Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 juli 2012

Kungen & Folket ...och dem i Skuggan



Med en sällsynt missvisande rubriksättning skriver DN ovanstående på förstasidan och preciserar i artikelrubriken bara med att Liechtensteinarna sagt nej till "mer" demokrati. Också det en fullständigt horribel formulering när man inser hur stark arvfurstens ställning är bland liechtensteinarna! Vad det handlar om är således att folket gärna ser att furstendömets härskare är jämnstark med den demokratiskt tillsatta regeringen. En människas veto väger lika starkt som hela folket.

Skälet att titta på Prins Alois horoskop var annars personligt. På båda fotona utstrålar den här mannen stark godhet. Det finns inget förstulet eller ont i leendet härovan, som man ibland kan finna hos människor som bara spelar det sociala spelet men vissa muskelgrupper ställer sig på tvären och indikerar en inre komplexitet.

Och med modern precision vid placeringen av planeterna är prinsens "kungavärdighet" anslående. Noblessens Jupiter är stark i konungsliga Lejonet och ligger i 6°01' försumbara tre bågminuter framför kungastjärnan Regulus i 5°58'. (Jag refererar tillbaka till inlägget om svenska Prinsessan Estelles tydliga anknytning till en av de mindre kungastjärnorna.) 

Under sin etikett har redan flera horoskop med Regulus i viktig roll noterats, och jag tror tydligt man säga samma sak om fixstjärnorna som om reguljära planeter: Regulus förmåga att välsigna horoskopet förutsätter att den inte är blockerad eller störd. Här är budskapet enkelt och entydigt:




En officiös, generös och konungslig natur således. En perfekt vis monark som folket mittöver (Vattumannen) fungerar väl tillsammans med. Planetärt sorterar folket under Månen och i Skyttens tecken blir således den genuint konungsliga måndisponenten Jupiter folkmassans bas och dolda dirigent! Det är så fantastiskt vackert och återigen måste man förundras över Fattigsveriges andligt störda horoskop!

Nu är det bäst att tala tyst om den här delen av Europa och rasism för då krackelerar väl ytan direkt. Solen i Oxen, inbäddad i horbockssyndromet (Mars + Venus) indikerar en furste över ett sällsynt materialistiskt och provinsiellt (inskränkt) territorium. Precis som den fule Jimmie Åkesson bossar över sin bisarra lilla värld. Aftonbladets vassa penna Anders Lindberg tecknar den så här:

Han jämförde rege­ringens och Miljöpartiets överenskommelse om att bland ­annat barn till papperslösa ska få sjukvård, på samma villkor som andra barn, med ”Lyx­fällan”. Han slog fast att han minsann inte tänker ”integreras” med någon, samt att välfärd och mångfald är en omöjlig kombination.

Den enkla förklaringen till att tre av Nordens fyra främlingsfientliga partiledare är födda i Oxens tecken ligger i Lindbergs referat av Åkesson. Oxen KAN INTE "integreras" med någon eftersom tecknet symboliserar en fullständigt fallen fysikalitet. Oxen är första steget i Jordelementet och i den här fasen är man ännu inte kapabel att tänka RUNTOMKRING SIN KROPPSHYDDA. 

OXEN ÄR BARA SIN KROPP, den kan inte kliva ur den och reflektera objektivt. Och fysiska kroppar ÄGER RUM, dvs. det går inte som i Luftelementet att dubbelexponera två tankeformer på varandra och skapa hybrider. En fysisk kropp är vad den är och utesluter möjligheten av en annan kropp i samma rumsliga position.

Så här enkel är alltså främlingsfientligheten. Den representerar en tvåårings intelligens. Att Sverige skadats så svårt av egoistiska tankemönster och banal materialism (konsumtionsmentalitet) beror på att vi har gamla Fattigsverige kvar under huden, den tanklösa identififikationen med den naivt upplevda fysiska verkligheten. Och: vi har som sagt impulsens Mars i fysiska Oxen med Satans stjärna Algol som bas för vårt kollektiva sinnelag. 

Detta, svenska medborgare, är ett makalöst omen om en naiv realist - individuellt eller kollektivt - en tendens att oreflekterande tro att sinnesdata är verkligheten själv. (Din "värld" är till att börja med bara elektriska signaler i din hjärna. Djävlar och demoner kan ha kapat kablarna medan datat färdades från ögat till den grå substansen. Din egen hjärna kan vara så demonbesatt att allt du ser förvrängs till det du vill se! Den naiva realisten vet inte att Jordelementet genomkorsas av en annan dimension som vi med antikens visa tänkare kan kalla Luftelementet.)

Och vi är därför var till mans redo att tänka i dessa primitiva småbarnstermer. Därför förstår aldrig människor som är "ren Jord" vad som pågår när typiskt Luftmänniskor talar om Människan som Idé, Människan som något att värna för att inte förnedra sig själv. För Jimmie Åkesson och de mest primitiva Oxarna blir "andras barn" bara lycksökare som ockuperar HANS TERRITORIUM och söker lyckan på bekostnad av hans besparingar (Oxen som ekonomins tecken). 



Åkesson har helt enkelt en intelligens långt lägre än genomsnittsmänniskan, vilket jag också tyckt mig märka i hans fattiga ordförråd och sävliga framställning. Jordelementet i dess mörka form (Tamas guna) är den trögaste uppenbarelse sinnen kan uppfatta i denna värld och till skillnad från Alois finns inget som helst Ljus i rasistens subtilt fysiska struktur.

De tre gunas eller kvaliteterna betraktas i indisk filosofi som en fint materiell struktur som ligger en nivå under vår förnimbara materiella värld. Indierna var åtminstone 100 år före grekerna med atomläran - ett direkt inflytande på grekerna verkar troligt - och läran om de fyra elementen och de tre gunas representerar alternativa modeller till atommodellen. Den här bloggen menar att dess fynd pekar på att alternativen t.o.m. har bättre förklaringsvärde än  atomläran då de bibehåller den mikro-makrokosmiska parallellismen, dvs. man kan tala om "Jord" på flera olika nivåer. 

I arvsfursten av Liechtenstein är det mycket möjligt att den här trögheten som utgår från stabila och den i rummet utbredda Ox-kroppen istället uppfattas som pondus och - via tamasiska Lejonet också som godhet. Men då måste man notera att där Åkesson bara är passion för mörkret (Rajas/Tamas) så består Alois till lika delar av Mörkrets och Ljusets kvalitet eller "ande". Ingen himlakropp står och velar i mellanläget Rajas eller passion. Ville man vara lika ovarsam som DN:s rubriksättare kunde man kalla fursten svart-vit i sin utblick, men då har man glömt att Ljuset tillintetgör Mörkret.

T.o.m. storkorset i Ljusets kvalitet på furstens himmel kan i vissa fall ge tvivelaktiga resultat, men här är det ingen tvekan om att Månen (sinnet) går i godhetens tecken, med den robusta och solida uppbackningen från sin världsliga kungavärdighet.

*****

Inlägget artade sig till ett utmärkt tydligt exempel på astrologins enklaste kategorier: mot fursten Alois perfekta kungavärdighet från Alois sill Satans egen röst som direkt infiltrerar den svenska rasistpolitikerns primitiva Sol i Oxen. Dessa två födelser i Oxens (sol-)tecken går överhuvudtaget inte att jämföra! Den ena är god, den andra ett rent patrask som svenska folket i sitt oupplysta demokratiska flum lyckats placera i regeringsposition.

Den som har Konungen på sin sida går inte fel på detta sätt. Se vidare en nylig diskussion om folkkäre David Hellenius, född dagen för det gällande "demokratiska" svenska horoskopet - en Vattuman i beklämmande avsaknad av fixpunkten i motsatta Lejonet.

*****

Mer om Åkesson i Almedalen: DN 

(Tidningen stänger fegt av läsarnas kommentarmöjligheter här - säkert inte av några noblare skäl och definitivt inte i yttrandefrihetens namn, utan bara för att det kostar pengar att moderera skocken av främlingsfientliga svenskar.)


Inga kommentarer: