Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 4 augusti 2012

SvD återfödd som krokodil i Vattumannens era

[Ett improviserat inlägg!]

Nyligen skrev en docent i etik i SvD och tyckte sig med en bok om Clint Eastwood (utgiven på kristet förlag) se kristna motiv i filmarens långa karriär i våldets tecken. 

På många sätt är Eastwood i mina ögon snarare epitomet av allt det som gjorde USA till en pärs för mänskligheten i övrigt (och t.o.m. för landets egna). Konservativ och bokstavstrogen biblicism, öga-för-öga-mentalitet, kvartersmobbar eller enskilda som tar lagen i egna händer. Simpelt, jordnära och utan någon genomtänkt koppling till den eviga morallagen (sanatana dharma) som människan måste upptäcka över århundratusenden av släktets snigelartade evolution. 

Att leta frälsarmotiv i Clintans filmer är verkligen att tillskriva honom ett oerhört djup. Bob Dylan, med ett mycket snarlikt horoskop, har skrattat åt alla litteraturvetares försöka att hitta djupsinnigheter i hans texter.

En annan möjlighet till myten om mänsklighetens evolution är att skit alltid kommer att förbli skit och att det är själar som passerar igenom mänskligheten, lär sig de enkla uppgifter som planeten erbjuder, och går vidare till andra existenstillstånd. Kvar har vi ett jordklot med en mänsklighet som till planetens slut kommer att vara lika korkad som alltid och aldrig lära sig av sina misstag. Civilisationen kommer att starta om från början, gång på gång. En gång med bara stenbumlingar, en annan gång med bränt tegel och ännu en annan gång med något läckert syntetmaterial och så tillbaka till stenbumlingen igen.

Särskilt lockande är det synsättet eftersom "the powers that be" strävar efter ett status quo. Det ligger t.ex. helt i linje att publicera en artikel där Clintan är god - nästan Jesus själv - eftersom tidningen stöttar storkapitalet, precis som republikanen och skattesmitaren Mitt Romney - som naturligtvis Clint Eastwood visar sig sympatisera med ! (The Guardian)


Jag tror etikdocenten i Svenskan kan stoppa upp Clintan-avhandlingen nånstans där inte solen skiner och glömma kristendomen som en mänsklighetens förädlande faktor. Läran har kapats av rika grisar som söker döva sitt dåliga samvete för att de verkar inom den orättfärdiga världsordningen istället för att ta ställning mot den och som bäst donerar lite till något välgörande ändamål. Den sortens människa kommer att sopas bort från jordens yta enligt tes 1 och tes 2, att det verkligen pågår en evolution, men bara inom ramen för ett tröstlöst kretslopp (en mycket vanlig åsikt bland bildade greker och romare i sen antik).

Om de platoniska månaderna på något iakttagbart sätt sätter sin prägel på mänsklighetens färd och allmänna, kollektiva uppdrag över ett drygt 2.000 år långt tidssegment, kommer den stundande Vattumannens tidsålder inte att medge privatkapitalister. 

Moderater och likasinnade (ex.vis Anders Breivikar) får skynda och rasa av sig allt sitt hat mot gemensamma lösningar, för Vattumannens tidsålder kommer att innebära en stenhårt reglerad mänsklighet! Den gåtfulla flygingenjören Arthur M. Young (Bell-helikopterns uppfinnare) antydde så mycket på något ställe i en lång filmad intervju. Här är en anhängare av djuppsykologen C-G Jung om den stundande tidsåldern - en A4-sida (cirka) väl värd att läsa.

Naturligtvis blir det intressantare om man ställer kraftigt Algol-påverkade horoskop bredvid Mitt Romneys - också presidentkandidaten har Satan, Frestaren till korruption - starkt framhävd. Seriöst, Clintan är inte trovärdig  om han stöttar Romney (se nedan).

Tvärtom bekräftar han hur begränsad Oxen är som samtids- och omvärldsanalytiker. Clintans filmer har också varit mycket enkla "human interest"-historier, även när de griper sig an ett historiskt ämne. Han berättar gärna om den amerikanska (falska) drömmen men särskilt om de ställen där den spricker. Dock aldrig med någon ideologisk tydlighet utan bara genom konkreta livsöden. 

Jag tror inte han är ett dugg intresserad av de stora penseldrag man måste avkräva av en duglig ledare för denna tid. Världen behöver inte en enda politiker ytterligare. Världen behöver något i stil med de filosof-kungar Platon visualiserade för 2.300 år sedan. Hans texter står alltjämt för det ultimata logiska tänkandet. Om något har folk blivit såsigare sedan antiken!

Se på Reinfeldt - vad är detta för något? T.o.m. Obama, född samma dag (men inte samma år) som Reinfeldt har fått utstå mycken smälek för exakt de brister som är så generande tydliga hos den svenska "ledaren". Mänskligheten tycks inte kunna producera ledare av god kaliber för tillfället. Väntar mänskligheten på intervention från yttre världsrymden? En Frälsare utifrån?  


Glöm inte att det bara är några månader sedan svenskarna kunna läsa detta - och dessutom i en extrem högertidning - man undrar verkligen om västvärlden håller på att falla sönder av sin egen sekularism, girighet och den allmänna ointelligens och inkompetens som följer av de två första åkommorna.

*****

Clintan och den han tycker bör bli USA:s nästa president - notera Måne/Måne-relationen mellan männen - här galopperar verkligen den irrationella blöta Vattensjälen som Herakleitos, den kanske tyngsta filosof väst producerat, ansåg borde läggas in på torken innan människan bör gripa sig an de stora frågorna.
αυη ψυχη σοφωατη και αριστη

En torr själ är visast och bäst.

Samt: Den bästa och visastesjälen är en torr stråle av ljus.

(Bloggaren behärskar inte grekiska - lyckades inte ens få dit accenten på iotat i ariste ("den bästa", jfr aristokrat).

Notera hur väl de här två passar för varandra - två liv som utspelar sig inom den "sataniska axeln" (Oxe/Skorpion) som därtill lagt sig helt platt för ett jordnära perspektiv - just det som inte längre räcker för att styra jorden. Båda männen har en Måne som är predisponerad för att plocka upp verkligheten via de instrument människokroppen delar med djur- och växtriket.

Om den "sataniska" jordbundna axeln: Alla vet att man inte kan stå I skiten om man vill ha perspektiv på den för att avgöra de bästa handlingsvägarna. Det är därför mänskligheten redan är död om det är så som ateister och de sekulära konsumtionsslavarna säger, att moral bara är en konvention människan själv hittat på i ett försök att reglera sina göranden.

Moralen existerar men inte för att människan hittat på den, utan för att den tycks kodad i själva vårt solsystem och låter sig upptäckas för de som söker förstå människans plats på jorden och i ett större helt. Jag studerade (av och till) västerländsk astrologi i 25 år (ett kvarts sekel) innan ödet ansåg mig mogen att få se det Sanna Hjulet och inte det västerländska som jag kämpat med att få rätsida på.

Det är t.ex. det Sanna Zodiakhjulet som avslöjar att homosexualitet står ut som störningar när man studerar detta marginalbeteende kvantitativt. I den frågan har då plötsligt Romney och högerkristna (Satan bluffversion av kristendom) plötsligt mer rätt än Obama och "anything goes"-liberaler. Himmelen själv indikerar i markant högre grad skador mot den naturliga fortplantningsdriften i homosexuella horoskop än i kartor för referensgruppen. Här börjar vi nu ana den dolda Lagen bakom fenomenvärlden - via astrologin! 

Naturligtvis hatar fallna själar i Djävulens hårda grepp allt tal om att det skulle finnas en officiellt mätsticka att leva upp till. Nu blir plötsligt alla de klassiska dödssynderna känsliga ämnen! Ligger det något i antikens varningar? Många människor beter sig helt enkelt inte människovärdigt. 

Platon menade att de helt sonika flyttas ner till något passande djurrike eftersom de så grovt misslyckats ta till sig reglerna för vad som kan anses tillhöra människans art och ödesväg. Och det sade han för över 2.000 år sedan, innan dagens hela västsamhällen började att ensidigt stimulera den vegetativa djursjälen i människan och förneka och förtrycka den högre själen (den som bär på det sant mänskliga).

Som sagt, mänskligheten tar myrsteg genom århundratusenden och sakta men säker lär sig Herkules sina tolv zodiakala stordåd. När Herkules bemästrat dem alla kommer han att upphöjas från människostadiet och bli en gud igen.

Inga kommentarer: