Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 juli 2012

Om Moderaterna vore en kändis...

Med den här smågalna idén följde också en övertygelse, att OM partihoroskopet hade någon parallell bland celebriteter måste det rimligen vara en både materialistisk och falsk människa. 

Den som inte förstår vad jag säger har uppenbarligen inte följt Moderaternas gradvisa demaskering, egentligen redan sedan veckorna runt valet 2010 då allmänheten först började förstå vilken monstruös sjukvårdspolitik det här partiet hade lurat på svenska folket.

Ingen hade vid den tiden läst Fredrik Reinfeldts fascistiska bok Det sovande folket, eftersom han eller någon annan beordrat att den skulle dras in från landets alla stadsbibliotek. I den hade en ung Reinfeldt 1993 varit oförsiktig nog att skriva rakt ut att han tänkte införa fattigdom i Sverige - människor som inte höll måttet enligt hans förvridna verklighetsbild skulle lämnas just vid svältgränsen! 

Tydligare än så kan väl inte en ung arrogant slyngel ge fingret åt det socialdemokratiska välfärdssamhället som fastän trögt och osexigt ändå byggde på en mänsklig tanke, en socialistisk tanke, att den som faller får stöd av sin omgivning.

Uppslaget att leta Moderaternas motsvarighet som kändis kom efter att jag läst i AB om en föredetting inom amerikansk ungdomsfilm, Tara Reid, som ligger på franskt sjukhus sedan flera dagar efter att ha partat för hårt och kört kroppen i botten. (Om hennes alkoholproblem kunde man för övrigt läsa redan för några år sedan.)

Tara Reid 2008 - en fallen kvinna med problem

När jag begrundade hennes horoskop slog det mig att hon likt Nya Moderaternas födelsehoroskop har en Venus som fallit från grace, fallit i den självcentrerade Jungfrun och dessutom en planet av högsta prioritet, prominent och stigande i öster. 

På nätet tycks män fortsätta drägla över hennes unga kropp för t.o.m. den här fyra år gamla bilden fullständigt drunknade av lättklädda (men aldrig nakna) foton på kvinnan när hon ännu var ett framtidslöfte.

Jungfruns moderna koppling till kroppslig fitness tycks inte helt taget ur luften (och var det för övrigt inte i antiken heller) eftersom några minuters nätresearch visat att hon intill 33 vägrat ställa upp på nakenbilder, "alltid så osäker över sin kropp". Nå, det blev inte mycket till filmkarriär och till sist åkte kläderna tydligen av ändå, för tidningen Playboy.

Som någon minns var det ungmön eller Jungfruns tecken som med förhärdade syndaren Skorpionen dominerade i undersökningen av 72 "glamourmodeller" från i huvudsak mediemogulen Rupert Murdochs skittidningar ("Sidan Tre-flickorna"). Jag förde inte där på tal att Venus (pengar) klassas som fallen i Jungfrun, men det finns något i placeringen som kan leda associationerna till tankarna på den arketypiska horan. Det här har diskuterats i andra inlägg, inklusive frågan om rollen bollas fram och åter mellan Jungfrun och Fiskarna (där Venus istället är upphöjd).

T.o.m. den egna kroppen kan instrumentaliseras om det handlar om att dra in vinst. För att få saker att blomstra eller förränta sig, det ligger i det här agrara tecknets natur och den som är nöjd att påta i sin trädgård kan skatta sig lycklig över att vara en av de "normala" uttrycken för Jungfrun. För den här tydliga tendenser till en sådan girighet på vinster att den som måntecken leder bloggens brottsstatistik tillsammans med förutsägbara Månen i sitt fall i mörka Skorpionen.

Färgar man det naturligen eldiga första huset med ett lager av Jordlementet utanpå, är det lätt att se hur den ständigt klipska Jungfrun begrundar sitt yttre kroppsliga hölje, kort och gott ser sig som kropp. Krassa materialistiska betraktelser ligger väldigt nära här, när den levande varelsen stöter på patrull redan på egopunkten och ser sig som något fysiskt.



Tara Reid när det begav sig.
Sälja yta utan att egentligen ge något,
ett klassiskt moderatgrepp.

Men Nya Moderaterna och Tara Reid var som bäst en halvträff, en slags "Partiet möter sjukvårdsprofitören Filippa Reinfeldt i nästa liv, när hon blivit rejält på deken". Jag bestämde mig för att skärpa sökkriterierna.

Visserligen är Nya Moderaternas Sol i den onda ängelns tolfte hus klart suspekt, men jag har bara drygt 1.400 horoskop med känd födelsetid och ställer man för många frågor på en gång, blir det inte resultat alls. Så vad, utöver en fallen kvinna eller pengaplanet i öster, är det viktigaste i partihoroskopet. 

En Sol i 12e huset är dessutom så dold att den knappast alls märks i offentliga livet - jfr Moderaternas hårdnackade vägran att visa vems bitch partiet är, vilka Sol-Lejon eller chefer som pumpar in pengar i partiet för att nickedockan Fredrik Reinfeldt ska stycka upp Sverige och sälja ut det åt dem.

Svaret är enkelt: horoskopets tre pelare kan ju sägas vara ascendenten, Solen men framför allt också Månen. Månen avslöjar mycket mer om sinne och t.o.m. moral än Solen, som mer är en vitaliserande viljekraft i den levande varelsen.

Eftersom händelsvis Nya Moderaternas horoskop har den fulaste och mest själviska Måne jag någonsin sett i en karta, var valet enkelt. Ett sinne i den absoluta jagiskheten och dessutom en brinnande egoism eftersom kraftfulla illgärningsmannen Mars också demoraliserar det här partiet. 

Men det allvarliga går utöver egenintresset som nu ropas ut från två håll, via privatistiska Jungfrun i öster och ett tunnelseende ego i Väduren. Det verkligt kritiska är att Jungfrun stigande betonar hur omoralisk och ond Mars är, och att denna står med Månen i det onda åttonde huset för död och korruption. Det här partiet är alltså redo att gå över lik för att gynna sig själva. 

Här är också förklaringen till att de gärna dödar sjuka och svaga genom sina inhumana och bisarra politiska lagändringar. Faktum är att horoskopet till och med skjuter över Reinfeldts målsättningar i boken Det sovande folket. Det här horoskopet är i klass med de värsta nazityska förbrytarna från Andra världskriget. Det är kanske därför jag återkommit flera gånger till att det är tyska namn på alla höjdarna, Schlingmann, Reinfeldt, Borg och någon till.

Det är bara svensk lagstiftning som hittills räddat landet från det här partihoroskopets DJUPARE INNEBÖRD. Men det kommer om inte folket vräker dessa monster från Rosenbad snarast.

När jag nu sökte bland celebriteter med sagda mönster visade sig just exakt bara en person - och det dessutom en politiker!

Om Moderaterna vore en kändis skulle de vara den vanärade och ljugande ex-presidenten Bill 'I did not have sex with that woman' Clinton !!! En politiker som först i sin sista dag i Vita huset medgav att han ljugit under ed för att rädda sig kvar vid makten! En president som sökte ta med sig föremål ut ur Vita huset för egen del så att man fick jaga efter honom med blåslampa eftersom föremålen inte tillhörde honom personligheten utan Vita huset och landet !!! 

Börjar det här likna Nya Moderaterna, Fredrik och Filippa Reinfeldts fullständiga oansvarighet inför begreppet landet Sverige (eller för Filippas del Stockholms stads invånare)? Hur går det för resten med polisanmälan mot Stockholms moderater för att de försnillar statlig egendom och skänker till sina vänner till idiotpriser?

Och det visar sig att mer än de två pusselbitarna Venus och Månen föll på plats med den ohederlige Bill Clinton:


Vi får också samma näriga tendens i 11e huset för ideal som också styr Fredrik Reinfeldt själv eftersom också han har Jungfruns profitprincip stigande i öster (fast med omoralens Mars snarare än den fallna Venus). Detta placerar med automatik ett annat tecken som tycks ha med begär och girighet att göra: Kräftan som de här människornas högsta ideal. 

Fixeringens Saturnus är inte någon höjdare i något Vattentecken och för att skydda sig (för skydda och gömma sig, det är vad Kräftans eller protektionismens princip sysslar med), tycks både Moderater och Clinton vanemässigt ljuga. Merkurius blir lätt en desinformatör i närheten av "onda" planeter och här har vi en instinktiv (Vatten) kommunikatör.

Vad gäller Nya Moderaterna kan som sagt få vara omedvetna om hur de vanemässigt producerar ren lögn via sina medarbetare, och det hjälpte inte att hon som påstod att partiet varit progressiva genom hela 1900-talet fick gå, för det orena uppsåtet ligger kvar så länge det här partiet fortsätter existera.

Som grädde på moset råkar dessutom både parti och kändis vara ett Sol-Lejon, men, som sagt, ett livsuppdrag som är förutbestämt att utspela sig inom den onda ängelns domän. Vad detta betyder är det kanske för tidigt att säga nu. Men när Clinton ligger i graven och Moderaterna tappat allt förtroende hos svenska folket utom hos de rötägg som själva föddes under lika usla omen, då kanske historikerna kan redogöra för vad slags "folkets fyrtorn" dessa två "skymundan-Solar" i ledarskapets egentligen var.

Den "onda ängeln" eller daimonen är ännu en av dessa antika begrepp som bloggaren ännu inte fått riktigt grepp om. Men det är uppenbart att kopplingen till "materiella förluster" (som kontrast till sjätte husets/Jungfruns vilja att profitera) har med saken att göra. Den hellenistiska astrologin kontrasterade direkt det 12e med det längre fortskridna 11e huset (sett ur perspektiv av planeternas dagliga medsolsrörelse över himmelen) och kallade det 11e för "den goda daimonens sektor". 

Eftersom indisk astrologi kallar 11e för huset för "förmögenhetsuppbyggad" är det kanske så enkelt att husen bara talar om materiellt oflyt kontra "gudarnas materiella välsignelser". I den meningen kan man då tala om att både Clinton och Nya Moderaterna må ha kämpat och markerat att de var Lejon (outstanding) - minns Reinfeldts skrattretande högstämdhet när han talade om ett folk vars förtroende han bar. Men i slutändan visar sig allt ha varit en ren förlustaffär, en tolftehusfråga! 

Clinton blev efter presidentåren sedan USA:s kanske girigaste föredragshållare. Nej, ränderna går inte ur tigern om horan Venus är fallen i första huset och allt man gör och säger bara syftar till att förbättra den egna ekonomiska situationen...

Mot Bill Clinton måste jag dock ställa ett gott 12e-huslejon med Jungfruascendent och en fallen Venus i första huset, den nyplatoniska filosofen Anthony Damiani. Han hade dock inte sinnelaget i åttonde korruptionshuset. I hans fall tycks den onda daimonen ha slagit till genom ett typiskt 12e husämne: bristen på hälsa. Han dog alltför ung i, cancer tror jag, innan han hunnit slutföra sitt magnum opus, syntesen av astrologi och Platons filosofi. 

Jag har nämnt Damianis verk Astronoesis tidigare, som skickligt färdigställdes av människor i hans närhet som lyssnat till och förundrats över detta ovanliga Lejon. I texterna hör men en förunderligt retirerad röst som liksom förundrat tittar på sitt lägre intellekts (Jungfruascendenten) begreppskategorier.

Här då ett ärligt Lejon som var medveten om sitt kroppsliga redskap som på distans, men inte föll i fällan att instrumentalisera sin kommunikation för banal egoistisk vinning och detta trots att många varningsflaggor är höjda även för den kartan. 

Undantag från spelreglerna förekommer, och om det beror på att astrologin saknar pusselbitar, är korrupt eller missförstådd, eller för att själen faktiskt är större än de materiella kvaliteter i människans olika kroppshöljen som astrologin menar sig beskriva, det är inte lätt att säga. Helt uppenbart hade också Bill Clinton en del positiva sidor, men det är hans falskhet mot hustru och det amerikanska folket som kommer att följa honom, på samma sätt som Nya Moderaterna nu avslöjats som en falsk pr-produkt.


PS. Det här inläggets publiceringstid, ser jag strax, gav numerologiskt "8" - Gör om och gör rätt. Tydligen något för moderata väljare, Bill och Tara att ta till sig.


Inga kommentarer: