Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 augusti 2012

Invandrarhat, en form av sinnessjukdom

Sverigedemokraten Pär Norling kan vara Sveriges mest obildade riksdagsledamot, för att inte säga en människa utan någon kontakt med verkligheten. Enligt DN vill han förbjuda islam. Lycka till.

Vad vi astrologiskt har här, är ett fall i paritet med den unge tyske massmördaren Tim Kretchsmer som efter att ha löpt amok och skjutit tjugotalet skolever, begick självmord.



Man kan argumentera för att Sverigedemokratens nymåne i Vågens tecken är värre en den tyske skolelevens, även om den osunda roten till dessa obalanserade vågskålar är snarlik. 

Den socialt handikappade Kretschmers Våg led, likt många födslar i tecknet av att härskaren Venus släpade efter ett steg och låg fallen i sitt klenaste tecken, Jungfrun. Där Vågen normalt står för kärlek och social kompetens får vi därför en sub-typ som saknar eller har nedsatt förmåga till socialt samspel, vilket bara stämde alltför väl in på tysken.

Den mentalt obalanserade svensken har istället Venus som kilat ett steg före Solen och nu ligger i ett nattsvart och hatiskt tecken, Skorpionen. Det här är en lika svår placering som den fallna Venus, eftersom vi nu får en helt annan typ av Våg, inte längre plågad av den sociala interaktionens svåra konst utan av en djup och irrationell aversion mot vissa typer av sociala kontakter. En klassisk rasist med andra ord, även om det är religionen och mängder av utmärkt trevliga muslimer som får ta all skit när sinnessjuka människor börjar agitera på Norlings vis.

Fascinerande nog är det Jungfruns tecken som påverkar den här skorpioniska hatiskheten på ett djupare plan, för Venus är inte bara frusen iskall av Saturnus i Skorpionen utan disponeras inifrån av Mars i Jungfrun, och Jungfrun är ett tecken som ofta förekommer i samband med främlingsfientlighet -  bloggen har gjort åtskilliga metodiska studier och förklarat hur den profitorienterade åkerbrukaren alltid känner sig hotad av "övertramp" på en mark han inte ens äger utan likt en livegen dräng arbetar för sin slavdrivare och herre. 

Man kan misstänka att detta tecken för en äkta underdog gör det enda det kan göra: hittar någon ännu mer maktlös att försöka trampa på. Och det blir invandrare. Jungfruns tecken är verkligen ärelöst och antikens astrologer hade upptäckte detta. Zodiaken innehåller såväl förpestade zoner där tunga korrektioner måste göras i livet, och mer upplysta zoner - gräddfiler så att säga.

Och håller man ett konstant öga på de demoniska månnoderna, tycker jag nog man ser dem intensivt inblandade i många horoskop för skandalösa skitstövlar. Bara i förra inlägget med den envetet fuskande cyklisten Lance Armstrong var det den giriga demonen Rahu (norra månnoden) som degraderade en vital punkt i horoskopet. Vad då säga om denna karta, där både Sol och Måne förvrids ? 

Rasisten föds faktiskt under en solförmörkelse, vilket är så symboliskt det kan bli! Går man till de knappt trettio horoskop som hittats i Babylon (5e till 1a århundradet fvt) finns det några som visar att babyloniernas astronomi nått så långt att de var medvetna om eklipser som inte var synliga för blotta ögat på den lokala födelseorten. Man kan av det dra slutsatsen att babylonierna ansåg även dessa förmörkelser vara till skada för öde och karaktär. (Det i sin tur antyder en nog så avancerad världsbild som inte naivt förklarade planeternas inflytande på basis av synliga strålar mot jorden.)  

Det är på dessa grundar jag drar slutsatsen att vi har en spritt språngande galen människa invald i riksdagen av en del av det svenska folket var intelligenskvot måste vara skrämmande låg.

*****

Extra notering.

Kartan innehåller en utvidgad "ömsesidig reception" som involverar tre planeter. Soltecknet Vågens härskare gästar Skorpionen. Skorpionens härskare Mars gästar Jungfru och Jungfruns härskare Merkurius är på besök i Vågen. Merkurius i Luft är ingen fara, problemet är bara att den i Vågens tecken, i det intellektuella, sprider samma ondska som överförs från den verksamma illgärningsmannen Mars i privatistiska och socialt otillgängliga Jungfrun. Solen blir också en verksam illgärningsman om Vågen stiger i öster, vilket den här gör i det månhoroskop som fokuserar sinnelaget. 

Trots att Venus är en verksam välgörare har den problem genom sin klena teckenplacering och det faktum att Luft och Vatten i primitiva människotyper inte verkar fungera tillsammans alls. Vattnets mörka instinkter förvandlas eller rationaliseras i Luften till bisarra åsikter, och invididen är offer för sina egna irrationella känslor och de luftslott som byggs för att legitimera hatet. 

Ett fruktansvärt komplext horoskop, detta för rasisten Norling. Kan man sina planeter känner man direkt att ekvationen inte går i hop på den här himmelen. Det är en djupt ofullkomlig själ som återfötts och det himmelska partituret avslöjar en riktigt dålig sång som inte borde ha sjungits alls.

Hur har då andra nymånefödslar i Vågen med en klen Venus och en klen Mars artat sig? Att på dessa fyra kriterier (Sol, Måne, Venus, Mars) också lägga norra månnoden var för krävande för datasamlingen på 6.100 horoskop. Det sorgliga är att det krävs tiotusentals födelsedatum för att undersöka de verkligt spännande hypoteserna. Naturligtvis var Norling unik med en degraderande girighetsdemon (solförmörkelse).

Så vi släpper det kravet och nu resulterar fem träffar.

Jack Kilby;8.11.1923
Ninna Edgardh;12.11.1955
Whoopi Goldberg;13.11.1955
Anonym;29.10.1970
Nia Long;30.10.1970

Då galenskap och geni ligger nära varandra så har vi svenskens goda granne i USA där Jack Kilby vann Nobelpris i fysik/matematik.

En gråzon representeras av Edgardh som är kända prästen Hammars homosexuella partner.

Aktrisen Goldberg visade i sin filmkarriär ett visst intresse för "mystiska" eller andliga teman - inte bara i filmen Ghost.

En harmlös men omdömeslös ensamstående ensam mor, fostrad av en mor som övergavs av sin make och hatade sin dotter. Förolyckades näsan i en bilolycka som ung.

Long är en amerikansk aktris. Inga fakta.

Bara fem paralleller är för lite för att egentligen säga något men med två av fem positivt anknutna till religionen (många kristna skulle kanske hävda att homoäktenskap är en styggelse) så tycks det vara den demoniska månnoden som spegelvänt allt i huvudet på rasisten så att han ser problem där i själva verket lösningen för sådana som honom ligger. Religionen har utmärkta exorcismer att få de demonbesatta renade.


Inga kommentarer: