Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 juli 2012

Korrekt, detta är inte Gudspartikeln


DN:s vetenskapsredaktör gör historia på sitt håll.
  För första gången i tidningens historia gör en
bildbyline anspråk på samma dignitet som nyheten!
Det är lätt för människan att börja tro hon är Gud.

Jag måste inflika en sak till före det astrologiska inlägget. Gud må slå mig till marken om jag felciterar DN:s första sida, men underrubriken till ovanstående aktstycke i bristande proportionalitet lyder som följer:

DN:s Karin Bojs om den nya upptäckten. Upptäckten av Higgs partikel får ingen praktisk konsekvens i sig men vägen dit leder till stor utveckling.

Än en gång visar medievärlden hur på deken den är och att synbarligen rena idioter sätter agendan för DN:s små borgerliga läsare. Strikt grammatiskt säger här Bojs att en upptäckt helt utan konsekvens leder till stor utveckling! En självmotsägelse av episka proportioner!

Troligen är det rubriksättarna som tagit sig vatten över huvudet, men man börjar undra när man läser Bojs svar på den första av DN:s tre snabba frågor. Hon svarar överhuvudtaget inte på frågan vad Higgs partikel är, utan ATT man troligen hittat den, och gör sedan en snobbistisk distinktion mellan den "fina" vetenskapens precisionskrav och allmänhetens.

Sedan flyr hon ämnet en andra gångl och avrundar med att det är en JÄTTEviktig nyhet. Inte ett ord om vad Higgs partikel är... Det tål att påpekas: Detta är vetenskapschefen på Sveriges största tidning! Inte konstigt att svenskarna röstat på en högerregering två gånger i rad. Så här låter folk som lever efter Svenskt Näringslivs devis, att "högskolefilosofi, det är olönsamt".

******

Den ateistiske fysikern Peter Higgs har rätt i sina protester att den nu verifierade Higgspartikeln har kallats Gudspartikeln. På morgonradion hörde jag, som inte alls intresserat mig för partikelns vara eller inte vara, en genialiskt enkel beskrivning för lekmannen. Tänk, ljuset (fotonerna) helt obundet och fritt - och oformligt. Så skulle också vi se ut om inte Higgspartikeln funnes att binda och reducera oss, ge oss och världen dess fasta materiella form.

Så detta kan alltså per definition inte röra sig om "Guds partikel" utan i så fall Satans partikel. För Guds rike är väldigt och obegränsat. Det liknas vid Ljuset och inte vid Mörkret.

Att det resonemang bloggen nu i 3½ år fört utifrån antika tankegångar tycks hålla t.o.m. i partikelfysikens åtkomligt snåriga landskap, bekräftar på sitt sätt horoskopet för tillkännandegivandet på förmiddagen av partikelns högst sannolika existens - i den matematisk-intellektuell-konceptuella modell fysikerna här talar om. 

Det är naturligtvis inte så att det verkligen finns någon Higgspartikel utan snarare så att fantasin nu tagit mänskligheten in i så mikroskopiskt små skrymslen att man fantasin själv framskapar precis de ting man föreställer sig - kalla modern vetenskap mänsklighetens hittills mest grandiosa vanföreställning, en dröm så väldig att t.o.m. vardagslivets upplevelser tvingas in under den.

Peter Higgs föddes som son till en ljudtekniker på radiobolaget BBC. Jag har ofta påpekat att den antika världsbildens botten kallades Jordelementet, en plats där vibrationer fortplantas och att skickliga musiker ofta tycks födas under Jord. Ljudvibrationer skapar stående vågor och mönster - kanske tingens underliggande platonska Form - uppstår!

Så väl Peter Higgs horoskop bekräftar att vi nu rör oss i den fallna delen av verkligheten, i den sinnesbundna delen snarare än i Platons rena idévärld. Inte så att läran om de fyra elementen stänger människan inne i det element hon kanske företrädesvis tillhör, men med Higgs fabulösa överbetoning av det solida Jordelementet är det inte någon gåta att han intresserat sig för vad som ger oss denna bundna och solida verklighetsuppfattning. Varför vi ser ut att vara fysiska varelser istället för suddiga (andliga) ljusknippen:

Peter Higgs, den ateistiska ingenjörssonen,
barn av Jordelementets extrema begränsningar

Horoskopet är nyritat, jag hade inte tidigare tagit notis om Peter Higgs. Men det bekräftar perfekt vad vem som helst kan ana som hört materialistiska Humanisternas Christer Sturmark eller Moderaternas Fredrik Reinfeldt beskriva sina respektive världsbilders omfång. Här, som i svenskarnas fall har vi filosofins och expansionens Jupiter i dess mest förkrympta tillstånd. Och jag har tidigare yttrat en misstanke om att de filosofier som ventileras då Jupiter står på rak linje med fixstjärnan Algol är en korruptionens filosofi, alls inget för de levande varelserna att fästa sig vid. De är större än så.

Astrologin känner ingen annan sinnebild än Oxen för TOTAL NEGATIVITET, dvs. vad som i antik tanke kallades PUR ONDSKA eller prima materia. Oxen är den första symbolen i Oxen som kontrasterar med begynnelsetecknet i obunden ELD och brutalt reducerar andevarelsen till en fysisk storhet. Oxen är, kan man säga, den första empiriskt iakttagbara plats, där man anar att en Form förenat sig med denna i sig helt kaotiska materia. 

Denna onda ursubstans som t.ex. persiska och judiska filosofier i antiken kallades Mörkrets ande. De såg fenomenvärlden som en växelverkan i olika proportioner mellan Ljusets ande och Mörkrets. Mörkret kan inte klara sig utan Ljuset, för materian i sig är helt ond och formlös, men Ljuset fungerar utmärkt utan Mörkret. Denna självklara insikt hos Platon förmådde inte hans materialistiska elev Aristoteles ta till sig.

Längsmed dessa tankelinjer blir den identifikation med det kroppsliga som så tydligt utmärker barn av Oxens tecken (eller människor med denna symbol framhävd vid sin födelse) allra minst en Guds skapelse, vars värld är idel Ljus (med Eldelementet som sinnebild), utan en speciell kreation som handhas av en av Hans förrymda hejdukar, Lucifer som i sitt uppror tappade i tankehöjd och vibration och Mörknade.

Här ser vi i Higgs horoskop själva berättelsen om hur Ljuset förlorar strålglansen och istället vaknar upp i en mörk dröm - materialitetens onda mardröm! Jupiter ÄR, precis som jag misstänkt i spridda blogginlägg föremål för Satans Korruption närhelst den står på rak linje så att svart framställs som vitt (Jupiter är sattvisk) och Reinfeldt målar upp den goda socialt demokratiska välfärdsstaten som något Den Onde själv spottat ut sig (se hans protofascistiska "Det sovande folket" från 1993, sedermera mystiskt indragen från alla Sveriges stadsbibliotek och hans nygamla giv, senaste hörd under årets Almedalsvecka: att apa efter socialdemokratin i syfte att nå/behålla makten).

Reinfeldt har nu inte Jupiter på rät linje med ROSH HA-SATAN (Algol) så betänk hur stor villfarelsen om att livet är materiellt måste vara hos Peter Higgs. T.o.m. kristendomen själv, i västtappning, går och tror att detta är Guds skapelse vi falskeligen identifierat oss med på grund av den Ondes brus och störningar i vårt medvetande!

Bekräftelse på att Higgs- eller Gudspartikeln bara är en ny synonym för det antikens tänkare kallade Satan, krafter som avgränsar oss och krymper vår insikt om hur stora eller fria vi egentligen är, ges så av horoskopet då partikelns existens (= den matematiska ekvationen) förklarades med största sannolikhet verifierad:

Presskonferens i Genève 9.00:
Higgspartikeln finns på kartan.


Antikens astrologer var generösa med orberna (tillåten maxavvikelse från den perfekta konjunktionen mellan två himlakroppar). Det är länges sedan jag läste om saken, men jag tror den antika 7½ gradersorben var baserad på solens nedgång i väster och, gissningsvis, kvardröjande ljus i samband med detta.

Här finner vi nu att en åldrad men nöjd Peter Higgs sitter med i församlingen då hans Higgspartikel förklaras sann, och detta under en antingen tilltagande eller avtagande satanisk axel. För upptäckten tillkännages just som den evigt retrograda södra månnoden (Draksvansen) nått inom den antika orben för en konjunktion med Satans stjärna (platshållare i astrologin för fixeringen vid drömmen om materialiteten). Men - man kan också säga att det är en tid då den sataniska axeln försvagas eftersom den väldiga Jupiter håller på att slita sig ur Satans korrumperande grepp!

Vi ser samma problem i världen i stort i dag. Efter den arabiska våren vägrar världen envist att se den Verkliga Fienden. Reinfeldt fejkar sossebudskap för att behålla den Gamla Ordningen och det råder fullständig anarki på västerlandets åsikts- och opinionsbildarmarknad. Allt presenteras som vad som helst. Djävulen och de som tillhör honom har ångest över att något annat än Marknadsekonomin kan komma att ta över på planeten jorden inom kort.

Skulle då inte Satans sista strid vara att söka bevisa illusionen om bunden materia ("skomakare förbli vid din läst") även inom naturvetenskapen? Som antikens tänkare visste spelar de universella grundprinciperna upp på varje tänkbar manifestationsnivå, så att samma lagbundna skeende kan ses bakom olika förklädnader.

*****

Higgspartikeln förklaras verklig för människor mitt under en intressant fullmåne. För den här sprakande fullmånen i de positivt polariserade elementen Luft och Eld blir så mycket mer meningsfull om vi inser att det bara är en upptäckt på intellektsnivån vi talar om nu. Materien är och förblir en föreställning som vissa av någon anledning finner det mer intressant att odla. De har nämligen upptäckt att de kan sko sig själva på andras bekostnad genom att förklara Jordelementet för den yttersta verkligheten. 

För då blir Gränsdragning och Ägande legitima ord och realiteter. Utan Higgspartikeln men med den högre sanningen att vi är universella andevarelser som bara lånar oss till den här drömmen en tid, kunna leda till till exempel revolutionära åsikter som "allt åt alla"! Och det vill de som kommit på tricket att sko sig på andra inte ha ut. 

Därav Djävulens hantlangare som Sturmarks ateistförening Humanisterna, därav figurer som Reinfeldts Moderater och Svenskt Näringsliv - vad fnurra-på-tråden de senare än signalerar efter Reinfeldts klantiga uttalande om näringslivet som ett särintresse (han har den kritisk-analytiska Jungfruascendenten och har svårare att se sambanden än lösryckta, sär-skilda tendenser). I grunden har de alla precis samma yttersta arbetsgivare, de är, om man så vill, alla särintressen som tagit parti med Ondskan, med Satan för att vidmakthålla den strikt materialistiska vrångbilden. 

Därför är dagens fullmåne mellan två "andliga element" en falsk fullmåne. Higgs "Gudspartikel" är inte Guds utan Separationens partikel, Djävulens partikel. Fysikens standardmodell dras med, om jag minns rätt, oerhörda problem. Astrologins enkla schema är i jämförelsen fulländad i dess interna logik. Dagens falska fullmåne representerar därför en ny mänsklig landvinning (både Sol och Måne i sattviska eller kunskapssökande tecken), som snart kommer att vara överspelad av ett nytt paradigm. 

Återigen är vetenskapsfilosofen och matematikern Wolfgang Smiths tunna men tankeväckande "The Quantum Enigma" att rekommendera (har faktiskt inte läst någon mer vetenskapsbok på de år som gått sedan jag nämnde den senare). Smith påminner att kvantvärlden ofta sammanblandas med det vi kallar vår kroppsliga verklighet och slår ett slag för "verkligheten". Han gör så för att han är en god katolskt kristen och har köpt in sig på tanken om att detta är Guds skapelse, medan kvantfysiken är en i jämförelsen närmast imbecillt fattigt subset eller utsnitt av den verkliga verkligheten. 

Vetenskapsmän är som barn som ännu inte lärt sig leva, de måste få reducera för att kunna få ett ord med i laget. Det är därför den onde Reinfeldt reducerar sjuka och arbetslösa till särintressen som föredrar att leva på bidrag. Peter Higgs partikel är bara ännu ett uttryck för samma verklighetsbild, en bild som bygger på att Ateismen förklarat Gud icke önskvärd eftersom den rubbar Satans cirklar.

Men också Wolfgang Smith, med Jupiter i Oxen, kommer att vakna upp till nästa insikt i ett kommande liv som ligger bara runt hörnet... Oxen är Hades portar och även om Dödsriket normalt inte släpper ut någon som valt materiens väg, ÄR vi större än så, större än t.o.m. den påfallande verkliga upplevelsen av att "vara kropp". 

"Play house" säger amerikanerna och menar samma som när svenska barn leker "mamma pappa barn". Men barnens lek bara simulerar i åtbörder något de ännu inte riktigt förstått vad det är. De som går in i Dödens hus, går in i materien kommer med Tid att lära sig den scenens möjligheter och begränsningar. Astrologin antyder något litet om hur långt olika själar är komna i detta avseende. För dem i början av resan är Higgspartikeln en jättegrej hela deras dag.

*****

Medierna om Higgspartikeln: DN, DN 2SvD, SvD 2, Expressen, (för fina för att röra vid bloggosfären), AB, GP

7 kommentarer:

Havsörnen sa...

M a o bör vi skicka tillbaka de asylsökande till öknens livgivande LJUS i stället för att låta dem korrumperas av Satans materialism i form av mat (Oxen), bostäder (Oxen) och "etableringsersättning" (Oxen). Har du börjat bli främlingsfientlig, Siwert? ;)

En fråga, hur funkar det med astrologiska tidsåldrar i siderisk astro?

Grovt räknat:

Kräftans tidsålder, ca 8000 f Kr till ca 6000 f Kr:
-Nomadfolken slår sig ner, jordbruk, civilisationer, stigande havsnivå

Tvillingarnas tidsålder, ca 6000 f Kr till ca 4000 f Kr:
-Skriftspråket, hjulet används till transport

Oxens tidsålder, ca 4000 f Kr till ca 2000 f Kr:
-Oxdyrkande kulturer, t ex Kreta. Egypten med sin stabilitetssträvan och sina evighetsmonument. Kopparverktyg (Oxens härskarplanet Venus metall)

Vädurens tidsålder, ca 2000 f Kr till ca 0:
-De stora krigskulturerna, verktyg och vapen av järn (Mars), Moses får tokspel när han ser guldkalven (Oxen) och bränner och maler ner den, ersätts av offerlamm, Gud presenterar sig som "I Am", d v s Vädurens motto

Fiskarnas tidsålder, ca 0 till ca 2000:
-Kristendomen

Lägg märke till oppositionstecknens inverkan under epokerna:

Oxen-Skorpionen: balsamering/evigt liv

Väduren-Vågen: skönhetsdyrkan i harmoniska mått i statyer och tempel

Fiskarna-Jungfrun: jungfrufödsel, sex blir tabubelagt

Seaward sa...

Det var inte jag som introducerade flyktingar i det här resonemanget. Man om den gudomliga Eldens "Allt åt alla" bleve ett nytt paradigm skulle västerlandets utsugning minska eller upphöra helt. Klyftan mellan rika och fattiga länder skulle minska och folkens lämmeltåg över klotet för sin överlevnad bli ett minne blott.

I den Ljusnande framtid kommer människor att framskapa värden, inte för att de behöver de, utan för att de vill. Det mörka elementet i tillvaron kommer äntligen att bli ett verktyg för högre syften snarare än ett självändamål.

Havsörnen sa...

Nu var den första paragrafen i min kommentar humor. Tidsåldersfrågan är obesvarad.

Hur som haver, klyftan mellan rika och fattiga länder stämmer nog bättre än klyftan mellan vita européer och resten. Sverige tar emot ca 250 invandrare om dagen, Japan en var tionde dag, trots att de har nästan 120 miljoner fler invånare. Ändå har man aldrig hört någon säga att japaner är främlingsfientliga. Stenrika Saudiarabien är oerhört restriktiva mot flyktingar, se länk:

http://www.refugees.org/resources/refugee-warehousing/archived-world-refugee-surveys/2009-wrs-country-updates/saudi-arabia.html

Här i Sverige ska nu de som uppehåller sig illegalt i landet få vård och skolgång för skattepengar. Tänk dig det i Saudiarabien! Där hotar man med giftspruta för de flyktingar som testas positivt för HIV.

Svälten i vissa delar av Afrika beror väl inte enbart på västs utsugning. Den beror också på att regeringarna i de svältdrabbade länderna p g a klansamhällets mentalitet skiter fullständigt i de delar av landet som drabbats av torka och där befolkningen inte har råd att köpa sin mat. Maten som faktiskt produceras säljs i första hand till de som kan betala, d v s utlandet (indirekt utsugning, alltså, men med de lokalt styrandes goda minne). Återigen, rik mot fattig.

I vissa asiatiska länder finns det en stor rasism mot de av invånarna som har mörkare hudton. I Indien finns det en miljon människor som har som uppgift att torka upp bajs med händerna, utan handskar eller hjälpmedel. Etc. etc. Dessa fenomen finns utan "den vite mannens" närvaro.

Samtidigt har naturligtvis det brittiska imperiet mycket på sitt samvete, oljebolagens förstörelse av naturen är förkastlig, och om USA drabbas av terrordåd, så beror det förstås inte på att muslimer inte tål deras "freedom", utan på USAs historia av vansinnig utrikespolitik.

Samtidigt kan man fråga sig hur rika saudierna skulle vara om inte någon elak västerlänning uppfunnit förbränningsmotorn.

Dock är detta en meningslös diskussion i det här forumet och vi har kommit långt ifrån Higgspartikeln! :)

Seaward sa...

Har suttit i koncentrationskrävande dataprogrammering, så jag ber om ursäkt för att inte lusläst varje kommentar och missat en och annan sak.

Rik mot fattig är en idéform jag skriver under på. Jag vet inte om du följt bloggen någon längre tid eller vad från den du stannat för. Här pågår en underström av kvasi-esséisk moralism, en slags fantasins rekonstruktion av hur den judiska asketismens astrologi kan ha fungerat. Ebioniterna (De Fattigas) centrala tes var att rikedom korrumperar, att pengar är från Djävulen själv (och Oxen, Algol, Venus och identifikationen med sinnesvärlden tycks än i dag tradera samma lärdom - fast väst, under Satans inflytande, har förstås gjort alla laster till dygder).

Så det är nog korrekt att säga att Allt åt alla blir möjligt först när transparens eller Eld (ande) dominerar medvetandestrukturen och begreppskategorierna. Då kan man förhålla sig transparent till livet och göra det ödet framlagt oavsett om Sverige bjuder in hela världen och araberna förgiftar allt de inte vill ta i. Det är symptomatiskt att v-ledaren Sjöstedt är en så utpräglad internationalist och har ett så rent Eld-horoskop.

Man kanske kan ställa Jordelementets kroppslighet och de ständiga fällor dess tänkande i rumsliga termer leder till, mot den närmast insubstantiella kvalitet som Eld har, symbolen för den ena (ej splittrade) kognition som är Den Som Upplever, vare sig genom de saudiska eller de svenska förhållandena.
Sant, Higgspartikeln är någon annanstans nu!

Havsörnen sa...

"Allt åt alla blir möjligt först när transparens eller Eld (ande) dominerar medvetandestrukturen"

Det kan nog stämma nog bra det! Det är 2012 och några miljoner (?) har uppvaknat. Men miljarder kvarstår. Vi får se hur det ser ut om 150 år.

Jag har följt bloggen rätt länge, men började kommentera som "Havsörnen" nyligen. Jag gjorde väl ett par kommentarer som anonym, bl a om Håkan Juholt. Jag ställde mig frågande till att han skulle lyckas som S-ledare eftersom han, liksom Mona Sahlin har Livsväg 7, olikt alla andra S-ledare. (Ingen annan S-ledare har heller fötts på någon av 7-dagarna i månaden: 7, 16 eller 25). Juholt är född den 16:e = Tornet. Lustigt nog har hans födelsedatum samma talvärde som "Mona Sahlin" och "Toblerone", d v s 43 (=7).

Att man följer bloggen beror väl inte bara på astrologiintresse. Det är kanske mest din vässade penna som lockar, ex:

"Det är ingen slump att Adolf Eichmann hade Jungfruascendent och kallsinnigt planerade tågavgångarna mot dödslägren med samma miniräknarförtjusning som Reinfeldt och hans Marknad överväger vad de kan dra in på härnäst för att maximera sin vinst."

Att du orkar skriva mer än man hinner läsa är ju minst sagt imponerande.

Havsörnen sa...

Rättelse: Livsväg 7, olikt alla andra S-ledare UTOM Mona Sahlin. Som ju var den första S-ledaren som inte blev statsminister. Juholt blev den andra.

Seaward sa...

Som du presenterar numerologin blir den, precis som astrologin, ett verktyg som synliggör tendenser. Då uppstår förstås frågan som 60-talsikonen Arthur Brown (låten ”Fire”, ett one hit wonder) ställde sig på en obskyr 70-talsskiva: "Is there nothing beyond God?".

Dvs, hade Platons rätt i sin kritik av Pythagoras svärmande för talen - han nedprioriterade dem ju och såg dem som en lägre instans är Formerna (med vilka jag ännu inte blivit riktigt klok på om han menade de synliga mönster stjärnorna visar upp eller abstraktioner blott synliggjorda genom stjärnorna – rimligen det senare).

Jag borde skriva mindre men med mer kvalitet. Texterna är ibland närmast automatisk skrift och jag har närmat mig den punkt där det kan bli slentrian. Jag har hittat hållbara mönster i den sideriska zodiaken, och det var en växande misstanke om att ”originalet” faktiskt fungerar som jag började blogga. För att i offentliga rummet visa upp lite "grundforskning" och kanske övertyga någon skeptiker att det ligger en hel systematik bakom astrologin...