Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 juli 2012

Har Domaren redan äntrat Huset?

SvD ska åtminstone ha ära för att de hänvisar läsarna bortom sitt snåla referat till den oerhört viktiga artikel som engelska The Guardian (sammanslagen med The Observer, vad det verkar) kör denna söndag, om de ofattbara pengasummor världens rika bestjäl sina hemländers regeringar på genom samma skatteparadisfiffel som regeringen Reinfeldt uppmuntrat till även här i Sverige genom att bjuda in Riskkapitalisterna i det allra heligaste: samhällets vård av sina sjuka och utbildning av nästa generation medborgare. (DN inkommer efter någon timma med samma nyhet.)

Och när denna lilla minoritet av rena gangsters i dyra kostymer med höga bankmän vid sina middagsbord stjäl från ländernas skatteverk, så stjäl de från världens alla folk, från alla dem som behöver ha en fungerande kommunal skola, ett apotek med medicin i (även utanför det nu sjukt apoteksspäckade Stockholm där alla vill vara med och tjäna en hacka på nikotintuggummi och hudcreme), behöver arbetslösunderstöd som det faktiskt går att leva på (Reinfeldts fascistiska drömland med de odugliga precis på svältgränsen beskrivs tydligt i hans bok Det sovande folket).

The Guardians ledare idag hänvisar till den avslöjande forskningen och kallar det en "global plutokrati" som härjar fritt tack vare att fler länder än Sverige har uraktlåtit att lagstifta mot de luckor som gjort t.ex. Sverige till en enda stor vårdskandal - där penninggiriga människor med lögnen blixtrande i ögonen påstår att de värnar kvaliteten inom vården. De borde få tungorna avskurna som ihärdar med detta lögnspråk. 

Den engelska ledaren efterlyser också lagstiftning och kriminalisering av "avsiktlig blindhet" - vilket skulle innebära ett dråpslag mot regeringen Reinfeldt och deras ofattbara mörkläggning alternativt hemligstämplande av mycket av vad de sysslar med. Jämför gärna "avsiktlig blindhet" med Mitt Romney - republikanernas kandidat till nästa president - och hans skattefifflande innan han gav sig in i politiken och vägran att visa papper på hur hans affärer egentligen sett ut. En gangster.

Amerikanerna ska vara lyckliga om de har vett nog att avstyra ännu en sån här korrupt mentalitet. Den avsiktliga blindheten är exakt vad bloggen kallat "dissociation" när den är utförd som medveten mörkläggning. Mitt Romneys horoskop har massor av den varan, precis som Fredrik Reinfeldt.

Att moderaterna från total mörkläggning av storskaliga skattebrottslingars bidrag till partiet kovände för några månader sedan och plötsligt sade sig vara för insyn, var bara den moderata taktiken att låtsas spela med och sedan bara låta allt rinna ut i sanden. Se hur regeringen fintat bort oppositionen i Riksdagen angående Reinfeldts Fas 3-slaveri i ett år nu.

*****

The Guardian/The Observer föranmälde rapporten den 21 juli 21.00 och själva rapporten från TaxJustice.net släpptes idag, den 22 juli 10.00 på förmiddagen.

Efter visst övervägande insåg jag att man inte behöver välja horoskop och ascendent. Det räcker med att faktiskt öppna öronen och höra vilka zodiaktecken himmelen trycker på i denna besvärliga tid. Vi har ju en Sol som passerar genom den näriga Kräftan för tillfället och en massiv anhopning av planeter i pengarnas tecken Oxen! Likväl är logiskt att välja den officiella publiceringstiden 10.00 även om tidningsartikeln redan "läckt" några vitala data.



Horoskopets klockslag, fast jag nyss sade att det räcker med att titta på den massiva girighet och materialism som det uttrycker med 6 av de 7 klassiska planeterna i den negativa, "tärande" polariteten, ger faktiskt en pikant extra dimension. Det är dramatiska, exponerande Lejonet - ibland nästan lite av en blottare - som stiger i öster när rapporten publiceras och med den sinnelagets Måne. Här bär det sig inte bättre att sinnet i Eld kastar ljus över vad dess disponent fifflar med i skydd av det mörklagda tolfte huset. Här inne hittar vi den giriga Kräftan i full kommers med Merkurius, handelsmannen och transportören. Över Vatten färdas vinster och göms i det tolfte huset där man håller sig undan världen!

Och jag blir mer och mer övertygad om att vi faktiskt märker en annalkande krock med Den Onde själv (se det här inlägget). Var gång Lejonet stiger i öster - symbol för ledarskap och dådkraft men också många gånger en böjelse mot lyx och överdåd, har vi pengarnas och materialismens Oxe i tionde karriärhuset. Det betyder också att Satans huvud (fixstjärnan Algol) placerar sig som en ledstjärna på himmelens högsta höjd (enligt det smått schablonartade helhussystemet som är det äldsta kända hussystemet).

Lycka den Lejonpersonlighet som slipper planeter i nära kontakt med den korrumperande stjärnan Algol i detta maximalt världsligt verksamma tionde hus!

Rubriken, om Domaren redan äntrat Huset, syftar på att Saturnus står i 29°19' Jungfrun men att den här viktiga nyheten luktar Saturnus upphöjd i Rättvisans Vågskålar 00:00 Vågen! Man får påminna sig att detta är den sideriska zodiaken med samma korrektion som indiska staten använder (Lahiri-korrektionen). Det finns också andra röster, som vill se teckengränserna lite annorlunda utlagda i rymden.

Enligt Lahiri låg Saturnus i Vågen t.o.m. den 16 maj i år då den retrograd backade tillbaka till Jungfrun. Under tiden i sin bästa placering tappade Moderaterna stöd och Stefan Löfven vann folkets gunst som nästa menlösa näringslivsmarionett. Något litet steg fram var det ändå, eftersom Reinfeldts Moderaters lögnaktighet och fula människosyn blivit väl uppenbar...

Saturnus har nu vänt och rör sig direkt genom zodiaken igen. Den 5 augusti når den återigen Vågen och kommer sedan att stanna där i cirka två år. En uppröjningens tid på jorden, och nya lagar som värnar mot bankfolk och annat girigt och ohederligt avskum!


*****

Bonusspaning.

Av mina drygt 1.400 horoskop med känt klockslag är det bara fyra celebriteter som fötts med dramatiska Lejonet som rollspel och en planet (eller flera) fullständigt indragen i Satans perversioner. Och med "fullständigt" menar jag nu en avvikelse på bara ±1°. De fyra är påfallande otursförföljda och i något fall en ren djävul mot sina egna:

  • Patrick White;28.5.1912;11:00 Nobelpristagare i litteratur (Algol > Saturnus > Venus)
  • Peter Sellers;8.9.1925; 6:00 Komiker och ond mobbare mot sin egen familj (Algol > Månen)
  • Mona Sahlin;9.3.1957;17:35 Politiker utsatt för extremt "monahat" men också en ekonomisk härdsmälta, förlorade ett barn vilket hon ältat i årtionden (Algol > Mars)
  • Keanu Reeves;2.9.1964; 5:41 Skådespelare utsatt för mycket förtal och ryktesspridning som inte lade sig förrän han förlorade sin flickvän i en bilolycka (Algol > Jupiter)

Beträffande australiensiske författaren White säger bild med kommentar från Nobelprisstiftelsens sajt mer än tusen ord!

Förutom allt annat Den Lede ställer till med är han också högfärdig. Om jag inte minns fel, tillskrev Milton Satan denna dåliga karaktärsegenskap i "Paradise Lost". Det är möjligt att detta förklarar Peter Sellers exceptionella dubbelnatur, så rolig i sin profession och så svår på hemmaplan. 

Högmodet plockade han också fram i poliskommissarie Closeau med dennes näsa i vädret och vägran att lyssna på sund argumentation eller ens bevärdiga sig att svara på sakfrågan. Closeau - och Sellers perfekta känsla för situationskomik - bekräftar tanken om att själva det inre sinnet (Månen) buktar sig som en skrattspegel i Lustiga huset genom den korrumperande Djävulens försåtliga inverkan, så att man får precis allt om bakfoten. Materialet är förvridet redan i ankomsten och vad intellektet sedan gör är att lägga pussel med bitar som i sig inte är helt pålitliga. Remarkabelt nog var Sellers sista filmroll i livet Mr. Chance - en figur som inte uppfattar ett dugg rätt! Så kan också Månen som "livets utgång" uttrycka sig.

Naturligtvis är det inte Djävulen som gör det här, utan det högmod som mer eller mindre genomsyrar alla de fyra fasta eller fixerade tecknen (Oxen, Lejonet, Skorpionen, Vattumannen). De är alla lika övertygade om att de är de som håller världen på bana och är därför dåliga lyssnare.

Det vore dock en skev framställning att stoppa där. Nobelsajten skriver också följande:

"His disappointment in the materialism and shallowness of what he terms the Great Australian Emptiness, is very marked in the essay "The Prodigal Son"..."

Och då kommer man till tankesteg två kring den mytiska figuren Satan. Som en materiens förespråkare framskapar den samtidigt en sådan korruption och ren dumhet (Svenskt Näringsliv: "filosofi är inte lönsamt") att den till sist faller på eget grepp och tillintetgör sig själv. Satan "driver mot Kristus" som de kristna säger. I Platons filosofi är det Materiens innebonde ondska som till sist väcker själen att åter söka Intelligensen (Nous) bortom det materiella ödelandet och banalt samlande pengar på hög. Den som har mest när han dör, förlorar garanterat!

Men Satans närvaro märks också i en nedtonad faktor som kanske förklarar författarens leda vid det materiella: han var homosexuell. Horoskopet innehåller den klassiska fallna Mars i Kräftan (tydligt gay enligt bloggens undersökningar) som attackerar den känsliga jämvikten via Månen i Vågen!

Nu plötsligt får Satan som gör ett hån av det materiella en ny och mer sorglig innebörd. Vissa föds bögar som straff för gamla synder (i tidigare liv) och finner sig nu stå "i den stora australiska tomheten" som egentligen är deras egen andliga torka, den som gjort en sådan snedvridning möjlig.



Utvikning. Faktum vara att Nobelsajtens andra bild gav mig insikten att författaren troligen var gay. Varför? Pga. ansiktslikheten med Morrissey! Det krävs tillit till själen innan kunskap kan komma utan logisk bearbetning, via ren intuition. Och på något sätt tycks våra inre öden även skrivna i kroppens yttre.

Steven Morrissey har också Mars fallen i Kräftan, är född Oxe och under den extremt fallna fullmånen där den lägre irrationella själen står i dödsskuggans dal Skorpionen... Notera att både Månen och dess disponent är fallna.

*****
 
Jag har flera gånger påstått att religionens Jupiter blir till korrumperad religion på rät linje med Algol (kanske satanism). Och det här är första gången jag upptäcker att Reeves har Jupiter. I The Watcher (2000) är han en mördare - så att säga religionens eller filosofins totala frånvaro.

I en av sina mer memorabla roller (Constantine, 2005) var han en kedjerökande lungcancerdöende "fallen ängel" som dock bryter med sitt öde och lyckas bli frälst just innan han drar sitt sista andetag. Han torskar också rejält i filmen Djävulens advokat på, just det, Den Ondes bedrägliga löften! 

Intressant nog gör han också hackern Neo i Matrix-trilogin, som inget annat är än en rip-off på Jesus eller vilken frälsargestalt man vill.

*****

Med en så liten tillåten avvikelse som ±1 grad vore inget annat att vänta än livsöden med tydlig dramatik i. Skulle man vidga synfältet en smula och acceptera den alltjämt kraftfulla orben ±3 grader, dyker också dessa personer upp (några är icke-celebriteter). 

  • Richard Nixon;9.1.1913;21:00 - USAs mest skandalösa president? Fick avgå efter Watergate-skandalen där han spionerat på motståndarna.
  • Paul Simon;13.10.1941; 2:33 - musikaliskt geni, men spelade gärna i Sun City för en segregerad, helvit publik. 
  • Anonym 1 ;29.10.1941; 2:00 - danslärarinna, inga biografiska data 
  • Pete Townshend;19.5.1945;15:00 - rockmusiker, pedofiliproblem som förklarades med att han blivit sexuellt utnyttjad som barn av en manlig släkting
  • David Byrne;14.5.1952;14:00 - "wacko" musiker och numera allmän-intellektuell borgarbracka som älskar arkitektur och fina saker - Oxen som materialisten har tagit över hans unga punk-rebelliska hållning
  • Anonym 2; 29.4.1963;13:15 - institutionaliserad (publicerad) artist i flera kategorier. Multipla personligheter (Satan har ätit sig hela vägen in i centrum?)
  • Brooke Shields;31.5.1965;13:45 - depressiv dotter till ytliga karriäristföräldrar
  • Anonym 3; xxxx1967xxxx - kvinna med lika mycket andlig böjelse som en rent nymfomanisk utstrålning (av typen oren lusta - ja, svenskar har kanske i allmänhet inte förmågan att avläsa grovheten i varandras sexualitet, graden av själviskhet i lustan eller graden av öppenhet för kärlek). Horoskopet, slår det mig först nu, är totalt dominerat av 8e och 9e-husplaceringar - precis den kontrast jag just beskrivit.
  • Anonym 4; 31.7.1967; 7:30 - servitris, har inga biografiska data. Tråkig och fantasilös.

Jag säger som så ofta tidigare, en fluga gör ingen sommar. Och fastän ovanstående 13 fall av planet tätt inpå Algol, finns det andra sätt varpå astrologin kan teckna samma öde eller särdrag.

Och om man ändå bestämmer sig för att det är en "Algol-effekt" man iakttar, så är det uppenbart att t.ex. Peter Sellers Algol var den store Gycklaren medan t.ex. både Keanu Reeves och Mona Sahlin drabbats av planeten på ett mycket djupare sätt. Varför det är så beror förstås på ytterligare astrologiska faktorer. Här har vi en hel bunt av det dominanta Lejonet som rollspel och Solens placering är säkert oerhört viktig för skillnaderna. 

Sade en Lejonascendentkvinna med Solen i materialistiska Oxen i tionde huset (ej nära Algol) till mig i ungdomen: "Dig kan man ju inte bli tillsammans med, du har ju aldrig några pengar!" Kvinnan (mycket söt) hade även pengarnas Venus stigande i öster i Lejonet...

Monas Sol är sjunkande i väster, ett svagt omen för Solen (och därmed hennes Lejonroll för vilken hon fått mycket kritik för att den inte var statsmannamässig nog). Keanu Reeves, också hårt drabbad av döden, hade i stället Solen maximalt stark, stigande i härskarläge i Lejonet i öster. Men ve! Solen hade Liemannen Saturnus på sig från DESS starkaste läge i väster...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser att detta horoskop liknar min sons till stor del - när det handlar om asc, månen, solen och merkurius. Men till all lycka har han inget i oxen - istället har han en stortrigon i luft, tack vare att mars nyligen hunnit in i tvillingarna när han föddes.

Så vill jag opponera mig mot antagandet om följden av jupiter i opposition till Algol! Jag har det själv (ca 1 grads orb) och jag vill hävda att jag inte har någon korrumperad religion.
S

Seaward sa...

Din invändning är en återkommande typ, så jag svarar lite mer utförligt här.

Jupiter i jordfixeringens tecken: Du blandar med viss envishet ofta samman anekdotiska iakttagelser, inte sällan baserade på dig själv som enda "mätpunkt", med bloggens diskussioner av TECKNETS (eller kombinationens) tänkbara tendenser.

Om du klargör artskillnaden mellan anekdotiska iakttagelser och signifikanta tendenser, skulle det bespara dig många kommentarer som helt enkelt bygger på ett missförstånd av vad jag skriver om.

Dessutom, fast det kanske krävs bloggarens eget minne av allt som skrivits i frågan, kan du läsa mer under matematikern och katoliken Wolfgang Smith. Där noterade jag att t.o.m. en "andlig" människas Jupiter-Oxe inte kunde låta bli att falla i Jordelementets begränsade fantasi om kroppslighet ("Och Gud såg att allt var gott" i Bibeln ligger troligen till grund för den här "böjelsen").

Ämnet anknyter dessutom EXAKT till dina invändningar bara häromdagen mot att jag kallade Katrine Kielos "bara" traditionalistisk i sin katolska tro. Kan du lägga samman de föreliggande pusselbitarna, väntar en aha-upplevelse om traditionalismens eller habitueringens väsen.

För att nästan bli övertydlig: Jag känner flera jättetrevliga människor med Månen i Jungfrun, och det är då min lokala utblick från en liten fläck på jorden. Samtidigt har bloggen via kvantitativa studier funnit att Månen i Jungfrun faktiskt är mer kriminell än andra (med undantag för de riktiga haverierna, där mördare med Månen i Skorpionen försämrar det tecknets statistik).

Fortsätter...

Seaward sa...

...Fortsättning

Nu finns ingen test om Jupiter i Oxen publicerad, och det jag redovisar är min subjektiva aning efter att ha sett nog så många Jupiter i Oxen underprestera i frågan om filosofi eller religion. C Sturmark var väl det som började det hela och snart kunde även F Reinfeldt räknas till gruppen av materialister som maskerade sin tomhet med en "filosofi".

Tänk logiskt på vad Jupiter i Oxen betyder som sammansatt omen: "lyckosam förstärkning av Oxen, dvs. identifikationen med materiella ting eller död kroppslighet. Den som uppvisar andliga tendenser gör det sannerligen i kraft av något annat i sitt födelsehoroskop!

Vad gäller Algols ytterligare inverkan på Jupiter visar inlägget här ovan bara ett extremt starkt fall, Keanu Reeves och hans påfallande intresse för att medverka i filmer med religiöst innehåll. Där hoppar han mellan rent sataniska roller, en intressant filmroll där han "friköps" just i dödsögonblicket och så, förstås, pseudomessiasen Neo i Matrix-trilogin.

Man kan fatta din kommentar som en vägran att godta ett så här smalt underlag (men det är inte det du säger, du pratar bara om dig själv som om du kände dig anklagad, vilket är ett underligt sätt att läsa mina mer metodiska inlägg.) Det är helt rätt att frågan om religionens korruption inte kan avgöras av fallet Reeves här ovan! (Och det vore en idiot att hävda något sådant.) Men hade du velat delta i inläggets diskurs istället för att som Den Perverse Satan bara Vedersäga, hade du kunnat nöja dig med att ansluta dig själv till Reeves "goda" Neo, en roll där han satsade på "rätt" sida direkt. Då hade vi haft ställningen 2-1 för ”de goda”.

(Samtidigt har bloggen ägnat viss möda åt att förklara att även Satan tjänar Guds vilja? Att vara Djävulens hantlangare är ytterst sett inte ett fel - häri skilde sig hedendomen - grekisk-romersk filosofi - och den något disdorderade västkristendomen åt.

Det är vidare en helt annan sak att använda Mikael/Satan-dikotomin i moralisk diskussion om mänskliga förehavanden från dualismens bruk i kosmologiska resonemang som de judiska urkristnas lära om Ljusets och Mörkrets andar/änglar. )

Uppenbarligen är Reeves inte så kräsen på vad av andliga teman han associerar sig med, så det kan bli både ängel och demon, lite som andan faller på. Han är ju dock i första rummet skådespelare som behöver dra in pengar, så religionen i Oxens tecken blir därför kuriöst kopplad till inkomster i hans fall.

PS. Mitt skummande av data, och en aning att Jupiter-Oxen kan figurera hos människor som har problem med religiösa/filosofiska frågor, har varit en metod som även tidigare burit frukt. Den tidiga studien av Uppsalas rasbiologiska institut och Månen i Kräftan ledde med tiden till insikten om att revirtänkandets tecken faktiskt är involverat i främlingsfientlighet på ett signifikant sätt. Och nästa steg i undersökningen har varit att verifiera om de observerade tendenserna rimmar med antikens beskrivningar av zodiaktecken eller planeter.

Anonym sa...

Usch vad tokigt det här blev... en missuppfattning från mig fick dig att skriva en massa ord i onödan...
Jag fattade "Jupiter på rät linje med Algol" som en opposition. Det är ju det jag har, och ingen oxjupiter, som jag nu inser att det där med Reeves syftade på.
S