Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 augusti 2012

Gangstarapparen och Ljusets klädnader




Jag tror inte Snoop Dogg led av någon värre kris i kredden. Ändå byter han totalt artistprofil efter en religiös omvändelse. AB.s speakerröst är en cyniker utan personligt djup och antyder att det bara handlar om ett imagebyte för att gynna karriären. Nå, man ser bara så långt det egna förståndet räcker. (Även DN, SvD)

Jag hatar och har alltid hatat korkade negrer som gör ett nummer av sin obefintliga hyfs och uppfostran. Redan genuina småtjuven Leroy Smart som under 1970-talet tillbringade en del av sin tid i fängelse på Jamaica och en del som reggaeidol körde den stil som världen sedan skulle bli alltmer bekant med. Bling-bling, vulgär vräkighet som självändamål. Det här gamla reggaeomslaget rankar högt på skalan för halvt medvetet utförd idioti! 



Men Snopp Dogg behövde inte åka till Jamaica för att hitta gangstaattitydens rötter, han var ju själv ett barn av samma trend.

Hans extremt softa stil har i mina ögon aldrig stämt med ett rötägg. Tvärtom har små cameos i olika filmer alltid presenterat honom som en rättvis person, relativt de kriminella omgivningar där han alltid placerats i. Jag tror helt enkelt snubben har vuxit upp.

Snoop Dogg döptes till Snoop Lion av en rastapräst under hans vistelse på Jamaica i gammal god sed. Reggaens klassiska år såg en bunt artistnamn med lejon i artistnamnet: Jah Lion aka Jah Lloyd (Pat Francis) eller Big Youth aka Jah Lion (bäddat för förvirring), och jamaicabritten Lion Youth inte att förglömma! 

Så Snoop Lion hämtar nu kraft ur en laddad språklig klädnad för en arketypisk kraft, Lejonet av Juda som ursprungligen betecknade Jesus. De rastareligiösa på Jamaica flyttade istället över epitetet på Etiopiens kejsare Haile Selassie i en bisarr personkult som perfekt visar hur lätt och snabbt en vanlig människa av kött och blod kan förvandlas till en gud och blir föremål för religiös avgudan. Dyrkare av Springsteen släng er i väggen, ni är ingenting!

Eftersom jag aldrig tittat på Snoop Lions horoskop tidigare, var det intressant att hitta total bekräftelse på att snubben astrologiskt är lika cool och soft som han faktiskt verkar som person (jag lämnar gangstatexterna helt därhän nu). Födelseklockslaget var dessutom publikt, så full pott gav den här senkomna kartan.



Jag var fullständig torsk på jamaicansk reggae i tonåren och jag tror faktiskt jag känt av en "andlig bror" i Snoop Dogg, fast hans tid ännu inte hade kommit. Inte bara visar han sig född i Vågen som verkar softa helt enkelt för att Solen "faller" i det här tecknet så att de kompenserar sig med sitt tänkande istället för rå fysikalism (Dolph Lundgren är ett notabelt undantag, men även där har myten byggts om honom som att han är egentligen inte en muskelmänniska utan en begåvad människa med högskolebetyg.) 

Därtill kanske Jamaicakärlekens signatur (allt har en signatur!) nu gått i dagen för det visar sig att bloggaren och Snoop Dogg också delar den ömsesidiga receptionen mellan Solen och Venus - och detta involverar två gånger den arketyp som nu Snoop bestämt sig för att axla, Lejonets och Konungens. (Ja, hajpen om hans omvändelse innehåller t.o.m. tanken om att han andligen reinkarnerar - fast re in carne strikt talat betyder "åter till/i köttet" - Bob Marley. Det var nu inte bara i Sverige medierna hittade på det jönsiga "reggaekungen", "King of Reggae" kopplat till Marley ger några miljoner träffar på Google.

Och till sist i denna skenbart ointressanta självbespegling har Snoop Lion också samma storkors i Ljusets kvalitet som undertecknad föddes under.

Vad jag vill ha sagt är alltså att om man använder den här bloggens besynnerligt smala och aparta ämnesval - eller rättare sagt bloggarens horoskop som referens - ter sig Snoop Doggs omvandling inte alls sökt eller onaturlig. 

En klassisk reggaefras är "Many are called, but few are chosen" - Snoop är de som både var kallade och utvalda på en och samma gång. Frasen kommer från Matteus evangeliet, ett av de synoptiska evangelierna som har en tydligare judisk prägel fast den berättar nästan identiskt samma historia som Markus och Lukas. I sitt sammanhang handlar stycket om predestination men på ett förvirrat sätt. Som på andra ställen kan man bara gissa sig till vad Jesus egentligen sade något halvsekel tidigare. Lösryckta fraser har redan börjat omformats till en text som försöker se ut som en rapsodisk biografi. '

Om t.ex. kungen som höll bröllop för sin son och bjuder in folk är en metafor för Gud, verkar inte Gud vara någon vidare människokännare, för han bjuder in ovärdiga gäster som struntar i invitationen. När han går över till reservplanen och bjuder in vem som helst till bröllopet, då är inte det heller bra. För plötsligt står det en människa där utan bröllopskläder. 

Detta är en metafor för en själ redo att ingå bröllopet med Gud och höja sitt medvetande bortom den dödliga människan. Det är därför troligen en vit klädnad som åsyftas, närmare bestämt ebioniterns vita klädnad. Det här judiska partiet som Jesus troligen löst tillhörde var kända för leva enkelt och avstå från världsliga rikedomar. De förbereddes sig i hela sina liv för en "högre nivå", dvs. det heliga bröllopet mellan själen och dess högre aspekt, Sonen, Kristus, Logos eller Param-Atman - kärt barn har många namn!

I Jesus liknelse beter sig nu kungen/Gud som en nyckfull diktator och kastar ut denne man utan rätt kläder, trots att han dessförinnan inbjudit vem som helst. Om vi lämnar problemet med varför Gud inte lyckades förutse att den första gruppen inbjudna var ovärdiga - för här saknas inte logiska glapp - tycks historiens slutknorr vara något som liknar en dubbel predestinationslära. Många (men tydligen inte alla) är kallade genom bröllopsinbjudan. 

Men de som tackar ja och infinner sig har ingenting för det om de inte likt ebioniterna har förberett sig för den andliga sammanlänkningen till den högre själsaspekten. Har de inte genom tre prövoår fått rätten att bära de perfektas vita klädnad (ett tecken på relativ syndfrihet) går det tyvärr inte att göra sammankopplingen med sitt lägre ego. 

Jämför inlägget om Leif GW Persson som tydligen har så mycket bråte i sitt undermedvetna att han t.o.m. hör störande inre röster! Han skulle direkt sparkas ut på gatan av kungen, som strax insåg att han helt enkelt inte kan länka samman med Sonen (sin egen högre förnuftsprincip) eftersom han bär på så smutsiga underkläder. För bröllopet stod ju mellan Sonen och de inbjudna, men det var väl rätt uppenbart?

Snoop Dogg har alltid verkat så cool för att han helt enkelt inte har så mycket energi med sig till jorden. Solen är fallen och står i sitt absolut svagaste världsliga läge: redo att dö i väster. Vädursascendenten hittar man inte sällan i samband med verkliga röjare, men inget sånt hos Snoop. Ascendenthärskaren Mars står tvärtom extremt illa i förhållande till den fysiska kropp den är värd för (och något tanigare och ynkligare än Snoops lealösa kropp har jag aldrig sett - för att vara en gangstarappare ser han ut som en tunnis). 

Men Mars i Jungfrun ger precis det dämpade utspel som är så typiskt Snoop. Merkurius för rätt mycket gestikulerande, men annars en sval och samlad framtoning. Vågen och Jungfrun är inte helt olika på den punkten, även om Vågen arbetar för att hitta en lagom balans och Jungfrun egentligen arbetar för att antingen bryta sig ur sin känsla av isolering eller på att bygga in sig ännu hårdare i privatism.

Snoops Mars-Jungfru kan bete sig lika olika har jag märkt. Här är hans sin egen värsta fiende, vilket påminner en smula om Fredrik Reinfeldts Mars i Jungfrun stigande i jag-huset. Snoops Mars kastar istället en komplicerande aspekt mot hans egen kropp och person från Fiendens eller Olyckans hus. Som ett hälsohus, är det rätt uppenbart att han sätter sig på pottkanten både nu och då för sin öppenhet med marijuanarökningen.

Den indiska astrologin beskriver egentligen inte själen utan bara de materiella energier som tänks ha format de subtila kropparna som människans själ ikläder sig, en efter en, när hon "sjunker" ner i den totala sömn som det är att födas som människa och känna sig som en fysisk kropp. Läran om de tre gunas är en grovsortering av kosmos materiella beskaffenhet och inom var och den av dessa tre världar formar sedan Eld Luft Vatten och Jord en fenomenvärld. En människa lever i allmänhet både i himmelen (Sattva guna) på vissa plan och i helvetet (Tamas guna) på andra, samt står passionerad sliten mellan de två vägarna (Rajas guna, passionen) i andra frågor.

Att Snoop Dogg har ett så bra storkors i Sattva visar att han i princip redan är en ängel. För trots Mars usla husplacering och i ett element (Jord) som förmörkar upplevelsen av Snoops Eldascendent, så är krigaren en god influens i hans horoskop även om världen ser snett på honom för hans rökande. 

Men Mars i en av Ljusets stora kors (= den vita klädnaden) är mindre betydelsefull i horoskopet än Jupiter i den andra korsarmen är, den arm som betecknar inte den fysiska plattmarksvärlden utan den vertikala vägen upp till den övre himmelska verkligheten eller själens eget bättre jag. Låt oss fastslå att ascendenthärskaren Mars i själviska Jungfrun och i det onda sjätte huset på alla sätt och vis påminner om hans gangstastil. Likväl har Mars funkat som en "verksam välgörare" - och nog har han tjänat på det här rollspelet.

Men Jupiter ligger som sagt i den andra korsarmen och är en annan av de verksamma välgörarna för den som har en Vädursascendent. Snoop har alltså den stora välgöraren med sig även som verksam dito, i positivt härskarläge i nyfiket utforskande Skytten och i den indiska astrologins bästa hus, dharma-huset för ens plikt mot sin egen själ för att själen ska nå det den kom till jorden för att göra. 

(Hur många människor som helst föds och dör utan att ha gjort ett dugg för sina själars skull! Sociala förbättrare gör automatiskt mycket för sin själs skull eftersom alla själar mystiskt både är en och samtidigt många.) 

Detta är en nästan löjligt tydlig signal, Jupiter i religionens hus. Hur kunde Snoop fortsatt ett helt liv och INTE nått detta stadium? Hans Sol är inte tillräckligt stark för att framhärda och Vågen har tumme med Lejonkungen visa den ömsesidiga receptionen. 

Hela Snoop Lions kropp har en kraftig inre klädnad av Ljusets kvalitet. Inte konstigt att världen gillar den här softa och mjuka snubben. Han är _nästan_ en ängel som tagit fysisk kropp! Det här var nog bara en formsak, konversionen till rastafari. Han har alltid varit en andlig varelse, bara med fel kläder och attribut. Hur han kuggade i sitt öde just i år är en annan spännande fråga men som jag hoppar den här gången.

Ett inlägg där det är lämplig att reprisera detta ord som kom till mig i en dröm där jag tyckte mig förstå var bland Vintergatans spiralarmar min själ "stammade från":

ARIEL

Nu tror jag inte i min vildaste fantasi att ett segment långt ut på en spiralarm diametralt motsatt den arm som innesluter jordens solsystem skulle heta Ariel, Herrens lejon på hebreiska! (Jag visste inte ens att det var det ordet betydde innan jag slog upp det - den som sett tvättmedelsreklamen Ariel skulle nog aldrig kunna ana ordets verkliga betydelse.) 

Istället misstänker jag att drömmar som är så uppenbart vävda av stoff från disparata källor är perfekta för den som är nyfiken på vilka liv man tidigare levt. Att det åtminstone finns ett tidigare liv som jude för bloggaren var jag sedan länge medveten om, och den absurda drömmen där en spiralarm fick ett namn bara underströk den saken.



5 kommentarer:

Anonym sa...

»Jag hatar och har alltid hatat korkade negrer som gör ett nummer av sin obefintliga hyfs och uppfostran.«

Ett stycke in och man behöver ingen zodiak för att inse hur enfaldig du måste vara som uttrycker dig så. Idiot.

Anonym sa...

Hey jag har hört att det finns massa erkänd forskning angående astrologi som vetenskap, skulle du kunna länka någon?

Seaward sa...

@1 Ja, meningen ser ful ut, men min tanke var att den fortsatta texten visar att den enbart syftar på sånt patrask som man hittar i varje civilisation.

Det finns människor som läser ETT ORD och får impulsen att kommentera på stört. Se upp. De kommer aldrig att förstå något alls. De är uträknade redan innan livet börjat.

@2 Läs bloggen uppe från vänster och nedåt (som man normalt gör för att skapa sig överblick). Då hittar du nästan direkt TEMASTUDIER och svar på din fråga.

Det finns knappt någon forskning som stöder den västerländska astrologin, däremot många studier som misslyckats belägga astrologins påståenden. Den här bloggen är ovanlig som hittat en positiv respons.

Det beror på att den använder den ursprungliga, sideriska zodiaken från Babylon och inte den västerländska (hellenistiska) zodiak som knöts till årstiderna för 2.000 år sedan eftersom många astrologer helt enkelt knappt förstod vad de höll på med (och inte mycket verkar ha förändrats sedan dess).

Anonym sa...

Ariel = Den lilla sjöjungfrun i Disneys filmversion. Eller en luftande i Shakespeares Stormen. Välj själv vilken som passar bäst på dig :-)
S

Seaward sa...

Ordet mer använt än jag trodde. Som barnlös var jag inte medveten om en Disney-figur med detta namn, men för att inte komplicera saken för mycket nämnde jag inte figuren i Stormen som jag upptäckte för några år sedan under mina Oxford-forskningar.

Då slog det mig att mitt livs enda _sanna_ kärlek (som stannade vid vänskap) på eget initiativ hyrde en modern filmatisering på video av The Tempest åt oss. Jag hade alltså åtminstone en gång i yngre år noterat ordet Ariel. Och mer intrikat blir det. Kvinnan ifråga var (sekulär) judinna!

Kunde man se saker som själar ser dem, skulle man troligen upptäcka vilken förunderlig brokad som vävs genom tiden och hur människor och ting har de mest oväntade funktioner. En människas hela liv kan ur en annan del av vävnaden te sig som en paljett eller ett litet tecken.

Men det där beskrev Shakespeare bättre på sin tid och som, om han nu var ett fiktivt namn för greven av Oxford, matchar ”luftanden” Ariel i Stormen mycket väl. Oxfords Sol upphöjd i Eld, disponenten Mars med Månen i Lufttecknet Vattumannen fast slutligen Saturnus oåterkalleligt i sitt eget negativa härskarläge Stenbocken, den världsliga maktens tecken. Oxfords karma: makt.

Min misstanke är, som nämnt i förbigående, att greven av Oxford var en reinkarnation av den tyske fursten Albrecht av Bayern, och vad naturligare efter ett liv med Absolut Makt än att ägna nästa åt att skriva pjäser om kungar, kanske för att skapa sig intellektuell distans !?

Själar rentvår sig kanske på det sättet. Först Göra, i nästa steg Reflektera. Jämfört med människan rör sig själen med sjumilastövlar. Och det har Snoop Lion bestämt upptäckt nu! Mycket kul, för han är en så skön lirare! Snoop som den rättrådiga gangstern kan ses i actionkomedin Starsky & Hutch från 2004.