Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 juli 2012

Batman-premiärens galna horoskop

Det är otäckt hur snabbt verkligheten hinner ifatt bloggens teoretiska diskussion från i förrgår om Batman och Gotham Citys hunsade medborgare och hur denna tematik kunde ses i horoskopet för seriens skapare, Bob Kane.

Nu hade ett wacko i USA bestämt sig för att själv skriva in sig i historien som en av superskurkarna och skjuter kallblodigt igen minst 14 av de biobesökare som tagit betäckning i biosalongens "trygga" mörker för att på skoj titta på Ondskan och hur Batman bekämpar den.

Upphovet till Bob Kanes berättelse om den rättvisans förkämpe, fast själv rejält driven av demoner, sågs då bero av den irrationella aggressionens Mars i Kräftan i attack mot den sociala harmonins tecken Vågen.

Massmördaren träder nu fram under själva nymånen i det den grekiska filosofen Platon och hans skola föraktfullt kallade den irrationella själens tecken Kräftan: tendensen att bli offer för missbruk av ständigt hungrande sinnen, att viga hela sitt liv att likt bloggens skolexempel, Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt, ge den näriga kroppen (Marknaden) precis allt den kräver. Inte konstigt att civilisationer går under när politiker inte längre är riktiga män utan slavar under passionen.

Horoskopet för massmordet i närheten av Denver är rysligt i sin övertydlighet. Ett riktigt skolexempel på hur väl den antika astrologin fungerade innan västerlandet schabblade till systemet. 

De som följt den här bloggen något så när behöver inga förklaringar. Nytillkomna har en gigantisk uppgift att läsa in sig på säkert 5.000 bloggsidor för att komma på nivå med bara en bråkdel av antikens insikter, en tid på jorden då människan ännu förstod att det finns ett Öde som styr den fragila lilla varelsen, då människorna förstod att när vinstjägarna släpps fria i en civilisation, då dör den snart. 

Bloggen innehåller dussintals inlägg om den Irrationella själens brist på styrning från det gudomliga och här är ännu ett horoskop som illustrerar de Eviga Principerna människan har att lära sig om hon någonsin ska växa upp.

Senare uppgifter (AB) säger inte "några minuter in"
utan en "halvtimma in" i filmen. Väduren stiger i
öster oavsett vilket. BBCs vittne övertygar mig mer.

Det enda som kanske tarver en förklaring är Satans huvud som ännu inte är tajt aspekterad av den bestraffa(n)de södra månnoden (se detta inlägg om när katastrofominat blir exakt - det händer senare i år). Varför jag ritar ut Den Fules huvud beror på att det andra husets sågs med misstänksamhet i antiken.

I den antika texten Tetrabiblos beskrevs det andra huset som "Dödsrikets portar". Då kan man också minnas att mer filosofiskt lagda individer såg just denna vår värld med dess obetänksamma frossande av materiella ting VAR DÖDEN. Dödare än så här kan inte en levande själ bli: sätta sig på bio för att se på samhällsvåld (och dess bekämpande) och sedan få påhälsning av verkligheten själv i den NEGATIVA MÖRKA DELEN  av skapelsen.

Samtliga antikens sju planeter ligger för närvarande inbäddade i den negativa delen av skapelsen och Fiendens sektor högg hårt mot Verkligheten bara minuter efter att filmen rullat igång vid midnatt, amerikansk tid.

*****

Se även: horoskopet för den gripne John Holmes

Massmordet i medierna:

AB, DN, SvD, GP, Expressen (som inte ens via länkar vill ge folket/bloggosfären en röst)

Inga kommentarer: