Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 augusti 2012

Madonna-dräparen (Ketu som straff)

Aftonbladet återger ryske toppolitikern Dmitrij Rogzins logiska och artistiska fullträff när han ber amerikanska sångerskan Madonna, "antingen hänga av av sig sitt krucifix eller sätta på sig ett par trosor". För, "före detta horor har ju en tendens att bli moralister när åldern sätter in." (DN missar helt genom att utelämna exakt det som är själva poängen!) Saken gäller alltså Madonnas försök att vara hipp och ungdomlig med ryska tjejgruppen Pussy Riots namn målat på ryggen under en konsert.

Mina tankar går till prominente brittiske 1900-talsastrologen Charles Carters skarpa kortporträtt om vad som händer när vissa zodiaktecken grupperar bildar "yogas" och karaktäristiska egenskaper. Carter noterade särskilt Charles Dickens vassa karikatyrer av mänskliga personligheter. Jag bestämmer mig för att kontrollera om mönstret finns på ryssens födelsehimmel.

Ja, förutsätt att han är född bara någon timma in på dygnet, så att den yttersta viktiga Månen (sinnelaget) hinner in i Vattumannen. Då blir en det perfekta exemplet på Carters observationer, med Solen i ljusstarka Skytten och Månen i intellektuella Vattumannen.
Se även två andra inlägg på exakt samma tema, den högklassiga satiren och den här teckenkombinationen:


I båda inäggen citeras Carter.

Ryssen placerar sig därmed i samma ovanliga liga där vi hittar en av Europas största författarnamn: Shakespeare. Om Oxford-skolan har rätt var det greven Edward de Vere - Solen upphöjd i Väduren, Månen och Vädurens Mars i Vattumannen - som författade pjäserna (horoskop här). Bloggen började för 3½ år sedan med den enklaste schematisering: Eld och Luft ÄR kreativitet. Rogozin visar i lika hög grad som Henrik Schyffert att så är fallet och tydligen dessutom på det sätt Charles Carter tyckt sig se.

Rogozin lider inte brist på slagkraft. Det är Jupiter som äger Solen och likt Madonna har ryssen själv en rejäl dos "sensationalism" - Eld bekrigar Vatten - och driver upp trycket maximalt. Här är det Mars som tar initiativet och kanaliserar krigskraften i riktning mot dess eget fundament Jupiter i förlorarens tecken Fiskarna!

Det här kunde lätt läsas som att politikern själv är en "vild röjare" eller kanske vet något om en "åldrande horbock". Ju mer jag börjar förstå de båda månnoderna, desto tydligare verkar det att dessa i grunden kan förändra ett annat budskap. 

Hos ryssen ligger hela Skytten "i bann" eftersom den bestraffade (och bestraffaNde) Draksvansen (som har fått huvudet kapat) så att säga lägger sordin på vad som annars skulle vara en febril överaktivitet som ytterst syftade till att underminera Jupiter eller basen för det solära livet. Eld/Vatten-kriget är extremt självdestruktivt men Draksvansen tycks ha som funktion att få stopp på den här processen.

Därför håller Rogozin sina egna excesser i schack och blir därför maximalt lämpad att med pregnans peka på Madonnas galenskap (ja, hon är faktiskt sinnessjuk, fast en intelligent sinnessjuk). Jag började mina egna funderingar om indiska Rahu och Ketu genom att tillskriva den senare "avmätthet" - detta baserat på några individer med Draksvansen i första huset (horoskop med känd födelsetid). 

Eftersom Rahu och Ketu verkar ha en karmisk koppling (vad är INTE karma?) är det lätt att uppfatta som Rahu som lugnet efter den storm som det hungriga Drakhuvudet piskar upp. Eller som det ögonblick där huvudet huggs av eftersom "what goes up, must come down"!
Likväl var också flera personer jag känt med Draksvansen i första huset (där den bör uttrycka sig tydligast som en psykologisk egenskap) kapabla till att yra upp rejäla stormar! Den avmätta "been there, done that" har uppenbarligen inte eliminerat eventuella underliggande stormar, de hålls under normala förhållanden bara i schack! 

Detta motsäger tanken om att Draksvansen innebär att "läxan är lärd" och mitt tidigare förslag om "been there, done that" håller bara delvis. Den personliga slutenheten i vissa husfrågor (eller i hela utspelet om ascendenten är involverad) betyder allra minst några "övernaturliga färdigheter" som vissa västastrologer som spekulerar mer än de observerar velat koppla till Draksvansen. 

Eller om så är, har de tittat på några av sina "bästa" horoskop och noterat hur disciplinerade individerna är och sedan dragit sin slutsats. De glömde kanske att titta på folk ur alla samhällsklasser och nivåer av utveckling innan de tillskrev Draksvansen "hög andlig mognad"! Faktum är att några av de mest risiga psykologer jag någonsin varit med om bäst har kunnat förklaras just i termer av Draksvansens "huvudlösa" beteende OM Ormen vaknar till liv i människan. Personen med två självmordsförsök jag varit inne på i andra sammanhang hade t.ex. Draksvansen och Mars i första huset. 

När AB häromdagen tyckte Fredrik Reinfeldt såg sliten gränsande till livstrött hittar man där visserligen ingen bestraffad halshuggen demon i första huset men väl Mars i ett negativt polariserat tecken, där själva negativiteten tematiskt rimmar med svansdelen av månnodsparet. Dessutom har Reinfeldt hade Saturnus över sitt negativa förstahus i Jungfrun under flera år, och det har gått allt sämre för honom som alliansledare.

Men Reinfeldts svaga punkt där straff för förmätenhet, hunger, girighet eller hur Drakhuvudet nu uttrycker sig i det enskilda fallet, är faktiskt intressant i sig. För han har södra månnoden i Skorpionen i tredje kommunikationshuset och, minns noga, därmed blir svansken en undertryckare av hans förstahusplacerade Mars! Därav mannens totala glädjelöshet, därför hans förtegenhet och rätt dåliga förmåga att bilda komplexa satser utan att ha papper att läsa innantill. Tredje kommunikationshuset är otroligt sårbart, det är på sina ord Reinfeldt riskerar att nackas! 

Och nätupplagan av tidningen ETC publicerade också (tyvärr förgäves) en genomgång av Reinfeldts alla lögner och falska påståenden i syfte att sälja sin vinklade och sjuka samhällsbild. Hans tendens att ljuga och undertrycka sanningen kan också ses som en effekt av Draksvansens dämpande inverkan, men framför allt av hans kalla och planerande Saturnus som från "olyckans" eller "fiendens" sjätte hus deformerar statsministerns själva intellektuella verksamhet. 

Saturnus i Luft tyder på en ren ideolog och ideologin påverkar här Skorpionens hatiska och orena Vatten så att mannen faktiskt är så otäck i attityderna till sjuka och arbetslösa fler och fler börjat förstå. 

Vad Draksvansen gör nu, sitt generella beteende troget, är att dämpa och mörka mannens verkliga ondska och fientliga hätskhet mot det goda socialt demokratiska samhällsbygget. Han, med ascendent och Sol i introverta (negativa) tecken, är han själv socialt inkompetent (utom i trygghet, bland sina egna), vilket han avslöjade i ett patetiskt riksdagstal förra året, där han försöka vinna poäng på att han, Fredrik Reinfeldt, minsann vågade åka tunnelbana med den otäcka pöbeln! En tid efter detta tal slogs hans son medvetslös under ett fylletumult i moderaternas Stockholms city. Straffet borde ha träffat statsministern, men ödet söker alltid tränga igenom där kedjan är som svagast.

Dessa två exempel på Ketu som den svag punkt i horoskopet, skulle jag kunnat utsträcka med egna exemplet, Ketu i Fiskarna i 10e karriärhuset och en obskyrt placerat tiondehusägare: Jupiter i sjätte huset för olyckor och fiender. Ja, de flesta arbetsgivare har synts mig vara komna direkt från helvetet och jag sökte därför fördröja min entré på arbetsmarknaden genom många och långa studieår på högskola, med den följden att startdatum för ett mer kvalificerat yrkesliv kom igång tio år senare. 

Tio extra år vid karriärdebuten hade inte spelat någon roll en vuxen kultur, i ett samhälle med vettiga värderingar, men nu utspelade sig det här livet i Sverige, där människor saknar religion, är livrädda för att dö och därför shoppar och ägnar den fysiska kroppen abnorm uppmärksamhet. Kroppen är inte längre Guds tempel utan svenskarna dyrkar kroppen som om den vore Gud. Detta nationaldrag bidrar till den grasserande åldersdiskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden, och undertecknad är permanent hänvisad en fas 3-plats i Reinfeldts iscensatta slaveri (den mannen måtte själv ha varit romersk galärslav och försöker nu svettas ur sig dessa onda minnen genom att låta andra smaka på känslan).

Med första rynkan börjar jantesvenskarna fasa ut sina egna ur sina led så att många branscher nu är helt infekterade av barnrumpor utan någon som helst hyfs eller social kompetens. Fredrik Reinfeldt tillhör de äldsta av den generation svenskar som därefter blivit av allt sämre virke. Samhällets ideologi avgör om många blir skitar eller anständiga människor. Men här rasade väggarna samman sedan socialdemokratin slutit sig samman med marknadsliberalismen. 

Alla vet vad den ismen vill uppnå: demoraliserade samhällsmedborgare som via reklam och propaganda dräglar och shoppar in absurdum. Nyttiga kugghjul i ett sinnessjukt produktions- och konsumtionsmaskineri. Inte en krona i budget åt Människan själv. Inte konstigt att sådana individer beter sig som Reinfeldt: lögnare och självtjänare med bara en tunn fernissa av tillkämpad hyfs på ytan. Egentligen är de oborstade vilddjur, frukten av ett Sverige som tappat visionen om det goda samhällsbygget och den goda medborgare som därur resulterar.

Sverige är som sagt 2002-2020 i våldet på den bestraffade Draksvansens motpol, åren av hungrande vanvett där man i Drakhuvudets tecken bygger upp en framtidiga karaktärs- och ödesproblematik. (Herakleitos 500 fvt: "Din karaktär ÄR ditt öde."). 

Så om samhällets 15% av ekonomiskt svaga I DESSA DAGAR har problem med de andra svenskarnas girighet, lider pga. högerns hatiskhet mot att betala skatter och arbeta på det gemensamma goda, gissa då vad som kommer att hända landet när det är dags för 18 år under den halshuggna/bestraffade Draksvansen! Då vill inte jag vara återfödd som svensk eller ha blivit en gamling. 

Men de som var giriga under dessa år och röstade på ett högerparti, de kommer att ha ett ont öde flåsande dem i nacken som den giriga varulv de själva var en gång. Många kommer att få ölflaskor inslagna i sina huvuden som Fredrik Reinfeldts son, som hade det dåliga karmat att födas till en urspårad ätt som bar på djupa synder. 

Håll er borta från Sverige åren 2072-2079, för då kommer skyldiga själar att få betala det som Reinfeldt och hans lättlurade väljare ställde till med. Det kommer till del att vara döda personer från vår tid som har återfötts och nu är unga, men många av dagens ungdomar kommer att vara pensionärer och nu HEMSÖKAS av straffet för det förflutnas girighet och egoism i Sverige. Jag är död då, men kanske tittar jag ner från sjunde himmelen och zoomar medvetandet mot den flata värld vari Sverige kan lokaliseras och noterar hur obönhörlig den fysiska determinismen ändå är.

Faktum är att den indiska läran med planetära cykler borde kunna användas för att tidsbestämma HARMAGEDDON, världens undergång (eller snarare relativa undergång). För en mängd nationalhoroskop borde naturligtvis befinna sig i en våldsam svacka samtidigt. Det är naturligtvis svårt att kartlägga en rent hypotetisk framtid. Vilka länder är allierade (dvs. delar samma "karma") om 60 år? Bara en sådan sak.

*****

Se även: Madonna-dräparen del 2 - en fristående studie av Madonnas bror Chris Ciccone och andra födda med hans särskilda problem på himlen.

Inga kommentarer: