Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 augusti 2012

Copycat-syndromet (ny Batman-mördare?)


Polisen i Westlake, Ohio har arresterat en rejält beväpnad man i en biosalong och som nu vägrar förklara sig. Man misstänker en copycat till Batman-mördaren nyligen (AB).

För att undersöka den gripne 37-åringens horoskop går jag till birthdaydatabase.com, ett ofullständigt register men som ibland tveklöst gjort identifikationen av ditintills okända amerikaner möjlig.

Men efternamnet SMITH - kan det bli värre? Som att jaga en Svensson, 37, i ett hav av andra! Lyckligtvis krymper angiven ålder och mellannamnets initial antalet med koppling till Ohio till bara två stycken! Synd att den ene har bara några dagar kvar till sin 38-årsdag, för nu blir det en osäker fifty-fifty-gissning istället för en, entydig träff.

Eller? Kanske vågar man använda den i och för sig osäkra metoden med de zodiaktecknens utseendetyper som bara en individ bara själv kan hitta en intuitiv kontakt med genom att memorera tusentals ansikten och associera till deras horoskop.

(Den värld vi ser och etiketterar beror på VAD vi så här långt har fäst uppmärksamheten på. Människor som bara ser svart överallt kommer att fortsätta bara se svart, de som ser allt rosenskimrande kommer att fortsätta i sin aningslösa oskuld tills det svarta brutalt bryter sig in och världsbilden plötsligt växer sig dubbelt så stor som tidigare.)

Jag har ofta märkt att gissningar på ett tecken slår in och oftast är det soltecknet, men ibland måntecknet eller ascendenten.

Se första bilden i AB. Notera det äggformade huvudet, den avslappnade munnens sura min och ögonblocken som hänger tydligt i utkanterna. Här finns faktiskt några likheter med Fredrik Reinfeldt förutom att den senare ofta stirrar sönder kamerorna med uppspärrade ögon, som ett skrämt djur. Den misstänkte Smith är avslappnat uppgiven (ett slocknat ljus) medan polisen tar sitt "mugshot" på honom.


Ansiktsparallellen (låt vara rätt svag) kommer efter upptäckten att den ene Smith har födelsedatum 1974-08-14. En Sol-Kräfta, samma tecken som för Fredrik Ren Svält. (Ren svält för dem han sänkt standarden för så att "de etniska svenskarna" inte ska behöva lära sig kvaliteter som solidaritet och mänsklig godhet - oerhört olönsamma egenskaper som minskar den egna vinsten!)

Smith version 1, den strax 38-årige, är således Sol-Kräfta med sinnelagets Måne i Tvillingarna. Även Reinfeldt har Månen i Luft, fast nu i Vågen. Det är två individer som styrs av en drivkraft i Vatten, dvs instinktivt verkar i livet för att nå skydd och trygghet.

Var det bara för att få gömma sig bakom Rosenbads tjocka murar som Reinfeldt satsade på politiken och allt annat bara Luft-sinnets efterrationalisering av soltecknets primitiva instinkt att säkra sig själv och sin familj?

Ser man på hur Reinfeldt stulit idé efter idé från socialdemokratin (men djävulskt tömt fraserna på deras innehåll och inplanterat själviska ambitioner under ytan) står det klart att Solen i Kräftan är en copycat.

Solen verkar här direkt i samband med Vattenelementet, som i Platons klassiska filosofi tjänar som det substrat vari den fallna själen upplever KOPIOR av de himmelska tingen såsom i en spegel eller i reflexen på en vattenyta. (Eller kanske som en diffust upplevd Sol i himmelen eftersom individen nu själv har tagit sig Vatten över sitt huvud - själen satt i huvudet enligt Platon.)

Vatten är alltså den dimmiga hinna i vårt medvetna som, om vi låter den nivån härja fritt, reducerar människan till en "monkey see, monkey do" - en tanklös och instinktsdriven plagiatör av allt som sinnena registrerar. I en sådan här människa är inte ens intelligensen påkopplad, individen agerar på samma nivå som djur. Fast hon låter som hon tänker och kommunicerar är drivkraften inte människans utan naturens.

*****

Men Smith version 2, född 1975-02-03, skulle också kunna stämma med ansiktsstudiet! Enligt detta datum visar ansiktet istället en kombination av Solen i Stenbocken (Kräftans motpol) och Månen i Vågen. Och tanken om en Sol motsatt Reinfeldts men Månen i samma tecken är också suggestiv. Stenbocken (Jordelementet) är uttryckligen en copycat, fast man vanligen inte ser det så. Som en typisk hantverkare som verkar genom det handfasta Jordelementet är alla dess produkter i själva verket kopior i deras mest konkretiserade form.

Fast Stenbocken är placerad över Kräftan i den naturliga zodiaken är den i själva verket under (eftersom vår värld är den bak-och-framvända världen, vi kallar oss förnuftiga men är dårar, vi tror det kroppsliga livet är det riktiga och till och med enda livet). Jordelementet är den absoluta botten i tillvaron. Det som registrerar i Vattnets Kräfta - i sinnevärlden - tolkas av opposita Stenbocken som något fysiska och objektivt existerande. I denna dårskap lever själen när den fallit ner till planeten jorden (men tydligen tror själen mer eller mindre på kulissväggarna den själv projicerar även då den befinner sig i andra existenstillstånd).

Min gissning är vi här tittar på en klantig copycat-mördare som blev gripen i förtid som är just Stenbock med Månen i Vågen. Vågen älskar att "harmoniera med", ställa sig och sjunga stämsång. En säkert trevlig man pepprar just nu bloggens kommentarspalter med drivor av off-topic numerologiska observationer, nästan som i ett försök att kapa bloggen och ta över dess ämnesval. Fascinerande (eller oroväckande!) är han född med en Våg-Sol bara 1-2 grader från Sideriska siktets upphovsman. (Hej "Falken", se jag skriver om dig! Copycat-metoden räckte ända till en löpsedel. :-) )

Skälet till att jag gärna ser en Mån-Våg på den gripne amerikanen är en enkel triangulering. Den extreme skaparen av tecknade serien FamilyGuy, som i många avsnitt frossar i blod, sadism och sexuell perversion, har nämligen också Månen i Vågen. Nu dyker samma hängande ögonlock upp som på polisens foto av den misstänkte copycaten. FamilyGuys Seth MacFarlane har visserligen skarp och originell humor, men ingen som sett en handfull episoder kan undgå att inse att han inte är speciellt originell. 

Hans komik bygger nästan helt och hållet på "name checking" och lån av figurer och teman från underhållningsbranschen som han sedan skruvar på sitt eget sätt. Det som är hans eget bidrag i de här pastischerna verkar begränsa sig till den råa tonen, ständiga referenser till transsexualism och sadism (där speciellt figuren han själv ger röst åt, pappan, är en vidrig figur som hjärtlöst mobbar och slår sin egen dotter så att blodet skvätter). Även sonen Stevie tycks vara ett direkt språkrör för MacFarlanes (undertryckta?) sadistiska och homoerotiska böjelser.

Det intressanta är nu att MacFarlane ALLTID ler som den värsta Hollywoodstjärna så fort en kamera är i närheten. Jag fick leta en god stund innan jag ens hittade två bilder där han INTE är medveten om att någon riktar kameran mot honom. Men här med fokus på något annat än egopresentationen kryper en annan pesonlighetssida fram, som kanske har likheter med Scott A. Smith.

För den fysiska "trianguleringen", se de hängande ögonblicken och känslan av en i djupet ganska aggressiv människa - titta på frontalbilderna och MacFarlanes ögonplacering jämfört med den gripna. Det är precis samma "modul" som monterats i båda ansiktena, med viss asymmetri mellan ögonens lutning (ena ögat på väg att stänga sig mer mot världen):


Särskilt den högra bilden på MacFarlane är intressant eftersom han föddes under en nymåne i Vågen (utsatt för en våldsam attack från aggressorn Mars i Väduren). Och här påminner hans ansikte mycket om en annan känd Våg, Leonardo DiCaprio. Båda männen tycks ha breda pannor (bredare än Smith och Reinfeldt).

Det är alltså Månen i Vågen som är minsta gemensamma nämnare för de tre männen. Men med reservation för att det är 50 chans att den gripne biografplagiatören kan vara Kräfta eller inte ens det. För det kan finns över 800 Scott A Smiths "cirka 37 år" i USA, och det aktuella surkartet på fotot KAN naturligtvis vara någon som senast gjort avtryck i någon annan delstat.

Inlägget får tjäna som en ren hjärngymnastik på morgonkvisten... Nu väntar en dag i fas 3-slaveriet under den orättfärdiga regimen Reinfeldt och ett Sverige är akademisk examen plus femtio fyllda betyder slaveri. Landet har nått en sådan intellektuell bottennivå att man bara tror sig behöva en handfull högavlönade moderater (företrädesvis bosatta i Stockholms mer exklusiva stadsdelar och förorter). 

Övriga folket är på väg ner mot fattigdom, även om den breda medelklassen tycks ha verkligt svårt att se hur grundlurade de är på sina kommande år, som de trodde skulle bli de bästa. Det jag ser idag, kommer massan att se i morgon, så sant min medfödda Sol skiner från Solens femte, profetiska hus.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tolkar nuvarande situation så att vi nått en samlingspunkt, där världarna möts.
Högt och lågt är ytterst nära i fas med varandra, likt separata bärvågor som på några ställen når samma fas.
Beroende på utveckling bär det uppåt eller neråt, framåt eller bakåt.
Vi får se hur nära det stämmer med verkligheten.

Allt åt alla sa...

När du nämner ögon med yttre delen hängande så tänker jag direkt på Paul Stanley. Googlade fram hans födelsehoroskop då: Tänka sig! Stenbock med Månen i Vågen, sideriskt alltså.

http://www.palzoo.net/file/pic/user/PaulStanley.jpg

Och så tänker jag på Oscar Wilde, siderisk Våg med Asc. i Lejonet (tropisk Våg med Månen i Lejonet):

http://fryeblog.blog.lib.mcmaster.ca/files/2010/10/Oscar-Wilde_1201297c.jpg

Vincent Schiavelli var ju lite mer extrem, med Marfans syndrom. Bara siderisk Våg-Sol, dock:

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41159000/jpg/_41159434_schiavelli_story_ap.jpg

"Falkögonen" är dock gröna mandlar utan häng. Ingen äggskalle heller.

A nudge's as good as a wink to a blind bat. ;-)

Seaward sa...

Jo, Allt-åt-alla, Stanley var ett bra exempel, och jag har sett just det här ögonfenomenet på åtskilliga Vågar (inte nödvändigtvis via Månen). Men som sagt i tidigare kommentar, är det lätt att bli konfys på look-alike-grejen.

Astrologin har ingen teori för det här eftersom kopplingarna skurits med antik filosofi. Anthony Damiani, New York-baserad platonisk filosof, skrev intressanta och postumt utgivna Astronoesis, en (mastig) bok som ger en aning om hur en tänkarna och astroLogerna i Platons akademi kan ha låtit. Damiani noterar förstås Pythagoras och tallärans influens på platonismen.

Det är möjligt att läderlappsgrottan t.o.m. bidrar till själens brutalisering, i linje med tidigare resonemang om Kräftan som övergripande symbol för "enbart natur"! Smart bottomline, där!