Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 september 2012

Apple köper blixtsnabbt textreklam i SvD


Högertidningen Aftonbladet hjälper gärna Apple att
städa upp efter nyheten
om 12 milj hackade Apple-prylar


Det är nästan generande genomskinligt hur Apple tycks ha jobbat för att skadekontrollera och värma de kalla fötter prylälskare måste ha fått inför nyheten att miljoner Apple-apparater blivit hackade.

Ett kort samtal till någon ung fattig journalist räcker, och bara några timmar senare har vi en skitdåligt skriven uppmaning att springa och köpa nya iPhone! Jag spyr nästan åt att SvD tillåter maffialiknande rengöringsoperationer att förekomma på sina sidor. Och vad säga om kumpanen Aftonbladet som villigt sonar brottet att ha skrivit om Apples prestigeförlust genom en länk bort till Svenskans räddningsaktion.

Men samtidigt är ju detta den nivå The Man håller. "Journalisten" Bursell är bara att beklaga. En lättköpt liten springpojke, vad horoskopet antyder.





Han är The Messenger personifierad med både kommunikatören Merkurius och Solen i Tvillingarna. En företagets megafon ut i fingerspetsarna eftersom sinnet är av typen den lättpåverkade och extremt konsumistiska Kräftan (det är också de här som faller igenom totalt på casinon eller i andra typer av missbruk och överkonsumtion).

Varför man kan anta att Apple betalade honom för den här textreklamen syns i det illa placerade Saturnus (med omoraliska Mars) i härskarens tecken Lejonet. Saturnus i sitt sämsta tecken Lejonet är alltså en dold arbetsgivare.

Nu har Apple fått sitt anseende stukat och Bursell kopplas in eftersom han har halshuggna demonen Ketu i envåldets och diktaturens Stenbock (så ful kan Stenbocken bli när dess herre Saturnus står i Eld, elementet som här mörkläggs av den kompakta Jorden och skapar slitigheter och problematik).

Eftersom den halshuggna demonhalvan hänger ihop med det giriga huvudet blir därför uppdraget till just en imbecill populist som Månen i folkliga Kräftan att via det giriga Drakhuvudet stimulera människor att åter vilja ha Apple-produkter. Det är så löjligt enkelt att se hur den här mannen är en underhuggare i spelet, en karaktärslös underhuggare.

Han är alltså köpt, med hull och hår. Men med så här dåliga och egocentriska texter kommer knappast hans drömmar om stora Jupiter-pengar i Lejonet att gå i uppfyllelse:

Jag gillar att raljera om konsumtion, för jag inbillar mig att det frigör mig något från beteenden och tankemönster som så flagrant strider mot några av våra mest grundläggande vetskaper, som den med vilken min lärare så bokstavstroget inledde min första ekonomilektion. 

Det är inte ens studentikost, det är bara omständlig berättarkonst som inte passar i den sort text han uppdrogs att skriva. Ge Apple pengarna tillbaka för den här usla Operation Clean-up. Och han verkar inte förstå innebörden i orden han använder - när man raljerar om något förlöjligar man det.

Tolv miljoner Apple-prylar är alltså hackade, och många av dem tillhörde töntiga prylsvenskar. Jag visste för många år sedan att det var så här det skulle sluta, och brydde mig aldrig om att sälja min själ till grejer. Det är jag glad för nu, när jag ser hur små människorna har blivit.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Nu hänger jag inte med. Han raljerar väl över folk som springer och ställer sig i kö för att köpa senaste iFånen, som endast marginellt skiljer sig från den de redan har?

I vilket fall var det en språkligt torftig artikel han skrev.

Här har du en roligare händelse att kommentera (?)

http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1794824-v-s-kassor-tomde-partikassa

http://www.swedenconfidential.info/2012/09/05/afa-ledaren-och-kassoren-i-vansterpartiet-mario-leiva-forskingrade-flera-hundratusen/

1973-09-10

I och för sig hade kanske inte brandbombning av Ja till EU-kontoren varit en särskilt dålig idé, med facit i hand! Märk Solen i Lejonet, Mars i Väduren och Drakhuvudet i Skytten! Mars drämmer dessutom till fallna Jupiter i Stenbocken via sin 270-gradersaspekt, om jag lärt mig något av ditt tolkningssätt.

Seaward sa...

Sant, allt kan vridas och vändas en gång till. Det är möjligt att han söker ironisera över konsumismen, men slutknorren kan inte tas som något annat än Apples uppmaning - eller skribentens egen - att gå ut och köpa den nya modellen.

Vidare hånar och förringar han svenskarnas normala bekymmer (verkliga problem världen har!) och erbjuder dem ett lanseringsdatum att se fram mot. Hela sentimentet är egentligen en stockholmspsykotikers, en som inte längre vet vilka värderingar han egentligen står för. Jag har sett Månen i Kräftan hamna på dårhus förr, så jag är inte förvånad över den bristande tydligheten.

Men till sist väljer jag ändå att se det som ett ovanligt klent cover-up-jobb för att radera allmänhetens intryck av det stigma 12 miljoner hackade apparater är för Apple.

Men Månen i försvarsinstinktens Kräfta gör det faktiskt lika troligt att han agerat på eget bevåg - som Apple-ägare. Det är alltså ett psykbryt hos en av de hackade prylägarna själv som ligger bakom denna neuros till artikel. Han försöker alltså övertyga sig att allt blir bra igen, så fort nästa modell kommer! Och har SvD verkligen ingen kvar på redaktionen som bedömer innehåller i artiklarna de publicerar. :-)

Seaward sa...

PS. Det vore förmätet att kalla detta "mitt" tolkningssätt. Jag menar, i antiken tänkte man sig att t.o.m. de fyra elementen var "varelser", så det är perfekt att som du (och bloggen) gör "personifiera" elementen och notera den typiska "aktivism" som borde resultera under extrema dagar.