Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 juni 2012

Styckmordsmördaren & mytomani

I Aftonbladet återges nya detaljer om den styckmordsmisstänkte gay mördare som hopat falska identiteter på nätet. Jag säger ordet "gay" bara som påminnelse om hur remarkabelt överrepresenterade denna särart bland mördare i bloggens försök att statistiskt säkerställa astrologins sanningsanspråk. 

Utan att öppna den här härskna burken kan man kanske konstatera att en så djup identitetsstörning som "fel person i fel kropp" lätt leder vidare till ännu allvarligare tankemönster. En släkting till Eric Newman som fotomodellen egentligen hette beskriver honom som att fabler förvandlades till fakta i huvudet på honom. 

Jag hade en gång "förmånen" att möta en människa mitt under springande psykos. Obehagligt märkte jag att det pågick en fördröjd eko-effekt i människans psyke: det jag sagt någon minut tidigare dök upp i förvrängd form som personens egna åsikter. Då blir man iskall och inser att här inte finns någon frisk kontakt...

Horoskopet för den mordmisstänkte, som jag tidigare kommenterat, ser vid första anblick inte extremt ut.


Verkligt namn: Eric Newman

Men om vi ska tala förmågan till skrönor, så har väl den åtminstone två väldigt enkla signaturer. Det enda är ett horoskop med en stark kombination av Eld och Luft, vilket bloggen kallat "kreativitet" tidigare. Eld är visuell och individen liksom "ser" scener utspelas för sitt inre öga. I kombinationen med stark Luft uppstår dessutom tankemönster utifrån det skådade.

Men även Vattenelementet är intressant, även om jag är förbryllad över det. Stilla vatten utan krusningar på ytan är en metafor för att i sitt sinne lyckas motta visioner från högre höjd utan att förvränga dem. Det kanske är därför bloggen så ofta hittat "störda vatten" i samband med missbrukarnaturer av olika sätt. Deras "kroppsvätskor" var inte sunda från det de föddes, och sedan blir livet bara en enda lång jakt på stimulantia som ska "återställa" signalerna inifrån på att det råder tjocka mellan människan och hennes andliga, högre natur. Dessa själar degenererar och trasslar in sig svårt.

Jag kan inte skilja Vattentecknen åt i deras förmåga att spinna loss i skrönor. I tonåren åsåg jag en numera känd psykolog roa jämnåriga på fester med praktfull mytomani av solkigt slag. Jag förmodar att ynglingen använda sina åhörare för att bearbeta egna demoner! Det sideriska horoskopet innehåller visserligen bara en enda planet i Vatten, Jupiter i Skorpionen i tionde huset (ja, det är en känd psykolog!) Men det intressanta är att skorpionens och korruptionens åttonde hus är proppfullt av placeringar i ett Jordtecken. Här kan man tala om orent karma från tidigare liv.

Annars är det Kräftan, det primära Vattentecknet, som via sin härskare Luna står för det fria fabulerandet. Och i misstänkte styckmördarens horoskop har vi Solen i mytologiserande Kräftan. Det här tecknets förmåga att driva in i ett fantasiland utan kontakt med fakta har statsminister Fredrik Reinfeldt lyckats visa svenska folket med besked. 

Hans Sol-Kräfta disponeras dessutom av en Måne i Luft, två element som ofta skär sig mot varandra. Detta torde vara förklaringen till att han lever i ett ideologiskt "hitte-på"-landskap där svenskarna är ett förskräckligt folk, lata och bidragsberoende. Mannen har helt enkelt en ynklig verklighetskontakt, vilket högerregeringens alla slarviga, kostsamma och ineffektiva lagändringar och reformer har avslöjat. Så går det med en ledare som sitter i ett ideologiskt sagoland fyllt av demoner och fantasifoster.

Den styckmordsmisstänkte kanadensaren upprepar faktiskt Reinfeldts problematiska natur till viss del. Också han har Solen i Kräftan för en klar tendens att fabulera om sin identitet (se AB-artikeln). Förstå hur inne i fantasin om att vara den stora Landsfadern Reinfeldt var. Man blir mörkrädd när man inser vilken psykopat svenskarna lät sig luras av, precis som hans anfader, "Negerkungen", sol-och-vårade enkla svenska kvinnor innan han landsförvisades och försvann i England någonstans...

Kanadensarens sinnelag befinner sig med all säkerhet i Jungfruns tecken (denna kriminellt överbelastade placering) och det intressanta med det är att förankringen i Jord bekräftar släktingens observation: alla hans fantasier förvandlas till fakta (Jord) i hans egen föreställning. 

Vi har alltså en Sol som driver på i Vattenelementet och sedan en Måne som så att säga ger fantasierna en jordad form. Den planet som svarar på fakta är Merkurius, så Månens disponent plumsar här i Vattnet vilket ger oss en liten rundgång mellan Jord och Vatten. Kvaliteterna är Rajas och Sattva - det är Solen som driver på i passionerat Vatten och sinnelagets Måne i Jord söker sattvisk fakta som ska passa in på mytomanin.

Men den här kombinationen av Sol och Måne skulle man aldrig misstänka som en grogrund för psykopatiska naturer. Båda tecknen har en ganska harmlös tradition knuten till sig i västerländsk astrologi. Den här bloggen har avslöjat att tecknen bär på betydligt mörkare nivåer. Bara indirekt kan man ana detta, genom t.ex. den gamla tanken att Hermes (Merkurius) är en tjuv, något som indirekt bekräftas av att det begärande sinnelaget Månen i just det jordnära Merkuriustecknet producerar många brottslingar.

Om vi håller den mytiska Solen i passionerat Vatten (Kräftan) som en konstant, hur fördelar sig då sinnelaget på de tolv tecknen bland de 402 brottsdömda från bloggens tredje studie i kriminalitet (där envist Solen i Väduren och Oxen fortsatte att leda skurkligan)?

402 datapunkter är alldeles för få för en sådan fråga, så det här är bara kuriosa!

27 Solen i Kräftan ingår i den här gruppen, eller 6,7%. Genomsnittet är 33½ Sol i varje zodiaktecken och Kräftan var heller inte signifikant överrepresenterad enligt den ±40% regel som bloggen använder numera. (En granskning av 1000 slumpgenererade horoskop visade att ±50% avvikelse från medelvärdet för signifikans var överdrivet hårt. Slumpvariationerna nådde inte ens ±40%.)

Men dessa 33½ Kräft-Solar kan nu vara kombinerade med vilket som helst av de tolv måntecknen. Drar Kräft-Solen åt något särskilt håll i horoskop för brottsdömda?

Mån-Väduren: 1 st
Mån-Oxen: 3 st
Mån-Tvillingarna: 0 st
Mån-Kräftan: 2 st
Mån-Lejonet: 1 st
Mån-Jungfrun: 1 st
Mån-Vågen: 4 st
Mån-Skorpionen: 4 st
Mån-Skytten: 5 st
Mån-Stenbocken: 2 st
Mån-Vattumannen: 2 st
Mån-Fiskarna: 2 st

Nej, den misstänkte styckmördarens kombination av Sol och Måne tillhör inte en potentiellt klen kombination. Däremot visar sig Fredrik Reinfeldt platsa väl bland kriminella! Solen i Vatten och Månen i Luft-Vågen ger som sagt "dissociationen" eller tendensen att slira i sin information, eller rationalisera rena fantasier och få dem att framstå som fakta - en paradgren hos Moderaterna, faktiskt.

Notera hur kuriöst den sårbara Kräft-Solen "trillar dit" på en oerhört signifikant zon i zodiaken, området Vågen-Skorpionen-Skytten. I centrum av denna sektor har vi alltså Månens traditionella fall, och med den här Månens överrepresentation bland både kriminella i allmänhet och mördare i synnerhet, är det inte förvånande att Skorpionen tittar fram även när vi skiktar datat på detta sätt.

Men det faktum att det finns en bred topp som spänner över tre tecken på följd är gåtfullt, liksom att den allra mest kriminella kombinationen sker där fantasifostrens Kräfta möter "överdrifternas" Skytten. Notera hur elegant det här fyndet balanserar ut med NOLL brottsdömda när fabulerande Sol-Kräftan istället baserar sig på Månen i faktaorienterade Tvillingarna. Det här talar faktiskt för att "dissociationen" som fenomen kanske inte är så allvarlig just mellan dessa två tecken.

Men Luft som Luft? Varför då en kriminell böjelse hos människor som Fredrik Reinfeldt? Här kan man påminna sig att det hellenistiska aspektsystemet anser att angränsande tecken är helt neutrala i förhållande till varandra - antikens astrologi räknade inte med någon aspekt mellan dem. 

Mellan Kräftan och Vågen, däremot, råder kvadraturförhållandet - tecknen står på kant mot varandra och genererar mycket frustration. Jag har tidigare nämnt fall av extrem torgskräck med de här två, och vi hade det tragiska fallet med aktrisen Brittany Murphy som stressade ihjäl sig, bara 33 år gammal. 

Det här är sannolikt ett lika problematiskt Vatten/Luft-drama som det mellan Skorpionen och Vattumannen, vilka också har ett kvadraturförhållande till varandra och där regelbundet förskräckliga livsöden visar sig - mobbare, mobbade eller utstötta. Usama bin Ladins hat mot USA:s hela folk... (På samma sätt har många svenska islamofober troligen samma mentala störning som bin Ladin!)

Men som sagt, att "göra statistik" på ett underlag bestående av 27 Solen-i-Kräftan ger knappast ett robust resultat.

Om nu inte Sol-Kräftan och Mån-Jungfrun i kombination är exceptionell, var ligger då kanadensarens problem? Mentala störningar kan ses bland annat i 5e huset, men här saknas födelseklockslag. Dock kan man peka på att hans råa och kalla Saturnus står på just mental eller intellektuell bas - i Jungfrun - och därifrån angriper ett annat merkuriskt tecken. I samband med vissa journalisthoroskop har jag talat om "elakhet" och här finner man att kanadicken har plågat katter, filmat sin ondska och sedan lagt ut på nätet.

Till den här typen hör elaka och hjärtlösa Katrin Zytomierska - en white trash-brud som Moderaterna tyckte kunde vara en bra och representativ kvinna för moderat mentalitet! Mars i Tvillingarna angriper Solen i Jungfrun i hennes horoskop.

Hos kanadicken finns det mer problem med den merkuriska valören. Han har kärlekens Venus i Tvillingarna, och nu kommer ändå frågan om Vatten och Luft och deras dissociation in. För Merkurius står som sagt i Kräftan, disponerad av Månen som  själv delar tecken med den kalla och hjärtlösa Saturnus! Det råder med andra ord "dissociativa" tendenser i "multipla" Tvillingarna och det är troligen här vi har förklaringen till hans 70 identiteter på nätet! Dissociationen på ett helt nytt sätt! Och gissningsvis är dessa små mentala rum fullständigt verkliga för en mytoman, när denne kliver in i dem.

Att Venus dessutom ligger ytterst nära demonen Rahu (girighet, omåttlighet) har säkert sitt med saken att göra.

Även utan femte huset kan man därför säga att det finns flera kritiska faktorer kring intellektsvalören i det här horoskopet. Man jag tror ingen skulle kunna ha förutspått en spritt språngande galning utifrån bara dygnet.


Annat om Luka Magnotta / Eric Newman i medierna:

DN, SvD

Inga kommentarer: