Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 juli 2012

Den moderata egoismen är Naturens sak

Knäpper på morgonradion och kommer in i ett inslag om barn som far illa i det nya högervridna Sverige. Någon myndig kvinna hinner inte nämna "frivilliga organisationer" en andra gång i sina försök att lasta över sitt eget ekonomiska ansvar - via skattsedeln - på andra, mer generösa människor, förrän jag vet att detta är en människa som saknar all kontakt med verkligheten.

Jag hör ett monster, inte minst i det anspänt tuffa röstläget alltmedan hon söker undanta stat och kommun från att vårda sig om barn det gått illa för under högerregeringens avsiktliga politik för större klasskillnader. 

När hon några minuter in i inslaget presenteras som en moderat landstingspolitiker i Stockholm, förvånas jag inte det minsta. Kvinnan tillhör samma mentalt degraderade grupp som tycker det är okej att kommunen säljer ut värdefulla sjukhus till privata aktörer för struntsummor. Sedan kan "frivilliga" göra jobbet de här egoistiska monstren inte vill bidra till på sin skattsedel.

Och vid den här tidpunkten i bloggens 3½-åriga historia överväger jag att trappa ner. Det finns inte längre några överraskningar. För visst är den moderata kommunalpolitikern Maria Stockhus 

SATANS DIREKTA SPRÅKRÖR



Man kan som med den korrumperade Filippa Reinfeldt mena att självbevarelsedriftens tecken Kräftan i någon mån hittat sitt legitima uttryck om man befattar sig med hälsovård. Tyvärr försvinner inte alltid dess sjukligare sidor, som säger att närighet är ett bra sätt att värna om ofärd. Socialdemokratins senaste svikare av gamla ideal, Stefan Lövven förespråkar vårdvinster och skiljer sig som Sol-Kräfta därför inte det minsta från Fredrik Reinfeldt (m), också han Sol-Kräfta. Alla dessa agerar bara ut den patologi som bor i "den blotta Naturens" zodiaktecken. 

Naturens röst varnar med rätta sina medlemmar att de måste äta-äta-äta, jobba-jobba-jobba. Annars får de hungra och kanske dö!  Kräftan är ett av de irrationella tecknen och de kan leva ett helt liv utan att att vakna upp till rationell reflektion över sina värderingar. Varför tror ni Reinfeldt skrev en bok om "Det sovande folket"? Det är ju hans eget mörker det egentligen handlar om.

"Natur, oförlöst av Kultur" - sådant är alltså motivet bakom Reinfeldts "arbetslinje" med bestraffningar av sjuka och arbetslösa. Det är så perverst att man inte förstår hur svenskarna kunnat ge tummen upp för politiken. Fattigsverige med svält och utvandring till Amerika är uppenbarligen fortfarande en levande verklighet i den svenska folksjälen. När en människa skapar politik som bara bygger på det inneboende djuret, då är man inte längre en fullvärdig människa, vilket Reinfeldt, Borg och nu Stockhaus tydligt bevisat. 

Landstingspolitikern är extra hårt drabbad: Mars i Kräftan, en fallen och svårt skadad impulsplanet och så en hårdnackad och rätt insensitiv Måne i Stenbocken. En förvärrad form av den här Jord/Vatten-oppositionen (Saturnus/Månen) fanns hos moderata Cristina Husmark Pehrsson. Hon lämnade regeringen efter att ha insett vilken rent ondsint moderat sjukvårdsreform hon medverkat till (kanske var det Reinfeldt som sparkade henne eftersom han snabbt behövde en syndabock). Det finns möjligen en chans också för Stockhuset att rehabilitera sig - genom att lämna politiken eller harakiri.

Men kommer hon att göra det? Vi går till det solära uppdraget: soltecknet som indikation på den kurs själen bokat in sig för i detta liv. Här blir det uppenbart att själen bakom Stockhaus satt ribban lågt: hon ska försöka lära sig något om pengar och rätten att äga, om hur man agerar som totalt fysisk människa.

Men som kartan visar tillhör hon de fördömda, i bemärkelsen "på förväg dömda". Kommunikationens Merkurius lämnar just den degraderande Satansstjärnan Algol (det hördes rakt genom radion!) och hennes livsuppdrags Sol är på väg rakt in i Den Ondes fångstnät. 

Jag säger inte att vissa födslar i början av Oxens tecken saknar verktyg att parera den här mörka kraften, men bloggen har, hoppas jag, övertygande visat hur många som faller offer för sitt sämre jag.

Tekniska observationer & sista spiken i kistan

Hela horoskopet är sjunket i den negativa polariteten. Den enda positiva (proaktiva) livsyttringen är Venus - horan - som i Väduren identifierar sig med egots vilja till välbehag. Som härskare över den redan så sataniska Solen bara understryker detta en ofattbart djupgående själviskhet! Solens bakomliggande disponent anses ju i indisk astrologi antyda den verkliga andesjälens beskaffenhet bakom det solära handlingsuppdrag den satt sig. Kvinnan är alltså på jorden - som så många andra moderater - bara för att gynna sig själv!

Jag har sett en ful och rå själviskhet många gånger med Venus i Väduren, på samma sätt som en nobel Venus i motsatta Vågen ofta förlöser en hel del missljud runt Vågen (Jungfruns privatism, Skorpionens negativa motspänstighet). Men när Stockhaus Venus-Vädur dessutom är Solens disponent och att det här paret bildar den hemska Eld/Jord-friktionen och detta just mellan zodiakens två mest kriminella tecken (som soltecken), då har vi en ansamling av nästan vartenda "onda omen" bloggen granskat !!! 

Eld/Jord ger i egot och egoresursernas tecken (apropå radioinslaget om den nya svenska barnfattigdomen) en ovanligt primitiv och ful form av "egenmäktighetssyndromet".

Varför Stockmark det goda välfärdssamhället som alla medborgare bidrar till med via skattsedeln syns tydligt i horoskopet: hon är den svagaste och mest själviska svenskan - kanske. För denne klena Venus, basen för det som i yttrycket blir en så satanisk vision - fungerar överhuvudtaget inte. Dess disponent är ju den fallna Mars i näriga Kräftan.

Ridå.


Inga kommentarer: