Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 augusti 2012

Mitt Romneys dåliga dag

Det är intressant att den skattemörkande och i djupet korrupta maktgalningen Mitt Romney hade en dålig dag i söndags när han på reklamturné för sin påstådda internationella kompetens glömde bort det komplexa politiska läget i Mellanöstern och kallade Jerusalem för Israels huvudstad. Palestinierna blev inte glada. (DN)

Det var inte en internationell skandal men tillräckligt för att ge rubriker i världspressen. Intressant nog hade han under lördagen och söndagen sin värsta dag, astrologiskt, då sinnelaget var ovanligt fördunklat. 

Dels pga. dess medfödda placering där Månen "faller", i Skorpionen och dels för att Månen dessa dagar passerade förbi samma tecken och tycks ha bidragit till en obetänksamhet.




I vissa horoskop "frias" den fallna Månen i det komplexa indiska systemet som bloggen till en liten del anammat. (Den sideriska zodiaken spreds över den antika världen från Babylon, och är inte en indisk uppfinning.) Men hos Mitt Romney gör Oxens tecken stigande individens eget sinnelag till en problemkälla! Det här är inte nådiga budskap. Ett "fallet" sinne vi redan utan tilläggsomen kunnat konstatera är signifikant överrepresenterat bland mördare! Och här då en sekundär affirmation från himlarna att mannen är en fara!

Att Oxen stigande skulle göra Månen en kanal för det onda kan tyckas som en märklig lärosats, givet att Månen samtidigt (av både indier och i väst) anses "upphöjd" i Oxens tecken.

Men poängen är rätt uppenbar. Ascendenten representerar egot och om Oxen stiger betyder det att jaget på ett skadligt sätt identifierar sig med sin fysiska kropp och de resurser (mat/pengar) som krävs för att hålla den egna individen igång. Individen kan fastna på en 2-årings nivå och bara jaga materiella ting hela livet igenom. 

Mitt Romney har dessutom den giriga demonen Rahu i Oxen, precis som den för en tid högst betalde tv-skådisen i USA, Charlie Sheen. Att han bjussar på sin dumhet är ingen hemlighet. Han är så där kodum som han framställer sig, men signalerar med ett litet grin också viss medvetenhet. Alla charmas utom den livrädda horan på toaletten när han fick ett ursinnesutbrott över pengar. Likt Mitt Romney kanske han vrålade "You're fired!", till henne....

Mitt under dessa Romneys försök att bli USA:s nästa president ser man hur månnoderna passerat genom hans prominenta sataniska axel ("att leva för materiella värderingar"). Problemet är bara att det är girighetens baksida Ketu som ockuperar hans personliga första hus. 

Det tyder på att hungriga Rahu (som inte sällan åtföljer mycket framgångsrika) människor i amerikanens fall har spelat ut sin roll och att han nu sitter på Death Row, under den halshuggna demonen Ketu, en influens som tycks innebära att man vingklipps eller söker vingklippa sig själv genom självdestruktivitet (jag har som sagt hittat två självmordsförsök med Ketu EXAKT (inom 1-2 grader) från Vågascendenten). Det har heller inte gått så bra för Romney som han säkert hoppats på.

Presidentvalet i USA hålls för övrigt den 6 november i år, ett datum som ligger mycket nära i tiden med den giriga månnoden Rahus exakta sammangående med den onda stjärnan Algol den 9 november (noterat detta inlägg). USA har Skorpionen stigande i öster, så det kanske är kosmos sätt att indikera att USA nu går in i sin dödligaste period i mannaminne. Eller att Obama aviserar krafttag mot vapenindustrin (hur troligt är det?).

1 kommentar:

Anonym sa...

Så vem hade väntat sig ett positivt uttalande om Romney från Vita huset.
Genant är milt inom ramen för Obamas kampanj. Han är på krigsstigen. De som uttalar sig positivt om Romney kan inte utesluta att bli personligt attackerade i pressen av Obamas kampanj.