Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 juli 2012

Ädel kärlek... och så moderaterna

Ännu en angelägen artikel i DN indirekt om de alarmerande feljusterade människor som vill se äldrevården som ett område för sitt eget berikande. Avgrundsmonster som kommit upp till ytan i människoform och sedan i Sverige organiserat sig i företrädesvis moderat partifärg.

Vad finns det för skäl att ens prova seriositeten i det resonemanget?

Jo, DN-författarinnan citerar den djupsinnige författaren Ragnar Thoursie som ska ha definierat omsorg som "en ädlare form av kärlek".

Var i zodiakens cirkulära berättelse där livets mening steg för steg upplåts för resenären kommer då insikten om den förädlade kärleken? Inte förrän i sista kapitlet, i det tolfte tecknet Fiskarna. Här, tänkte antikens sanningsskådare, "upphöjs" Venus till universell och självuppoffrande kärlek. Den perfekta upphöjelsen lokaliserade både de grekisk-egyptiska och indiska astrologerna till Fiskarnas 27 grad av skäl jag inte längre tror någon säkert kan redogöra för. (Det finns t.ex. ingen berömd fixstjärna i det här området av himlen.)

Var grasserar då den goda människans motpol, den kärlek som enbart söker sin egen komfort, där Venus inte ens kan sägas indikera kärlek utan per default kommer att beteckna egen kroppslig komfort eller de materiella resurser för detta, som i våra dagar stavas pengar? 

Jo, diametralt motsatt Fiskarnas allkärlek, i Jungfrun, där Venus lider sitt "fall" och där folk med Greta Garbo i hennes berömda filmreplik bara ber om att få lämnas för sig själva, utan statens inblandning, utan något trakasserande skatteverk, utan några j*a tärande invandrare, arbetslösa eller sjuka som stör den självabsorberade privatism - en gemenhet och oförlöst människotyp som enligt bloggens statistiska undersökningar visat sig via en distinkt kriminell överbelastning i detta tecken när begärens planet Månen passerar.

Och det är för att Reinfeldts moderater grundades 2005, just då denna fallna hora för pengarna steg i öster, som det går att uttala sig om vilken själskaliber det här partiet - och Stockholm - drar till sig.




Den människa som trots Jungfru i horoskopet visar gott gry har otvivelaktigt helt andra mer ädla och tydligare pådrivande motiv i sitt horoskop. En serie starka placeringar kan faktiskt lyfta Jungfrun rejält så att vi får den försynta och lady/gentlemannamässiga natur som tecknet också är känt för.

Men i sig tycks Jungfrun som immateriell men drivande grundprincip i den mänskliga upplevelsen vara just den Olycka som antikens tänkare läste in här.
Den profit som den agrara jordbrukaren Jungfrun samlar enbart åt sig själv kommer hon att få betala ut - totalt - en annan dag. Men bara när hon är mogen. 

Därför föds det barn i den världsliga förlustens tecken Fiskarna där det är saligare att ge än att ta från de sjuka och arbetslösa, och där själen nu äntligen är i position att utföra det jordiska offer den inte ens ville överväga medan den ännu var en djävul, kanske årtusenden tillbaka i tiden. (Ingen kan väl sägas om det är ett Jungfruliv som kvittas mot ett bokstavligt liv i Fiskarnas tecken... Hur många har horoskop i byrålådan över sina, säg, fem närmast föregående jordeliv?)

När därför Thoursie definierar omsorgen är detta ingen poetisk sanning utan en röst som ger uttryck åt de eviga spelregler som har givits mänskligheten att lära sig eller förbryta sig mot. Att den antika astrologin faktiskt fungerar vid vetenskapligt sinnade tester påminner om just religionens påminnelse att moral inte alls är bara är en mänsklig konvention uppkommet ur den krassa nödvändigheten. Bortom det historiskt och kulturellt bundna, döljer sig en djupare berättelse. Det är Lagen.

När människan skapar ett system som astrologin och verktyget påvisar att där finns något bakom skenet, då inser man hur kört loppet är för dem som inte föddes med så svaga valörer att både en och två omvändelser kan ligga inprickade i en livstid. Herregud, vissa byter t.o.m. kön mitt i livet! Det är inget annat än den planetärt snitslade banan som för den grunda människan med sig!

Sverige är just nu ett land lett av förbrytare, och det är bara att hoppas att väljare genomgått en snabb andlig mognad under sex år med Reinfeldts Nya Moderater och en konstant ström av huvudlösa politiska reformer som ingen av dem fungerar. Av någon ödesbunden anledning röstade svenskarna från partiet från helvetet och civilisationens sista dag.


*****

Tillägg. Kungavärdighetens stjärna Regulus i Moderaternas horoskop

Det första inlägget från november 2010 var så långt tillbaka i tiden att en ny och snyggare illustration var på sin plats. Då upptäckte jag att partihoroskopet faktiskt innehåller Solens konjunktion med kungavärdighetens stjärna Regulus, en faktor som inte var introducerad på bloggen vid den tiden.

Solen är dessutom i härskarläge i det ibland storsinnade och kungliga Lejonet, den älskande konungen. Så frågan är verkligen berättigad: hur kan ett parti av skitstövlar grundas (ombildas) under ett så enastående omen om ett stort och generöst lejonhjärta?

Svaret är enkelt, och det är astrologi på grundkursnivå. Tidpunkten för partiets födelse lyfter totalt bort Solen från den aktiva delen av horoskopet genom att paradoxalt sätta den världsliga förlustens tolfte hus, dvs. ett hus som återkallar en del, men inte alla, tankar som den självuppoffrande Fiskarna har knutna till sig. I våra tider har associationer som "långvård", "mentalsjukhus" och "fängelser" knutits till denna ineffektiva region men antikens kraftspråk går rakt på sak. Detta är den onda demonens sektor, och om andra huset var Dödsrikets portar, skulle man kunna säga att den återfödda själens egen markör - det stigande tecknet - verkligen går ur askan i elden OM den onda demonens hus är starkt.

Fredrik Reinfeldt har t.ex. ett horoskop som är fastklibbat både vid Hades portar och i det tolfte huset, en dubbelindikation som jag hittat många gånger där extrem fixering vid materiella ting står att märka. Dessa måste vara själar som har varit totalt fattiga i alla avseenden i ett tidigare liv på jorden och de söker nu med den förmåga en helt obildad människa från samhällets botten nu innehar, göra det bättre för sig själv.

Men Lejonets Sol i tolfte betyder att det är här den goda Ledaren som offras! Resultatet blir istället ascendenttecknet i hela dess prydno, en fullständigt sinnessjukt materialistisk version av Jungfrun, där vi har BÅDA planeterna för materiellt välstånd kopplade till horoskopets mest tunnelseende och därför själviska punkt, den fallna Venus och de lätta pengarnas Jupiter.

Inte undra på att moderaterna jobbar som skållade råttor med att bestjäla det svenska samhällets offentliga institutioner. Dessa människor har en smaskig rättegång framför sig. I den himmelska domstolen där ödesgudarna kommer att pröva deras bästa kunskaper mot vad de faktiskt hade för sig under sina levnadsdagar.

Horoskopet är rent skrämmande. Detta är den profithungriga egoisten i partipolitisk gestaltning! Studera sedan nämnda partiledare under dessa år och se den ringaste människa som troligen någonsin lett Sverige, en man så självisk och hatisk till det goda välfärdssamhället att regeringen mycket väl kan hinna skada landet helt irreparabelt om inte folket hittar ett sätt att få bort sittande regering långt innan 2014. 

Att oppositionen är loj och t.o.m. själv är för vårdvinster, säger en del om hur låg nivå det är på landets politiker. Ingen av dem verkar vara det minsta i samklang med det goda och moraliska kosmos som det tecknades i antiken i astrologin. Det är girigbukar och rövare nästan hela bunten. 

Men innan Nya Moderaterna blev till fanns det en folksjäl. Jämför nationalhoroskopets Måne och måndisponent Mars i åttonde huset för korruption och andlig synd med partihoroskopets. Det är därför man anar ren obildad pöbel i var och varannan moderat, fast överspacklad med snygga kläder. (Jungfrun som rollspel, det kanske mest fåfänga och till kroppskultur försvurna av alla de tolv herkuliska uppdragen.)

Här är skälet varför Stockholms moderater söker göra ett rikemansgetto av innerstaden, fördriver fattiga och nu också pensionärer! Partiet är fullständigt förblindat av sin dominanta och inskränkta huvudsymbol. Och moderaternas karma syns tydligt i Saturnus i Kräftan, en olycklig kall och frustrerad position, rent av principlös eftersom den vegetativa och näriga själen är det enda som den här Strukturskaparen (Saturnus) är intresserad av. Sänkt matmoms - kunde inte ha kommit från något annat parti än med denna fixering vid magen (Kräftan). 

Samma Saturnus förklarar också varför Stockholm gör så här mot pensionärerna. Kräftan står för ägande av den egna lägenheten, Kräftan är kallt och hungrigt Vatten, Saturnus iskall. Räkna ut konsekvensen av politik skapad under så här suboptimala omen! Marknadshyror är bara ytterligare en form av den cancer, som det latinska namnet för Kräftans tecken visar att dessa människor sprider om de inte kan kontrollera sina egna lägre drifter.





Inga kommentarer: