Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 augusti 2012

Annie Lööf-drevet = mathets


Jag sticker inte under stol med att jag det vänder sig i kroppen när jag inser att unga karriärister utan vettiga värderingar tagit över det här landet, klippare och politiker omvartannat. Och att en - Annie Lööf - dessutom sagt sig beundra författare som hyllar ren egoism som ledande princip! Detta är ren galenskap och i ett mindre förgiftat samhälle än vårt hade någon snabbt eliminerat henne ur riksdagen. En omdömeslös risk!

Bara häromdagen såg hon så här grötmyndig ut när hon bannade en livsglad tjänsteman som sedan fick avgå:


Då tänkte jag: hellre lite slöseri på landets verk och byråer än en obehaglig politiker. Och tiden var tydligen kommen... (Ekot, DN, SvD)



Givet att domarens planet Saturnus just i dagarna har nått rättvisetecknet Vågen - och Annie Lööf föddes med den i samma position - siar jag att hon inte överlever denna hennes 30-årskris som, fast folk oftast inte noterat det, är en följd av att åldermannen fullbordat ett varv sedan födelsen och nu frågor vilken substans individen har.



Ekot släpper bomben (för det måste man väl säga att det är) bara minuterna innan domarplaneten Saturnus stiger över Stockholms östra horisont.

Sett från Annie Lööfs månascendent, eller sinnes sätt att se på livet (den enda ascendent vi har eftersom födelsetiden är okänd) hamnar domarens fulla tryck på hennes konsumtionshus, andra huset för mat och dryck! 

Men intressantare är nästan att hon har en inbyggd motgång inskriven på födelsehimmelen. Motsatsen till det hungriga Drakhuvudet, den halshuggna eller bestraffade Draksvansen står tillsammans med rikedomens Jupiter i Skorpionen.

Detta kan tyda på att hon kommer att nackas i sitt liv, och separeras från framgångens Jupiter. Söker man Skorpionens herre, Mars, ser det ut som om det är kvinnans eget munläder som från Tvillingarna attackerar hennes Måne - folkets planet. Kvinnan kommer alltså att lyckas pladdra sig BORT från Jupiter lyx och privilegier!

Att döma av centerns bottenlöst dåliga opinionssiffror sedan en egoistisk Stureplanspolitiker tog över ledarrollen verkar bestraffningen redan ha verkställts - av henne själv! Nu är det bara en fråga om tid innan överdomaren Saturnus eventuellt skärper straffet.

Tillåt mig föreslå mitten av september som en kristid i politikerns liv. Då når Saturnus den plats varifrån den började sin resa i den här desorienterade människans liv.

Andra oktober ser inte så kul ut, den heller:



Solen (för "event") passerar Lööfs medfödda Måne för folklig förankring (i partiet osv), samtidigt som Månen befinner sig i opposition till domaren och gränsdragaren Saturnus.

Lämnar hon alls ledarrollen för partiet, verkar det här vara tiden.

 

Inga kommentarer: