Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 september 2012

ABBA-Björns & Svenskt Näringslivs dolska tryne

Innan Björn Ulvaeus spred förvirrad desinformation på bästa sändningstid hos Skavlan - om terrordådet den 11/9 påstod han sig ha känt: "Å nej, religionen är här igen!" - innan han började med den här formen av vulgär ämnessammanblandning, hade han en lång historia av mygelmentalitet bakom sig. 

Om jag minns rätt betalade han tillbaka de nästan 90 miljoner kronor till svenska folket som han fifflat till sig redan som popstjärna på 70-talet genom avancerat skattetrixande. Han, "vår" ABBA-Björn ville inte bidra till den svenska samhällsmodellen, till bra sjukvård och fungerande skolor (SvD/Näringsliv 26 april 2006).

I ett tidningsinlägg för några år sedan, men som jag mer än en gång sökt hitta tillbaka till utan att lyckas, erkände han på någon "ingenjörernas dag" att han själv övervägt en sådan utbildning i ungdomen, men valde till slut musiken för att det fanns mer pengar där. Med häpnadsväckande slaget i ansiktet på unga blivande ingenjörer tror jag vi har identifierat en extremt självisk människa som dock föddes med musikalitetens gåva.

Men svenska folket älskar honom och har väl med det sagt vilka de är - principlösa och simpla och helt utan förmåga att se sammanhang. Därför kan en sol-och-vårare som Reinfeldt ha framgång med dessa enkla själar. 

Ulvaeus motsägelsefulla natur illustrerar den indiska astrologins kärva besked, att ett gott budskap i horoskopet inte automatiskt neutraliserar ett dåligt. De lever sida vid sida, och lika trevlig som en människa kan förefalla när hon slår an ett ackord på sin gitarr och sjunger om tiggaren från Luossa (en av Ulvaeus största svensktoppsframgångar), lika falsk och sociopatisk kan hon bli inför en räknedosa och tendensen att i rent självtjänande listigt dra andra vid näsan.

Tro inte att Ulvaeus genomgick någon sinnesförändring av att Skatteverket krävde tillbaka en stor hög miljoner av honom. "Shit happens", sa han förmodligen bara.

Genom en artikel i AB blir jag intresserad av Peter Isling, presschefen i girighetens tempel, Svenskt Näringsliv, som av en (s)-bloggare kallats arbetarföraktare. Jag slås av hur identiskt lika Islings och Ulvaeus munparti är och hur det finns något vattnigt och vekt över både figurerna.

Kräftan är det huvudsakliga tecknet i det här elementet eftersom Vatten här kombineras med passionens tillstånd eller kvalitet. Det kallades närigt i antiken. Mycket tyder på att det är så, men i mitt test av 270 vd:ar visade sig istället Kräftans planet Månen markant överrepresenterad i Fiskarnas vatten, Vatten när det sätter sig i riktad rörelse, när det söker sig till sin egen källa!

Dessa måste vara giriga rovfiskar som i stim simmar dit de stora pengarna hägrar! Kan man kalla Kräftan närighetens moder, men inget tecken som avslöjar sig via så här simpla tester! (Filosofen Herakleitos för 2.500 år sedan: "Naturen älskar att dölja sig.")

När en människa föds som Whitney Houston (må hon vila i frid) med både Sol och Måne i något av dessa tecken, då får man en aning om hur kalla och begärsfyllda dessa vattensjälar är! Och vilka offer för sitt instinktiva behov de kan bli.

I samband med hungrande mördare har jag också noterat hur det begärsfyllda Vattenelementet visar sin sanna natur. Från mitt test av 161 mördarhoroskop - där den fallna Månen i Skorpionens smutsiga vatten var signifikant överrepresenterad, kan man också notera att 12 mördare hade både Sol och Måne i Vatten.

Sol och Måne och 12 tecken kan kombineras på 144 sätt, men delat på de fyra elementen har vi 16 varianter. 161 mördare delad på 16 ger oss ett genomsnitt på exakt 10 mördare med både Sol och Måne i Vatten, men de tolv funna är inte i sig någon signifikant övervikt. Vatten har med liv och näring att göra - och närighet när något gått överstyr i människan - så det är egentligen rätt logiskt att det var den fallna Månen i Vatten som producerade extra mycket mordisk instinkt, inte Vatten i största allmänhet.

*****

Jag mindes sedan tidigare inlägg om den sorgliga ateistklubben Humanisterna att Ulvaeus hade sin begärsplanet Månen i vinstprincipens och självtjänande Jungfruns tecken, precis som flera andra tongivande medlemmar. Men jag kunde för mitt liv inte komma ihåg vilket hans sideriska soltecken var. Genom att dubbelexponera hans och arbetarföraktaren (implicit: fiffelförespråkaren) Islings kartor löste sig den minnesluckan. Ulvaeus är det klassiska barnets "pappa se mig - jag är i tv" - linslusen Solen i Väduren, ett kriminellt överbelastat soltecken.

Ulvaeus har som sagt Månen i profitlystna Jungfrun, tillsammans med Mån-Skorpionen överrepresenterad bland brottdömda. Sveriges egen skattefuskande stolthet har således både Sol och Måne i tecken bloggen empiriskt visat sig vara predisponerade för kriminalitet! Är det sedan underligt att Björn Ulvaeus ryser vid blotta tanken på en Gud eller någon högre intelligens som ser och iakttar honom i hans dunkla fifflande?

Det är bara människor med orent mjöl i påsen som "väljer" att vara ateister!

Beträffande Svenskt Näringslivs presschef kan man förmoda att han helt instämmer med att dubbelämnet filosofi/religion är "olönsamt". (I antiken ansågs de båda ämnena ägna sig åt samma högre verklighet, filosofin genom tänkande och religionen genom hängivenhet och konkret handlande. Närmare vår tid, särskilt genom den korkade och krångliga Hegel, upphöjdes filosofin till något "finare" och mer utvecklat. Beskyll den falska Upplysningen för denna falska dikotomisering.

I den antika astrologin är det högsta huset det nionde (högre än politikens tionde) och den hellenistiska astrologin kallade detta Guds sektor. Kring detta hus växte det sedan kött på benen. "Principen" är alltfort Gud men i dag kan huset stå för både religion, filosofi och all förutsättningslös verksamhet (precis som Gud är den Ende och inte har några förutsättningar för sin verksamhet, Gud är den enda absoluta friheten).

Därför sorterar även grundforskning under nionde huset och det är ingen slump att djävlarna som styr näringslivet och högerregeringen gruffar över att Sverige ens ägnar sig åt grundforskning. I konsekvensens namn är ju nämligen inte heller den "lönsam" för den degraderade människa som gjort kvartalskapitalismen till sin ledstjärna.

"Kvartalskapitalism" förresten, vad är detta om inte en synonym till månens fyra faser, den näriga planetens oförmåga att någonsin bli mätt och nöjd. Efter att ha tjänat en miljon ska den sjuka människotypen genast ha en miljon till. Månen i astrologin är just symbolen för bristen på ryggrad och normer, oförmågan att kunna sätta stopp för sig själv och säga, "nu räcker det".

*****

I Platons idealsamhälle hade man "niondehusvarelser" - filosoferna - som kunde hålla marknaden i schack eftersom samhällets fjärde och lägsta våning med dess otydliga begärsfullhet inte kunde tillåtas inkräkta på en nations högre målsättningar.

Det är för att västerlandet snabbt är på väg mot en kollaps som vi nu ser kunskapen hos Platon, västs portalgestalt, hånad och upp och ned-vänd så att Marknaden de facto köpt sig hela regeringar, inklusive knähunden Reinfeldts och Borgs sorgliga pack. Inte en svensk skulle ha valt Annie Lööf, men bakom henne finns uppenbart företagare som tänkt sig att hon kunde vara räddningen när det dumma och lättledda folket börjat tröttna på Fredrik Reinfeldt.

För i den här skendemokratin är också högerpolitikerna bara produkter som andra, dolda makthavare lanserar för att behålla status quo. Plutokrati är Sveriges egentliga styresform. De rika skrattar rått åt dig, du läsare som trott att du måste springa runt i ett ekorrhjul och jobba allt hårdare från år till år för att ens behålla din nuvarande status.

Högern töjer nämligen ständigt ut lönestegen genom att sänka lägstalönerna och införa en massa blockerande små mellansteg, och de näriga producenterna blickar alla girigt mot de köpstarka. Därför drar de in produkter du idag kan köpa för en skälig peng och nylanserar dem i morgon som "premiumprodukter" till betydligt högre pris.

För att inte tappa status - och hamna bland dem som köper mat på Liedl eller ännu värre - tvingas du jobba mer och mer (oavlönad övertid) för att nå någonstans på en lönestege som högern hela tiden manipulerar till din nackdel!

Säg efter mig: "Jag är en loser i det marknadskapitalistiska systemet, fullständigt hjärntvättad av nonsensord som 'valfrihet'." Inget av det Reinfeldt och Borg säger är sant. Inte ett ord! Det går att tänka på ett annat och större sätt, och då ser man genast igenom den fabricerade lögn högerns världsbild är.

Små rädda själar vågar sig emellertid aldrig utanför de tankeramar som var tid och plats har satt sig (utanförskap skrämmer skiten ur de små). Just därför kommer Europa att gå under i blod och tårar. För att dess inbyggare gjorts så små av de rådande makterna, vilka ser till att hålla v 2.0, gudamänniskan, för att vara en saga. Se här kopplingen mellan den aggressiva ateismen från Ulvaeus Humanisterna och hans skattefifflande och pengafixerade leverne. Gudsförnekelse behövs för att kunna ägna sig åt Rovkapitalism och svek mot sina medmänniskor, som då Björn inte ville vara med och bekosta den svenska modell som Katrine Kielos så fint i AB påminner om vilken tillgång den är.

Så här är det att leva ett kort liv på jorden medan onda människor styr världen. Man når aldrig nästa nivå i spelet för djävlarna som nått en hög materiell nivå har skrivit bort nästa steg ur berättelsen, det steg som, som antites sätter ifråga allt de gjort: "Sälj allt du äger och följ mig", sade Jesus till den rike mannen. Den rike mannen hade det inte i sig att nå nästa nivå. Han var ett Satans barn, ett jordens barn.


*****

Hur var det då med "look-alike"-faktorns astrologiska motsvarighet mellan dessa två näriga typer, Ulvaeus och Isling? Här är ett av de fall där utseendeparalleller inte kan knytas till snarlika kartor.

Sådana fall finns förstås, även om det påfallande ofta finns överlappande "heta zoner" mellan två horoskop om individerna verkligen liknar varandra. kanske en överläpp och en mun är ett för litet utsnitt av ett huvud för att ge astrologiskt utslag...





Om någon mer tycker att båda männen ändå visar någon liten syskonutstrålning, kan man fundera över att båda visar sig vara födda när "själens form" (Saturnus) låg i samma tecken. Det är en chans på tolv. Jag har faktiskt inte tagit ett sådant våldsamt steg bakåt att överväga om redan den abstrakta idén om en osynlig tingens grundläggande form kan bestå hela vägen "ner" genom planetsfärerna och bli en dominant influens.

Jag var inne på Jupiters fetma och Saturnus magerhet i ett tidigare inlägg, och att Ulvaeus, 67 år år gammal, började sitt anförande hos Skavlan med att oja sig som en ytlig flicka (eller manlig bög) om hur överviktig han såg ut i det tidigaste bildmaterialet på ABBA. Det tyder på att "Saturnus, som äter sina barn" - eller önskar äta dem - faktiskt verkar starkt genom honom.

Ulvaeus har också girighetens demon Rahu i Tvillingarna så att hans Saturnus så att säga sväller upp och sprider sig genom hela tecknet än mer än normalt (indisk astrologi anser att planeten fyller hela det tecken där den befinner sig).

Eftersom musiker-kapitalisten har girighetsdemonen Rahu i Tvillingarnas 20e grad hettar det faktiskt till lite då Isling har sin Saturnus i 21a graden.

Det var med tanke på att detta är Svenskt Näringslivs presschef jag valde en hypotetisk födelse strax efter lunch så att sinnelaget hinner fram till Oxen och där kan identifiera sig hård med Jordelementet och Oxens typiska uttryck: "tajt med pengar" och helt fylld av en brusande känsla av att "vilja äga" - en så extremt primitiv och förgrovande influens det tycks som mer än en slump att den onda stjärnan Algol ligger i Oxens tredje grad, händelsevis samma gradtal där Månen enligt BÅDE indisk och hellenistisk tradition anses upphöjd.

Judarnas beteckning på Algol, Satans huvud, anknyter förstås till det behornade kreaturet och tydliggör judarnas avfall och dans runt guldkalven så fort deras ledare Moses var borta några dagar! Vissa människor är helt enkelt i grunden bara simpla materialister och behöver någon annan som hjälper dem höja blicken ett snäpp.

Men vartefter bloggen studerat många "Algol-infekterade" horoskop har en intressant bild börjat framträda. Algol är också en oseriös gycklare som tar allt med en klackspark, både traditionalist och upprorsmakare samtidigt. Den förvirrade mängd uttryck som man kan se - särskilt med det personliga sinnelagets Måne i Oxen - skulle eventuella kunna förklaras med den tradition som gör Satan till en nihilistisk korrumperare.

Den absoluta Ondskan har själv inga positiva kvaliteter och det enda sättet den kan visa sig är genom att vägra, trilskas och invända sig mot allt. Gud finner användning för allt och låter Satan jobba med sin negativitet enbart för att pröva människans ståndaktighet.

Om Väduren utvecklingspsykologiskt är det nyförlossade spädbarnen (aldrig har väl Solen eller ljuset varit så "upphöjt" som när spädbarnet för första gången lämnar moderlivet och kommer ut i den världsliga solens rike). Men genast gör sig kroppen och näringsbehovet påmint och Oxen, den orala fasen, vidtar direkt.

Här stannar sedan många i utvecklingen och kommer sedan att leva sina liv enbart för att göda sina sinnen. Och zodiakens steg 2 av 12 möjliga är också den falska marknadsstyrda västvärldens ideologi! Det är folk som fastnat i den orala fasen - de som vill äga - som ligger bakom regeringen Reinfeldts momssänkning på mat. Det är det orala stadiets typ av politik, politik av människor som aldrig i sina liv nått längre än en 3-årings andliga mognad! Egentligen borde man ge dem en lekhage där de kunde få rasa av sig barnets maktfantasier. Förstöra det intellektuella klimatet i en hel nation borde de aldrig få möjlighet till.

Varför Ulvaeus likt den näriga Isling är ett blötdjur, trots den upphöjda Solen i det nyfödda barnets egocentriska och "naturliga" tillstånd, beror förstås på att Solens dolda ägare Mars befinner sig i ett Vattentecken. Det här året bjöd på en rätt blek Vädur och det var heller aldrig någon fråga om att ABBA live handlade om flickorna, inte pojkarna. Hos Ulvaeus ser man Mars/Venus för en präktig libido som helt klart påminner om de 270 vd-horoskop där begärets Måne i Fiskarna så tydligt visar en okänd sida av detta tecken.

Ulvaeus har också fifflarens planet Merkurius "fallen" i detta tecken. Under intervjun med Skavlan var det mer än en gång uppenbart att han bara satt och hittade på svaren - det fanns en tvekan i hans respons och det som sedan kom bara en plattityd eller generalitet som avslöjade att det är mer än det "episodiska minnet" som saknas Ulvaeus.

Antingen är han en helt omoralisk anpassling eller också är hans gyttjiga opposition mellan Jord och Vatten bara en indikation om en tråkig människa, utan något originellt eller ens spirituellt. Troligen är det lite av varje. Att han inte ens klarar att hålla isär ämnet religion från en terrorattack utfört i någon extrem-extremvariant av religion är ett tecken på att Merkurius fall i "anti-intellektuella" Fiskarna faktiskt ger trubbiga intellekt.

I testet av knivskarpa Nobelpristagare i fysik var dock Merkurius i sitt fallna läge inte underrepresenterad. Men frågan om intellektet och intelligensen är komplex i astrologin, både Solen, femte men även första huset spelar in.


5 kommentarer:

Havsörnen sa...

Björn Ulvaeus är förstås 67 år gammal, inte 57.

I sammanhanget är Björns artikel i nedanstående länk rätt rolig: "Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?"

http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/17/ska-det-vara-s-f-rbannat-besv-rligt-att-betala-f-r-sig

Benny Andersson, då? Han är ju inte höger, om man säger så. Men han gjorde den smartare bedömningen redan före ABBAs nyvunna popularitet med samlingen Gold 1992, att gruppen skulle få en revival. Då hade Ulvaeus redan sålt sin del av rättigheterna till ABBAs musik.

Relaterat om ABBA och skatteplanering:

http://blog.zaramis.se/2009/10/28/spekulanterna-abba-och-kuben/

Även Benny har Månen i Jungfrun. Rahu likaså i jordtecken, nämligen Oxen. Dock så har han Solen och Månen i Skytten och Venus och Jupiter i Vågen. Liksom Frida har han Merkurius i Skorpionen och Saturnus i Kräftan.

Utanför bloggens ämnesområde finns en annan likhet Björn och Benny emellan, nämligen den att bådas Livsvägstal blir 48/3 (3 = kreativitet, underhållning) och båda är födda en "7-dag", den 25:e respektive 16:e. 7:an vill vara ifred. Skapande på behörigt avstånd från andra, alltså. De var ju helt ointresserade av att turnera, i och för sig delvis p g a Agnetas läggning vad gäller resor. I filmen ABBA: THE MOVIE säger Björn att turnerandet dödar kreativiteten.

Seaward sa...

Tack för falkögat, 67 är det så klart. Tryckfelsnisse lever och har hälsan på den här bloggen.

Intressanta fördjupningar! Benny A har alltid slagit mig vara en sympatisk natur och naturligtvis är merparten av Månen-i-Jungfrun INTE av den låga kaliber som visat sig i min brottsstatistik. Det normala är istället en gentilitet, en lite blyg men städad personlig utstrålning. Flitig, saklig, lågmäld.

Om Bennys horoskop tror jag den här serien är viktig: Månen i Jungfrun vars sinne är aningen betryckt pga Merkurius och "avknäppta" Ketu i självrepresssiva (men djupa) Skorpionen. DOCK: soltecknet är vanvettigt viktigt för en människas energialstring, och Bennys Sol-Skorpion vilar ju på den oerhört generösa och frimodiga Mars-i-Skytten. (Som i sin tur vilar på en mycket lycklig Jupiter!)

Kanske spejaren Mars i tecknet "bortom horisonten" har att göra med hans framsynthet om ABBA:s återuppvaknande?

Den närmast perfekta kombinationen Venus/Jupiter i Vågen kan säkert också spela in för hans ekonomiska skicklighet. Dock ska man inte glömma att massmördaren Ted Bundy, också han Sol-Skorpion, hade den. Och i det fallet gav Vågen en gräsligt slickad social talang!

Numerologi: som den österrikiske kungen sade när han införde religionsfrihet, "här må var och en bli salig efter sin fason"

Havsörnen sa...

Tryckfelsnisse var även framme i min kommentar: "Dock så har han Solen och Månen i Skytten." Solen och Mars i Skytten ska det vara.

Får du Bennys horoskop till Sol-Skorpion? Jag får 0,16 grader Skytten även vid midnatt till den 16:e dec 1946, med Hindu/Lahiri-zodiaken. Det blir 29,23 grader Skorpionen med Fagan/Bradley. Skytt om han föddes efter 14:30-snåret.

Seaward sa...

Många nissar i farten - du har helt rätt om Bennys Sol, det är definitivt första dygnet i Skytten (såg fel). En extremt favoriserad Skytt med disponenten Jupiter med Venus i härskarläge!

Då är det från Jungfru-Månen och inte Solen hans lågmäldt dämpade personlighet kommer. In action (Solen) studsar han omkring friskt på pianopallen och lyser som tjugo solar!

Man undrar under vilket namn han kan ha musicerat tidigare i historien? Sådan talang måste ha grundlagts både en eller två gånger innan den skördar rikt!

Anonym sa...

Du skriver att Merkurius i fiskarnas tecken ger ett trubbigt intellekt. Jag tycker både Björn som Peter Isling ger ett trubbigt intryck, rent utseendemässigt också.
Men på tal om Björns intresse för pengar... Jorå det är sant. För en si så där 10 år sen, medan han fortfarande bodde i England, så sa han själv i en intervju om att han var intresserad av ekonomi och placeringar av (sina) pengar. Han nämnde också om att han var / hade varit (?) intresserad av att bli en ev ekonom....