Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 augusti 2012

Centern samma rishögar som moderaterna

Apropå föregående inlägg, som noterade Annie Lööfs uppkomna "trettioårskris" och möjliga tidpunkter för avgång, sedan partiet insett att hon inte längre har dess förtroende.

Jag var inte förtjust i Lena Mellin och Aftonbladet när de drev mot Håkan Juholt, men det berodde på att den mannen hade en god vision om den kooperativa människan, utan skadligt armbågande.

När hon istället skrattar åt Lööf-stabens lögnmentalitet och mörkläggningar faller texten i bättre jord med den här bloggen. Lööf står ju för motsatsen till Juholt, för den principiella egoismen som alltid stör det goda samhället genom sitt egentjänande fifflande. (Själva artikeln här.)

Lööf har faktiskt den sideriska zodiakens mest oärliga sinnelag  - notera att detta är en statistisk sanning och inte att ovillkorligt påstående om envar Mån-Jungfru. Men i hennes fall kan man undra, för inte bara är placeringen vek utan omoralens Mars attackerar också Månen för något som rimligen bara kan bli en programmatisk själviskhet. Lööf är därmed helt värdelös som en folkets representant. Hon är bara i politiken för att sko sig själv! 

Med sådana som Lööf på Tokyos gator skulle det exceptionellt fridfulla samhället raskt förvandlas till en otrygg plats av rånare och mördare - folk som bara är ute för att grabba för sin egen vinning.

Intressantast i Lena Mellins sammanfattning är nog ändå Annies pressekreterare Kenneth Hultengren, som "spelade högt och förlorade". Han verkar ha gått av av Per Schlingmanns kurser i hur man använder dokumentstrimlare och överhuvudtaget orwellskt skriver om sin historia när det börjar lukta skandal. Självbevarelsedrift, javisst, men också ett ärelöst kräks beteende. Inget ett folk ska behöva lida även om de oklokt köpte ett läkemedel som industrin drivit fram som en broiler utan att testa för biverkningar.

Intressant är hur Annie Lööfs egen städspecialist Hultengren börjat med att eliminera sina egna persondata från nätet, så något horoskop går inte att göra. 

Men även detta är ett omen så tydligt det kan bli.



Bilden: Halshuggningens södra månnod kryper allt närmare konjunktion med Satans huvud. Är det möjligt? Är det nu Djävulens representanter på jorden skall avslöjas? Och i så fall samtidigt som domaren Saturnus kommit hem till rättvisans tecken Vågen!

De tunga ödespenslarna på himlen målar kraftfulla budskap just nu, och det är stundande presidentval i USA. Skattesmitaren Mitt Romneys horoskp är bland det mörkaste som skådats, och det är ett tecken på att amerkanerna är ett helt förblindat folk att han alltjämt har dryga 40% väljarstöd trots sin vägran att redovisa sina senaste tio år av företagande. Det har inte varit några problem för tidigare presidentkandidater. Där har vi en verklig djävul i solbränd och falskt leende männskokropp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är Kenneth Hultgren han heter enligt Aftonbladet. Och det finns en Kenneth Hultgren som författat en bok om Centerpartiet, enligt Wikipedia, så det lär vara rätt man. Den enda med det namnet som bor i Stockolm är född 22/1 1975, så det är säkert han.
S

Seaward sa...

Ah! Inte bara jag utan även Lena Mellin är så skumögd så bokstäver läggs till/faller bort! :-) Tack för ledtråden.

Själv Våg accepterar jag i allmänhet folks uppgifter om det inte är självmotsägelser i utsagan. "Den akademiska välvillighetsprincipen", kan vara "vågig", den som ber opponenten (Satan) att inte stoppa processen genom att påpeka stavfel eller otydligheter så länge det viktiga, den disputerandes resonemang, är begripligt.

I sådana här fall där Tryckfelsnisse leder vilse är det turligt att Jungfruns tecken finns i zodiaken! Symbolen för böjelsen att korrekturläsa utan avseende på det djupare resonemangets sundhet eller brist därpå!

:-)

Anonym sa...

Inget beröm utan en släng åt Jungfrun förstås...
Korrekturläsning och läsning med avseende på det djupare resonemanget är två helt skilda läsarter, det är svårt att göra båda samtidigt, men i det här fallet handlade det inte om det förstnämnda (jag hade redan läst artikeln i AB och inte haft en tanke på vad karln hette) utan snarare nyfikenhet och lite detektivarbete. När jag gick tillbaka till AB och kollade var det Aschbergs artikel jag läste där rätt namn står. Melinskan blandade säkert ihop Ekengren och Hultgren i hastigheten. Har själv svårt för att komma ihåg namn. :-)
S
S

Seaward sa...

Slängar: som bekant är en arketyp enligt Jung en osynlig men organiserande grundprincip. Han ”lånade” helt enkelt Platons ”form” och gjorde psykologi av den. Det går mot principens väsen att attrahera fenomen som går mot dess natur. Lovord i samband med separatismens egen princip vore därför att antingen inte förstå tecknets innersta väsen eller att försöka mörka Jungfru-arketypens verkliga kärna. :-)

Som jag gradvis börjat förstå den antika läran är femte huset tvivelsutan lyckans hus (”Lejonet”) och sjätte huset är olyckans t.o.m. fiendens och smolket i bägarens hus (Jungfru). (Det kaos som bor granne med Gud ligger troligen inte i den här regionen av zodiaken)

Själva arketypen ”Jungfru” (andra kulturer kanske har ett annat namn för den) är alltså inte den som attraherar lovord utan just kritik eftersom detta är vad Jungfrun "är".

Man kan ana en komplex tanke bakom sidoställandet av det högsta och lägsta elementet - från Elden till Jorden (lejonet - jungfrun), men på något sätt tycks de existera såsom i varsin värld, de som lever inom solen och de som vandrar utanpå jorden. Det sker en radikal brytning - en reva i vävnaden - på alla de tre ställen i zodiaken där Eld plötsligt vänds in-och-ut och blir objektivt Kött, och alla tre punkterna är nästan lika nedslående (Väduren slår över i identifikation med det världsliga, Lejonets hetta och lek blir kylig nyttomentalitet, Skyttens universella öppenhet slår bakut i Stenbockens tvång)

Detta är naturligtvis astrologi som filosofi, utan anknytning till personer eller ens egna personliga preferenser. Du fikar alltid efter det personliga i sådana här kommentarer och missar att bloggen (dvs jag) faktiskt skriver från Luft, utifrån själva idéerna. Det ger ofta små men intressanta kommunikationsglapp som visar hur de fyra elementen skiljer sig åt i perspektiv.

En annan sak som lag läste om i en introduktionsbok till indisk astrologi är att en person född under ett synnerligen belastat horoskop kan bli så driven av sitt astrologiska komplex att allt man ser och rapporterar färgas på samma sätt. Inget märkvärdigt i det. En del är hopplösa optimister som lyckas missa de mest patenterade sanningar, andra kroniska klagosångare, osv.

Men än intressantare är att indierna varnar för att en astrolog själv kan drabbas av ev. ”förbannelser” i klientens horoskop bara genom att så djup öppna sig för vad det horoskopet söker säga! Det var väl det som hände mig här, bara jag tänkte på att Jungfruns grundprincip gjorde vad den ”är”: grusar sönder jordkockor i jorden enligt sin sattvisa natur. Jordelementet, när det verkar i godhetens natur, blir alltså en felfinnare.

För det ligger i Sattvas natur att attraheras av Ljuset (kvaliteten drar mot ljuset). Men Jordelementet har eoner av fel att rätta för att komma tillbaka till ljuset! Jordelementets fundamentala felslut är att tro att om man bara maler sönder ämnet i ännu mindre beståndsdelar, kommer ljuset strax att bryta in! (I själva verket producerar Jordelementet bara än fler subatomära partiklar för Sökaren att söka se igenom! Det är därför Jord bara är ett verktyg för de högre principerna och utan egenvärde.)

Som den extrema motsatsen då sattvisk Eld, dvs Skytten och dess härskare Jupiter, en expansion av medvetenhet som fyller hela universum, ända ut till den universella formen som Saturnus tecknar. Jag har ännu inte – på upplevelseplanet - lyckats förstå vad Saturnus i Skytten vissa ”subgenerationer” föddes med representerar. Men jag misstänker att det är stort.
:-)

Ja, det verkar troligt att två skilda namn blev ett nytt i skribentens huvud. Det har hänt mig flera gånger och man undrar alltid hur det gick till...