Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 augusti 2012

Därför överlever Annie Lööf inte festnotorna




Igår, under torsdageftermiddagen, lämnade Solen den sideriska Kräftan och påbörjade 30 dagars färd i sitt starkt befästa tecken Lejonet.

Man noterar hur de radiostyrda zombies som sköter medierna genast började spotta ut texter om att Annie Lööf kommer att sitta kvar som partiordförande! Det tror inte den är bloggen som i AB noterar ordet "kräftgång" om centerns opinionssiffror sedan flickan tillträdde. 

Svaret till det tror jag har att göra med att Lööf föddes sent på dygnet själva den dag Solen lämnade den kommunikativa experten Tvillingarna till förmån för det mat- och behovsträngande tecknet Kräftan. Och oavsett var Solen står är det lite av ett ingenmansland, dessa dygn när Solen ska till att ömsa hud och börja presentera en ny Drivkraft. 

Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt har tydligt nog med sitt svältande av sjuka och arbetslösa och 5 miljarder i sänkt matmoms för sitt eget folk i medelklassen visat att han inte har vision nog för att styra ett helt land. Mannen sitter fast i sitt eget solteckens drivkraft, "privatism och gynnande av bara mig och mina närmaste". Med den horisonten kan man inte politik som får ett lands medborgare att växa i insikten om att hela mänskligheten hänger samman, en för alla och alla för en. Perspektiven blir av nödvändighet skeva och t.o.m. vänskapskorrupta.

Svensk Handel misströstade med rätta under en kolsvart NYMÅNE i KRÄFTAN som jag noterade i förrgår, just innan Solen lämnade begärets tecken Kräftan.

Denna dystra nymåne gäller också Centerpartiet, så länge de nya hyperegoisterna som Lööf tillåts leda partiet. Saturnus genom Vågen tynger f.n. och två år framåt Centerns ego/första hus. Och som vi ska se är Saturnus inte något vidare konfigurerad i partiets födelsehoroskop.



Här är partihoroskopet baserat på midnatt det dygn det trädde i existens som Bondeförbundet. Intressant nog stämmer det med det svenska nationalhoroskopet som via grundlagsändringar 1974 också har Vågen stigande i öster. Jag läste häromdagen hur Centern förlorat sin själ genom att låta karriärkåta och osunda marknadsliberaler ta över partiet. 

Kontrasten blev tydlig genom ett citat från gamle partiledaren Torbjörn Fälldin som på 1970-talet underströk Centerns socialliberala orientering när han talade om att bygga ut det svenska välfärdssamhället ytterligare. Lööfs Center är som en vulgär version av Reinfeldts Moderater, där bara den som slåss bäst mot sin nästa ska ha rätt till en dräglig tillvaro. Lööf är ett hån mot alla ensamstående hårt arbetande mödrar, sjuka och arbetslösa. 

Men tittar man noga på Centerns horoskop börjar Vågens strävan mot harmoni snart nog att falla sönder, precis som i nationalhoroskopet. Det här var landägarnas parti och inte statarnas. Småbönderna röstade säkert med Storbonden och alla var de livrädda för de där "socialisterna" - något oroväckande som frodades i städer och där det fanns industrier. 

Mycket riktigt innehåller Centers horoskop samma paranoida demonisering som jag just i förra inlägget noterade hos Julian Assange! Satans korruption av värderingarna i kombination med en sällsynt fixering vid äganderätt och territoriellt tänkande. Jo, nog är det här ett horoskop för dem som klänger sig fast vid den bruna jorden och misstror alla dem som hunnit längre i sin evolution och nu (likt rödindianerna i Nordamerika) inser att jorden tillhör alla och ingen enskild - människan bara lånar en liten tid på denna mark. 

Socialismen uttryckte också en liknande tanke och det följer därför att Vågen i Centerhoroskop är klart begränsad. Vågens härskare Venus står nämligen i egoprincipens Vädur, så att synen på balans mellan de inblandade parterna helt betingas av den egna positionen.

Men Centerns socialliberalism - frihet utan att ge upp det sociala ansvaret - kan inte förklaras av en så outvecklad Venus, särskilt inte som kooperationens planet baseras på en stark Mars i Stenbocken, vilket ger en Jord/Eld-konflikt, dvs en programmatisk egenmäktighet: bonden är en bra karl som reder sig själv! Myten om motsträviga lantisar bekräftad?

Nu ska man inte räkna ut bandet mellan Vädur och Stenbock! Givet Vågen i öster blir nämligen Mars en verksam välgörare i detta horoskop och Stenbocken är visserligen lika ägandefixerad som alla Jordtecken, men till skillnad från t.ex. den privatistiska Jungfrun (allt åt bara mig) ägnar sig det ultimata Jordtecknet åt frågan om fördelning av jordens tillgångar. 

Visst, Mars tyder på aggression i Stenbockens fördelningsfrågor, och nog har jordägare anledning att känna hot i tid och otid så länge den högre ideologin om ALLTINGS SOCIALISERING ("allt åt alla") finns där som ett rött skynke för deras egen primitiva och omoderna instinkt att äga död materia. "Jordlotten vi ärvde" blir för det Jordelementet bara ett tankemönster som orubbat förs från far till son, från mor till dotter. Traditionalismen frodas i det likstela Jordelementet.

Men som undersökningen av hundratalet (s)-politiker visade är verkligen Stenbocken åtminstone som soltecken engagerat i frågor om att ingen i landet ska lida nöd. Stenbocken vill se en rättvis distribution av jordens håvor. (Lika bestickande var den slående bristen på Stenbocken som soltecken bland ungefär lika många moderatpolitiker - egoister har helt enkelt inte nått Stenbockens motiv ännu, förmår många gånger inte ens få in tankar om hur man designar ett bra samhälle i sina av själviskhet förkrympta hjärnor.)

Men det verkligt fina i kombinationen av begreppet "social" (Annie Lööf, om någon har missat det, är uttalat antisocial, hon förordar egoism som ledande princip!) och begreppet "liberal", det står att finna i Skyttens tecken. Det är svårt att tänka sig en snyggare kombination än ett sinnelag som färgas av den goda och välvilliga, den enligt indisk astrologi, faderligt välmenande Zeus/Jupiter !!!

Dessutom är den stora välgöraren hemma i sitt positiva härskarläge och i ett passande hus (Eld trivs i ett intellektuellt vaket hus som det tredje). Naturligtvis avslöjar också "hemförhållandets" Måne med rikedomens Jupiter att vi här talar om ett stormrikt parti. Jordägarna och deras pakt med Djävulen (Algols) som avslöjat på ett annat ställe i horoskopet. Så kan ett parti rymma både det lägsta och det högsta samtidigt. Med Annie Lööf har det sjunkit till den mest skamliga nivå en människa kan nå, och jag tittar därför på Centerns indiska planetcykler för att se om de är inne i en ovanlig formsvacka för tillfället.
Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ket:   1906-11-09  -  1913-11-09
 Ven:   1913-11-09  -  1933-11-09
 Sun:   1933-11-09  -  1939-11-09
 Moon:  1939-11-09  -  1949-11-09
 Mars:  1949-11-09  -  1956-11-09
 Rah:   1956-11-09  -  1974-11-09
 Jup:   1974-11-09  -  1990-11-09
 Sat:   1990-11-09  -  2009-11-09
 Merc:  2009-11-09  -  2026-11-10

Vimshottari dasha följer en levande entitet (parti, människa, djur) via Månen eller dess lägre sinnesanknutna själ. Indisk astrologi har säkert femtio prognossystem, men jag är en dilettant och det här är det system man brukar börja med att lära sig eftersom Månen är så tydlig i människans liv. Det är vår "håg" som gammal svenska uttrycker saken, eller vårt sinne, ett ord som på tyska betyder själ.

Centern har sin irrationella, vegetativa själ påfallande förädlad: den ligger i det rena (av Jorden obesmittade) Eldelementet och har också en tydligt religiösa eller from läggning, tack vare en perfekt placerad Jupiter. Även om det liberala eller frihetliga i partiets ursprungliga orientering kunde förklaras som Libra/Vågen så är det i ännu högre grad Jupiter som representerar frihet, men här alltså en andlig frihet, eftersom Saturnus som synes fixerat partiet vid jordägorna i en ohelig deal med Djävulen!

Centern kuggar i den indiska läran om de planetära cyklerna i den fas som betecknas av Ketu eller Draksvansen i födelsehoroskopet. Ketu i horoskopet säger något om partiets första år. Men vi hoppar raskt till Merkurius period, 2009-2026 som är den aktuella.

Eftersom november 2009 mig veterligen inte motsvarar någon viktig förändring i Centerns liv står man här inför möjligheten att dasha-läran är nys, att det är fel att välja midnatt - jag vet inte vad 2 mars representerar här, en kommuniké under dagen eller att tidigare papper bearbetats så att partiet officiellt började existera f.o.m. den 2 mars. I det senare faller ÄR Vågen en metodiskt sund ascendent.

Faktum är att det finns ett inträffande återgivet redan på svenska Wikipedia som tyder på att ascendenten stämmer och att Centern bytte växel i harmoni med den indiska cykelläran. Bara en månad efter övergången till 17 år under partiets bedrövligt svaga Merkurius, höll partiet ett seminarium utifrån boken "Skuggor av ett (brunt) förflutet" som påminde om Bondeförbundets olustiga förflutna på 1930-talet, en nazipåverkad tid! Läs gärna stycket om "Bokens innehåll" i länken och titta sedan på den planetära cykel som gällde för 30-talet. 

Det var Solen som rådde över Centern dessa år och Solen i Vattumannen är inte vacker där den agerar utifrån direktiven från en Saturnus i förbund med den onda stjärnan (och i åttonde dödshuset). Jag hittade länken först när jag redan skrivit det inledande om böndernas korrumperade sinnen, deras fruktan för socialismen, och abstraktet på Centerns hemsida bekräftar helt den vrånga omvärldsorienteringen som resulterar av Algol/Saturnus. (Se också Julians Assanges förryckta demonisering av omvärlden.)

Men nu gällde det Centern i nutid. Här noterar man att nuvarande cykel under Merkurius aktiverar partiets placering i Fiskarna, "fallen" och i "Olyckans" eller "Fiendens" sjätte hus (hellenistisk resp. indisk signifikation av sjätte)! Inte konstigt att den här placeringen gick igång med en historisk tillbakablick av en annan gång när partiet underpresterat! 

Och nu, snart tre år in i den klena Merkurius egen cykel går partiet "kräftgång" under en Annie Lööf som mycket väl kan ha varit på jorden på 1930-talet som fascist eller nazist. Man återföds inte till jorden och faller pladask för PROGRAMMATISK EGOISM om man inte har orent mjöl med sig i påsen från förr! Själar som levt ett gott föregående liv uppvisar i allmänhet tydliga spår av detta i början av sitt nästa liv. Med årens gång kan den goda föresatsen plana ut när andra planetära cykler tar vis och själen börjar bearbeta djupare motiv från andra tidigare liv...

Men de planetära perioderna tecknar bara ett allmänt tonläge (i Centerns fall tydligen "payback time" för partiets ondska just innan Andra världskriget), och enskilda händelser tecknas snarare av undercyklerna. Här är cykelns repetition fast proportionerligt förminskad:

Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2009-11-09  -  2026-11-10

  Antardasas in this MD:

  Merc:  2009-11-09  -  2012-04-03
  Ket:   2012-04-03  -  2013-04-01
  Ven:   2013-04-01  -  2016-01-31
  Sun:   2016-01-31  -  2016-12-09
  Moon:  2016-12-09  -  2018-05-08
  Mars:  2018-05-08  -  2019-05-05
  Rah:   2019-05-05  -  2021-11-24
  Jup:   2021-11-24  -  2024-02-27
  Sat:   2024-02-27  -  2026-11-10

Annie Lööf blev centerledare den 29 september 2011. Eftersom händelsen faller under periodens första underperiod - cykel och sub-cykel är identisk - är detta skifte av ledare EXAKT i linje med periodens övergripande onda omen. Men sub-cyklerna skiftar snabbt, och redan april startar en ettårig sub-cykel av Ketu/Draksvansens typ.

Betyder Draksvansen alltid "halshuggning" i linje med den indiska mytologin om att ett straff för gammal girighet nu inhöstas? Vet ej. Men säkert är att planetens funktionsduglighet i födelsehoroskopet nu kommer att bli synligt i partiets öden och äventyr.

Det är uppenbart att Stureplanskorruptionen med krognotor och kreativ bokföring kommer som en "halshuggning" av partiet av den gamla socialliberalism Annie Lööf och följer ersatt med marknadsliberalistiskt girighetstänkande.

Och det är inte svårt att se tecknen i tiden: Draksvansen ligger i 12e huset för den onda ängeln, för världsliga förluster. Enligt indisk teori "kanaliserar" en månnod sin underliggande värds egenskaper. I Centerns fall betyder alltså det att partiets fallna Merkurius fortsätter att verka även under denna sub-cykel, men nu toppas svagheten av budet om "halshuggning". Och att detta omen besannats i drevet mot Lööf och den nya omoral som partiet kommit att stå för, behöver man inte vara expert för att se.


Medierna:

AB - Lööf tvingad till krismöte
SvD - Kan ha brutit mot grundlagen
DN - (c) tvärvänder i skattefråga



Tillägg. 

I länken till boken om Centers bruna 1930-tal kan man läsa ett kort utdrag:

I Bondeförbundets partiprogram från 1933 står det bland annat: Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.


Intressant nog har bloggen hittat just axeln mellan Jungfrun och Fiskarna, som började bereda partiet problem 2009 bland främlingsfientliga (och offer för rasism!) Bloggen innehåller otaliga inlägg i den frågan. Här kan tilläggas att partiet med en Vågascendent dessutom får den här axeln på sin egen diagonal, mellan "fiendens" sjätte hus och "den onda daimonens" tolfte! Kan det bli tydligare än så? Och med en fallen Merkurius i Fiskarna och involverad i den demoniska överdriftens Drakhuvud och med halshuggningen som ett brev på posten vid Draksvansen - Centerns nuvarande tid?

Inga kommentarer: