Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 juli 2012

USA undsätter piratsvenskarna


Det är något sällsamt och nästan tragikomiskt över AB:s rubrik, efter att någon på Telia eller Tele2 läckt en nyhet. Storebror USA har kavlat upp armarna och stängt ner det teknikledande Sveriges datanät för att skrubba bort kriminell sjukdom som vi tydligen handfallet har låtit äta sig in i våra system. Vi, svenskarna, som ska föreställa bäst i världen på det här.

Men det är sant, att djävlar och demoner bara kan angripa platser, individer eller institutioner där moral och heder förpassats till soptippen. Det är väl känt att IT attraherar mänsklighetens värsta skumrask. AstroLogiskt är det Merkurius som behärskar både kopparkabel och trådlös kommunikation och denne springpojke är associerad med dubbel tunga, dvs. lögn och desinformation och rent tjuveri. 

Hur väl stämmer den antika traditionen med det sideriska horoskopet för idag? Jag upptäckte AB:s "Just Nu!"-rubrik 12:20 och kan misstänka att FBI kanske satte igång sin städoperation prick på tolvslaget. Om så, uppstår den mest fascinerande himmel över Stockholm, detta moderata politikerpacks tillhåll där man envist fortsätter att flagga utanför Stockholms stadshus med den skamlösa lögnen, "Stockholm Capital of Scandinavia". Jag hade släkt uppe från Danmark i helgen, och de trodde knappt sina ögon! Køpenhavn har i så fall mycket större anspråk på titeln! 

Men så är det att bo i Stockholm, där moderaterna driver ut de fattiga från centrum. Nyligen passerade obemärkt den tragiska nyheten att hemlösa, som kunnat samlas på något daghem i statsdelen Söder - snobbarnas nya favoritstatsdel - nu förpassats långt ut i en förort så att innerstadskräken ska slippa påminnas på gator och torg hur baksidan av det samhälle de framskapat ser ut, skuggor som kommer sig av skattesänkningar som enbart gynnar dem själva.

Stockholm är således en perfekt plats i Sverige att drabbas av djävlar och demoner - här ser vi alla de tecken på att ren Ondska verkar, ända in i sjukvårdslandstinget där Filippa Reinfeldt sitter och slevar ut sjukhus och annan folkets egendom till privata vinstjägare. Övriga Sverige står undrande inför de galna moderaterna och teknokraternas privatiserings- och vinsthysteri. Är det så att vi lever i den Sista Tiden, då de galna kommer att bli allt galnare så att det till sist inte är något snack om vem som tillhör den goda respektive den onda sidan. Är verkligheten själv som ett Stjärnornas krig? Det här kanske inte alls är någon "överförenkling" utan den slutgiltiga sanningen: man måste välja sida.

Det är inte förvånande att FBI:s ingripande mot de skadade IT-systemen i Stockholm sker med samma astrologiska tecken som dels indikerar allmän främlingsfientlighet och även bäst förklarar moderatledaren Fredrik Reinfeldts sjukdomsförnekelse (den som ledde till att han och anhang förstörde den svenska sjukvårdsförsäkringen och arbetslösförsäkringen). 


För den som minns den svaghetshatande lutherske reformatorn Calvins horoskop från häromdagen (Kapten Ynkrygg, kalvinismen och moderat människosyn), kunde inte FBI:s stortvättshoroskop komma mer lägligt. Det är nämligen till del en ren spegelbild av det förra! (Den som läste det inlägget kommer bättre att förstå det följande.)

Nu är det inte längre den slagna och sjukliga Fiskarna, "samhällets olycksbarn", som ligger i östra horisonten. Det var min hypotes att Calvin inte i sin person kunde hantera svaghetens närvaro. Han svängde över till sin motpol, den stränga och disciplinära Saturnus i oerhört diskriminerande Jungfrun mittemot och förklarade myndigt att fattigt patrask avslöjade Guds misshag! Det hela är väldigt likt högers försök att påstå att det är individers fel att de far illa i det ondskefulla, marknadsliberala ekonomiska systemet.

När FBI stänger ner de smutsiga svenska datorparkerna är det istället renhållningsarbetaren Jungfrun i öster som i sin person står befläckade, för var och en att se. Tolvslaget ser nästan löjligt perfekt ut för operationen då pesthärden Mars stiger i Jungfruns 10e grad (en multipel på dess 1a grad) alltmedan Jungfrun själv stiger i sin 10e grad över Stockholms östra horisont. 

Detta är således Reinfeldts egen Mars-på-Jungfruascendenten och varför jag nämner detta är att landets ledare är personligen ansvarig för vad som timar i landet. Detta visste de gamla kineserna och många andra folkslag som sett hur en dominant persons renhet eller brist på godhet präglar hela folket via de ryggradslösa lakejer som medier och härolder idag som förr, är. Merkurius saknar som sagt egen moral.

På grund av teknikaliteten är Mars inte bara en ond och olycksbringande planet i sig, utan dubbelt så när Jungfrun stiger i öster. När sedan Mars sällar sig till det första huset, då ser alla vem det är som är bärare av den här sjukdomen. Det är därför AB:s rubrik är både tragisk och underhållande. Stockholm och de stora laglösa och totalt vinstgalna it-operatörerna visar var demonin i Sverige sitter. Och det har jag bloggat om i flera år. Detta som för ekonomister är en viktig källa till pengar (export) för Sverige, är samtidigt vår skamfläck.

Den andra illgärningsmannen, Saturnus, tillika en myndighetsperson och höggradigt anal och censorisk, befinner sig också i första huset men spelar en neutral roll. Ont ska med ont fördrivas. Jag väljer att se FBI i Saturnus, lagens och ordningens väktare som här tar sig en dust med Mars omoral - infektionen i de svenska datanäten.

Tänk att lilla Sverige inte klarar att torka sin egen rumpa!

Ja, anala Saturnus har kopplingar till tarmslutets och anus Skorpionen, och här ser vi fortsättningen på denna tragikomiska historia om Storebror FBI som kommer för att tarmspola de infekterade svenska datorerna.

För horoskopets tredje kommunikationshus är också aktivt, för en extra tonvikt på vad tidpunkten kan tänkas handla om. Men denna kommunikationssektor är som sagt ockuperad av förgiftningens (virusets) Skorpion och detta år passerar den giriga demonen Rahu genom tecknet. Händelsevis är det just i kommunikations- och handelshuset Sveriges horoskop har denna ohälsosamma hungerdemon, åtminstone enligt den här bloggens förslag om ett Sverige med Vågascendent (för landets tydliga orientering mot jämlikhet - ett bra drag).

Eftersom 3e huset är så viktigt för frågor om kommunikation (eller kommunikationshjälpmedel) är det naturligtvis exempellöst olyckligt när Rahu - den giriga zoomlinsen förstärker upp Skorpionens herre i hans förehavanden. Vi talar återigen om omoralens och olyckans planet Mars, dubbelt ond och belägen i horoskopets första hus. 

Den saken rör är själv bevisligen i sin fysiska person den skyldige till problemen. Horoskopet är som Fredrik Reinfeldts, men kan också jämföras med Nya Moderaternas födelsehoroskop där också privatistiska Jungfrun stiger i öster, men nu innehållande Mars motpol Venus. 

Men hur generös är gemenskapens Venus när den vandrar genom den extrema individualismens tecken Jungfrun? Inte det minsta, antikens visa stjärnskådare satte varningsflagg för den här placeringen kallade Jungfrun punkten där Venus "faller" från grace och nobless. Kvar blir bara en självisk materialist - Venus i bemärkelsen pengar och lyxprodukter. På goda grunder kan man kalla Venus i Jungfrun som just ekonomismens egen position eftersom revisorstypen är så enastående vanlig i detta merkuriska kalkylerande tecken. 

Men det här horoskopet indikerar perfekt än ännu värre typ av Jungfrun, den där Merkurius fallit så lågt den överhuvudtaget kan falla, och blivit en tjuv. Vad FBI söker eliminera är trojan-virus, som söker skada nätkommunikationen för att komma åt pengar. Det är inte bara veritabla syndafloder i gnetiga Småland och i Ryssland just nu, även stjärnhimmelen pekar på en lersörja (Vatten och Jord) utan like. 

Men vid tolvslaget står lustigt nog Solen i Luft högt över all denna låghet, i Tvillingarnas kommunikationstecken. Även Solen kan representera en hög myndighetsperson som intar den mäktiga tiondehuspositionen. Dock med bekymmer, för Solens disponent Merkurius själv står djupt under Vatten i ett av de smittspridande Vattentecknen.

Ett horoskop av den här typen behöver inte vara helt hopplöst! Jag kan misstänka att den gör ett storartat jobb inom renhållningsindustrin eller inom sjukvården. Eller som virusjägare inom dataindustrin.


Tillägg: Virus, omoral och död i astrologin

Knappast sedan digerdöden har väl världen bävat så inför ondskan i Naturen som när aids-viruset blev känt. Jag tror jag tidigare kommenterat horoskopet för den första studien, utförd i Kalifornien på några homosexuella. Men sedan dess har bloggen introducerat Satans - den stora korrumperaren - som sedd genom stjärnan Algol. 

Och hur väl passar det inte att se Satans huvud kasta sin respektlösa blick rakt mot omoralens Mars i dess mest liderligt förfallna placering i Oxen - symbolen för simpel lusta, utan tanke på morgondagen!

Det här vill inte homolobbyn se, för de är barn av en sekulär och helt normlös kultur. Men planeterna vandrar i sina banor och berättar vad det handlar om...

Jag väljer här ett solart horoskop, för att den arketypiska MENINGEN ska bli så tydlig som möjligt, Väduren = egot, Oxen = resurser och deras konsumtion, etc.




Långt mer avancerad än Oxens fixering vid sinnlighet eller Jungfruns jagande efter smartaste sättet att förmera Oxens/Naturens ymnighet är det tredje och sista Jordtecknet Stenbocken. Från maktpositionen ägnar den sig åt den rättvisa distributionen av det jordbruna - det människor på jorden kallar gott.

Horoskopet som kan sägas vara aids eget horoskop (så nära man nu kan komma), avslöjar att Fördelaren Saturnus (eller Stenbocken) här motsätter sig den av Satan perverterade promiskuitet som pågår i Oxen. I tionde/Stenbocken hittar vi den halshuggna Draksvansen som vittnar om att det är bestraffning av en föregående girighet som står på programmet.

Eftersom Ohälsans, Olyckans eller Fiendens sjätte hus härbärgerar Domaren Saturnus själv, och hans arbete med att söka begränsa den lycksökande och lättsinniga Jupiter (i ett tämligen själviskt tecken), stärks bilden av att Ödet ämnar använda sjukdomen för att väcka till liv en diskussion om moral.

Smittspridning sker via Vatten även om Jordelementet representerar den rena ondskan, bristen på andra värderingar än de sinnesintryck som uppstår i kontakten med Prylar (eller människor av samma eller motsatt kön betraktade som knullbara köttstycken).

Horoskopet är ställt för midnatt det dygn den medicinska studien publicerades och Månen har mindre än en timma kvar till den stora smittspridaren Månen i härskarläge i Kräftan, Kalifornientid. Ibland får man lust att manipulera horoskopet en smula för att bättra på omina! För hur perfekt är inte Månen i kalla och därför begärsfyllda Kräftan och den rasande hungriga demonen Rahu i samma tecken !!!

Nå, för promiskuöst sex, ligger inte Tvillingarna långt efter. I indisk tradition är det här tecknet ett kurtiserande tecken, vilket framgår av att de två personerna porträtteras som en man och en kvinna, och som ascendenttecken får Tvillingarna Venus som sin lyckliga stjärna. Det är möjligt att västastrologin i sitt förfall tappade bort den här aspekten och överbetonade Tvillingarna som ett pojkaktigt prepubertalt tecken...

Med sinnelagets Måne, flyktiga och flyfotade Merkurius samt älskogens Venus alla samlade i Tvillingarna är det här naturligtvis en perfekt symbolhop för lösaktigt sex, gaykulturens vandring från en partner till nästa. Men den sexuella perversionen tycks springa från eländet i Oxen. Det är notabelt att den helhjärtade gayaktivisten Mona Sahlin har, inte Solen, Mars och Satans huvud, utan Månen, Mars och Satan samlade! Vad är detta egentligen? Har hon bara en passiv karlslok för syns skull?

Nå, saken rörde alltså ett paradigmatiskt horoskop för Naturens onda sida. Och det är typiskt att Jordelementet är framträdande. Om Vatten (Månen i härskarläge i Kräftan) är "Mother Nature" som ett slags oformligt och osynligt feminint väsen, är det Jordelementet som representerar det manifesta, naturen i sin grönskande prakt. ("Oformlig" därför att Formen ges av Saturnus / Stenbocken mittemot Kräftan.)

Att det finns en släktskap mellan kartan för FBI:s tillslag mot de smittade svenska teleoperatörerna och aidshoroskopet behöver knappast påpekas. En solär karta är väldigt enkel och de tre Jordtecknen representerar alla fysikalitet, här behäftad med problem.


Tillägg. 

Inlägget tog sin lilla tid att skriva, och när jag tittar till AB igen, har en ny rubrik ersatt den om FBI. Och är det inte märkligt - samma tema spinner vidare: virus/sjuka, Skorpionens osundhet. Fast här verkade det vara mycket väsen för ingenting.


Inga kommentarer: