Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 augusti 2012

Subspecies - (m) betyder inte miljömärkt

Och så har vi den moderata politikern som i Aftonbladet lobbar för att alla skolbarn ska indoktrineras i närighetens sjuka filosofi så att de alla blir egenföretagare som vuxna. Reinfeldts härska genom att söndra samhällets sammanhållning och skapa en djungel av människor i krig mot varandra för egenvinning är fullbordat. En välriktad missil mot Stockholmsförorten Brommas villakvarter för de civilisationsfientliga ideologer som frodas där och folkets totala likgiltighet för allt utom sin egen komfort. Dessa är verkligen mänsklighetens parasiter. De tärande. Varför skulle vi utbilda en enda elev till att bli avskum?

Den som investerar sitt ego i astrologin har inte mycket att lära av systemet. Dess principer är neutrala men kan graderas som mer eller mindre goda beroende på vilka intressen man själv representerar. Zodiakens berättelse expanderar och en mindre berättelse kan te sig misshaglig i skenet av en större berättelse, en som innefattar fler perspektiv.

Själv noterar jag förvisso att ungmoderaten Erik Bengtzboe kom till världen under samma Måne eller sinnelag som undertecknad. Men Tvillingarnas tecken har i indisk astrologin en intressant spännvidd, dels är den en handelsresande (luftburen det vill säga mobil merkurier/merkantilist). Men dels är den också en filosof eftersom indierna håller Merkurius/Buddhi för att vara något gudomligt. Tankegången finns även i väst, där budbäraren är ett spektrum som sträcker sig ända upp till den himmelska budbäraren, ängeln. Historiskt, går förstås berättelsen om kommunikatören Merkurius ända tillbaka till Babylon där planeten identifierades med Nebu, gudarnas skrivare.

Varför Tvillingarna uppvisar en sådan bredd i indisk astrologi beror förstås på att forntidens handelsmän också var lite av filosofer! Det var längs handelsvägarna inte bara sällsamma och exotiska berättelser spreds, utöver de prosaiska materiella varorna, utan hela kosmologier och stora tankar. Alla betydande tänkare när det moderna väst låg i sin linda verkar ha varit i Indien! Pythagoras, Herakleitos. Det österländska inflytandet på Platon ifrågasätter väl ingen, och den romerska nyplatonismens grundare Plotinus försökte ta sig österut men ett krig kom emellan.

Hur lågt civilisationen fallit jämfört med den gamla sortens allsidiga handelsman hör man i vår tid när Svenskt Näringsliv hånar just filosofin för att den inte är lönsam i pengar räknat. Dagens handlare är inte namnet värda, det är en sjuk underart som exploderat i ansiktet på oss medan att vi kollektivt vände oss bort från de viktiga frågorna, vad en Människa egentligen ska lägga sina levnadsdagar på.




Egot i mig drar därför en lättnadens suck när moderathoroskopet genast visar upp den värsta sortens Måne i Tvillingarna, ljusår från undertecknads förhållandevis sobra variant. Vi har nämligen ett riktigt fult angrepp från Mars i det näriga Vattenelementet mot just den rena intellektualitetens luftblå Tvilling. Det här är ibland en signal på sinnessjukdom, men yttrar sig mer normalt som en affekterad mentalitet, en oförmåga att hålla det djuriska habegäret (Vatten) utanför resonemanget. Logiken brister ofta i stridens hetta.

Som jag noterat i en äldre studie saknar skickliga tänkare (representerade av samtliga Nobelpristagare i matematik och filosofi) den här galenpanneindikationen på sina födelsehimlar. Men jag har också pekat på att poeter och konstnärer tycks kunna dra nytta av den problematiska gränslinjen mellan djurisk instinkt ("den irrationella själen") och Luftelementets förmåga att rationalisera det oförsvarbara djurperspektivet och därtill sälja det som en "synvinkel" på saker och ting. 

Se bara Fredrik Reinfeldts horoskop. En drivande Sol i närigt Vatten och en Måne i Luft som rationaliserar, mörkar, ändrar och fifflar med fakta hela dagen lång. Eller helt sonika hemligstämplar kansliets göranden! Det är den nivå av människa vi talar om nu. Marcus Birro med svåra Luft/Vatten-störningar har som nykter alkoholist skrivit spaltmeter om alkoholistens totala självlögn. Eftersom 1 av 3 kartor har någon form av samtidig emfas på dessa oförenliga element är "den vita lögnen" mänsklighetens följeslagare och gissel.

Så ta för all del moderatens förslag om att indoktrinera skolbarn att bli giriga djur som frukten av en sjuk hjärna eller en själ som så illa förvaltat ett antal liv att det nu läcker in Vatten i Luftregionen lite varstans i horoskopet. För även sinnets ägare, Merkurius, har sprungit läck! I Vattumannen infekteras nu Merkurius av att disponenten Saturnus står i dödsfruktans tecken Skorpionen, en iskall och cynisk position som därtill aspekterar tredje huset för kommers i detta månbaserade horoskop. Mannen saknar alltså fullständigt omdöme och är en typisk megafon för den onda Penningen (det finns en god penning också, men den kommer att återintroducers på jorden först sedan Väst kört sig själv i botten).

Varför moderaten tar ett så stort grepp och säger att alla elever ska hjärntvättas till en livssyn som är på utdöende på jorden (men högern verkar ha de sämsta sätena och ser det inte), förklaras lätt utifrån Solens position. I zodiakens tredje akt, den universalistiska, ska man märka att hur Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna har större anspråk än de föregående. De är "globala" i sin approach. 

Och det var bara väntat att Stenbocken, tecknet som fokuserar den globala frågan om de materiella resursernas fördelning, till sist skulle visa sig även bland moderaterna. Ett tidigare test visade annars hur ointresserade den här politikertypen var av den frågan, sett till den dramatiska underrepresentationen av födslar i Stenboken. Istället haglade det (s)-politiker, vars mission var att engagera sig för fördelningsfrågan i ett samhälle.

Men återigen: psyket (Månen) hos den här moderaten är så derangerat, att vi inte kan jämföra Solen i Stenbocken med de (s)-märkta politikerna. Han tillhör en annan underart till den Människa Fader Tid mödosamt söker frilägga, en evolutionär återvändsgränd. De vet om det, och flockas i Täby och Bromma varifrån de söker bromsa Tiden och den nya tidsåldern med dess civiliserade människor. Nästa värld blir utan västerländsk rovkapitalism och egotrippare. Man kan kallt räkna med att miljoner och åter miljoner själar inte längre kommer att kunna reinkarnera på jorden efter Operation Omstart. De håller inte rätta måttet och hänvisas till någon av de världar som brukar kallas "de helvetiska". En del av dem är säkert försvinnande lika jorden, med den skillnaden ätt dessa efterblivna varelser bara har en enda naturlag på den planeten: äta eller ätas. Gissa om de kommer att få fart på sin avstannade evolution under sådana villkor.

Det intressanta är att den svårt Vatten/Luft-störde moderatledaren Reinfeldt i sitt huvud lyckades förvandla svenska folket till en privat ond fantasi där sjuka och arbetslösa parasiterade på honom, den gode skattebetalaren. Och, som sagt, ett av tre horoskop har mentala störningar enligt läran om de fyra elementens varierande grad av interaktion. Detta är 33 1/3% procent vilket väl motsvarar andelen svenskar som först rycktes med i Nya Moderaternas verklighetsfrämmande mytomani. 

Idag visar alla siffror att inte ett skit de talade om har slagit in, inte ens föräldrar som fuskade sig frilagar med hänvisning till sjukt barn var korrekt tänkt. Det skulle inte förvåna mig om den moderata väljarkåren uppvisar en betydligt högre procentsats Vatten/Luft-störningar än andra partiers. Det skulle då ännu en gång verifiera att vi inte alla är jämlika här på jorden. En del har tydligen extrema problem att kontrollera sina simpla begär, sitt ego och växa upp till en socialt demokratisk människa. Och det är precis vad Vattumannen står för och den tidsålder vi tydligt är på väg mot på jorden. Så många tecken på det. Internet, arabisk vår och vad näst?

Jag håller inte med dem som via den förvirrade västerländska astrologin placerar starten redan vid elektriciteten på grund av den befängda omstuvningen i det klassiska härskarschemat och där Uranus - helt utan grund - plötsligt förklaras vara Vattumannens sanna härskare. Läs idéhistorikern Richard Tarnas småskrift "Promethus, The Awakener" för en intressant reflektion över västerlandets allt mer urspårade sätt att döpa nyupptäckta planeter.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tyvärr inte bara MUF:s ordförande som vill att "skolbarn ska indoktrineras i närighetens sjuka filosofi" så att alla ska bli egenföretagare... Det är redan bestämt att alla skolbarn i Sverige ska läras upp i entreprenörskap. I framtiden ska alla vara sina egna små företagare, eller entreprenörer, som det numera av nån anledning ska heta. Men det går inte tillräckligt fort, enligt MUF-ordföranden. Han menar att alla elever i dagens skola utbildas till att bli akademiker. Och självklart kan, vill eller ska alla inte bli det. Men han tänker inte på att det är lika tokigt att mena att alla elever ska bli egenföretagare! Men det skulle förstås passa de styrande alldeles utmärkt: Alla ska sitta som små egna företagare i sina egna enklaver, utan de förmåner som (fortfarande) följer med en anställning, i form av sjukförsäkring, pension, osv. Och vips trollas höga arbetslöshetssiffror bort också.
S

Seaward sa...

Där ser man. Läste bara rubriken och konstaterade att det var samma pusselbit i samma pussel ännu en gång. Du lägger ut texten väl, om vad baksidan av denna "vision" för med sig. Se USA, moderaternas drömland, och tallösa horder av hålögda medborgare som tynar bort i ohälsa eftersom "var och en för sig själv" är den dominanta villfarelsen. (USA-horoskopet har verkligen en märklig studie i hur privatistiska tecken, tre-fyra stycken, har "upphöjts" i "universella" hus så att myten om the "self-made man" håller landet i ett järnhårt grepp.

Anonym sa...

"Eget företagande måste bli ett lika naturligt val som anställning" skriver Jan Björklund i regeringens "Strategi för entreprenörskap inom utbilningsområdet". Han påstår också att sådana förmågor som att lära sig lösa problem, planera sitt arbete och samarbeta med andra är "entreprenöriella kompetenser". Det är sannerligen gott om snömos i retoriken om detta område. Mera finns t ex här: http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/entreprenorskapiskolan/tiofragorochsvar/pavadsattarentreprenorskapbraforeleverna.5.493d5181128f2a1e87980001122.html Entreprenörskap har blivit som ett magiskt ord som ska frälsa oss alla...

Att jag alls kände till detta med entreprenörskap i undervisningen beror på att jag praktiserat inom administrationen på en skola, och inte på att jag har två barn i skolan. Detta är inget som talas om på föräldramöten o dyl.
S

Anonym sa...

PS: Jag blev så inspirerad att jag skrev en satirisk dikt om det hela: http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1511701
:-)