Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 augusti 2012

Bill Gates toalett och astrologin



DN:s rubrik är mitt i prick om man betraktar Bill Gates som en astrolog utanför den västerländska kulturen skulle se på hans födelsetimma och horoskop.

I samband med toaletter gick tankarna till Gates födelse i avföringens tecken Skorpionen. Nej, det var ju hans västerländska soltecken - en zodiak man blir sittande med om man glömmer ta hansyn till att vårdagjämningen backar med myrsteg från år till år och att de kosmiska motiven som hänger i galleriet är i rörelse därför att jordklotet raglar på sin egen axel.

Gates är i själva verket en rättvise- och harmonisträvande Våg, fast det kan vara svårt att tro för den som minns åren då hans om paranoid, oetisk och skrupelfri affärsman byggde upp sin förmögenhet via varumärket Microsoft.

Men gammal är äldst, och det är faktiskt inte den fula och stridiga tredje handelsmannahuset som har sista ordet i horoskopet. Här ser vi den aggressivt näriga Mars i Jungfrun, tecknet som intensivt bearbetar jorden för att öka dess lönsamhet, en många gånger skadlig position om man ser till stadsminister Reinfeldts Mars-Jungfru stigande i öster.



Privatismen går i vissa fall helt överstyr och individerna grusar sönder det de har i sina händer. Reinfeldt kan på goda grunder sägas personligt ansvarig för det stora lidande många människor i Sverige nu erfar sedan han grusat sönder alla trygghetssystem med lögnen om en mentalt handikappad bidragsälskande svensk för sig eget bästa ska smaka på livet på den utblottade botten. I själva verket borde han för länge sedan sökt psykologisk hjälp för sin inte helt normala frenesi att hacka sönder, upplösa, privatisera. Hans zodiakmotiv Jungfrun fungerar synnerligen dåligt och detta för att Mars i Jungfrun, när olyckans planet ligger i öster är en dubbel plåga!

Bakom den spelat lugna ytan ger krigaren i Jungfrun en rastlös, vass personlighetstyp som mår bäst när man får rikta sin extrema negativitet mot någon yttre fiende. I Fräcke Fredriks fall blev det det socialdemokratiska välfärdssamhället han klåfingrigt sökte pulverisera- Jungfruns symbol vittnar om arbetet på att frigöra mer vinster ur jorden (det materiella substratet).

Bill Gates har visserligen Mars-i-Jungfrun mycket stark och välplacerad: det finns en släktskap mellan det merkuriska tredje handelsmannahuset och krigaren.  Att Gates dessutom har merkantila Merkurius i tredje bara understryker att det handlar om en i särklass "på" säljartyp. (Gates Microsoft är egentligen historien om idel stölder och uppköp av andras idéer.)

Men den här neurotiska profitjägaren i tredje huset är den unge Bill Gates, och därtill av ödet auktoriserad att jaga vinster.  För det femte kreativitetshuset är ett dharma-hus, dvs. antyder vilken själens heliga plikt för det här jordelivet är. Att Skorpionen i femte gapar tomt, gör alls inget, för vi hittar dess härskare Mars i just de omständigheter som just tecknats. Det var Gates plikt som levande varelse att strida för att vinna sin egen förmögenhet. Varför?

För att senare i livet tjäna ett högre syfte! Tredjehusplaceringen är osympatisk och ärligheten i ett amoraliskt affärshus dubiös. Gates var den totala katastrofen som social varelse, för den som minns det. Han var den ultimat tillslutna nörden vilket bekräftas av den blockerande Kräftascendenten - den gör dock väl ifrån sig i trygghet framför filmkameran och Hollywoods fantasivärldar i skyddad verkstad (filmstudio). Se ett äldre test om ascendenttecken på ett antal filmskådespelare. 

Saturnus - i bland ett tecken på nobless

Men indisk astrologi har utvecklat en sällsam mängd traditioner där atma karaka är suggestiv, "själens signifikator" - detta är vad själen innan födelse som människa vill utföra i det här livet. Så går teorin i vilket fall. Bill Gates själsindikator är åldermannen Saturnus eftersom innan annan planet nått så långt fram som till den 29e graden. 

Och det visar sig att detta är Saturnus i sitt nobla läge, i rättvisans tecken Vågen, och den har fullt stöd från sin planetära vän Venus (pengar, harmoni) som dessutom är hemma i sitt positiva härskarläge Vågen!

Eftersom Saturnus är en valör som visar sig med tilltagande ålder (den är i sig ålderdomens signifikator) kanske man vågar spekulera att Gates liv fortlöpt precis som planerat. Hans goda sida syntes inte i början, men börjat nu visa sig i sin allt tydligare identitet som en GLOBAL VÄLGÖRARE.

Han har redan stuckit åt de anhöriga tillräckligt med pengar för att få tyst på den giriga släkten och ägnar sig nu åt VÄRDIGA PROJEKT som hjälper Människan som sådan. Detta är helt i linje med både Solen och Saturnus i Luft som representerar det sant mänskliga (det som skiljer arten från djuren, som enbart har en irrationell själ av "Vatten").

Och, för att återknyta till Gates förtjusning över toalettkonstruktion som ska lyfta saniteten enormt i den fattigaste delen av världen, det är naturligtvis inte Skorpionens anala tecken som han jublar över. Skorpionen är zodiakens problem och svarta får och inte dess lösning. Alla tre hus som motsvarar Vatten-tecknen kallas visserligen renings- eller befrielsehus (moksha bhava), men som tidigare noterat är det i Kräftans tecken själen förorenar sig därför att passionens kvalitet (rajas guna) här kombineras med Vatten. 

I Skorpionen når själen "förstoppningens tillstånd" eftersom Vatten nu når ett tjockt, grovt och mörkt tillstånd (tamas guna). Ren dy. Strikt talat är det därför bara det tredje och sista vattenhuset (det tolfte huset, den onda demonens hus) där arbetet på att rena själen från sin djuriska besmittelse utförs. Ibland lider människan i den här sektor, utan att förstå att hon - människan - bara är själens uttryck för sin önskan att reparera inre problem. De enstaka personerna är verkligen bara löv på det träd som kan kallas Själen.

Bill Gates föddes då Kräftan steg i öster, tecknet som involverar sig i synd pga sin giriga natur. Men häpnadsväckande nog är ascendenthärskaren Månen placerat i Fiskarna, just det tecken där också reningen av Skorpionens förstoppning kan vidta. Fiskarnas Vatten är av typen "lätthet" eller "godhet" (sattva guna). Gates Skorpion är för övrigt inte svårt förstoppad, Mars står i Jungfrun som är det i sig tjocka, mörka, helvetiska och onda Jordelementet i dess lättaste tillstånd. 

Likväl har Gates under sin aktiva handelsmannakarriär nu distinkt förorenat sitt sinne (Månen i opposition med det jordiska i Jungfrun). Samma höggradigt föränderliga, sattviska axel blir därför senare i livet en önskan att göra gott för sig, från det att Saturnus tagit kontroll över föreställningen. 

Den profitlystna Jungfrun underkastas nu en högre ambition och söker skapa inte profit för sig själv utan profitabla lösningar för mänsklighetens lidande (passion/Vågen + Kräftascendenten). 

Det är tveklöst den upphöjda Saturnus i Vågen som är Gates nya opartiska rättvisesträvan. Att han speciellt blickar mot Afrika följer bara på den degenererade vite mannens särskilda skuld. Afrika förstördes rejält när kolonialisterna ritade fyrkantiga länder på kartan och skapade galna gränser som tvingade ihop folkslag som levde traditionellt och inget direkt haft med varandra att göra. 

Betänk att ett stort antal svenskar vid valet 2010 hade samma primitiva klanmentalitet, så det var Sveriges "negrer" som röstade på Sverigedemokraterna! En svindlande tanke, att främlingsfientlighet inte har att göra med något annat än att vissa är mer primitiva i sitt tänkande än andra och att det är de primitiva som hittar "etniska" grupper att häva sitt obehag över. Dessa "primitiva" har helt enkelt inte nått förmågan att tänka globalt, som Bill Gates. (Kräftans tecken symboliserar klangemenskap där all solidaritet slutar vid den egna dörren eller möjligen byn. Detta har bloggen bekräftat genom en studie av främlingsfientliga politiker där Månen/sinnelaget i Kräftan var signifikant överrepresenterad.)

Men de har säker heller inte Bill Gates fenomenala flyt i sitt 2a ekonomihus, där den stora förmögenhetens Jupiter redan i sig är ett lyckoomen (att ha Jupiter i ett av de tre resurshusen, undantaget det sjätte), är lyckosamt. Jupiter må tappa filosofisk höjd, men den ger lycka i det materiella, och med materiell trygghet kan man sedan odla sina högre sensibiliteter. Och det har uppenbarligen Bill Gates gjort, med en Jupiter välsignad av kungavärdighetens planet Regulus.

Bill Gates kungastjärna - en astrologisk nyckel

Upptäckten av Regulus med Jupiter i andra ekonomihuset i horoskopet för en av världens allra rikaste människor (en av få på den här nivån där det exakta födelsehoroskopet är känt) är en viktig ledtråd i sökandet efter Regulus. [1] Fixstjärnorna tycks spela in eftersom "vem som helst" kan ha Jupiter i andra huset och därmed ha gynnsamma omen för sin ekonomi. Men därifrån till Bill Gates ofattbara ekonomiska framtidssaga - det kanske behövs en stjärna som håller en om ryggen för att ta det kvantsprånget!

Samtidigt ska man inte missa att Gates på något sätt tillhör "de utvalda". Att ha sin ascedenthärskare (här: Månen) i horoskopet bästa hus, det nionde dharma-huset för religion, filosofi, och uppbrytandet av nya horisonter, är visserligen inte alls unikt, oddsen är 12:1.

Men kombinera detta omen med den förvisso vinsthungrande Mars i Jungfrun. För trots att den har många negativa kvaliteter, tjänade den dock Gates väl under åren då han fick Microsoft att växa. Och Kräftans ascendent gör just Mars till ett av den horoskoptypens bästa planeter, den är en atma karaka, en signifikator för ett samband (yoga) mellan själens inre och dess yttre, det vi ser i människans fysiska kropp och den miljö människan bygger runt sig.

För Kräftascendenter demonstreras det sambandet av att Mars är tillfällig ägare till femte huset, ett dharma-hus som lyfter fram själens heliga plikt i detta jordeliv, och det tionde huset, det materiell "resurshus" som i långt högre grad än det andra och det sjätte har att göra med överhöghet. 

Dessutom, står denna "sambandsofficer" alltså i det tredje merkuriska huset för kommunikation (it-prylar), med en Merkurius som befinner sig i både sitt negativa härskarläge och sitt upphöjda läge.

Nu pratar vi om nästan hopplösa odds, såna här barn kan inte aldrig så baksluga och slemma föräldrar planera fram för att säkra sitt eget rykte eller ålderdom. Bill Gates var "en på miljarden".

Ibland kommer de stora själarna dolda i oansenliga kroppar och med flera karmiska bakläxor av privat natur som de måste ta sig igenom innan de blommar ut som de mahatmas de är.

Titta en sista på på megamänniskan Bill Gates atma karaka: hur den nobelt upphöjda Saturnus står tätt tillsammans med den lilla välgöraren Venus (pengar, komfort). Själens form Saturnus har visserligen strypt Gates personliga karisma (Solen) men som RIKEDOMEN VID VÄGENS SLUT (Saturnus + Venus) indikerar Gates ödesplanet att även Solen kommer att servas av detta nobla öde, och Solen är ju disponenten till den stora rikedomens Jupiter-Lejon i andra ekonomihuset. Med en fruktbar fantasi kan man se hur flera starka omen fingrar efter varandra i horoskopet. Motiv som inledningsvis ligger separerade men som till sist ska visa sig vara pusselbitar i en större gestalt som beskriver DEN GODA VÄLGÖRANDE MÄNNISKAN.

Bill Gates måste i detta liv ha fullbordat INTEGRATIONEN av sin själ. Han är i princip en gud på jorden. Ät den högeregoister! Mannen som utnyttjade Parasitens ideologi för att visa Människans högre väg. Jämför med Svenskt Näringslivs "filosofi lönar sig inte", så ser du vilket i alla avseenden utfattigt land Sverige är. Priset för att bara jaga billig individualism via prylar och pengar.


_________

1. "En av de få med komplett horoskop". SvD:s Wall Street-blogg återgav en amerikansk undersökning av 26 stinkande rika amerikanska vd:s som snittade 20 miljoner dollar i årsinkomst. Det visar sig vid kontroll att nästan alla hemlighåller t.o.m. sitt födelsedatum! 

Troligen mörkar åtminstone några av dessa ohemult giriga chefer möjligheten för omvärlden att ställa horoskopen och se de fula tendenserna. Även romerska kejsare var akut medvetna om riskerna med horoskop, pöbeln kunde hetsas via spåmännens förutsägelser om t.ex. kejsarens livslängd.

Inga kommentarer: