Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 juli 2012

BP-pampen - Ursäkt 2010

Med anledning av förra inlägget (läs först), tittade jag på BP-ordföranden Svanbergs ursäkt för sitt illa formulerade språk i samband med BP:s oljekatastrof i Mexikanska golfen.




Svanberg horoskop med månascendent (Kräftan) i inre kretsen. Reuters publiceringstid (från Washington DC) för hans ursäkt till amerikanerna i yttre kretsen (se förra inlägget för länk).

Jag pekade i Svanbergs illa tilltygade födelsehoroskop ut den medfödda "halshuggna" eller "straffade" Draksvansen och föreslog att här indikeras en sårbarhet i frågan om det goda Lejonet eller förmågan att projicera en förtroendeingivande ledarskapsgestalt.

Titta nu på Reuters horoskop för hans ursäkt. En stor ledargestalt (Solen) stiger i detta ögonblick fram i kommunikationens och kommunikéernas tecken Tvillingarna men bojad till den bestraffade Draksvansen! Reuters meddelande handlar om en minst sagt stukad ledarpersons uttalande...

Svanberg bytte från lilleputtföretaget Telia till de stora grabbarnas liga när hans prestationsplanet Saturnus gått sitt andra varv i livet. Ökat ansvar brukar vara ett resultat av Saturnus transiter, men också uteblivna framgångar, om det nu var sådana man hoppats på...

Eftersom Svanberg är född som en lycksökare med lätta pengars Jupiter i egocentriska Väduren och troligen skadas moraliskt av oppositionen från en vek Mars i Vågen, kunde året 2010 inte ha varit sämre för honom eftersom lycksökaren Jupiter nu gick in i väggen, i opposition till inte bara Saturnus I TIDEN utan också Svanbergs identiskt placerade Saturnus.

Dessa är de stora penseldragen som en bakgrund till hans senfärdiga och sedan helt misslyckade framträdanden. När så ursäkten kommer sker det med olyckans Mars och "ödets sekundvisare" Månen svävande över just den zon där fixstjärnan Regulus i Svanbergs fall inte lyckas förmedla sina konungsliga intentioner eftersom demonen Ketu skapar tjocka i den jordiska atmosfären.

Som Solen/Ketu vid Tvillingascendenten är BP-pampens avbön i nuet (då Reuter rapporterar) så är Månen och Mars i vägen för kungliga Regulus det "då" där Svanberg kväkte ur sig sitt illa uttänkta corporate bullshit. 

Månen "då", Solen "nu" - och djupt i solsystemets bakgrund den mörka Saturnus som vittnar om att detta var tiden i hans liv att betala för gamla synder, kanske hopade under detta liv försvuret åt Satans omoraliska penningiver eller, mer troligt, en stor smutsig byk som den här själen börjat bygga redan i tidigare liv. 

Jag menar, man kommer inte till jorden med både Merkurius och Venus angripna av Djävulen utan att ha börjat gå snett redan i tidigare liv!


Inga kommentarer: