Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 augusti 2012

Att inte vilja se mönstret




När en ung och samhällshatisk Fredrik Reinfeldt skrev boken Det sovande folket - ett direkt hån mot sitt eget lands befolkning - då såg han en epidemisk utbredning av "mentalt handikappade svenskar" som passivt låg på sofforna och uppbar bidrag.

När ett antal år senare det haglar av mygel i hans egen regering, då är det bara "enstaka fall" (DN), precis som det bara var "enstaka fall" som i Reinfeldts ögon kollapsar till följd av hans förstörelse av välfärdssamhället eller bara är "enstaka fall" varenda gång den här sol-och-våraren uppmärksammas om missförhållanden som kan ledas tillbaka till det borgerliga vanstyret.

Det har sagts förr på bloggen men förtjänar att upprepas. Tack vare Reinfeldts "läckta" födelsetid vet vi att han föddes då "separatismens" tecken Jungfrun steg över Stockholms östra horisont när han föddes. Jungfruns äldsta skikt knyter den till åkerjorden och spettet eller plogen som hackar sönder jordklumparna, finfördelar dem. 

I maktens värld blir detta "härska genom att söndra" - granuera folket fint, fint, tills de som enskilda partiklar inte längre upplever att de har något gemensamt med andra, upplösa deras känsla av att vara en nation (berätta om hur bra EU är, fast det bara är ett gigantiskt projekt för att dumpa lönerna för allt större massor). Reducera alla till små utbytbara kugghjul i maskineriet, gör dem isolerade och svaga. Nytta idioter, nyttiga konsumenter. DET är moderat målsättning.

Jag kan intyga från möten i vanliga livet att Jungfruns finfördelande tecken verkligen ger en osedvanlig förmåga att rapidsnabbt fly varje brännande fråga med en kaskad av spelat logiska argument. Ett söndrande och trixande med frågan utan like! Så snabbt spottar Jungfrun ur sig tankar att den som inte hinner med och noterar de irrationella avvikelserna från sakfrågan kan kollras bort. 

Det är ett underbetyg för moderata och hippa stockholmare att de verkar ha så låg intelligens att de inte genomskådat det här partiets systematiska ljugande och faktavrängande. Men den än mer tragiska sanningen är nog att de uppskattar moderaterna för just den skit de producerar. 

Som Reinfeldts senaste pressekreterare från ett arrogant och själviskt villadistrikt utanför Stockholm tydligt deklarerat: det finns ingen sanning om man är moderat, bara mer eller mindre effektiva propagandabilder!

De här människorna hade röstat på Adolf Hitler om det varit en annan tid och plats, så illa är det ställt med dem som flyr småstadens anonymitet för att köpa sig en personlighet i storstaden. Håll er borta sjuka människor! Den här staden håller redan på att bli ett tillhåll för psykopater, spelat eller verkligt framgångsrika individer utan att susning om varför de finns på jorden.

*****

Av drygt 1400 horoskop med känd födelsetid (inte lätta uppgifter att komma över), har jag f.n. hittat följande 16 utöver Reinfeldt där separatismens tecken stiger i öster och dessutom för med sig den omoraliska olycksplaneten Mars. 

I kombination med ett "slugt" tecken som den ständigt kalkylerande Jungfrun ska Mars inte i första hand ses som en fysisk krigare utan som en lögnare. Och den som vill (men det vill inte högern) kan lätt hitta material som visar att Fredrik Reinfeldt inte har någon heder i kroppen utan bara formar orden så att de ska säkra hans egen position. Den absolut sämsta sortens ledare ett folk kan få på halsen. 

Och eftersom soltecknet är Kräftan, växer han som en cancersvulst och tar över allt fler som är sårbara på sin irrationella och giriga nivå - den som astrologin tecknar med Vattenelementet. (Jag ska inom kort redovisa en högintressant studie av 270 svenska och internationella vd:s sol- och måntecken och frågan om Vattenelementet verkligen är det giriga få sitt slutgiltiga svar. 270 mätpunkter är ganska stabil mängd.)

Dessa människor visade sig likt Reinfeldt ha ett personligt förstahusförhållande till omoralens Mars:

  1. John Adams;30.10.1735; 3:00, politiker, president
  2. Winston Churchill;30.11.1874; 1:30, politiker
  3. Jorge Luis Borges;24.8.1899; 7:48, författare
  4. Anais Nin;21.2.1903;20:16;+0:09, neurotisk författare av sexberättelser
  5. Bing Crosby;3.5.1903;16:00, smörsångare och demonisk familjefar
  6. George Orwell;25.6.1903;11:30, författare och dystopist
  7. Ingmar Bergman;14.7.1918;12:15, demonisk regissör
  8. Dudley Moore;19.4.1935;18:30, jazzmusiker, född med klumpfot och senare en karriär som filmkomiker
  9. Juca Chaves;22.10.1938; 5:00, sångare och komiker
  10. Marjorie Orr;9.9.1944;10:00, fd BBC-reporter, sedan astrolog
  11. Bill Clinton;19.8.1946; 8:51, politiker, president, lögnare
  12. Barry Gibb;1.9.1946; 9:00, singer-songwriter
  13. Cat Stevens;21.7.1948;12:00, singer-songwriter, identitetskrisare
  14. Fran Drescher;30.9.1957; 7:28, aktris, våldtagen av främling i egna hemmet
  15. Tori Amos;22.8.1963;13:10, sångerska, våldtagen av främling i bilkupé under pistolhot
  16. Anonym;22.6.1965;13:02, korkad kvinna, utan någon logisk konsekvens i sitt liv - dyrkade svenskhet ritualer och gifte sig sedan med en kriminell av utländsk härkomst
  17. Fredrik Reinfeldt;4.8.1965; 9:54 - avkomma till en sol-och-vårande förfader som sedan utvisades ur Sverige

Det är uppenbarligen inte så att Mars i öster i Jungfrun ensam skapar tvivelaktig moral, men redan USA:s andre president John Adams bekräftar vad vi redan vet om Jungfruns tecken. Han sades nämligen ha "a passion for distinction", en passion för att göra åtskillnader. Och det är exakt vad vi hör hos Reinfeldt, som uppenbarligen saknar förmåga eller vilja att se mönstret som hans "enskilda fall" är delar av.

Naturligtvis är det i ond tro han säger så här. Han vet, men Jungfrun är ett självtjänande tecken. Hela Nya Moderaternas parti föddes under samma stigande tecken, släpande på den mest horaktiga fallna pengaplanet (Venus) som finns. Reinfeldts omoraliska Mars i första huset och partiets fallna hora Venus i partiets första hus - tala om en "match made in heaven". 

Så ser det ut, en egoistisk och lögnbenägen anda styr landet. De vill bara ha makten kvar och är för det beredda att växla in på vilka vägar som helst. Populism i märkeskläder.

I fallet med hela två våldtäkter av kvinnor med Olyckan Mars i sitt kroppsegna första hus, kommer man att tänka på våldet runtomkring Reinfeldts, sonens olycka och vem vet hur den alkoholiserade fadern burit sig åt mot lillfredde för att han skulle bli så hjärtlös mot samhällets sjuka och svaga?

Bing Crosby - amerikansk helylleidol ("White Christmas") var en djävul som familjefar, tyrannisk på samma sätt som röster avslöjat att Reinfeldt är mot sina egna i partiet ("Knapptryckarkompaniet"). Även Ingmar Bergman dras med efterhängsna skrönor om VÅLD mot sina egna familjemedlemmar. 

Dudley Moores klumpfot ledde till moderns hat mot sin avkomma och så blev det bara att spela den eviga komiska förloraren för honom (efter några år som obskyr jazzmusiker). Faktum är att Reinfeldt bär sig åt som en förlorare hela tiden! Hämmade kroppsrörelser, så oredliga och grammatiskt förvirrade svar på reportrars frågor redan under hans comeback häromdagen att jag undrade om han fått en liten stroke.

Argentinske författaren drabbades också av olyckans Mars genom blindhet, en mindre förödelse för Jungfruns tecken som man ofta hittar bland bokmalar. Churchill var påfallande manodepressiv (vilket jag misstänker gäller även fallet Reinfeldt), och Clinton gick till historien som en löjeväckande och kåt lögnare. Han sökte till och med roffa med sig prylar som tillhörde Vita huset sin sista dag på kontoret. Påminner inte så lite om Moderaternas syn på samhällets/folkets egendom. Bara att rycka åt sig och delar ut till sina redan rika vänner och bekanta!

Sant är att den primitiva typen av röthägg helt saknas bland dessa namn, inga mördare t.ex.

Men det är så pass många som företer psykologiska störningar (Anais Nin vill jag inte ens börja diskutera!) att man anse den indiska traditionen bekräftad. Mars och Jungfrun är till ömsesidig skada, och bäst tycks kombinationen fungera på sitt ensliga rum, komponerande text och musik. De texterna behöver inte vara trogna verkligheten. Men kritiskt att som Reinfeldt väljer att inte vilja se verkligheten utan avfärda allt som isolerade så incidenter. Man kan fråga sig hur grovt hans psykiska raster är.





Inga kommentarer: