Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 augusti 2012

Föds man monster? Våldtäktskvinnan Michelle Martin.

En födelse i soluppgången
ger här en tydlig variant
av Stenbocksutseende!
Pga. av sitt och dåvarande maken Dutroux vidriga tortyr-svält-mord på fängslade flickor söker jag Michelle Martins födelsedata och hittar en verifierad födelsetid på AstroDatabank

Och med klockslaget även uppgiften att hon redan innan hon mötte Dutroux suttit fängslad i fem år för våldtäkt och för att ha hållit minderåriga olagligt inspärrade! En sinnessjuk kvinna med andra ord. 

Kanske den biografiska detaljen kan hjälpa, att hon satt bredvid sin pappa i en bilolycka som kostade honom livet när hon var vara sju år gammal. Där har vi dödsmotivet inpräglat tidigt, precis som hos musikproducenten Phil Spector som bevittnade sin fars självmord och sedan sköt ihjäl en uppraggad barservitris.

Med en meritlista som innefattar (minst) två tillfällen då hon spärrat in barn (sig själv i bilkrocken i bilkupén?), förvånar det föga att hotta det "inspärrade tolfte huset" överbefolkat. Minns att Ptolemaios bevarat en egyptisk-hellenistisk tradition där det tolfte huset kallas "de onda andarnas hus".



I modern tid tycks den här kraftfulla beteckningen ha "glömts bort" eller snarare korrumperats i takt med att västerlänningarna sjunkit allt djupare in i en kulturens egocentriska självlögn. Allt ont kallas numera gott och Satan styr effektivt västerlandets själva väsen.

Michelle Martin har en högintressant ömsesidig reception mellan härskarna över dödens Skorpion och pånyttfödelsens Skytten, mördaren Mars och frälsaren Guru (Jupiter).

Jupiter är den som stiger uppåt på himmelen och har nått antikens "goda ande", det elfte huset. Men disponenten Mars väger baktungt och står stadigt i den onda ängelns hus. I det onda huset står dessutom hennes egen personas härskare Saturnus inspärrad - precis samma fenomen som hos Fredrik Reinfeldt, där t.o.m. borgerliga medier för några år sedan medgav att mannens förmåga till empati verkade nedsatt. 

Jag syftar på rabaldret när det visade sig att Reinfeldt mycket medvetet skadat de sjuka och svaga i landet och sedan spelade överraskad av den bisarra sjukvårdsreformens elakartade effekter på människor som redan hade de svårt. DETTA ÄR SADISM, maskerad eller ej. Reinfeldt har rationaliserat sitt hat mot svaga genom att se dem som "mentalt handikappade" produkter av det socialt demokratiska välfärdssamhället, vilket han av någon anledning hatar djupt. 

Statsministern vill, enligt sin bok Det sovande folket, se de mindre lyckligt lottade medmänniskorna sjunka ned mot fattigdom just på svältgränsen. Allt vill Reinfeldt ta ifrån den människa som inte Marknaden är intresserad av. Visst är det ren jävelskap som frodas i huvudet på den här människan! Den här sadismen finns mer eller mindre i alla som dyrkar i egots och självhävdelsens tempel.

Fallet Phillip Garrido kommer för mig, mannen som vid 25 påbörjade en karriär som kidnappare av kvinnor han höll inspärrade i en lya och våldtog. Här var det Fiskarnas tecken och inte dess motsvarande tolfte hus som bidrog med den kuriösa tendensen att förbli utanför det integrerade samhället som detta tecken tycks stå för.

I ett andra inlägg upptäckte jag hur lika Garrido och David Letterman var, sedan den senare avslöjats ha ett hemligt kärleksnästa i CBS-huset i New York dit han "kidnappade" sina kvinnliga anställda. Intressant här var att Letterman, precis som Michelle Martin och Fredrik Reinfeldt har acendenthärskaren i den onda andens våld, dvs. de är inte bara "satta" i fängelse, utan deras eget ego - utblicken på livet - tycks problematiskt styrt av ett beslöjat undermedvetet.

Man kan hävda att planeter i tolfte huset undandrar sig individens medvetande så att i svåra fall en människa utvecklar en dr Jekyll och mr Hyde-natur. Jag tror svenska folket valde sig en statsminister med en djävul på insidan och en äcklande förmåga att snabbt ställa om sina ord för att alltid tajma rätt åsikter och "låta" progressiv. 

Nu senast gormar Reinfeldt mot bankernas vinster och befinner sig i ren populism inne på värderingar Moderaterna egentligen omhuldar - sen när förnekade en Moderat en driftiges rätt att tjäna rejält sin företagsidé? Det finns något obehagligt karaktärslöst över den mannen och det är ett skriande underbetyg åt de svenska väljarna att de så dålig kan läsa människor och förstå de verkliga motiven bakom läpparnas tomprat!

Michelle Martin utvecklar som synes ett präktigt Eld/Vatten-krig genom den ömsesidiga receptionen mellan ett gott och ont hus. Sensationalism, en hunger efter spektakulära visuella intryck och stormande upplevelser. Var det bilkrocken med pappan som höjde ribban så att bara extremt mänskligt lidande sa henne något?

Givet att det också är fullmåne - en brytningspunkt där en människa antingen regredierar eller går framåt - börjar vi nu ana hur extremt det här horoskopet är. Och gissa åt vilket håll den här fullmånen förde individen? 

Fullmånen inträffar i den negativa polariteten, mellan maktfullkomliga Stenbocken och maktlösa Kräftan. Solen i första huset är ALLTID ett problem i outvecklade människors horoskop eftersom de både blir narcissistiska och i det här fallet härsklystna. När dessutom Stenbockens härskare Saturnus står i tolfte kan det finnas en självdestruktivitet över deras tilltag.

Det är en fullmåne som betonar Jord och Vatten - materiell sörja. Det kan vara en tid för den imbecilla människans behov att FYSISKT GESTALTA saker hon inte förmår tänka igenom och lösa redan på "skrivbordsstadiet". Hon måste "agera ut" för att själv hålla näsan över vattnet.

Min mor, djupt under Jordelementet, citerade ofta sin mor, kraftfullt under Luft: "Det man inte har i huvudet får man ha i benen." Det är typiskt att Jord bara förvaltar och förmedlar vidare vad som utgått från himmelen eller Luftelementet. Luften är människans livsande, hennes osynliga rörare, Jorden den relativt statiska yttre formen.

Det tydligt att den här brytpunkten eller fullmånen leder till varelsens regression, till ett fall nedåt i linje med den negativa polariteten. Eld/Vatten-dramat kräver stimulation och Jord/Vatten behöver KONKRETA KROPPAR för att upprepa det inre död/överlevnadsdramat som via den ömsesidiga receptionen tycks gå evig hand i hand. 

Därför kom den här kvinnan att sedan ägna sig åt att förgripa sig på barn för att reda ut, i första rummet bilolyckan hon var med om som barn. Men mer än troligt avslöjar det här horoskopet EN SJÄL SOM FALLIT FRITT redan i föregående liv på jorden. Hon föds ju nämligen med dessa planetplaceringar. Se horoskopet som en frusen ögonblicksbild som också beskriver ett moment i själens större rörelse genom evigheten.

I bästa fall har nu hennes ANDRA långa fängelsestraff i detta liv bringat själen till halt så att syndafallet från och med nästa jordeliv kan böra väntas till en mödosam klättring uppåt, tillbaka till den himmelska medvetenhet om människors nära samhörighet som sadister och egoister så helt tappat bort. 

Intressant nog har 12e husets samtliga moderna associationer - "fängelse", "mentalvårdsinstitution" och "kloster" - aktiverats i kvinnans nuvarande liv. Efter frisläppandet väntar nu tio år i ett avskilt nunnekloster där stora själar (eller djupa syndare som sonar sina brott) nu ska förbarma sig över Michelle Martins själ.

*****

Se även horoskopet för ex-maken och sadist-mördaren Marc Dutroux.

Se även det tidiga inlägget om mördaren John Gacy som gömde de mördade pojkarna i skrymslen i ett hus. Återigen dominerar Fiskarnas tecken, återigen ser vi motivet med "avskilda rum"!

I medierna om frisläppande av Michelle Martin: SvD, DN 

*****

Bonusspaning

Bland drygt 6.100 sparade horoskop har följande 10 registrerat på bloggarens näthinna.


  • Michelle Martin;15.1.1960
  • Anonym 1;18.1.1960
  • Johan Stenhardt;20.1.1960
  • Johannes Jacobus Sleutels;20.1.1960
  • Michael Hutchence;22.1.1960
  • Anonym 2;24.1.1960
  • Anonym 3; 26.1.1960
  • John Galliano;28.1.1960
  • James Spader;7.2.1960
  • Christian Engström;9.2.1960
  • Rabbani Hodjattallah;12.2.1960

Anonym 1 var en försagd tonåring som blev lite av en hackkyckling för en elak tysk tyskafröken i en egoistisk och moderatblå stockholmsförort. Inga spår om vad som hände därefter.

Stenhardt en brottsdröms fastighetsmäklare bosatt i Reinfeldts moderatblå Täby kommun - var annars?

Sleutels är en samtida holländsk filosof, mest känd för sitt deltagande i frågan om människan bara är en zombie (typ den svenska behavioristiska positionen - snart ett århundrade efter övriga världen).

Hutchence - sångaren i INXS som begick självmord 1997

Anonym 2 - hyperintellektuell "udda" personlighet. Mentala besvär i ungdomen och institutionaliserad en tid

Anonym 3 - ytterligt falsk kvinna med ett stort mindervärdeskomplex som hon ständigt kompenserade genom att namndroppa en känd förfader

Galliano - Diors homosexuella chefsdesigner som avskedades efter att ha avslöjat sin rasism (antisemitism)

Spader - Hollywoods förmodligen sjukaste skådis, som hittat filmens värld som ett perfekt legitimt sätt att få leva i närheten av onda teman, som sexuell fixering (titta på hans resumé och se vilka typer han väljer att spela, jag tror ALDRIG jag sett honom göra en trevlig personlighetstyp)

Engström, Piratpartiets vice ordförande, ansåg domen mot hälarna Pirate Bay vara "vansinnig"

Hodjattallah - läkaren på Karolinska som skar av hustruns läppar och åt upp dem

Kan någon betvivla att det här var den med marginal sjukaste grupp personer som någonsin samlats i en av de här bloggens små sökningar på andra födda inom samma tidssegment? 

Att hitta ett eller två sociopater i en grupp av tio händer ibland, men det här är extremt. Är det den ömsesidiga receptionen mellan syndens Skorpion och den nya frihetens Skytt som i sig derangerar? Hur viktig är Saturnus (soldisponeten) indragen i Eld/Vatten-dramat? 

Finns det fler indikationer på himmelen under denna tid som jag missade i min snabba genomgång?


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan ju bidra med en som delade födelsedag med Galliano, som jag har nämnde i inlägget om honom. Snäll och vänlig, så på det sättet en av "de goda", men hämmad känslomässigt och dog tidigt i cancer. Ateist.

12:e huset ja... med så många planeter själv i samma hus blir man ju mörkrädd... Kommer i det här sammanhanget att tänka på ett yttrande från ängeln i "Samtal med änglar" nedtecknade av Gitta Mallasz (har omnämt boken tidigare)som får mig att associera till astrologi: "Du skulle bli skräckslagen om du kunde se de oerhörda krafter som rusar kors och tvärs genom dig utan att du vet om det. Men om du är _hel_ och gör vad du är kallad till är krafterna inte blinda utan verksamma i dig och genom dig. I annat fall förgör de."
S

Seaward sa...

Kloka ord. Observatören är aldrig identisk med det observerade hur mycket det än så kan synas. Eller som beatlen George Harrison skaldade, "All things must pass..."