Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 augusti 2012

Eva Braun, självmord som utpressningsmetod

Expressen refererar innehållet i en bok som menar att Hitlers 23 år yngre älskarinna Eva Braun inte var något naivt våp. Hon var högst medveten om nazismens världsbild, dess uppdelning av människan i övermänniskor och lägre stående folk - inte helt olikt den antika astrologins skiktade kosmos eller vilken Tio i topp-lista som helst - och skrev på den helhjärtat.



Evas horoskop har kommenterats tidigare, men en uppgift i artikeln ger en intressant ny detalj:
Två gånger gjorde hon misslyckade självmordförsök, och anledningen tycks ha varit att tvinga Hitler att visa henne mer uppmärksamhet.
Jag har några hundra "privata" horoskop kvar från den tid jag ännu inte insett hur käpprätt fel den västerländska zodiaken är, och jag har flera gånger nämnt hur den "bestraffade" eller halshuggna draksvansen Ketu visat sig via ett självbestraffande drag hos två kvinnor som sökt begå självmord och där Ketu låg vid ascendenten, dvs. individens egen kropp och liv på jorden. 

En av dem hade Ketu i Kräftan, den andra i Vågen. I båda fallen var avvikelsen mindre än en grad (!) men här måste man reservera sig för alla ascendenter eftersom klockor kan ha gått fel, vilket gör det oklokt att läsa in alltför mycket i ascendenten. (Jfr inlägget om "den mörke regissören" Clint Eastwoods ascendent i 1a graden av mörkrets Skorpion.)

Eva Brauns horoskop visar också Vågen stigande, men här har zodiaken redan roterat Ketu en bit upp på himmelen så att kopplingen till ascendentgraden är på avtagande. Detta spelade inte någon roll i antiken då de himmelska omina var just symboler eller tecken och inte så mycket material för räknenissarnas missriktade tro att astrologin är en sifferexercis. 

T.o.m. siffrorna betraktas som symboler i den antika människans tradition. Det tillhör mänsklighetens yttersta syndafall att börja ta saker och ting på bokstavligt allvar, och avlasta sig den större berättelsen som alltid är vad vetenskapen sökt. (Jämför den expansiva Jupiter i seendets Eldelement i nionde huset för högre medvetande och attitydbefria grundforskning - Skytten är som en ny dag efter föregående Skorpionens attitydlåsning till i det förflutna och vägran att släppa taget - "dö" - och gå vidare!)

Den indiska traditionen om den giriga drakens straff i formen av halshuggning är således en symbol även den, och i Eva Brauns fall ser vi en halvt galen kvinnas försök att instrumentalisera sitt eget liv för att få Hitler att engagera sig mer i deras relation. 

Jag har inte så mycket fakta i ett av de anonyma fallen, men faktum är att Ketu-på-Vågascendenten, också med två självmordsförsök, verkar ha gjort dem i desperata signaler till en oförstående partner i en skräprelation kvinnan involverat sig i. Parallellerna mellan Eva Braun och detta anonyma fall sträcker sig faktiskt en bit till: båda hade Solen i Stenbocken, ett tecken med ibland lite väl underdånig respekt för dem med mer makt, i kraft av deras samhällsställning eller bara ålderns rätt. 

Hitler HADE samhällsställning och var 23 år äldre än Eva Braun! För en djupare inblick i hur hon såg på män (sin egen Sol i Stenbocken) ges genom hennes soldisponent, åldermannen Saturnus som händelsevis befanns sig i sjunde partnerhuset, en placering som schablonmässigt brukar sägas indikera ålders- eller statusskillnad. Men riktigt hör den mentalt obalanserade unga kvinnan som i sin föräldrarevolt ger sig sjutton på att fånga ingen mindre än Hitler!

I Eva Brauns fall är Saturnus i sjunde ett dåligt omen om partnerval eftersom Saturnus är fallen i Väduren, den barnsliga diktatorns tecken. Krigslystna Väduren är likt ett mycket litet barn helt upptaget av sig själv och sitt erövrande av världen! I det lilla barnets första försök att bemästra omvärlden har ännu inte motbilden Vågen (koooperation med andra) ännu dagats. Hitler upptagenhet med att erövra världen tecknas perfekt av den här usla placeringen! 

Dessutom kan egenmäktigheten inte missas: Från det egocentriska tecknet tar Saturnus ett kontrollerande grepp om världsherraväldets tecken Stenbocken, som tyvärr befinner sig på samhällsstegens botten, i det privata fjärde huset! Eva Braun, som den missriktade människa hon var, ville SYNAS med diktatorn för att bevisa sig själv, men se det fick inte. Hon fick bara ha sin människomördare i fjärde privata huset som ett diskret prassel med landets ledare. 

Det är intressant att tänka sig hennes självmordsförsök som den egenmäktiga människans rena utpressningsmetoder för att diktatoriskt TVINGA fram förändringar hos den andre. Solen i Stenbocken må krypa och kräla och referera till "viktiga" människor om hon själv saknar makt, men det bor en liten pamp även i det ringaste exemplaren. Står Saturnus väl (tecken, hus, osv) indikeras god självdisciplin, men Eva Brauns låsta Saturnus/Sol-kaos är rena strypsnaran, och tecknar väl den fallna och mest ofärdiga delen av mänskligheten. Kombinationen kan läsas som "principiell själviskhet" - väldigt snarlik den hos författarinnan Ayn Rand som Annie Lööf höll för ett föredöme för alla! (Är dagens svenska politiker tyska nazister återfödda i nya kroppar?)

Expressen relaterar röster som fann Eva Braun sympatisk i umgänget, på just det sätt som monster i umgänge med andra monster finner allt vara normalt och helt i sin ordning. Det säger en del om svenskarna att det tog dem nästan sex år att genomskåda Fredrik Reinfeldt och hans partis alltigenom falska agenda. Det enda de vill ha är makt, och att skapa ett hitlerskt samhälle som skiljer på över- och undermänniskor genom att ösa weekendpengar i fickorna på de lyckade etniska svenskarna men ta t.o.m. livets nödtorft från de överflödiga människorna, de som inte "gör rätt för sig". 

Därför är det gott att den verkliga astrologin ännu lever och har hälsan. Den låter oss med god säkerhet avgöra vilka en människas ambitioner egentligen är. Det går att modellera ett antal horoskop för goda folkledare med allas väl i sinnet.

För några ytterligare iakttagelser om Eva Brauns horoskop, se det äldre inlägget.



PS. Med fokus på Stenbocken eller Absolut Position, har Eva Brauns störning mellan Väduren och Stenbocken sin motbild i den intressanta och välgörande kopplingen mellan Stenbocken Vädurens motpol Vågen. Den granskades i inlägget Två Eldhoroskop - en seende och en förvänd. (Obs. I det testet användes Stenbocken som ascendenttecken och dess härskare Saturnus förutsattes ha nått sin "uppöjelse" i Vågen.)



Inga kommentarer: