Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 augusti 2012

Sexträsk Sverige, landet Gud glömde

Mytologiska respresentationer för vår välbekanta vardag är fascinerande, och eftersom sex verkligen säljer börjar jag morgonen med att hora. 

Jag följer upp DN:s artikel om sex som den nya svenska folkrörelsen. Nu vore det väl själva fan om jag inte kom upp i 700 besökare på en dag! (Det är så här den förfallna samtida västmänniskan resonerar - allt översätts i siffror. Marknaden ska vilja annonsera, egot som varumärke ska växa. Gudarnas vrede ska väckas över de som förlorat Måttet. Västmänniskan är ute på en ofattbar suicidal tripp och hon kommer att lyckas.)

Låt oss klargöra vad sex är: artens säkrande av sin fortlevnad genom parning (ett par = två individer av motsatt kön). Hack i häl på homofestivalen i Stockholm kan det vara väl att påminna sig att "samkönad" samvaro faller kort om traditionella definitioner på sex. Homosexualiteten faller också kort om motorn till livet, kraft som brukar kallas kärlek fast få idag tänker på varifrån den kommer. 

Kärleken börjar inte i människan utan på en högre nivå av existens, en nivå inte hedonister som artikelns sexualupplysare Olle Waller omfattar i sin världsbild. Religionen har dött i Sverige men tidigt kunde religionens kollektivistiska dimension istället ses i de svenska folkrörelserna. Går man inte längre i kyrkan tillsammans kan man istället klunga sig som grodor i parningstid och leva ut den instinkt som bekräftar att man enbart är djur, att Naturen äger en.

Naturen har en rådare vars existens kan personifieras och ges ansikte och namn. Moder Jord är det inte, för det epitetet beskriver bara fundamentet, den passiva spelplanen. Nej, det är fan själv som styr det biologiska instinktslivet från vilket människan avspjälkat själva nervkittlingarna och upphöjt till sexakten som nöje. 

Pan/Djävulen i färd med att degradera en yngling
"Här, blås min flöjt (sug min kuk)"

Bockguden Pan, Fan eller faunas dolda kraft. Djävulen identisk med de biologiska livsformernas libido (en summarisk redogörelse på engelska här). Vissa traditioner synes sökta mörka Djävulen genom att istället tala om skeendet Eros/Cupid, det lilla barnet som avlossar kärlekspilar mot människans hjärta. Men detta är inte Djävulens eller Pans domän, inte den degenererade avspjälkningen av sexualdriften från det större begreppet kärlek i vilket släktets fortlevnad, dvs. Livet, är det centrala.

Därför hänger den mytologiska trion Satan, Djävulen och Faun samman - de utgör schatteringar av samma historia om själens syndafall, berättelsen om en existens som faller betydligt kort om vad individen egentligen är. 

Det Olle Waller med hela porrindustrin i ryggen predikar för det förfallna svenska folket är sex utan kärlek - en naturens styggelse. Med en halv miljon i publiken under homofestivalens sista dag i Stockholm är det ingen tvekan om att det är landet som glömt vad kärlek är och som därför Gud valt att glömma. 

För keruben Eros med sin pil mot människans hjärta är naturligtvis Solens tecken Lejonet och Lejonets hus ("tillhåll", "verksamhetsfält") i astrologin stämmer perfekt med den mytiska figuren. Pilen är riktad mot hjärtat och hjärtat är Lejonets (och Solens) kroppsliga organ (jämte ögat). 

Lejonet är också lekens och barnens tecken och det är då vi plötsligt inser djupet symbolen Eros: den här lilla krabaten är i själva verket den ofödda själen som stimulerar sina blivande föräldrars hjärtan så att de måtte bruka naturens i sig irrationella och blinda drivkraft för att bereda själen en kropp så att den kan återfödas till världen! Eros är en ännu inte förkroppsligad själ som knackar på hjärtats dörr hos föräldrarna. 

Jämför det med Olle Wallers personliga historia: tio års tvekan att flytta hop med sin samba för att vardagen skulle döda det _han_ ville ha ut av deras tvåsamhet! Wallers orientering har i nästan 2.000 år kallats cupiditas i väst, förvänd kärlek, egoistisk kärlek, Amors pil riktad tillbaka mot egot - homosexuell kärlek (kärlek till det ena, kärlek som aldrig ens orkar lyfta till ett nyfiket upptäckande av "det andra könet"). 

I en kvantitativ undersökning nyligen fann jag bekräftelse på att den skada i själen som yttrar sig som homosexualitet just har med själviskhet som blivit så tung att Venus inte längre orkar lyfta och flyga utan platt faller tillbaka till startplattan (homo = kärleken låst till ett och samma ställe).

Det visade sig nämligen att den tunga, gravitationella Saturnus tillsammans med Venus (en sänkare!) var överrepresenterad bland homosexuella! Symboliken är kristallklar men det återstår att reda ut varför i så fall indisk astrologi kallar Saturnus och Venus planetära vänner, om det är så att dödens Saturnus och erotiska Venus leder till kortslutning. (Den skicklige läsaren anar att dessa planeters "vänskap" är en djävulskt listig omskrivning för ståndpunkten i all verklig filosofi, som i fortplantningsakten ser dödens bästa vän!)

Homosex är således inte mer än onani som utnyttjar hålet på en annan människa för egots tillfredsställelse. Att Stockholm låter denna orientering få paradera en vecka på stadens gator säger något om hur nära slutet den svenska falangen av västcivilisationen är. Vi har tamejfan tappat sikte på meningen med allt i det här landet. Att ens överväga att skicka ett pr-jippo som Nya Moderaterna in i Rosenbad vittnar om att svenskarna helt enkelt inte kan tänka klart länge. Partiet var ju bara en täckmantel för vissa intressen som nu slussar skattemedel ut ur landet eller ner i ett fåtals privata fickor. Dumma kossor.

*****


Lejonet Aslan, C.S. Lewis metafor för
den inre Översjälen

Lejonet eller Solen har tradition om sig att vara den Store Älskaren (eller den faderlige konungen), och det är bara naturligt att i solstrålarna se tallösa andegnistor som söker sig en plats i världen. (Anmärkning. "Älskare" syftade inte självklart på sexuellt umgänge i äldre kulturer, ännu t.ex. för 400 år sedan i England betydde "lover" en människa man högaktade och älskade platoniskt. En god vän kunde tituleras "my love"!)

Men inget av detta handlar Olle Wallers predikan för det svenska folket om. Han visar upp dildos som man likt små barn kan pröva att stoppa i alla möjliga kroppshål för att se vad som händer. 

Trots att jag var beredd på ett intressant sideriskt (äkta) horoskop för sexualupplysaren, vågade jag aldrig gissa att han var ett fullmånebarn under Satans eget ok, bloggens stående axeln mellan orala Oxen och anala Skorpionen!

Notera att det är en mun i vardera ändan på kroppen, och när man tappat all orientering i livet spelar mynningen inte längre någon roll. Oxens negativt polariserade konsumtion av sinnesdata kan krökas ett varv till så att till och med avföringen blir en källa till skadad njutning. Här har nu själen givit upp försöken att kommunicera med en värdkropp som inte längre lyssnar inåt och rider bara med på resten av färden genom det aktuella jordelivet.


Vi har Satans egen stjärna Algol i Oxens tredje grad - fast här uppenbarligen Algol mindre som den bibliske åklagaren Satan och betydligt mer som den kåte bocken Faun/Pan. En tidig morgonfödelse skulle sätta sinnelagets Måne i direkt kontakt (via opposition) med Djävulens röst, den som längs den sataniska axeln övertygar (korrumperar) själen om att livets mening bara är att mata sinnena med njutningsupplevelser. Även en födelse senare på dygnet leder till ungefär samma resultat, men då Waller blivit ett slags Djävulens språkrör i Sverige kan man gott tänka sig att han har Månen i närheten.

Han är själv inte mycket för analsex dock, om man ska tro den avmätta södra månnoden (Draksvansen) och Månen. Faktum är att hans karriär som sexualupplysare just kan ses som Draksvansens tendens att vilja klippa av och distansera sig från ämnet. Eller som DN-artikeln säger, "sexualfientlighet" rådda i landet för inte så länge sedan. 

Det är nog Wallers egna upplevelser DN-skribenten slaviskt återgivit. För det är egentligen bara problem med "upplysarens" egen tumme med Djävulen. Sinnelaget, generellt ansett för att vara "fallet" i Skorpionen (se bara bloggens test av 161 mördarhoroskop!), förvärras troligen till ett mörkt, negativt och försurat sinne, när dess härskare Mars ställer sig diametralt motsatt och bestrålar sin hemmaplan.

I fallet med två negativt polariserade tecken bildas mest en gyttjig och seg resistans så det är osäkert om aspekten säger värst mycket mer än en negativ bindning till den egna kroppens reproduktionskrafter. Så varför inte bli sexupplysare - man får ju självterapi på kuppen.

Wallers horoskop har båda Ljusen (Sol och Måne) i den irrationella driftssjälens element Vatten, ett förhållande jag aldrig funderat över innan den här bloggens skummande av tidningsrubriker ledde till så många horoskop för sex- och knarkmissbrukare med det kalla Vattnets ständiga bönande att få bli upphettad av en extern energikälla att jag plötsligt insåg det djupa allvaret i filosofens Herakleitos varning för att bli BARA ett djur i mänsklig skepnad:
αυη ψυχη σοφωατη και αριστη

En torr själ är visast och bäst.


Samt: Den bästa och visaste själen är en torr stråle av ljus.

(Bloggaren behärskar inte grekiska - lyckades inte ens få dit accenten på iotat i ariste ("den bästa", jfr aristokrat).

Rollen som språkrör för något behjärtansvärt ämne kan också ses av kommunikatorn Merkurius som i Wallers fall är stark i sitt eget tecken Tvillingarna. 

(Studera bara pratmakaren Bert Karlssons sideriska Tvilling och det kommer inte att råda någon tvekan om det här tecknets karaktär. I det här inlägget noterade också att de extremt pratiga politikerna Fidel Castro och Hugo Chavez drevs av Tvillingarnas tecken - Castro kunde hålla på i timmar med sina tal!)

*****

Mer spännande är ögonblicket då DN publicerar artikeln.



Fascinerande nog stiger kärlekens tecken i öster och bär 6.30 med sig en av de persiska kungastjärnorna Regulus. Kanske var det ett sådant här horoskop som fick de persiska magerna (astrologerna) att om jesusbarnet säga att "Vi har sett Hans stjärna stiga i öster?"

I så fall serverades jesusbarnet ett svårt livsöde eftersom det är Satan som bokstavligen äger det tionde publika huset närhelst den älskande lejonkonungen föds! Mycket riktigt frestas Jesus under sina 40 dagar i öknen av Satan som lovar honom all världens sinnliga njutningar om han bara säljer sin själ. 

Horoskopet visar exakt det jag inledde den här "alternativa" folkbildningen med: att "folkrörelse" för svenskarna är en vulgarisering av religionernas funktion. För vilken planet i officiella tionde huset dominerar om inte religionens Jupiter, i just det tecken som aldrig höjer blicken högre än till den jordbruna myllan! 

Det är en paradox att Lejonet stigande bara ger den Oxen (landbacken) att härska över. Det tycks vara en risk med Lejonet i öster att den gör sig mindre i sitt ledarskap än den kunnat vara. Den instruktiva jesushistorien tycks vilja berätta att vägen till kungavärdighet (en ädel själ) också kräver att man övervinner Satan på frestelsernas berg - man är benägen att säga venusberget här, eftersom Oxens härskare Venus är just den egoistiska sinnligheten cupiditas, njutandet av en lånad kropp bara för njutandets egen skull. En självisk aktivitet som totalt saknar kreativitet eller koppling till den verkliga människans skapande inre natur.

Sist men inte minst är publiceringsögonblickets relation till soltecknet häpnadsväckande tydligt. Solen passerar f.n. den sideriska Kräftan, tecknet som råder över närigheten i den obeständiga Naturen, naturen som ständigt måste förbränna sina egna varelser för att hon är så kall att hon av sin egen ohöljda egoism förbrukar avkomman för att hålla det biologiska systemet vid "liv".

Klockan halvsju i moderata Stockholm, helvetets förgård, stiger så Lejonet och ger sken av kungavärdighet och äkta kärlek (se om Eros ovan). Men lögnen spricker i samma ögonblick man ser vad Lejonets ägare, Solen, i själva verket ägnar sig åt för zodiakalt tema!

Och den indiska astrologin prickar in en fullträff genom att ytterligare genera den horande och profitjagande DN (sex säljer!) genom att placera den näriga Kräftan i tolfte huset. Enligt indisk astrologi har det 12e huset också ett konkret uttryck i "sängkammarens hemliga nöjen". 

So there you have it. 

På den nivån befann du dig svensk, tills du läste det här blogginlägget och plötsligt fick flera dimensioner till din tidigare andliga blindhet.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ta av dig foliehatten och skaffa dig ett liv..

Anonym sa...

Stackars människa

Havsörnen sa...

Jo, nu vet ja'! Sätt igång! Tappa foliebrallorna och visa talangen! Artisteriet och kunnandet... Du har väl stjärnbeströdda kalsonger, jävla sideriker!

:-)

"Draksvansens tendens att vilja klippa av och distansera sig från ämnet"

Jag trodde att Södra Noden var det som representerar tidigare liv och är beteendemönster som man tyvärr mer än gärna faller tillbaka i. Medan Norra är det man har svårt att känna igen sig i, fast det i själva verket är det man ska sträva efter. Effektivast med hjälp av det positiva från svansen. "The Gold in the Shadow", som Jung talade om. Med Drakhuvudet i andra huset ska Waller med andra ord få tummen ur röven och lära sig "spela flöjt".

Havsörnen sa...

Korrigering: Med Drakhuvudet i Oxen, ska det stå.

Seaward sa...

Havsörn, förväntar du dig en diskussion av månnoderna efter det låga personangreppet? Det är omdömeslöst.

Detta var förvisso ett raljant inlägg med allvarlig botten. Men det handlade ju inte ens om sex, vilket du verkar tro att döma av förolämpningen. Det handlar om svenskarnas märkliga prioriteringar, om deras oförmåga (om man ska tro DN) att skilja mellan kärlek och biologiskt betingad drift.

DOCK är jag bussig på morgonkvisten och har ett tips: Använd etiketterna! Särskilt "Rahu och Ketu" eftersom du ställde en månnodsfråga som diskuterats flera gånger på bloggen.

Min uppfattning är att Ketu indikerar en ovanligt tillplattad zon i horoskopet därför att själen under den halshuggna draksvansen straffas för sin föregående girighet under drakhuvudet. Men detta kan röra ett förlopp inom DETTA LIV och man behöver inte släpa in själavandring i varenda fråga.

Och det är allt indisk tradition säger om den halshuggna, huvudlösa södra noden: "bränt barn skyr elden" - straffet har skapad en dämpning inom det området. Det västerländska svamlet du åberopar, kan man ta lätt på, en hysterisk blandning av karma och österländsk mysticism i kombination med den feltänkta västzodiaken. Det är synkretism av sämsta sort.

Havsörnen sa...

OBS min humor! Jag gjorde en raljerade utveckling av den första kommentaren till inlägget, "foliehatten", d v s standardangreppet från "det sovande folket." Jag räknade med att alla känner till sketchen (skriven av Beppe) där Lars Ekborg skäller ut Beppe Wolgers:

"Sätt igång! Tappa brallorna och visa talangen! [etc.] Du har väl blommiga kalsonger, jävla lyriker!"

Hur som helst missade jag Rahu och Ketu i etikettlistan, då jag letade på "drak-", "mån-" och "noder."

Lustigt nog stämmer den västerländska tolkningen väldigt bra in på mig vad gäller den tropiska placeringen, Södra i Kräftan/8:e och Norra i Stenbocken/2:a. Den sideriska placeringen, Södra i Tvillingarna och Norra i Skytten blir fullständigt obegriplig med det västerländska tolkningssättet, speciellt som noderna enligt vissa är det viktigaste i hela horoskopet. Med din tolkning stämmer det bra, dämpning inom området Tvillingarna. Jag är inte med i några sociala nätverk, har hittills ägt två mobiler, hatar "mingel" etc.

Fast de beskrivningar av Rahu och Ketu i födelsehoroskopet jag hittar på nätet låter så här:

"Ketu in Gemini people must let go of what they think they know, usually in the form of facts and trivia, then experience an expansion of the mind, the building of a philosophical platform, that will also provide them with a purpose." (...) Move away from being a professor, investigator or even a statistician and move toward being an adventurer, a spiritual teacher.

Haha. :-)

Snubblade också över ditt inlägg om Fantomens horoskop under etiketten "kabbala." Bra artikel!

Nu har det hänt igen! Jag får fram väldigt liknande info i tropisk/siderisk: en kompis, tropisk Tvilling med Skorpionascendent, Månen i Stenbocken, Venus konj. Saturnus i Oxen och Jupiter i Vågen får sideriskt:

ett stellium med Sol/Måne/Merk./Venus/Saturnus i Oxen i 8:e huset, Jupiter i Skorpionen, Månen i Skytten tredje huset och Mars konj. Rahu i Stenbocken. Det enda tecken som försvinner är Mars/Rahu som hamnar i Vattumannen tropiskt. Tvilling- och Skorpioninfluenserna finns kvar i tredje- och åttondehusplaceringarna. Stellium i åttonde! Med ditt whole signssystem, alltså.

Är det då konstigt att man står och väger mellan zodiakerna? Skillnaden kan vara hårfin.

Havsörnen sa...

Fotnot: Stelliet inbegriper Venus EXAKT konj. Saturnus i Oxen åttonde huset. EXAKT opposition Jupiter i Skorpionen. Minsann!

Det förjänar väl en kommentar om en viss herr Axel och en viss herr Algot [sic]..? ;-)

Havsörnen sa...

Konjunktionen ligger på 5 grader Oxen!

Seaward sa...

Ja hafsörn, det går med god vilja att anta något slags skämtlynne i copycat-stil då själva inlägget var raljant. Men det ÄR en förolämpning, komplett med svordom riktad mot bloggaren.

Det jag bad dig uppmärksamma, men som du duckar för, rör bara allmän hyfs och social kompetens. Ett "skämt" från en man till okänd man som stinker av homosexuella undertoner är nog den sämsta inledning jag någonsin sett i skrift OM avsikten var att söka svar i en sakfråga (månnoden).

Ett acceptabelt tilltal är ett krav om du räknar med svar på sideriska frågor här (inte numerologi, inte tropisk zodiak - för anhängare av den tropiska finns andra nätfora).

Får du problem att läsa en retorisk text (de förekommer ymnigt i samband med inrikespolitik) och tror att TEXTEN ger dig frihet att vara oförskämd mot dess FÖRFATTARE, då har du problem med att hålla isär sak och person. Författaren och texten är inte en och samma sak! Sov i så fall på kommentaren och rätta till den nästa morgon när du ser sammanblandningen.

Tycker du dessa enkla regler verkar rimliga är du välkommen att fortsätta kommentera bloggens undersökningar av den sideriska zodiaken.

Seaward sa...

PS. Jag tog två minuter med de födelsepositioner du prytt en tidigare kommentarspalt med. Du har två maniska dygn framför dig: månen passerar f.o.m. tidsdagskvällen sideriska Väduren vilket triggar den medfödda fullmånen mellan två av horoskopets problemhus (6e/12e).

Det förklarar en del enligt den ålderdomliga regeln "tre dagar innan (fullmånen), tre dagar efter" – här syftande på mångalenskap eller momentant upprörda kroppsvätskor. Barn födda under fullmånen får alltså sin personliga fullmåne triggad även då det inte är fullmåne ”där uppe”.

Jag noterade din födelsehimmels likhet med dem för Family Guys skapare Seth MacFarlane och Jonas Gardell. I det förra fallet en "humor" som visserligen är knivskarp och tydlig, men vars grovhet ofta går över gränsen till det patologiska och är uttalat sadistisk och könsförvirrad.

I fallet Gardell fullmåne med dess välkända identitetsproblematik, och problemen att skilja mitt från ditt, det jag kallat "sak/person-sammanblandning".

Dessa två kartor och livsöden bör innehålla tematiska paralleller och nycklar till att förstå ditt eget liv och kanske också din egen reaktion över inlägget om svenskarnas val av sex framför andlighet.

Men vänta några dagar, Månen gagnar dig inte just nu. Vågens omdöme på andra sidan kommer ur balans av trycket i Väduren.

Havsörnen sa...

Vilken är den slarvigaste fågeln? Hafsörnen.

Då ber jag om ursäkt för detta. Visst var det en bottenlöst usel inledning om avsikten var att få svar på en sakfråga. MEN den första paragrafen med Ekborgparafrasen hade såklart inte förekommit i mitt inlägg UTAN de två inledande anonyma kommentarerna, vilka väl är nog så förolämpande (?), d v s skeptikerns standardargument om snömos och foliehattar utan att konfrontera innehållet i sak (även om jag uppskattar humorn i sådana korta avfärdanden också om de är roligt skrivna!). Men de förväntade sig å andra sidan inget svar.

Ang. Venus/Saturnus. Du har upptäckt en överrepresentation bland homohoroskop med den konjunktionen. Det stämmer inte i det här fallet. Men när konjunktionen dessutom befinner sig i åttonde huset helt nära Algol så var det ju extra iögonfallande, vad det nu skulle innebära.

Havsörnen sa...

Tack för denna analys. ANALys... Ja, en del av min humor är definitivt "fixerad vid pottan och detsom hamnar däri." Har faktiskt aldrig sett Family Guy vad jag vet. Det verkar som jag skulle gilla den. Vilken kanal sänder serien?

Gardell har jag stött på en gång på minglet jag var tvungen att genomlida inför kvällen med Polarpristagarna Ennio Morricone och Björk. Jag var givetvis där för den förre! Jag hamnade för ett ögonblick mitt framför JG vid bordet med snittar och sånt och han såg sådär tvär och irriterad ut som han kan göra. Look-alikefaktorn är dessbättre lika med noll! :)

Jag noterade då att Morricone hade Sol och Måne i Skorpionen medan Björk hade både Sol, Måne och Asc. i tecknet! Sideriskt hamnar allt detta i Vågen, utom Björks Skorpionsol)

Notera att när jag läste ditt föregående svar på min kommentar så kände jag hur blodet rusade till huvudet. Jag strävar alltså inte efter att provocera och få upprörda svar! Tvärtom faktiskt.

Hoppas att fredag blir en bra dag. Då ska jag på utomhuskonsert med favvobandet!

Seaward sa...

Håll till godo! Och "Det kommer mera"!

Du föräras ett eget omnämnande i "huvudspalten" i samband med en diskussion om just Seth MacFarlane (som du garanterat kommer att gilla för hans twistade brutalitet).

Se inlägget om copycat-fenomenet - en misstänkt Batman-mördar-imitatör har just arresterats).

Seaward sa...

Rätt analys av felstavningen.

Småbrus i kommentarspalten tänker jag aldrig ens på. Det gäller att inte tappa tankehöjd för mycket, utan välja var man vill utkämpa sina krig för att inte sluta som en nolla (som du beskrivit saken), utspädd över allt och inget.

Einar Wåhlberg sa...

Efter en upplevelse i trans-tillstånd är jag övertygad om att "sex" är något i grunden mycket större än den primitiva form av det hela vi ser på jorden. Det är en hel inställning till allting, en hel filosofi! Det är kraften både "förstör" och "skapar". Vi skiter i saker "fuck it!" (tänk på Skorpionen och analhålet) och gör saker vi njuter av utan hämningar "fuck yeah!". Men vad än egot hittar på för nånting så blir det ändå aldrig större än den kärleken som bara ÄR där och inte behöver "göras". Det kan vara förödande för ett starkt ego att möta någon den känner stark samhörighet med och illusionen om den "fria viljan" börjar rämna. Plötsligt upptäcker egot att det inte kan spela längre utan måste vara sig själv. Ödet är ju något som inte ens GUD rår på..

Einar Wåhlberg sa...

Nu när jag tänker efter lite mer så är jag övertygad om att det "sex" som jag pratar om snarare har med mars i impulsens Väduren (fuck yeah) och mars i Skorpionen "fuck it". Venus och Oxen handlar ju om sensualism och INTE om sex! Venus i vågen handlar ju om den sköna kärleken som "bara är".

Seaward sa...

Min tanke är att Den Ene given leder emanationen och uppkomsten av mångfald (nyplatonism) inklusive existensen av många gudar. Sen börjar problemet att identifiera den eller den gudens typiska närvaro och verksamhet via t.ex. en modell som astrologins.

Eftersom Den Högste återkommer, men i allt mer frakturerad och uppbruten form i de mindre gudarna, finns möjligheten till upplevelse av Enhet (gudomlighet) överallt, "i vart litet sandkorn". Platon hävdade dock att ”jordatomens” geometriska struktur inte tillät någon väg tillbaka. ”Av jord är du kommen...” Därav kristendomens varning för att acceptera Djävulens bleka avbilder.

På den här bloggen roar jag mig med att återkalla ett förmodat tidigare liv som strikt dualistisk jude i en tid då den persiska anden starkt påverkade Främre orienten. Det leder till en astrologi där "de två vägarna" kontrasteras, inte olika buddhismen och andra österländska läror.

"Vägen ner" leder människan till ett kretslopp av svaga avbilder (som du är inne på) och kan som bäst i ett fåtal själar som är redo leda till reflektion över vad man håller på med. Folkflertalet är per definition bara kråmkatter eller djur som vältrar sig i sina sensoriska upplevelser. Själarnas rotation i kretsloppet tycks som en oändligt utdragen process där en och en når de punkter då de kan vakna upp.

Mars i Skorpionen ser jag som ren och skär dödsskräck. Totalt blind, omöjlig för ett mänskligt psyke att uppfatta annat än som just ångest. Sexualitet som Naturens sätt att klamra sig kvar i sin pseudoexistens. Något helt annat än Mars-Vädurens triumfatoriska skrik, en krigare utsprungen som en positiv emanation, en Guds arbetare redo att sätta världen i brand. Inget med sex att göra alls.

Venus är sex, om man menar två parter som förenas för att återkalla själens förlorade upplevelse av Enhet som den ägde innan fallet ner i fysikalitet.

(Naturen är i sig ett fallet etage i tillvaron, på gränsen till ren Inbillning, och kättersk kristen gnosticism mytologiserade friskt över hur den feminint uppfattade Naturen var medskyldig till att en sådan fattigdom som den som objektiv verklighet uppfattade tillvaron kunnat resultera.)

Jag skrev inte inlägget för att jag inte haft bra sex, men jag kan också jämföra upplevelser under fem års mediterande (uppbrutet på två + tre år med daglig praktik). Under omgång två hände det, och ”kundalini-ormen” vaknade för att sedan åter dra sig tillbaka. Faktum är, att jag aldrig under sex med en kvinna någonsin varit varse, med ett ”inre öga”, hur ryggraden glödde och helt huvudet var fyllt av ett gulaktigt ljus!
Efter detta fattade jag exakt varför konstnärer envisats med att rita glorior runtomkring religiösa personers huvuden.

Den ikonografin måste ha börjat med någon som själv upplevt ”kronan” vakna till liv och upplevde glorian med medvetandet ännu positionerad i den egna kroppen!

Som du säger, det väntar en mycket större verklighet bortom de klumpiga kropparna som är allt den vilseledda människan av idag fått behålla att grooma och pyssla med. (Vilka är de dolda makthavare som gjort människorna så små och obetydliga? Kan dessa sammanfattas som en transpersonell kraft, som Djävulen?)

Einar Wåhlberg sa...

Vad tänker du om tantrisk sex utan friktion som beskrivs här som den feminina formen av sex. Den manliga är då friktionsbaserad istället och den vanligaste formen som folk känner till väl inte minst från pornografin. Den första formen som i artikeln beskrivs som mer magnetisk känns väl mer Venusiansk om du frågar mig och den senare beskriven som mer elektrisk som jag skulle se som mer Mars-aktig. Sätta världen i brand låter för mig som en eld och jord konflikt (friktion) där elden är så kraftig att den får jorden att brinna upp. Som motsats då till där jord/ande möter annan jord/ande som i tantrisk sex och det mer är föreningen både andliga (luft) och kropparna (jord) som står i centrum. http://www.selfgrowth.com/articles/the-shortcomings-of-friction-sex

Seaward sa...

Borde läsa igenom det här fyr år gamla inlägget för mer ett adekvat svar, men ids inte...

Spontant låter det du beskriver som en släkting till det medeltida (eller äldre) Kinas taoistiska kärlekskonst som också var mer venusiansk och inte samma hysteriska brottningsmatch som pornografin förstört västerlänningen med. En kärleksakt där medvetandena möttes på ett djupt djupt plan och där därför minsta retning upplevdes desto starkare...

Sex är annars en "plats" där de fyra elementen kan studeras i all sin prakt. Eld och Jord i samma natur tenderar att göra snickarverkstad av hela akten... till skillnad från t.ex. Eld enbart som är en lätt hand...