Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juni 2012

Timbo - lobbyism för simpel profitjakt

En fristående uppföljning till inlägget SNS - lobbyism för simpel profitjakt.

Girigheten har många namn och näringslivslobbyisten Timbro är en av dem. Bloggens astrologiska undersökningar av girighetens natur är naturligtvis inte alls tilltalande för folkflertalet eftersom nästan alla har en släng av den. "Det är väl inte fel att få något för sitt slit?" Så låter den obildade människans förnuft, och vem kan klandra henne? Råtthjärnor är och förblir sig själva närmast. 

Ett annat skäl till att det här är ett ämne som knappast utlöser entusiastiska kommentarfloder är att VATTENELEMENTET så att säga utgör en fjärdedel av verkligheten, och vätska är faktiskt en förutsättning för organiskt liv. Vattenelementet är närande i den meningen att den tillåter Jordelementet råa fysikalitet att utgestalta sig och gå genom sin koreografi. 

Men Vattnet är tärande i den meningen att spegelbilderna på sinnelagets lunära vattenyta drar jordmänniskans uppmärksamhet bort från sin primära uppgift här på jorden: att fostra sin rationella själ. Tvärtom översvämmar Sverige av lobbyorganisationer som söker förringa människan och reducera henne till just bara en uppsättning sinnesorgan som uppmanas att konsumera non-stop! 

Timbro, Svenskt Näringsliv med flera, är sannerligen den ädla människans fiende och deras materialism återspeglades tydligt i SN:s sataniskt dominerade horoskop. Vad stjärnan Algol ("Satans huvud") tycktes säga där, från sin maktposition högst upp i horoskopet, är att det är en bild av korrumperade värderingar som sprids från de krafter som fullständigt struntar i människans välmående men är desto mer intresserade av arbetskraft till lågpris och hutlösa vinster för det lilla fåtal som lärt sig manipulera andra i sin jakt på personlig vinning i livet.

Det är således "business as usual" på planeten jorden. Skitstövlar kämpar som vanligt uppåt, normala människor hittar en måttfull jämvikt i sina liv (fast djupt infekterade av konsumtionsmentaliteten som ersatt tänkande, filosofi och högra konstnärliga sensibiliteter - svensson lever och dör som en ömklig konsumtionsmanick, en ren lerstod knådad av bara Vatten och Jord, men utan någon maning att söka sina ädlare beståndsdelar). 

Och som alltid finns en grupp som har svårt att hävda sig och sjunker neråt - samhällets olycksbarn som i antiken tecknades av det tolfte huset och den "onda ängelns" inflytande. Ja, innan man hamnade där, måste förstås den personifierade Olyckan ha drivit gäck med själen, och den placerades i det motsatta 6e huset. Det är en nu och förljugen astrologi som sökt urvattna astrologins ursprungliga och kärnfulla budskap. Det är notabelt att det är Jord och Vatten som tilldelas dessa olycksaliga epitet, "den onda daimonen" respektive olyckan. 

Antik västastrologi var inte förtjust i den andra av de tre Jord/Vatten-axlarna heller: Oxen/Skorpionen bildar vad bloggen kallade den "sataniska axeln" innan den upptäckt att detta också var antikens tanke. Skorpionens åttonde hus är "dödens inträde" och motsatta Oxen ansågs vara "Dödsrikets portar" - jag har tidigare föreslagit att kroppens mynningar - främst munnen - här matchar Oxens oralitet och "tärande" (snarare än "närande") att stanna vid materiellt konsumtionsliv.

Konsumtion och död hänger samman, men konsumtion är dock Ox-symbolens funktion. Problemet uppstår först när en individ gör materialismen till sin gud och Oxen övergår i den berömda guldkalven som ett folk dansade runt och väckte sin ledares vrede.

Den tredje Jord/Vatten-axeln, Stenbocken/Kräftan tycks ha tolkats neutralt i antiken: Stenbockens tionde hus är dock det världsligt mäktigaste och ingen kan väl förneka människan en natts vila i Kräftans eller hemmets fjärde hus efter arbetet i tionde? 

Jo, i Stockholm som i moderata Täby (experimentverkstaden för morgondagens svenska fasciststat) söker Moderaterna driva bort alla som har "för lite" pengar, för att få bo nära moderater i innerstaden. Girigheten kombineras ibland med obehagliga ideologiska tankeriktningar, vars konsekvenser besynnerligt liknar fascismens hyllning av de starka och dugliga - en psykopats syn på andra människor! Fredrik Reinfeldt är sannerligen ingen nobel statsman, och hans naturliga omognad har resulterat av flera års rikspolitik som ensidigt gynnat platsen där han själv bor - Stockholm. Två miljöpartister noterar detta i en debattartikeln i DN

Mycket riktigt är det en Sol i Vattenelementet som i sekteristiska Kräftan - "vi satsar bara på vår egen intressesklubb" - ligger bakom den här ensidiga favoriseringen av Stockholm på bekostnad av övriga landet. Artikeln bekräftar fullt ut vad jag tidigare sagt om vådan av att sätta partsintresset Kräftan på toppen av samhället. Den antika zodiaken placerar tvärtom Reinfeldts typ på botten, det är där han hör hemma just för att som en maffialedare pytsar ut pengar till sånt HAN gillar (hamburgare på McDonalds) utan någon som helst koll på om det är en sund politik han för. Detta är så typiskt Kräftan som åsiktsmaskin (motsatta Stenbocken är en torr redovisare av objektiva siffror och fakta).

*****

När sedan SvD publicerar ännu i en i deras oändliga ström av lobbymaterial för den själviska människotypen och det orättfärdiga marknadsliberala systemet som bara ser till penningen och inte till människan, då knyts den här säcken storslaget ihop. För här ylar två näringslivskvinnor högljutt och i skräck över LO:s och MP:s nej till vinster inom vården - som i detta faktiskt har gehör från en överväldigande majoritet av svenska folket. Artikeln är inte värd att kommentera, det är lögn från början till slut att "valfrihet" i vården skulle ge fattiga människor i åsidosatta lands- eller stadsdelar bättre vård!

Det intressanta är att Timbro-lobbyisten Eva Cooper här skriver desinformationen tillsammans med en kollega, Lidingö-donnan Karin Svanborg-Sjövall och den senare har den klassiska signaturen för närigheten: Månen i Kräftan. Den som tar sig tid att leta upp alla blogginlägg i vårdvinstfrågan kommer att se hur chockerade mycket sol- eller månplaceringar i Kräftans tecken vi har här. 

Det är därför Stefan Löfven (sol-Kräfta) inte är ett dugg bättre än Fredrik Reinfeldt eftersom han naturligtvis följer sin blinda instinkt i den här frågan. Han är också en man som inte borde få leda ett land eftersom han sätter den irrationella själens "sug" och "impulser" högre. En Kräfta skulle aldrig gå i döden för sina principer, för de har inga. Deras djupaste motivation (i detta liv) är helt enkelt kroppens signaler. Och kroppen söker bara näring och trygghet. 

Därför har observatörer av Naturen noterat att krabborna är rena "död mans grepp" - de kan inte sluta slåss i kampen om näringen - Kräftan är "bara" instinkt, instinkten att själv överleva till varje pris. Så långt har Kräftans urbild en funktion i den lägre fallna delen av skapelsen.

Det är när kroppsliga resonemang upphöjs till ideologi om "rätten att få göra sig vinst på svaga och sjuka och barn i behov av en skolutbildning" det verkligen börjar stinka ruttet. (Här ett antikt citat om Kräftan i anslutning till Fredrik Reinfeldts horoskop.)



Intressant nog hjälper det nya Timbro-namnet Svanborg-Sjövall till att öka sannolikheten för att hennes kollega Cooper har sinnelaget i den tärande Skorpionen, vilket jag tippade i ovannämnda inlägg. För principen "lika barn leka bäst" gäller verkligen i astrologin, och finner man att en garanterat har Månen i Kräftan (som Svanborg-Sjövall), då styrker detta sannolikheten att den andra (Cooper) verkligen har en födelse runt lunch eller senare, så att Månen hunnit lämna Vågen. 

Två personer med sinnena i Luft respektive Vatten skulle troligen inte alls kunna samarbeta helt effektivt om en gemensam text. Detta märkte jag direkt under några år som undertextare, där arbetsgivaren - Månen i Kräftan - ständigt hängde upp sig på mina (Månen i Tvillingarna) ordval. Han drevs i djupet av pöbelns sentiment och krävde att språket skulle tilltala pöbelns bottennivå, inte påverka den i riktning mot ett vidgat ordförråd!

Timbros Svanborg-Sjövall tycks ha en passande Chandra lagna-karta (månascendent i brist på äkta födelsetid). Här ser man nämligen samma överdrivna fixering vid pengar på Månens fantastiska nivå (lidelse, begär, föreställningar, inbilskhet) som också genomsyrar Fredrik Reinfeldts horoskop. Det är den simultana betoningen av BÅDE 2a ekonomihuset och 11e huset för "rätten att ackumulera förmögenhet".

I girighetslobbyistens horoskop stämmer den hånande onda Satan perfekt med SvD-artikelns rena lögn att valfrihet någonsin skapat bättre produkter. Det är Satan och Solen i pengarnas Oxe som gör henne till samma andas barn som dem som lobbar från Svenskt Näringslivs ringhörna.

Glöm aldrig detta horoskop, det ger nyckeln till att svenskarna blivit ett så lågt, oinspirerat och kommunikationssvagt folk under marknadsliberalismens härjningar de senaste tjugo åren:


Svenska Arbetsgivarföreningen (SAF) "återföds"
som Svenskt Näringsliv



Inga kommentarer: