Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 september 2012

11/9 2012 - Protesten mot den Store Satan

Filmen som hånade muslimer hade funnits på YouTube en tid men den 11 september markerade den fria världen att den tröttnat på Satans (den materialistiska människan, ibland känd som "marknaden") ständiga trakasserier av världsreligionerna.

Det här är en så stor händelse att själva dygnet den 11 september 2012 måste få tala genom de dominanta symbolerna på himmelen.



Trots den solära kartan (zodiaktecknen utan hus) kan man notera hur den egyptiska (hellenistiska) astrologin för 2.000 år sedan benämnde husen.

Vi har nu helig och rättfärdig vrede på himmelen i formen av den rättvisa domaren Saturnus i Vågen och på det aggressionens Mars.

Men rättrådigheten undermineras av att ägaren Venus står i Vatten och i partiskhetens symbol Kräftan.

Det är med andra ord samma omen som underminerar Reinfeldts regeringsförklaring som kommenterades astrologiskt här. (Kartan här ovan ritades dock redan den 14 september, men lades i malpåse.) Reinfeldt använde även i år ordet Sverige över 50 gånger i sitt tal vilket säger något om hur djävulsk högern är i sitt uttryckliga försök att mind-fucka svenska folket. Det är precis det här falska försöket att få människor att krympa sitt förstånd till enbart det egna, "det svenska", som så väl indikeras av den förkrympta Venus i Kräftan (kärleken enbart till de nära och kära) och får Saturnus att slira i sin kapacitet som rättrådig domare. Men skulle t.o.m. skulle kunna säga att det är en falsk Saturnus-i-Vågen för närvarande eftersom disponentens position har så mycket mindre ambitioner än Saturnus själv.

Reinfeldt har lyckats gömma det så väl, men han här en främlingshatare, han också. En usel människa som villigt läser upp vad PR-teamet har skrivit åt honom att säga. Moderaterna är skickliga - de ligger precis på gränsen och söker fiska svenska rasister medan den officiella linjen är avståndstagande från SD. De vet att folket drivs av primitiva intressen och befinner sig i en gråzon.

Vad Vågens drunknade härskare Venus i habegärets tecken betyder, är att den upphöjda Saturnus f.n. inte är slagkraftig nog. En tendens till söndring eller dissociation ligger just under ytan. Reaktionen på den senaste Muhammed-provokationen verkar ha gått över på någon vecka, eller också är västmedierna inte intresserade av att bevaka den längre.

Jag tror det är lugnet före stormen och att väst kommer att se en terrorhandling innan året är slut, kanske runt den "heta zonen" jag pekade ut här. Att det är presidentval i USA bara några dagar därifrån gör perioden extra laddad.

Under Saturnus transit genom Vågens tecken måste man invänta de perioder när Venus bjuder på synergi med Domarens placering för verkligt viktiga positionsförskjutningar när det gäller mänsklighetens moraliska insikt om rättvisa.

Det är dock talande att den 11e september - när protesterna mot västerlandets hånfulla attityd till allt som inte är som de själva - har en perfekt Sol och Måne. Solen i den äkta generositetens Lejon och Månen i ett intellektuellt lyhört tecken som Tvillingarna. Merkurius, Tvillingarnas (och sinnets) basis är med SolKonungen. Protesten startade med sanktion från Lejonet - respekten för Livet - och sinnelaget i Tvillingarna antyder som så ofta KRITIK.

Mars står och bankar mot Oxen/Dödsrikets portar där den Store Satan håller till (materialism är att redan befinna sig i dödens rike). Men horoskopet för den 11 september 2013 som helhet var inte tillräckligt destruktivt för ge misstankar om någon storskalig blodspillan. Mer intressant är i så fall nämnda karta för den 9 november 2012 när Draksvansen möter Satans huvud/Algol. Solsidan i det horoskopet är så spektakulärt svag på mer än ett sätt, vilket gör att Domaren tar överhand.

Nu har Obama visserligen den stänga Saturnus stigande i öster i sitt horoskop, vilket synkar bra med 9/11-horoskopet, men i inlägget antyddes att dagen var lämplig för domedagsliknande aktivitet av annat slag. "Människan spår men Gud rår."

Obamas seger i USA-valet och med den hans ambitioner att säkra folkets rätt till god sjukvård skulle kunna vara en positiv läsart av den fallna Venus i Jungfrun, hälsovårdens tecken! Domaren Saturnus rättrådig i den sociala rättvisan baserar sig på orättfärdigheten i Venus i Jungfrun, den privatistiska synen på att hälsa bara är "min angelägenhet".

Jag gick in på mitt närmaste apotek i dag för att köpa en liter destillerat vatten och isopropylalkohol för tvätt av vinylskivor. Förra blandningen har räckt i fyra år och var alltså inköpt före regeringens privatisering av apoteken. Jag tror bestämt mixturen blivit rejält dyrare än vad som kunde förklaras med inflation.

Jag har ett minne av att vatten och alkohol kostade 60:- men nu var priset 106:-. En prisökning med 76% på fyra år, kan det verkligen stämma? Tack högern för att ni privatiserar. Sannerligen att allt blir bättre när man låter vinstlystnad styra ett samhälle.

Annars var det med en underlig känsla jag med egna ögon kunde bevittna det tidningarna skriver om: sjuka jagar i dagar efter sin medicin medan apoteken säljer SMÖRJA för fulla muggar. Tekniskt tingeltangel som var så löjeväckande att jag knappt trodde mina ögon. En hel uppsjö av termometrar på ett stort stativ. Numera tillhör det tydligen rutinen att man ska mäta de mest besinningslösa saker - en apparat för temperaturen i öronen och en för munnen!

Och STEGRÄKNARE för alla dessa moderata hälsofascister som är ute och bygger perfekta Hitlerjugend-kroppar. De ränner överallt på Stocksholms gator dessa sorgliga varelser. Vilka underliga tider! De märker inte själva vilka parodier på verkliga människor de blivit, dessa som t.om. gör ett "projekt" av sina kroppar. Men det där skrev bestämt Nina Björk en bra bok om i dagarna - förfallet in i själsdöd konsumism.


*****

Jag hade skrivit in GUDINNAN vid Tvillingarna för att spekulera över vad de alexandrinska astrologerna runt år noll kan ha menat med detta i anslutning till det tredje huset. Det får vänta.
 

Inga kommentarer: