Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 juli 2012

Sol och Måne i Sverigehoroskopet

I sin söndagskrönika om den svenska jämlikheten som en potentiell förbannelse för halva befolkningen, den kvinnliga delen, skriver Katrine Kielos i Aftonbladet (och detta är slutklämmen så stoppa här om du först vill ta in hela hennes tankegång): "Myten som vi har gått på i Sverige är inte den om att kvinnor kan ha allt. Utan att vårt svenska system kan allt."

Det är intressant att begränsa Sverigehoroskopets Sol och Måne maximalt och göra dem till Man (Solen) och Kvinna (Månen). Då uppstår en helt annan förståelse än den jag gärna uppehållit mig vid, senast i inlägget Reinfeldt lockade fram brutalsvensken. I det inlägget avsågs med nationalhoroskopets hårt klämda Måne lågutbildade män.

Men om man traditionalistiskt ser Månen som den ensamstående mamman i hennes klämda ekonomiska läge eller som den chefspositionsförnekade kvinna som av männen inte tillåts snappa åt sig de riktigt (för urholkade själar) attraktiva månadslönerna, och samtidigt Solen med förmögenhetens Jupiter som de tongivande männen i det svenska samhället, då har Kielos sannerligen avslöjat en skrämmande berättelse. 

Detta Sverige har mindre att göra med bildning kontra obildad primitivism, och mer om en förtryckande ideologi som är inbyggd i de svenska framgångsrika männens självbild och motsvarande nedgradering av kvinnorna.

Det här är ett nytt och spännande sätt att närma sig Sverigehoroskopet som det kan finnas skäl att återkomma till. Solen med lycksaliga Vattumannen som ett samhällskoncept som bara favoriserar männen eller Solarna, och lämnar kvinnorna - Månen i Väduren - att döden dö eftersom resurserna (Oxen, ett "artha-tecken" eller pengatecken) inte öppnar upp för den "lunära sorten", dvs. det svenska samhällets kvinnor, eller, mer generellt, Månen som det obetydliga "småfolket" överhuvudtaget. 

Minns en av dessa män, BP:s styrelseordförande Svanberg och hans katastrofala uttalande om hur mycket det per definition insignifikanta "small people" betydde för oljebolaget! (Reuters: BP chief apologizes...)


Då är vi åter vid den generande sanningen att svenskarna är pådyvlade en skendemokrati men att landet i själva verket är en Plutokrati, ett land där en handfull män med Stora pengar avgör det som händer. Det är därför vi hittar Djävulens symbol på mäktigaste plats i horoskopet för Svenskt Näringsliv.

En ny titt på Svanbergs horoskop avslöjar att hans kungavärdighet är seriöst skadad! Den persiska kungastjärnan Regulus står mindre än 3 grader från den "bestraffade" södra månnoden eller förlusten av allt det den motsatta giriga norra månnoden strävade efter.

Är det inte typiskt att när Svanberg gick från Telia till megastora BP för att nå den yttersta rikedomen (Jupiter), då hamnade hans ledarskapsförmåga (Lejonet) genast på förstasidorna. 

Man kan se det som att Jupiters välgörande aspekt mot Lejonet bär med sig fröet till "akut skadad kungavärdighet" i det "svarta hålets" förmåga att hålla Regulus symbolvärde utanför Svanbergs liv (inte för att de som styr näringslivet och ger varandra positioner märker att de alla är styrda av ondskans krafter...).

Vad värre är nog att Draksvansen i Lejonet också innebär en permanent strypning av just det goda chefskapets kvaliteter. I det längsta försökte Svanberg slippa engagera sig i oljekatastrofen med hänvisning till någon formell arbetsbeskrivning för styrelseordföranden. En slö Oxe som på mer än ett sätt misslyckades med rollen av den inspirerande och förtroendeingivande Lejonledaren! Solen i Oxen är dessutom i hemskt sällskap, med en Satan som skadar både kommunikationen (vad gott har Telia gjort mänskligheten?) och Venus/pengarna.

Svanberg kan nog med rätta sägas illustrera den onda svenska mannen som socialdemokratin redan när nationalhoroskopet tog form 1974 fullständigt accepterat i sin samförståndsanda "näringsliv/arbetstagare". Den här bristen på insikt i ondskan och godhetens natur uttrycker till fulla den nya högersossen Stefan Löfven som, som den lakej för dolska krafter i bakgrunden, påminner om socialdemokratins fall från ärbarhet och sina egna ideal om en bättre värld för människorna.

Inga kommentarer: