Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 augusti 2012

DN:s Bindefeld-scoop - horoskopet

I DN:s nätupplaga ser man minuten för artikelns publicering, som kan vara det ögonblick när någon trycker på en knapp eller en i förväg schemalagd tid. I en värld av kalkylerande cyniker skulle t.o.m. människor försöka manipulera ödet genom att tajma sina aktiviteter efter lämpliga tidpunkter. Det här är faktiskt en vedertagen och ålderstigen astrologisk metod, men få verkar tänka på hur dubiöst tilltaget är. Som om universum lät sig bevekas av en bakslug råtta!

Eftersom DN:s Bindefeld-scoop kommer att bli stort, kanske regeringens fall, är det föga förvånande att horoskopet för artikeln är proppfullt av menande nickar. Detta är ett viktigt ögonblick.



Programvaran ZET är logisk men lite klumpig. Knäpper man av bågminuter för att se enbart hela grader (som i antiken) övergår programmet korrekt till den antika talbasen 1 innan nollan fanns - den hörs alltjämt i formuleringar som "det första levnadsåret" snarare än det "nollte levnadsåret". Vi börjar inte i nollans intighet utan i Något, i Ett. Vi är en etablerad Någon i det vi föds.

Men när DN publicerar artikeln står skandal- eller olycksplaneten Mars i exakt 0 grader 0 bågminuter Vågen, och detta visar ZET som "30 Jungfrun"! Först vid 00:01 kommer programmet att ange 1 Mars för den spektakulära konjunktionen med rättrådiga 1 Saturnus. 

Det intressanta är således att bomben briserar just som Mars sätter fyr på det tecken där sedan bara några dagar Domaren Saturnus satt på sig sitt mest rättrådiga ansikte! Saturnus kallas "upphöjd" i Vågen, vilket tyvärr kan bli slutet för Annie Lööf, som nu med stormsteg närmar sig centrum för sin 30-årskris, som människa och urgröpt partypingla fast folk röstade på henne för att de trodde hon var en omdömesgill politiker. (Se en spekulativ prognos för när hennes huvud kommer att rulla här.)

Använder man det äldre och mer överskådliga sättet att enbart ange hela grader, händer ännu en fantastisk sak. DN publicerar sitt avslöjande om partyfixaren Bindefeld, mannen som älskar att mingla med kungligheter och annan gräddfil, EXAKT den minut när Lejonets 7e grad stiger över Stockholm och för med sig "kungastjärnan" Regulus i 6e graden.

Micael Bindefeld föddes då lyx- och lycksökerskan Venus horade för Regulus i den 7e graden! Detta är ren poesi på himlarna.

Och det finns mer i horoskopet för DN-scoopet. Ingen kan missa den svärtade sataniska axeln där vi har Jupiter tronande i all sin välmåga i det orala och njutningssökande tecknet Oxen. Jupiter står verkligen för gräddfilen, de som har det ibland närapå oskäligt väl förspänt. Människor som inte tycks ha gjort ett dugg för att få det så bra. (Egentligen är de bra karma från tidigare liv, som de flesta helt ruinerar eftersom de inte klarar att smaka på livets goda utan att direkt korrumperas. I livet därpå är de tillbaka bland fattighjonen igen.)

Men det här budskapet är inte vad det synes vara, för Draksvansen befinner sig i monetära och komforttrånande Oxen och den förefaller verka som en bestraffare för tidigare begångna gärningar under girighetens princip, Drakhuvudet. När demonens huvud huggs av är det tecknet på att måttet blivit rågat. Kosmos gudar tolererar inte uppstickare av det här slaget, människor som inte har vett att hantera sin egen tendens till hybris.

Det var inte Lööf-affären och smusslandet med att skyla spriten och gåslevern genom ohederlig bokföring som blev spiken i kistan för sittande regering och dess demoraliserande inverkan på landet, utan dagens DN-scoop. Det här horoskopet finns det anledning att spara och återvända till. Det berättar så mycket på en gång.

Titta t.ex. på det så kallade Lejonet som stiger i öster. Vad är det här för slags ledarfigur? Är det ett äkta kungligt lejon som inspirerar folket genom sin generositet. Möjligen för de utvalda få i den inre kretsen som festar loss på svenska folkets skattepengar. Men Lejonets härskare är Solen, och Solen hittar vi i det dolda huset för "världsliga förluster". Nio fullständigt kontraproduktiva miljoner till Bindefeld med andra ord. 

Detta är inget äkta Lejon, ingen god härskare över folket utan en Sol i näriga och privatistiska Kräftan, klan- eller maffiamentalitetens princip som också är Fredrik Reinfeldts Sol och ledande princip bakom hans orättfärdiga politik. DN-scoopet visar en dold Sol som håller sin festfixare Lejonet Bindefeld om ryggen från det dolda tolfte huset. (Se resonemanget om moderaten Karin Enströms velande över diktaturer medan diktatorn Saturnus håller henne om ryggen enligt horoskopet.)

Samtidigt vet vi vad som händer varje gång något hettar till runt regeringen Reinfeldt. Statsministern offrar kallsinnigt sina egna varje gång för att rädda sitt eget skinn. Lita aldrig på den som stöttar från 12e huset. Den ego-supporten hade man hellre varit utan. Detta är "den onda demonens hus" enligt gammal medelhavstradition och det synes som om omdömeslösheten här är lika grasserande som en snåla petigheten i egennyttans sjätte hus mittemot (Se inlägget om Bindefeld för ännu en snabb rekapitulation av sjätte huset.)

Jag tror säkert det spelar in att vi har en ständigt backande "bestraffningspunkt" som nu börjar komma seriöst nära SATANS HUVUD i början av Oxen. Saturnus i perfekt domarläge och Draksvansen kommer att leda till förändringar i Sverige den närmaste tiden och innan Saturnus gjort sina 2½ år i rättrådiga Vågen kommer många olater att ha exponerats och åtgärdats i världen. 

Sådan är åtminstone teorin, att människor nyktrar till och besinnar sina ideologier när den perfekta sociala rättvisans tecken aktiveras. Reinfeldt & Borg kommer inte mycket längre att fortsätta driva ut svenskar i ren och skär fattigdom genom sin destruktion av den goda svenska samhällsmodellen. Frågan är mer hur våldsamt den sittande regeringen kommer att avlägsnas.


Inga kommentarer: