Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 augusti 2012

När även borgerlig press börjar förstå...

[Långt inlägg om förmågan att skönja Gestalter, 1600 ord.]

Sandkrabbor i kamp för sitt eget
DN hade igår en mycket kritisk ledare om det verkliga problemet med Annie Lööf och hennes stab - att de helt ut anammat den moderata fd propagandaministern Schlingmanns Hollywood-inspirerade sätt att skicka ut städpatruller efter ett politiskt eller NSA-initierat illdåd. 

Den nya Stureplanscentern har på rekordkort tid seglat upp som precis samma fuffens- och mygelparti som Nya Moderaterna - människor helt utan moralisk ryggrad som tror politik handlar om att manipulera det folk som i förtroende röstat fram dem. Utvecklingen efter sex års högerstyre i Sverige är avskyvärd!

Följande experiment sätter fingret på den ömma punkten. En privatism som gått över gränsen och yttrar sig mer som någon slags psykisk sjukdom än ett hälsosamt socialt beteende. Oddsen är ynkliga 4:1 för följande experiment, som för tesens skull antar Annie Lööf föddes klockan 18 eller senare på dygnet.

Det skulle nämligen placera henne i samma sideriska zodiaktecken som statsministern som personligen är den som tagit initiativet till det nya Mörkläggningssverige som DN:s ledare nämner: månadslånga väntetider att få ut offentliga dokument från Regeringskansliet, och, kan man tillägga, regeringen Reinfeldts enerverande tendens att hemligstämpla i tid och otid, som vore de en STASI-ministär snarare än det folkets (tveksamma) val av ledare för två år sedan. 

För att inte tala om det säkert dussin tillfället tidningen ETC beslagit Fredrik Reinfeldt själv med att producera ren lögn i debattsammanhang. Några av fallen var enstaka utsagor men det är också notabelt att sittande högerregering fullt ut anammat ren (dvs. helt falsk) reklamstrategi: "även en lögn blir trodd bara man upprepar den ofta nog på bästa sändningstid". Man kan bara beklaga de breda skikt av "medelklass" som trott de röstat på "valfrihet" inför dessa graverande exempel på att regeringen Reinfeldt hela tiden uppvisat tecken på den galna och maktfullkomlig diktaturen. 

Folk trodde kanske de visste vad demokrati var, men i synnerhet Nya Moderaterna har inte en susning. Och lilla Annie Lööf då, påläggskalven, med sin kanske inte mer extrema nyliberalism men väl tydligare eftersom staben är så tydlig med att visa sin moraliska härdsmälta - ett vanligt problem med den moderna citymänniskan.



Att finna att båda ledarna för de partier som befunnits ägna sig åt censur, mörkning och ren lögn vara födda i Kräftans tecken förvånar ingen som läst den här bloggens försök att återskapa den i sig mörklagda och glömda astrologiska traditionen. På någon punkt blev de tolv zodiakala grundprinciperna något slags smörjmedel för västerländska egon. Så var det inte i antiken. Vart tecken indikerar en specifik princip i livets spel och har sin givna funktion. För varje storhjärtat, dominant och affirmativt Lejon måste det finnas en Satan, en vedersägare som negerar Lejonet. Den här rollen av ständigt "neggo" föll på dödens tecken Skorpionen. Och så vidare. 

"It's nothing personal, you know" - en lektion egots slavar har svårt att greppa; bloggens kommentarer innehöll till en början om och om den hårresande intellektuella kyllerbyttan vari folk blev personligen förnärmade över diskussionen av en uppsättning normgivande principer. (Ja, även normlöshet är en normerande princip!)

Eftersom Kräftan representerar just hemmet och privatism bakom slutna dörrar och den alltigenom primitiva Naturens försvarsinstinkt - rädda mig själv och mina barn i första hand - förvånar det inte att en ledare (denna magiska position) född att leva ut en i grunden defensiv och gruppegoistisk hållning, kommer att gå till historien som i värsta fall en som stal från de fattiga och gav till medelklassen (Fredrik Reinfeldt) eller snubblade redan då hon skulle göra entré genom att lovprisa en författare som står för egoismen som styrande princip (Annie Lööf). 

Redan i den tidiga intervjun diskvalificerade sig Annie Lööf - en ny Reinfeldt, bara mer oförsiktig med att dölja de verkliga skälen till att hon valt politiken. För den som följder egoismens evangelium är inte en politiker i den klassiska meningen, en folkets tjänare, utan bara i leken för att själv vinna på det. Det torde vara också Reinfeldts egentliga motivation, nu kommer han och hans pr-stab att göra allt för att ro hem ett val till med vilka lögner som helst, så att statsministern kan casha in en stor och oförtjänt pension för lång och mot folket otrogen tjänst.

Även om Annie Lööf skulle ha fötts under de sista döende timmarna av Tvillingarnas tecken står argumentet om att privatism är en farlig prioritering som bäddar för allsköns missgrepp i ett demokratiskt samhälle. Dels för att man alltid, som en del schismatiska indiska astrologer gör, ifrågasätta den indiska statens val av metod för att fastställa när i det kosmiska rummet zodiaktecknen börjar och slutar. Enligt ayanamsa-korrigeringen som föreslogs av Indiens kanske mest kända astrolog under 1900-talet, B.V. Raman, har Solen just gjort entré i Kräftan det dygn Annie Lööf föddes.

Men argumentet om en besynnerlig privatism står och faller inte med enbart Kräftan, för Reinfeldt och Lööf föddes halvt "synkroniserade" om blicken spänner över lite större tidrymder än några timmar hit eller dit.

Födda med cirka 18 års mellanrum, hade båda politikerna "oturen" återvända till tid och rum medan girighetens norra månnod (Draksvansen) befann sig i sitt kanske primitivaste läge där hungern eller ambitionen kommer att handla om det mest prosaiska som en vuxen människa kan tänka sig: mat, ägodelar och pengar för att införskaffa bådadera. 

Oxen är spädbarnens orala fas, mamman, tutten, modersmjölken. Det faktum att det ständigt föds barn med viktiga placeringar i Oxen ger intrycket att ingenting egentligen hänt med mänskligheten den senaste årmiljonen. Hit kommer själar om och om igen och röjer via sina horoskop att de har en fixering vid det materiella och att de ännu inte är mogna att adressera livets verkliga frågor som de förelagts människan på denna i förväg snitslade bana som väst för närvarande kallar "evolution" och dessutom blind evolution fast det är så långt från verkligheten man kan komma.

Både Reinfeldt och Lööf avslöjar sig redan genom sin "tidssignatur" som två individer som gör sig illa som politiker. Deras primitivism är påfallande. När båda dessutom har sin strukturplanet Saturnus i Luftelementet inser man dessutom att de har materiell girighet som ideologi, som grundläggande tankestruktur. 

DESSA ÄR GIGANTISKA ÖDESMÖNSTER! Så stora att astrologer i väst inte har intelligens att se dem eftersom hela väst dansar efter atomiseringens princip, dvs. just den princip Nya Moderaterna - och deras partiledare - föddes under. "Härska genom att söndra" är Jungfruns tecken, skulle detta extremprivatistiska och skyggande tecken av någon anledning ändå pröva sig på makttrippen. Reinfeldt och Lööf möts även vid denna astrologiska minsta gemensamma nämnare, han genom att ha Jungfrun som sitt viktigaste tecken (stigande i öster) och hon genom att ha det personliga sinnelaget (Månen) i tecknet. 

Som vi ser växer här en betydligt större bild fram och skulle Lööf till äventyrs vara född på kvällningen är det bara russinet på kakan, att också Solen driver mot privatism och en viss girighet.

Särskilt hungerns månnod (Drakhuvudet) och den organisatoriska Saturnus är en intressant kombination och utifrån dessa egentligen väldigt allmänna principer kan vi nu börja betygsätta åtminstone västerlandets befolkning och studera hur - över tid - busslaster av själviska och omogna själar alternerar med resenärer ut ur kosmos djup som är här för att bekämpa den djävelskap som alltid följer i spåren på den principiella egoismen. Jag skulle gärna höra Annie Lööf intervjuas om hur hon ser på det gyllene bud västerlandet påstår sig följa, "Behandla andra såsom du själv skulle vilja bli behandlad", och hur hon burit sig åt för att harmoniera det med ryss-amerikanskan Ayn Rand som lärde ut att själviskhet är en dygd!

Svenskar, det är bara att inse: vi är ett land intellektuellt och moraliskt förfallna att ingen längre förvånas när Svenskt Näringsliv hånar filosofin för att den inte ger pengar - som om filosofins syfte någonsin varit att vara lönsam. Den som kläcker sådana tankar är antingen en total idiot eller, faktiskt, besatt av den formlösa Ondskan. I klarspråk: vissa människor tycks direkt födda som Satans avkomma. Det är bara klädkoden - de har människokroppar - som döljer dem. Men när de börjar tala och agera, då ser man vilka de är.

Vi har flera små men livaktiga filialer i Sverige som kanaliserar total destruktion, och enkelt uttryckt så kan läran om Intigheten (Nihil) likställas med ateister och alla de mörkrets lobbygrupper som agiterar mot religionens plats i samhället. Ni hör dem alltid föra oväsen runt skolavslutningar. De är pajaser, för som bloggen upptäckte tycks Satan vara den mest koncentrerade formen av kaos och destruktivitet. 

Sedan kan mildare varianter förekomma, då viljan till gott möter Ondskan. Då har bloggen istället talat om antikens onda stjärna Algol som Djävulen eller naturens rådare Pan och eventuellt t.o.m. bara som en harmlös och oseriös Trickster - klassens lustigkurre.

Och för att inte någon av DN:s åtta bildade läsare ska invända sig nu: nej, det är inte den fysiska stjärnan Algol som åsyftas här. Precis som i antiken är bloggaren fullt medveten om att den materiella världen och dess innehåll bara är tecken för immateriella principer som saknar förankring i tid och rum. Men när den Kosmiska Planen blir synlig, är det genom geometriska förhållanden. 

Ingen människa vet ytterst varför Ondskan kommer från början av Oxens tecken, men jag har försökt föreslå att zodiaken är designad som den är, för att avslöja för människobarnen den snitslade bana där de tillägnar sig de grundprinciper som var nedlagda för arten människa. Sen är det "game over" och ingen vet väl fortsättningen. Några av oss som är människor nu kanske blir gudar och får skapa egna universa, andra blir utfyllnadsmaterial. Dvs. ungefär som här och nu.


Inga kommentarer: