Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 augusti 2012

Högern - Operation mörkläggning fortsätter

 
 
En sådan här rubrik (i AB, även DN) visar hur skakad borgerligheten är av Lööfs och Centerns bristande moral. Moderata Per Schlingmanns ande styr regin av propagandaapparaten, och för att inte alliansen ska haverera helt inför nästa val görs nu t.o.m. Fredrik Reinfeldt till en nyttig idiot.

Han har uppenbarligen beordrats av sitt partis hemliga bidragsgivare att visa de lättledda svenskarna att det minsann inte är någon fara med tösabiten Lööf. Ni vet, kvinnan som tycker egocentrism står över alla andra värden.

(Även SvD projicerar bilden av "en enad Allians" som om Centerns festande för folkets pengar skatter snarast bör glömmas igen.)

Man verkligen förnimmer regin bakom rubrikerna, för den här genomskinliga "räddningsaktionen" kommer bara timmar efter den förra, då Centerns samtliga 27 distriktsordföranden stod upp på bakbenen som väldresserade hundar och bedyrade Annie Lööf sitt förtroende. Alla 27 visar sig således stå för den nya högerns mygel med bokföringen-mentalitet, deras motbjudande marknadsliberalism (AB).

Men hör nu: Propagandaministeriet bakom högerregeringen har beordrat den borgerliga pressen att mörka och radera Centerns misslyckade utspel.

Uppropet är på lördagmorgonen den 18 augusti SPÅRLÖST FÖRSVUNNET FRÅN DAGENS NYHETER !

Har jag drömt? Jag tittar förbryllat på en lista med samtliga 27 namngivna distriktsordföranden i Centern som jag skrev av från en tidningsartikel och ställde horoskopen för i går kvall. Texten publicerades antingen i DN eller SvD - jag blir till och med osäker på vilken tidning det var.

Uppenbarligen har högermedierna i maskopi med regeringen bytt ut det fallerade "uppropet" som medieexperten Paul Ronge direkt kritiserade och ersatt med sitt vanliga trumfkort - MacDonalds-flottets subventionerare, fule filuren Fredrik! Jag ger mig fan på att högern i ren desperation kokade ihop nyheten att Ful-fredde tackar jag till Annie Lööfs inbjudan (ett misslyckat gammalt utspel från henne) I GÅR KVÄLL, sedan det stod klart att Uppropet var en flopp!

NU BÖRJAR SVERIGE BLI RIKTIGT OTÄCKT - PUTIN STYLE. Idag kl 13.00 talar "landsfadern" Fredrik Reinfeldt på hemmaplan - en attraktiv stadsdel just vid infarten till centrala Stockholm. Där lever de etniska svenskarna livets glada dagar på pengar Reinfeldt och Borg roffade från de sjuka och arbetslösa.

*****

Mörkläggningen av Centerns upprop gör bloggens ursprungliga upplägg rätt ointressant. Men följande var redan skrivet innan jag såg den Orwellska 1984-manipulationen av historien i högerpressen. Kanske finns det någon som finner det intressant att studera Centerns förlorade själ via ålderdomlig symbolik.

Horoskopet för Centerpartiets grundande följs därför av en tabulering av alla distriktsordförandenas sol- och månplaceringar enligt siderisk zodiak. Vad är det Centern står för, egentligen?

27 mätpunkter är sannerligen ingen robust statistik men bloggen har redan hittat trender i preliminära småtester av detta slag som vartefter dataunderlaget utvidgades visade sig bestå. I andra fall kan man sägas direkt ha funnit bekräftelse på de åldriga beskrivningarna av zodiaktecknen, som i testet av det stigande tecknet hos cirka 70 homosexuella. Direkt gick Skorpionen (sexualitetens och korruptionens symbol) upp i ledningen med signifikant överrepresentation (enligt bloggens satta kriterier för signifikans).

Att jag under några års datainsamlande fäst mig minimalt vid (c) framgår av att bara 34 politiker av denna typ hittades bland 6.100 sparade. Eftersom sex av uppropets distriktsordföranden hade sådana "svenssonnamn" att det inte gick att lokalisera dem har alltså bara 13 centerpartister lyckats göra något avtryck på bloggaren, så att de inkluderats i samlingen.

En rasist från Bondepartiets tidiga historia, den ärbara ledaren Torbjörn Fälldin (den siste svenske statsministern som inte kunde kommunicera med folk utomlands på grund av saknade kunskaper i engelska). Samt, förstås, de två senaste partiledarna - den mindre ärbara Maud Olofsson som korrumperade partiet genom sin näriga marknadsliberala inställning och den bisarra mutation som efterträdde henne.

Så, vad eller vilka Grundprinciper - om några alls! - styr då dagens moraliskt degraderade marknadsliberaler till centerpartister?

Tecken
34 C-politikers fördelning
på de 12 tecknen
antal antal
4 3
3 2
7 5
1 1
1 2
2 3
0 2
5 2
2 5
4 3
3 2
2 4
Snitt:
2,8 2,8
Signifik.
rel. snittet
(±40%):
<=1,7 e.
>=4
<=1,7 e.
>=4


Fäst som sagt ingen vikt vid de många placeringar som visar sig vara statistiskt signifikanta! Det här är bara "spretigt brus" som uppstår när datasamlingen är för liten för vetenskapliga ändamål. Intressant är dock om några tecken drar ifrån eller helt lyser med sin frånvaro.

Bloggaren får sig en verklig tankeställare här, som ägnat så många inlägg åt politiker efter ett den människodestruktiva högern vann ännu ett val 2010. Den självrättfärdighet han kunde ha känt genom att själv tillhöra rättrådiga harmoniprincipen Vågen - fullständigt saknad som soltecken bland ledande centerpolitiker - den fastnar i vrångstrupen när han finner sitt eget sinnelag (Månen) i Tvillingarna, ett själviskt tecken vars kraftfulla betoning (som soltecken) det här partiet uppenbarligen ger oss en ledtråd till det fula ordet marknadsliberalism.

Marknadsliberalerna har tagit den mäktiga grekiska tänkaren Platons samhällsfilosofi och likt Djävulen vänt den upp-och-ned. Istället för att politikerna kontrollerar marknadsplatserna (och t.o.m politikerna har filosofer över sig, vilka studerar stjärnhimmelen för att aldrig politikerna måtte glömma vilka principer samhället måste följa) så är marknadsliberalismens våta dröm det scenario där handelsmännen lämnas fria från varje statlig korrigering. 

De marknadsliberala tror på fullaste allvar att giriga människor klarar att självsanera när ofog och korruption fått fäste! All erfarenhet visar tvärtom att individer går under till följd av sina laster. Individer behöver toppstyras för den som drivs av låga drifter, som t.ex. viljan att tjäna på allt i tid och otid, är redan en slav. (Se hur profittänkande och slaveri möts i Jungfruns symbolik!)

Nu syftar inte marknadsliberalismen på enskilda rötägg i enskilda branscher utan på att det är marknaden som sådan, eller branscher inom den, som har förmågan till självsanering. Nu lämnar marknadsliberalen helt all mänsklig värdighet och visar sig vara simpla djur som översatt en mytologisk syn på djungelns lag till mänskliga förhållanden.

Inte bara ska rättssamhället hålla sig borta från de här primitiva djurens tummelplats, man ska också stilla åse hur de sjukaste av dem förgör sig själva i den kapitalförstörning som konkurrensen - striden om samma kapital - innebär.

Detta är en sjuk ideologi för i grunden vanskapta människor. Ska då Tvillingarnas tecken lastas för denna hårresande urspårning på mänsklighetens väg?

Ja, åtminstone tanken på friheten, handelsmannens eviga flängande hit och dit, en förmedlare av både varor och idéer. Frihet och oberoende är själva livsluften för detta tecken. Och om man abstraherar Tvillingarna från varje form av kontext blir bilden så här vulgär! En som förbehåller sig rätten och flänga hit och dit och säga precis vad han vill för att lura kunden att denna gjort ett storfynd fast hästen är både halt och har ruttna tänder.

*****

Men Tvillingarna och dess härskare Merkurius är i sin essens amoralisk, inte omoralisk. "Skjut inte på budbäraren" - idealt är detta ett neutralt informationstecken, men handelsmän och tjuvar växer på samma träd som den sämre sorten av Tvillingarnas princip. Faktum är att MARKNADEN inte ingår i Tvillingarnas symbol, för att få marknads/liberalism måste man kombinera Tvillingarna med någon annan "platonsk" form eller idé.

"Nya Centern" som står upp till sista distriktsordförande och markerar fortsatt förtroende för Annie Lööf visar hur symboliskt viktig ledarens eget horoskop är.
Och här är ett krux, för Annie Lööf föddes i vad jag börjar tro är den mest skakiga övergången mellan två tecken i hela zodiaken.

Härskaren Merkurius har sedan antiken tecknat Tvillingarnas merkantila eller handelsmannatendenser men tecknet kan haverera svårt i fråga om klar tanke och ärlighet när den giriga och partiska Kräftan börjar blanda sig i leken. Annie Lööf är verkligen ett osäkert kort eftersom hon är en av de sju Solarna i Tvillingarna - men bara fram till 17.45, då Solen når Kräftan (enligt siderisk zodiak med Lahiri-korrektion för vårdagjämningens precession.

Enligt mästerastrologen V.B. Raman har Annie Lööf varit Kräfta hela dagen - detta är dock en minoritetsståndpunkt i indisk astrologi. Västerländsk siderisk astrologi föreslår en tredje korrektion av precessionen).


Moderata försvarsministern Tolgfors som fick avgå efter åtskillig desinformation för att rädda skinnet på Reinfeldt, en annan desinformatör, är bara en av många exempel på Luft/Vatten i ohelig allians. Instinkten (Vatten) kan leda intellektet (Luft) att vinkla informationen och det är just detta som utmärker reklam och marknadsplatsen. Idel lögner och inkoherenta och meningslösa utsagor om produkterna. (Har själv skrivit copy för produkter - här kommer bloggarens Måne i Tvillingarna in! - och jag spyr på den cynism dessa marknadsmänniskor sjunkit ner till.)

Det fanns en tid på jorden, och kulturer där handelsmän var både välutbildade och ärbara - men svenskarna är internationellt erkända som ofärdiga varelser, vilket inte minst BP:s ordförande Svanberg avslöjade för hela världen när han tvingades kommunicera något lugnande om oljekatastrofen i Mexikanska bukten)

Att också Månen kravlar sig upp till fem placeringar i Tvillingarna stämmer helt med det vi sagt. Centern av idag är inte längre Bondeförbundet utan en mer vulgär version av Moderaterna. Samtidigt är några månplaceringar osäkra. Jag lämnar Månen i det tecken det står i vid midnatt om det inte har bara 2-3 grader kvar till nästa. I tid är det 4-6 timmar och chansen är störst att individen är född med den månposition som faktiskt dominerar 75% av dygnet. Men man vet aldrig säkert...

*****

På solsidan finner jag egentligen bara att Tvillingarnas princip (troligen sittande partiledarens eget tecken) talande för VAD Centern egentligen är. Med tanke på dåliga Tvillingexemplars verbositet och oförmåga att få till en fungerande kommunikation tror jag ganska säkert vi har Lööf som Sol-Tvilling, trots alls. Hennes "snömos" och generaliteter som inte övertygar någon är redan en etablerad del av hennes persona.

Att Centern därför sluter upp kring henne bara bekräftar att partiet nu befinner sig i en astrologisk period där deras Merkurius - kommunikationsförmåga och ärbarhet här helt utslagen! (Se länk ovan.) De har blivit ett parti för marknadsliberalismens tjuvar och lögnare under den period där Merkurius genomlider sitt "fall" i icke-intellektuella Fiskarna. Ingen skugga över Fiskarna, men detta är inte Merkurius "naturliga" klimat.

På solsidan är det också typiskt att det finns NOLL Vågar bland Centerns ledande politiker på regional nivå. Människor som valt närigheten som ett ideal, förstår inte längre honnörsord som "allt men med måtta" och andra maximer mänskligheten förmådde formulera i antiken, innan tiden förmörkades svårt under de snart genomlida 2000 åren i Fiskarnas tidsålder, en märklig symbol som bjuder två vägar, antingen reningen från smutsiga och djuriska begär (det som gör oss mindre än människor) och dels "vägen upp" som slutar i själens befrielse (moksha) från det jordiska kretsloppet.

Centerpartisterna har två sinnelagsplaceringar som mycket väl skulle kunna fortsätta att dominera vid ett utvidgat test, nämnda Tvillingarna samt - och det är mycket intressant - Månen i Skytten. Här bildas en axel mellan Tvillingarna och Skytten ett fenomen som påminner om att ett tecken egentligen alltid färdas med sin "skugga". Men det verkligt intressanta är att det gamla Bondepartiet tydligen ännu är det som attraherar en del, för i Centerns födelsehoroskop hittade vi ett sinnelag i Skyttens tecken, vilket representerade det frihetliga i än högre utsträckning än Tvillingarna.

*****


I ett sådant här test av partiets eventuella "drivkrafter" är de enskilda politiskt aktiva individerna oviktiga. Tillsammans bidrar de till partiets "fantombild". Men naturligtvis är LEDAREN helt avgörande. Det är t.ex. helt och hållet vansinnet på Fredrik Reinfeldts födelsehimmel som kastar en mörk skugga över Sverige just nu, med det raserade välfärdssamhälle han uppenbarligen var ödets spjutspets för att driva in i de sovande svenskarna som höll på att glömma hur illa det går för ett land när alla sjunker ner i liknöjd Göran Perssonsk egoism.

Det behövdes en verklig ond människa som Reinfeldt, kissblöjor, skattebetalarnas pengar som strilade över till skatteparadisen och en mängd andra skandaler för att väcka det sovande folket till liv igen. Skänk en tanke åt alla sjuka som begått självmord under Fredrik Reinfeldts regim, och besinna att Annie Lööf och Centern var "marknadskrafternas" hopp om en fullgod ersättare om svenska folket på allvar surnade till över Moderaternas stockholmsarrogans och urbota själviskhet.

Nu var Lööf så totalt banal som människa, en ung krogprinsessetyp, att Centern definitivt gått in i väggen hur mycket e än bedyrar att de stödjer sin ledarinna. Partiet befinner sig som sagt i sin kanske svagaste cykel om eftersom Centern har en "fallen Merkurius" i 17 år (med början sent 2009) tror inte jag partiet kommer att finnas kvar i framtiden. Lööf visar hur en politiker ser ut när den helt saknar relevans. Fasiken, det här gör vilken skomakare som helst bättre! Snabbuppfödda broilers fungerar bara inte i verkligheten.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Broilers fungerar alldeles utmärkt.
De ger dig vissa eftertraktade egenskaper -mycket kött på kort tid, men med konsekvensen av att de bryter benen av sin egen kroppstyngd om de får växa för länge.
De fyller syftet "mer av något specifikt" istället för "en fungerande helhet".
----
När man speglar sig i avgrundsdjupets vattenyta får man inblickar i existensen.

Seaward sa...

Kryptiska ord men som troligen en god portion sarkasm syftar på den politikerkår som helt slutat tänka långsiktigt och mest ägnar sig åt att vårda sina egna privilegier...

Anonym sa...

Ytterligare ett exempel på att Centern har blivit som ett ont skämt: Igår fanns en insändare i AB (har tyvärr inte hittat den i nätupplagan) av en Estrid Faust, ordförande för stureplanscenterns CUF-avdelning, som försvarar statliga myndigheters nöjen och festande för skattepengar: det är nödvändigt för att investera i kompetens! Hon menar att det är så låg status att jobba inom staten att dessa aktiviteter behövs för att locka folk som är kompetenta.
Både födelsedatum och namn har en kusligt tydlig symbolik - solen med Algol (19/5 -91) och samma namn som han som sålde sin själ till djävulen!
Man ställer sig samma fråga som "Gomorgon Världen" i P1: Vad har hänt med den grå byråkraten?
S

Seaward sa...

Tack för ovärderligt exempel på Häcklaren eller Gycklaren som argumenterar bara för argumentationens skull! Tja, byråkratin under borgerligt styre har börjat unna sig samma flärd som näringslivet...

Om det regeringsbärande partiet är Nya Moderaterna och deras horoskop visar Jupiter (i detriment) och en fallen Venus i Jungfrun i första huset - då får man en mentalitet som vill berika sig själv mitt i trälandet (Jungfrun = serviceyrken). Tecknet kanske är medelklassens eget tecken i vår tid och kultur, svårt att säga. Att det är önskan att få vara ifred (utan statlig inblandning) är ju uppenbart Jungfruns grundtyp! (En ensam människa upptaget av sitt eget åkerfält i kontrast till de sociala och stimmiga fiskarna mittemot.)



Seaward sa...

PS. Noterar nu att centerflickan har Månen och Jupiter i Kräftan: extrema behov att mätta sina sinnen! Inte konstig att hon vill förvandla den opolitiska tjänstemannen till en ny adel.

Jupiter blir bara svårare att förstå sig på! Men med Sol i Jord och denna typ av Vatten förstår man att det handlar om en människa som låter sig styras av sinnenas rop på att bli matade med yttre stimuli.

Inte sällan innebär detta en motsvarande brist på inre tåga och livsglöd, och i den meningen kan man förstå dem som argumenterar för mer "belöningar" i tjänsten. De är så själsdöda att de inte blev mer än byråkrater till att börja med. Och den som inte hör något stimulerande på sin insida blir istället som den nya Stureplanscentern...