Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 augusti 2012

Svensk handel säger vad Själen dikterar

DN publicerar 13.36 en artikel där svensk handel oroar sig för framtiden och bristen på vinster. Det är ett krabbslagsmål utan like mellan butikscellerna och för att själv överleva längst sänker den här underarten marginalerna tills de svagaste slagits ut. 

Det är en lika ovärdig berättelse näringslivet inrapporterar som att svenskarna valde socialdarwinisten Fredrik Reinfeldt till ledare och mannen genast började med att montera ner alla sociala system som gjort oss till människor och inte djur. Kort sagt: att ha naturens kamp som ideal för människan kan bara leda till artens undergång. Det är därför marknadsliberalismen kommer att falla sönder med ett brak och handlarna oroar sig med rätta inför framtiden. 

Horoskopet för tidningens publicerade säger precis vad artikeln säger och är i den meningen en korrekt profetia om näringslivets framtid:



Vad passar bättre för en pessimistisk stämning än Saturnus, "åtstramaren", stigande i öster då artikeln publiceras, och därtill med krigets eller konkurrensens Mars.

Eftersom gammal är äldst är det Saturnus som dikterar villkoren, och under de närmaste två åren kommer Saturnus att ligga här, i sitt noblaste och mest upphöjda läge i Vågens tecken. 

Överflödig kommers kommer att minska, för Saturnus är en frugal planet. 

Vågskålarna är inte bara en rättvisesymbol utan också ett verktyg som handelsmännen använde innan globala multijättar började förpaketera allsköns smaklös smörja åt oss i underliga standardiserade påsar med 560 gram och allt vad det nu står på matförpackningarna.

Men Saturnus som håller Mars på kort lina är något gott, så varför gnyr handlarna? Jo, det här är deras levebröd och deras intressefält tar slut vid den egna dörren. Saturnus upphöjd i Vågen är ett fantastiskt fint budskap för en värld som håller igen och tänker lite mer istället för att bara shoppa som en blind dåre.

Den indiska astrologin är fascinerande i det att Saturnus har en märklig aspekt som sträcker sig tre kvarts varv över zodiaken. Saturnus i Vågen är inte Kräftans vän, utan håller den kort under sin ideologiska renhet. Men Kräftan är samtidigt närighetens eget tecken som allt flera av de skrämmande ryggradslösa politiker och andra figurer omvittnar som nu uppenbaras i den svenska statens allmänna förfall till självisk girighet, viner och fina ostar. Det är - som jag sagt flera gånger - en LEDARES EGEN KARAKTÄR som formar nationen. 

På rekordtid har Sol-Kräftan Reinfeldt lyckats smitta landets statliga verk med samma filosofi som låg bakom regeringens "stordåd", den stänkta matmomsen för 5 miljarder åt människor som överhuvudtaget inte behövde lättnader. (Se de fattiga 10-15 procenten av svenskarna gå under medan högervridrna stockholmare sitter på uteserveringarna och tror att de lever normalt.)  

Alla som kan, kapar åt sig lite guldkant i landet. Det är skrämmande att se delar av ett folk äta sig feta som inför slakt, medan socialdarwinisten Reinfeldt håller de sjuka, fattiga och arbetslösa så långt nere i dyn att han verkligen inte kan sägas vara annat än en Kräfta i dess allra värsta skepnad. Och när tecknet inte fungerar, då är det alltid oroligt för framtiden och alltid oresonligt girigt och framme för att sno åt sig fördelar åt sig självt. 

Annie Lööf - som Näringslivets kanske tänkt sig som Reinfeldts påläggkalv (för han har sett bra trött ut i flera år) - är naturligtvis också född i samma tecken (f.o.m. 18.30, men de här övergångsdyngen ger osäkra typer). En noggrann genomgång av bloggen och inläggen etiketterade Kräftan kommer att visa att det är denna princip i zodiaken som symboliserar fångenskap i den irrationella djurdelen av själen. 

Den som öppnar sig för enbart sin inre närighet som "drivkraft" (för att använda Reinfeldts favoritord) bäddar för sin egen undergång. Det är troligen Vattenelementet, när det är i olag, som tar livet av sig när livet blir prövosamt. Dessa varelser har så totalt låtit hunger och begär ta kontroll att de inte längre har en fungerande rationalitet. Svält är ett öde värre än döden och de väljer därför det senare.

Därför ar det här horoskopet över den svenska handelns framtid en tragisk karta. För nymånen i giriga Kräftan men med en eftertänksamhetens broms via Saturnus-Vågen är precis vad Kräftans irrationella "mer mer mer" inte förstår! Handlare kommer att under i mängd i Sverige och de kommer inte att förstå att världen inte behöver mer människor fulla av begär.

Det är naturligtvis precis lika signifikativt att den sataniska axeln är aktiverad, från det konsumistiska Oxens tecken till den exkrementerande Skorpionen. Här är då ekorrhjulet som den resursförbrukande människan låter sig bindas i. När Väduren eller Vågen stiger i öst ligger den sataniska axeln dessutom längsmed 2a/8e huset, i gammal grekisk astrologi döpta till "Dödsrikets portaler" (haidou pyle) och "Dödens inträde" (arché thanatou) respektive.

Inte undra på att svensk handel känner undergången - nedstigandet i Hades - flåsa dem i nacken. I synnerhet som det är den excessiva jakten på lätta pengar (Jupiter) som just nu dör. Detta bekräftas också av att den bestraffande halshuggna Draksvansen delar tecken med "klipparnas" planet Jupiter. Ja, de som kom sist in i racet åker ut. 

Saturnus i öster visar att de gamla och stabila har chansen att klara sig, de som anammat ett kvalitetstänkande och säljer varor av bestående värde. Men Kräftan är till sin natur ett obeständigt slit-och-släng-tecken, alltid hungrigt efter det senaste och dessutom till lågt pris. Kräftan är den som alltid köper billiga kopior och eftersom detta är hela handels ryggrad (paradoxalt nog saknar Kräftan ryggrad!) tyder horoskopet på MASSDÖD FÖR DEN HÄR UNDERARTEN: KRÄMAREN.

*****

Den som kan sin astrologi måste häpna över hur perfekta de inblandade zodiaktecknen är för sakfrågan, och särskilt att DN publicerar artikeln just som nymånen i Kräftan påbörjats. Och som sagt, med moderationens Saturnus i omdömesgillheten som det enda friska i en tid där en hel västvärld tappat fattningsförmågan och alla rusar omkring som yra höns för att berika sig själva. Det är en sorglig syn, detta Europa i sönderfall. Högerregeringar är så ute de kan bli, det är deras livsfilosofi som fört oss till allt detta.


Se även:

Banksvindel och girighet - horoskop för ett av Svensk Handels lobbyister

Vissa saker ändrar sig inte - "Är det Svensk Handel som lobbar för sympati inför planerade prishöjningar?"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha, ha...Tack!! - nu fick jag mig några glada uppfriskande (natt) skratt igen, du skriver så underhållande roligt tycker jag. Tex. socialdarwinisten R. fy 17 vad fyndigt. Det ska jag använda mig av..! Och pungråttan R. som instinktivt krafsande...Om svedala o hela västcivilisationens pågående fall...

Apropå siderisk astrologi,det finns en äldre herre som ställer sideriska horoskop och han håller till på Vegagatan affären heter Happy Ganesha. Har tänkt att du kanske kan få tips ang. undringar vid tolkningar osv.

Håll pennan vässad!!!
leende Cec : )

Seaward sa...

Beklagar sent svar, jag hade ändrat mejl och undrade varför inga bloggkommentarer längre kom.

Tack och tack igen för tipset. Siderisk astrologi är inte liktydigt med indisk astrologi eftersom det var i Babylon personhoroskopen började göras, nästan 400 år innan astrologins första litterära nedslag i västerlandet.

Sant är att jag laborerar med hinduiska lärosatser, men jag har redan förkastat flera stycken som odugliga och vid 52 är man mer än kapabel att göra egna utvärderingar, utan en "guru" :-)

Jupiter - Guru - står för övrigt så dåligt på min födelsehimmel att ändå inte skulle ha någon nytta av en lärare, jag här lärt mig själv genom hela livet...