Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 augusti 2012

Sikhmördarens horoskop - bekräftad rasist

Antagandet utifrån om ett rent rasistdåd, baserat på horoskopet för massmordet av sju skiher, bekräftas nu. Gärningsmannen (skjuten till döds av polis) var nynazisten Wade Michael Page (AB, SvD, DN)

En amerikan problematiserar uppgiften om att rötägget var född på de amerikanska krigsveteranernas dag och ger detaljer om hur den dagen flyttats runt en del i USA. Men då och då kommer birthdatabase.com till hjälp. 

När det finns en enda Wade M Page i USA född den 11/11 1971 (ordinarie veterandagen), då är jag nöjd. Särskilt efter upptäckten att horoskopet visar ett fall av storkorset i den mörka galenskapens kvalitet Tamas.

Kopplingen till galenskap görs i den gamla indiska texten Bhagavad Gita och måste väl sägas vara det mest extrema uttrycket. Men även "städat" folk, som Cissi Elwin eller Brooke Shields, födda dagarna efter varandra och båda med övermått av mörker, visar i sina respekeive depressioner/utbrändhet att kvaliteten för problem med sig.



Men den bästa bekräftelsen är att jag har ett anonymt horoskop för nästföljande dygn samma år. Den födelsen blev ett tragiskt livsöde, en en mentalt sjuk människa, tidvis institutionaliserad, till vars alla vanföreställningar hör bl.a. fabler om att vara våldtagen av en svart man. 

Det är naturligtvis mörkrets kvalitet som tränger rakt in i från de tamasiska helvetesvärldarna och infiltrerar individens psykiska fibrer.

Båda dessa två åtföljande dagar ger ett sorgligt exempel på Solen i Vågen när livsödet bara representerar ett liv i Obalansens tecken!

Solens disponent står i Vattenelementet i hatiska Skorpionen, och den "sataniska axeln" tenderar alltid att söka "bokstavliga saningar". Attackerna inifrån det egna psyket blir "våldtagen av en svart man", och så vidare.

Väljer man den enkla solära kartan som påminner om zodiaktecknens innebörder blir det tydligt hur störd mannen var i ett ideologiskt hat mot vissa sociala grupperingar. Jfrr mörkrets storkors hos Reinfeldt och hans hat mot sociala demokrater - hans "bidragstagande soffliggare", sjuka och arbetslösa - samma anfäktelser som gränsar till den indiska filosofins tankar om ren dårskap.

Det är hatiska Skorpionen som placerar udden (Mars) i det ideologiska grupptecknet Vattumannen. Men man ska märka att hat och mord är Skorpionens intensivaste uttryck, mer normal är en generell tendens att dissa och ignorera andra människors åsikter och envisas med sin egen ståndpunkt - jag har sett hemska exempel på detta där den enda Skorionplaceirngen var Mars i hemmaläge.

Jag förmodar att det har med den tamasiska kvaliteten att göra. Den påminner mycket om västzodiakens psykologiska "fixering" hos de fasta tecknen. De är helt enkelt inte värst anpassbara och måste i Skorpionens fall dö egodöden ftersom de inte kan anpassa sig - som här med rasisten.

Se vidare inlägget om horoskopet för mordtidpunkten och hur uppenbart det handlar om en sjuk gränsdragare (Jungfrun) som projicerar sitt hat mot ett upplevt hotfullt kaos på "den andre". Horoskopen liknar inte varandra i termer av de inblandade zodiaktecknen. Men när man avlockar himlarna deras förborgade Berättelse, visar de en släktskap.



Inga kommentarer: