Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 augusti 2012

Noomi Rapaces kända look-alike

DN visar en liten bild i högerspalten på Noomi Rapace med största Hollywood-leendet påskruvat. Texten (det man får som tack för att man klickar på tidningens pekbilder) begränsar sig till uppgiften att hon fått ett norskt filmpris (även SvD).

Men innan jag hann så långt gick look-alike-avdelningen igång. På den här bilden ser ju Rapace påfallande like ut en ung men redan välartikulerad aktris vid namn Geena Davis.



Davis har för övrigt redan förekommit i ett annat look-alike-inlägg, och det kan väl erkännas att bloggaren föll pladask för en hyperintelligenta amerikanska för årtionden sen. 

Först för några år sedan fann jag hennes födelseklockslag och den astrologiska sanningen bekräftades, att mötet mellan den enes SOL och den andres ascendent - ju tajtare ju bättre - ger en omedelbar attraktion.

Uppenbarligen fungerar det genom en bioduk också, för undertecknads Sol Vågens 6e grad fångade vibben från Geena Davis Våg stigande i 5e graden!

Se även detta inlägg - ett av bloggens få personliga, där jag gick igenom mitt livs alla viktiga förälskelser och tack vare den gamla sideriska zodiaken häpnade över hur Sol-Vågen gång på gång dragits till kvinnor med Vågen stigande. Det som med tropisk zodiak varit en salig blandning av Skorpioner eller Vågar blev nu entydigt Vågar. 

Bara det är ett talande tecken på vilken zodiak som började kärva i samma ögonblick någon bestämde att zodiaktecknen skulle klibba fast vid det jordiska året...

Födelsetiden för Noomi Rapace är tyvärr inte känd, och i brist på hennes stigande tecken blir minsta gemensamma nämnare med Geena Davis Månen i Väduren. 

Och jag tror faktiskt det är Vädur som man ser hos båda, jämför med den eviga linslusan Pippi Långstrump - Inger Nilsson är en siderisk Sol-Vädur (och har själv en rysansvärd engelsk look-alike).



Nu har det visat sig att exakta gradtal inte verkar vara just mycket mer än illusionen av ökad precision. Varje gång man zoomar in på en bild tappar man nämligen bort mer och mer helheten. Britterna hade ett gammalt talesätt för det: "Penny-wise and pound-foolish." 

I det gamla Babylon struntade man i allmänhet i gradtal för annat än Solen och Månen och det har spekulerats [1] om de efemerider som hittats för planeterna (planetens positioner tabulerade från dag till dag) enbart fyllde funktionen att varsla om när ett nytt zodiaktecken aktiverades. De första astrologerna gjorde astrologi på ett rätt annorlunda sätt än nutiden.

Likväl kan jag inte låta bli att spekulera över kvinnornas månplaceringar. Geena Davis föddes sex minuter efter midnatt henns Måne kan spikas till Vädurens elfte grad. Intressant nog är det fullt möjligt att Noomi Rapace med Månen på exakt samma fläck. Om hon är född runt halvtio på förmiddagen. En annan intressant punkt är 20.00 då Månen nått Vädurens 17e grad för en perfekt harmoni med Genna Davis mäktiga Jupiter i Lejonet. 

Eld-till-Eld ger synergi och verkar kunna upplevas som en look-alike-grej. Tittar man på de två kvinnorna som en, så bildar de i vilket fall en STOR TRIANGEL I ELD mellan sig så det gäller att inte blanda ihop den "kompositbild" som bildas i "hjärnan" från de två delmängderna.

Snurriga människor gör så ibland: de använder det som de skulle bevisa som ett redan givet och argumenterar därifrån! "Att sätta vagnen framför åsnan."


Kommer inom kort: Ett sanslöst exakt look-alike-par, med "gradexakt" koppling!

_____

1. Francesca Rochberg (professor i assyriologi) - Babylonian Horoscopes, s.11

Inga kommentarer: