Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 augusti 2012

Megan & Julia, Djävulens döttrar? (look-alike)

Hamnade inför en så usel grabbfilm att jag bara klarade tio minuter av skräpet. En extrem lågbudgetvariant på Tarantino, med samma distraherande hopp fram och tillbaka i handlingen som han populariserade.

Det intressanta var det bästa look-alike-fall jag sett på månader. Julian Voth, kanadensisk fotomodell och "skådespelerska", var intill förvillelse lik amerikanska Megan Fox, tillika vacker kvinna men dummare än det tröga kreaturet Oxen hon är född under (horoskopet granskat 2009 - jo, visst finns det alerta Oxar också, men allt har med kombinationerna på himmelen från tid till annan att göra).

De här bilderna på de nästan jämnåriga kvinnorna är tagna samma år (2008) och därför jämförbara - fascinerande hur naturen kan återanvända exakt samma formel, är det inte?

Klicka för större bild

Det här paret borde övertyga den värsta skeptiker om astrologins giltighet, för det visar sig nu att Julia Voth är född ett år innan Megan Fox men på precis samma dag! Och antar man spekulativt att hon föddes 17.00 eller senare på dagen har också Månen hunnit in i Eldlementet, precis som då Megan föddes (men inte samma tecken). 

Jag misstänker dock att kanadensiskan har den oerhört mjuka och feminina kombinationen av Månen och Venus i Fiskarna, för jag har sett den producera sällsam skönhet tidigare. Megan Fox, året efter saknar samma behagfullhet, vilket förvisso skulle kunna förklaras att Transformer-stjärnan (barnfilm) släpar på det stora korset i Mörkrets kvalitet och passande nog är livrädd för mörkret (enligt egen utsago).

Med två personer som båda har Solen i 2-3 graden Oxen ställs frågan verkligen på sin spets. Kan verkligen bara Solen inom ett visst segment av Oxen skapa så otroligt lika ansikten? Och vad om det stigande tecknet i öster? Solen är den starkaste enskilda planeten, men ascendenten sägs ju påverka ansiktet? Frustrerande nog är inte Julia Voths tid känd så det finns inget att jämföra Megan Foxs sena Skyttascendent med.

[Horoskopet hade ursprungligen en Jungfruascendent baserad på födelsetid från nätet. Denna tid visade sig senare fel, då en korrekt uppgift dök upp AstroDatabank. Vapnens Mars stigande i Skytten stämmer med kvinnans "spetsiga" utseende och Skytten har med science fiction att göra - barnfilmen Transformers blev Fox stora genombrott.]

Här får man inte glömma att samma födelsedag enligt kalendern ger upphov till en falsk aha-upplevelse. Jorden gungar i förhållande till den sideriska zodiaken och födelsedagen 16 maj om några hundra år har Solen på ett annat ställe än just nu.

Look-alike-jämförelser över längre tidrymder kan alltså inte göras på detta sätt utan man måste jämföra individernas horoskop frisläppt från den tvångströja som människans kalenderår är - det är bara en begränsning för tänkandet. Se hur illa det gick för västastrologin som morskt trodde de kunde låsa fast zodiaken vid jordklotet utan att ana att jorden själv introducerar ett problem med sin axels vickande rörelse! Bittert uppvaknande för den västerländska astrologin.


*****

Mest intressant är att båda personerna synbarligen låtit sig nöjas med en karriär på låg nivå som fysiska objekt för dräglande 12-åriga pojkar. Och frågan blir då, eftersom båda kvinnorna har den onda stjärnan Algol på exakt rak linje med Solen: det är uppenbart att det låg något i judarnas koppling av stjärnan till Satan, åklagaren som i brist på egen substans (ren materia är 100% negation, absolut intiget, människor utan någon som helst kontakt med sin själ kan i brist på annat bli totala nej-sägare - eller kritiker). Men hur ska man veta när satansstjärnan snarare beter sig den kåta bockguden Pan (Fan)?

Och när ebbar ondskan från Satan, korrumperaren ut så att allt som återstår är en oseriös skälm? En som gör saker men inte menar något seriöst alls, eftersom han/hon likaledes är helt avskuren från sin själ, sin kreativa källa?

Faktum är att Julia Voth i den roll jag uppmärksammde henne i, kallades Trixie! Jämför med tidigare diskussioner om att Algol har drag som påminner om Trickster-figuren hos bl.a. nordamerikanska indianer. 

Svaret är rätt enkelt: Om horoskopet i övrigt verkar godartat, kommer troligen inte Algol att vända upp och ned på saker i samma utsträckning som om men spär på ett solsystem som redan har enorma interna problem - talar om astrosymbolik förstås.

När jag letade en passande bild på Julia Voth noterade jag hur extremt ormlika hennes ögon ser ut på de flesta bilderna. Klicka på den här ovan och titta. Starkt sammandragna pupiller som faktiskt återigen för tankarna till Satan, som flöt samman med traditionen om ormen som i paradiset frestade Eva att äta av kunskapens frukt. 

Med rätta är det en felaktig koppling, för ormen och kunskapen har med Merkurius/Hermes att göra och intellektets uppvknande efter själens totala sömngångarstadium i Oxens (paradisets) tecken. Men Den Onde kopplas också till ormar, drakar eller sjöodjur i andra traditioner än den om Adam och Eva, så det gäller bara att skilja på ormarna!

Det är mycket möjligt att Julia Voth och Megan Fox representerar ett undantag i sin extrema likhet (kranier, haklinje, allt ser ut att vara identiskt uppbyggt, t.o.m. ögonen som ju sägs vara själens spegel). Man skulle kunna peka på att det är exceptionellt att hitta Solen båda i en distinkt koppling till Algol och samtidigt i opposition med Saturnus i Skorpionen. Saturnus är ju "själens form".

*****

Kan det vara så att vi här får en sällsynt glimt av en, som en jordmänniska skulle kalla en KOLLEKTIV SJÄL, själ som spottar ur sig och befolkar flera kroppar? Är Julia och Megan i själva verket samma varelse som sänt ut två bläckfiskarmar som blev till två kött? Var den här själen medveten om skillnaderna i livsöde hos båda kvinnorna och ville prova både Julias (troligen) mer harmoniska och flexibla sinnestyp (Månen + Venus) men även den drottninglika men olyckliga och förmörkade upplevelse som Megan Fox skulle få i sitt liv? 

Själen förefaller se det som människan kallar framtiden och måste genomleva en dag i taget. Människan saknar alltså sinnesorgan för att uppleva tillvaron som själen gör. TIDEN ligger utbredd som ett landskap, en spelplan för de själar som nått högre än andra, och det är därför inga problem att det skiljer ett år på kvinnorna. När själen tar beslutet att födas på två ställen samtidigt, sker det i en VILJEAKT i själen. Att det sedan gick ett år på jorden innan själens nästa öga öppnades är bara jordmänniskans problem, inte själens.

*****

I en spektakulär synkronicitet hittar jag samma grundtanke i en fotnot till Shakespeares Sonetter morgonen efter att detta har författats föregående kväll, runt midnatt. I fotnoten citeras en annan Shakespeare-text:

O God, that one might read the book of fate, and see the revolution of the times make mountains level, and the continent, weary of solid firmness, melt itself into the sea, and other times to see the beachy girdle of the ocean too wide for Neptune's hips; how chances's mocks and changes fill the cup of alternation with divers liquors! (sagt av kungen i 2 Henry IV 3.1.45-53)

"Shakespeare" identifierar sig här med Saturnus/Kronos och ser tidens frammarsch och inverkan på landskapsbilden såsom i ett enda observerande nu. Författaren identifierar sig således med geologisk tid, vilket är ett utmärkt sätt att se på Saturnus som "bara" formgivare av värld. 

Samtidigt ser rösten bakom författarnamnet Shakespeare världens förändringar som redan skrivna i "ödets bok", vilket betyder att tidens gång redan finns dokumenterad, vilande, på en högre, evig, nivå.


*****






Julia Voth är det intressantaste horoskopet, för hon har en så gott som absolut absolut exakt axel som inbegriper Algol, Solen och Saturnus. Med även Mars i Oxen, är det dock begripligt hur hon hamnat i värsta sortens våldsfilmer med billiga sexanspelningar. Sveriges horoskop har samma Mars-Oxe så ute i stugorna sitter säkert män och dreglar över kombinationen av våld och billiga sexuella anspelningar. 

Jag försökte ge filmen med Julia Voth en chans på dess egna villkor men det var så fruktansvärt dåligt. Inte ens som kåt tonåring hade jag orkat med den sörja som den sataniska axeln tycks involvera en människa i. Med det egna starkt Eld/Luft-orienterade horoskopet är det bara att inse, att folk går igång på helt olika saker...

De två horoskopen kanske ger ytterligare en ledtråd till frågan om den tropiska och sideriska zodiaken (som den här bloggen löst till sin egen belåtenhet).  Varje system må bedömas för vad astrologen lyckas berätta för historia med de verktyg som brukas, men här noterar jag hur den tropiska zodiaken tappar bort Sol/Saturnus-oppositionen i fallet Megan Fox. (Minns att aspekter i antiken bestrålade hela tecknet.)

Man har en känsla av att nutidens pillrande med bågminuter och liknande hyperprecision bara är en omedveten dissociation i västerlandet från det faktum att zodiaksymbolerna som sådana - inklusive de fyra elementen - nästan helt slutat fungera sedan precessionen dragit dem ur led. Vad göra? Jo fokusera något annat istället.)

Frågan är alltså: har kvinnornas oerhörda likhet att göra med att formgivaren Saturnus ligger - och ska ligga! - i samma tecken (och element), vilket de bara gör i den äldre babyloniska zodiaken? I väst är det bara Julia Voth som har en Sol/Saturnus mellan Oxe/Skorpion; Megan Fox Saturnus ligger i den tropiska Skytten.

För en tid sedan ifrågasatte en läsare sig mot look-alike fenomenet efter att ha samlat 4-5 ansikten från ett och samma dygna vilka inte alls liknade varandra.

Men resonemanget missar hela miraklet i att naturen faktiskt samma dygn (med ett års mellanrum) frambringat två så otroligt exakta kopior av varandra som Julia och Megan! Varför de dyker upp så här lika på (troligen) exakt samma grad av Oxen finns inga svar på.

Inte heller varför andra födda den 16 maj inte ansluter sig till samma "typ". Filmdatabasen ger för den 16 maj följande kända personer:




Yngre Brosnan och Fox från 2010

Jag ser genast från listan att Pierce Brosnan verkar upprepa ansiktsformen och duger som manlig version av Julia och Megan, och möjligen också Henry Fonda som var mager och benig långt innan anorexia blev en utbredd sjukdom. 

Men sedan finns här också filmmogulen Spellings dotter som egentligen aldrig var fotogenique - men visst måste pappas flicka få roller i tv-världen! Eftersom alla har Djävulen flåsande dem i nacken kan noteras både Brosnans smärtsamma förlust av en ung hustru till cancer (om jag minns rätt) och Spellings narkotikaproblem och ekonomiska trätor.

Det finns all anledning att sluta inbilla sig att ENBART Solen i början på Oxen gör hela jobbet. Själva året och Saturnus placering ("själens form") måste spela in, och kanske ytterligare faktorer som inte ens är synliga för våra fysiska ögon. 

Ascendenten är ännu en oklar faktor för mig. Brosnan har Skytten stigande men ascendenthärskaren Jupiter står i konjunktion med Solen (och han ser fruktansvärt bra ut). Är det pga Skyttens återkoppling till Oxen som han påminner lite om Julia och Megan?

Tori Spelling är en helt annan sorts Oxe med bokstavliga koögon (jag har sett många Oxar av den typen) och betydligt grövre drag. Det tog henne många plastikoperationer att hyfsa till sig. Intressant nog är hon de gracila varelserna Julia och Megans raka motpol med formskapande Saturnus placerad i just Oxen, sida vid sida med sin fiende Solen (men med sin vän Venus). Men börjar redan här inse varför det finns så många avvikelser och i själva verket en hel grupp olika sorts Oxar som man kan lära sig identifiera om man inte har något bättre för sig!

Jag plockar på måfå Jim Sturgess från listan (ingen aning om vem han är) och hittar en vänligt ansikte som någonstans har mer av det ko-aktiga jag minns från Tori Spelling när hon var ung och ännu inte fullt så kirurgsnittad. Här är en bild på henne högre upp i åren:



Med Spellings ansikte glider dock associationerna genast iväg till aktrisen Rene Russo känd från några av Dödligt vapen-filmerna (mot Mel Gibson). 

"Motsatser attraherar varandra" - är det förklaringen till detta stickspår? Tori Spelling har älskarinnan Venus i härskarläge i Oxens 12 grad. Rene Russo har krigaren Mars i härskarläge i Skorpionens 12 grad... Är zodiaktecknen, planeterna och deras grader så kraftfulla att de kan styra en männsika att göra (korrekta) gissningar? 

Då är det egentligen inte människornas fysiska utseende det handlar om utan osynliga verksamma krafter som kommer från en annan nivå av verkligheten... Utseende, det är för dem som inte hör livet på en djupare nivå. Utseendet tillhör Jordelementet, men verkligheten tar from i Luftelementet. Eld projicerar sedan ut Planen mot Mörkret och där vi tycker oss uppfatta en konkret verklighet, där är det så kallade Jordelementet.


Inga kommentarer: