens Jupiter och intellektets, handels men också tjuveriets Merkurius frågan uppstår: kan en stjärna i opposition påverka planeter som befinner sig på andra sidan jordklotet? Bilden illustrerar detta med en "vågig" linje där en onda stjärnan Algol (Satans huvud) kan tänkas penetrera jordklotet och absorbera "jordanden" innan denna modifierade ondska slutligen drabbar både SIDA-chefens intellekt och förhållande till "lätta pengars" Jupiter.

Man kan till att börja med minnas att hon faktiskt basar över pengar som går till biståndsprojekt för dem som drabbats av den materiella tillvarons onda baksida. Symboliken stämmer perfekt med någon som graviterar mot dessa ämnen. Problemet tycks alltså vara att individen själv identifierar sig själv och sina närmaste med världens felfördelade och tog chansen att "rätta" till saken med ett litet SIDA-bidrag till den privata kretsen.

Månen och jordklotet betraktades i antiken som en enhet. Jorden var äggulan i centrum av den äggvita som kallades den sublunära sfären och där Månen i sin bana tecknade sfärens äggskal. En tanke belagd i flera kulturer var att den lilla människan inte är större än denna djurlivets zon och bara når Månen vid sin död och från Månen sedan faller tillbaka till jordklotet för en ny återfödelse. 

Det är ur vår internaliserade Måne - vårt sinne - vi tittar in på jordelivet, men särskilt de med Månen i Jordelementet förefaller ha fallit totalt för den illusoriska materien och tror de tittar ut genom sina sinnen, tror att det materiella ägandet utgör demarkationslinjer. Dessa är Satans barn, röjer den antika världsbilden. Inte en enda astrologisk sajt har jag hittat som funderat över varför Månen sägs "upphöjd" (renodlad) i Oxens tredje grad fast det är väl känt att den onda stjärnan Algol ligger i tredje graden.

Det är således från den fallna själens identifikation med det fysiska "sinnets" upphöjelse i Oxens tredje grad som läran om denne världens herre, Pan, Djävulen eller Satan springer. Detta är den jordbundna människans innersta sanning: att hon likt Satan själv är ren och skär Negation, en icke-existens, ett sommarblomster som snart vissnar bort för att aldrig mer vara. "Kött och blod kan aldrig ärva himmelriket", sade i antiken samma judekristna som troligen betecknade stjärnan Algol som Rosh ha-Satan, Satans huvud, även om detta inte kan beläggas med mer än ett astrologiskt fragment från Dödahavsrullarna som nämner ondska som utgår från "Oxens fot" (första steget in i Oxens tecken).

När vi därför i SIDA-chefens horoskop ser Satan (=planeten Jordens ägare och rösten i innerörat som viskar materialismens lov)  träffa Jupiter i Skorpionens första grad via opposition, är Algol i själva verket bara en projektion mot en stjärna i världsrymden av Jordens inneboende intighet, den rena Ondskans förmåga att korrumpera ett sinne som identifierat sig med denna värld och tappat sikte på sin eviga andliga natur. 

Vi kan således slå samman planeten Jorden (cirkeln i horoskopets mitt) med Satan och se hur det är världsligheten själv som angriper Jupiter. Planeten kunde ha betytt "andlighet", "filosofi", "högre forskningsinsatser" etc, men det ter sig mindre sannolikt när den mottar denna låga "jordvibration" som binder själen i okunskap. 

Eftersom indisk astrologi ser ett sammanhang mellan planeter som delar zodiaktecken blir denna korrupta Jupiter, som kunna teckna en religiositet som bara är förtäckt materialism, också ett bud om en Merkurius i riskzonen för en korrupt typ av Oxe som vill äga för egen del (vilket knappast är vad SIDA handlar om). Och eftersom Merkurius förfogar över individens eget sinne (i Jungfrun) har vi nu en rejält materialistiska sörja av Jord och Vatten. Satan har verkligen triumferat i den här människan. Ett horoskop helt renons på andlig medvetenhet.

Det är inför lersörjan i den negativa polariteten som den totala avsaknaden av placeringar i Luft plötsligt blir signifikant. Naturligtvis kunde en sådan här "disposition" inte i förväg se sin korrupta mentalitet. Det tillhör ju korruptionens innersta väsen att den är helt förblindad från det Livet har kallat varje människa till att utföra.

*****

För andra sjuka horoskop av samma art, se Svenskt Näringsliv och hjärntvättar- och pr-konstruktionen Nya Moderaterna.

Högerregeringen, sägs det på morgonradion medan detta skrivs, har dessutom börjat länsa SIDA-pengarna för att använda till annat. Så beter sig de verkliga parasiterna, de som helt saknar Luften som plattform, saknar förståelse för vad mänskligheten måste anamma för slags politik för att överleva som art. Vilket samhällssystem vi måste skifta över till inom en eller två generationer.

Att Satan och Svenskt Näringsliv astrologiskt är synonymer kan inte förvåna någon som läst västerlandets störste tänkare, Platon, och hans maning att de näriga köpmännen måtte hålla sig ner på samhällets botten, strikt styrda av politiker vilka i sin tur lyssnar på egendomslösa filosofer i en "kommunistisk enklav". 

Varför västvärlden nu visar tecken på att röra sig mot ett Tredje världskrig beror på att de näriga tagit kontroll över hela Systemet allt under att de mässar lögner om att det är arbetslösa som ska ta sig i kragen. Man tror man hamnat i den riktigt dålig fars, när man lyssnar på vad den sittande högerregeringen kläcker ur sig!

Och sossarna imiterar generande nog högerns "hårda tag mot de arbetslösa" eftersom också de tror folk saknar potential att tänka och genomskåda politikerskiktets urspårning och intresse bara av sin egen makt. Den korruptionen beror naturligtvis i sin tur på att Sverige länge föraktat religion och filosofi, enligt Platon ett nödvändigt korrektiv till den enbart vågräta eller samhälleliga politiska dimensionen. Vi har rena demonrörelser i landet, Humanisterna t.ex., som med materialistiska mecenater som stöd arbetar hårt på att smutskasta religionen. Syfte: enbart den näriga och simpla människan ska få finnas i Sverige. De religiösa ska kanske inte gasas ihjäl som nazisterna gasade judar och zigenare, men de ska långsamt kvävas i den offentliga debatten.

Det är absolut ingen slump att den här sakens lobbyister, Demirbag-Sten, Sturmark och ABBA-Björn - all ledande språkrör för den av Satan inspirerade ateistiska humanismen - föddes med den vegetativa själen (Månen) i samma position den korrupta SIDA-chefen. 

Skulle jag räkna med alla korrupta Mån-Jungfrur som INTE blivit dömda för brott, skulle den här bloggen kunna presentera en helt överväldigande statistik, och ett särdrag som mig veterligen aldrig nämnts i den astrologiska traditionen. Hur kan Jungfrun, hon som våldtogs av Underjordens herre Hades/Pluto som "nattligt sinne", producera en så exempellös social aversion och "tendens" att bara vilja gynna sig själv och möjligen de närmaste? Kanske mytologins första fall av Stockholmssyndromet? 

Våldtäktsmannen Hades fanns i "underjorden" redan när Jungfrun satte plogen i åkerjorden för att "listigt" locka mer rikedomar ur den. Det ligger en djup mening i "sammanväxlingen" av Pluto och Plutos (Rikedomen). Den som följer bloggens inlägg någorlunda regelbundet kan inte ha undgått att missa hur den hellenistiska astrologin betecknade andra huset som "dörren ner i dödsriket". Märkligt nog är Oxen just ett rikedomstecken (Plutos), vilket får mig att ifrågasätta ärthjärnementalitetens tal om "sammanblandningar". 

Stockholmssyndromet består således i att Jungfrun bar Plutos inom sig - det var faktiskt hennes framtida våldtäktsman som ingav henne tanken att börja manipulera jorden till att börja med. Oxen/Dödsrikets port behärskas av välmågans Venus och den "faller" intressant nog just i profitlystna Jungfrun! Materiel vinstlystnad kommer aldrig att leda till den sanna Venus, den sanna tillfredsställelsen.
 
Vi ser här ett typiskt exempel på hur arketyper verkar i det osynliga och drar samman ting och företeelser som faktiskt hör ihop. De resonerar med varandra. Materiellt rika människor är de som i sin rikedom avslöjar att de valt döden framför mänskligheten och kärleken. Det är inte svårare än så. Den rike mannen kommer inte in i himmelriket (ett medvetandetillstånd), och det är patetiskt att se honom bygga upp ett försvar genom att välja den Förnekelse som också kallas ateism.

Ateist-Humanisternas finansiella benefaktor ABBA-Björn, tedde sig på tv-programmet Skavlan mest som en sorglig människa, utan tankeskärpa och hopplöst snärjd i flummigt religionshat och en rent kaotisk världsbild. Det är tragiskt men också förväntat att se sådana här människor beredas utrymme i de högerdominerade medierna. Det ÄR en gigantisk konspiration iscensatt av "denna världens herre" själv, att begrava världens alla folk i materialistiskt tänkande.

Mitt inne i cirkusföreställningen ser vi förstås ingenting alls. Vi tror showen handlar om "västvärldens kapitalistiska och valfria värld". Vi ser inte ens att vår "frihet" att välja att ÄGA sin bostad i Reinfeldts Täby eller packa sig iväg. Det är ingen frihet alls. Zodiaken tycks medveten om att privatism som modell för ett samhällsbygge leder till slaveri och den maktlöshet som den våldtagna Jungfruns symbol varnar för.

Indisk astrologi kallar Jungfruns hemmaplan, det sjätte huset, för "Fienden"! En annan vanlig beteckning för det mest privatistiska av alla tecken, möjligen undantaget Kräftan, är "Trälen", numera snygg omskrivet som "service" fast det är viljan att profitera på sina tjänster som är den mer korrekta beskrivningen.

De tolv zodiaktecknen är principer eller axiom. Det är ett givet och kan inte i sin tur brytas ner ytterligare. Att nu varje tecken sägs sammansatt av ett element, ett tillstånd (eller kvalitet) och, naturligtvis, en hemmahörighet i den positiva eller negativa polariteten, är en senare intellektuell struktur människan lagt till i sitt eget arbete på att skapa en instruktiv modell av de krafter eller "tendenser" som styr världen. 

Psykologen Jung, varm anhängare av astrologin, valde att kalla dem "instinkter". Även ett Satans barn kan höja sig över sin naturliga instinkt, och att tecknen märks i bloggens statistiska studier, kan beror på att arten människa ännu lider av många barnsjukdomar. Vi är ännu inte just mer än giriga djur med en florstunna hjärnbark som låter oss tänka och planera på ett nödtorftigt sätt.

Inga kommentarer: