Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 7 juni 2012

Regulus en av de kungliga stjärnorna


Svenskättade dystopikern Ray Bradbury
(1920-2012) - född under den
maximala kungavärdighetens omen.


Ännu en besynnerlig och vindlande färd genom delvis outforskade tankerum... Astrologi och själavandring om vartannat...


Nästa konjunktion mellan Solen och Regulus.
Den 22 augusti 2012 strax efter kl 19 i Stockholm


När prinsessan Estelle föddes, var det på ett sätt som kunde få en skeptiker att konvertera till astrologin: under en Sol som på nästan rät linje mottog välsignelsen från en av persernas fyra kungliga stjärnor.

Men lite eftertanke visar hur bedrägliga sådana här koincidenser är, låt vara att de skadar och blåser upp egot något enormt. För hur många av Europas eller världens kungligheter det senaste århundradet föddes med Solen konjunkt någon av de kungliga stjärnorna? Inte många. Faktiskt ingen alls när Solen stod mycket nära (±3 grader) Regulus, den kanske främsta av dem fastän inte den ljusstarkaste.

"Kungavärdigheten" är således möjligen en poetisk bild, men verkligheten är knappast så fundamentalistiskt rigid att Ödet bara spottar ur sig kunglig avkomma under 24 dagar varje år!

Siffran kommer av en "orb" eller tillåten avvikelse på ±3° i förhållande till en exakt konjunktion. Av de cirka 6.100 horoskop jag lyckats skrapa ihop har endast 1.419 känd födelsetid (och några av dem säkerligen en felaktig tidsuppgift). När jag letade upp samtliga sideriska födslar till Lejonet, konungens tecken, och där Solen stod nära Regulus, slogs jag just av godtyckligheten.

Visst, dessa är bona fide celebriteter allesamman, men datasamlingen rymde ännu fler med kanske ännu större "claim to fame". Ändå har jag läst västastrologer förklara hur viktiga fixstjärnorna är även för ett personhoroskop - på lite lösa boliner har jag tyckt och sällan eller aldrig med några redovisade skäl.

Det långvariga studiet av "den onda stjärnan" Algol har väl inte fått någon tillfredsställande summering på den här bloggen ännu, men det är uppenbart att den ibland ger spektakulära händelser i en människas liv, ofta och helt enligt dess tradition av bekymmersamt slag. Jag tycker mig i Oxens tecken ha anat att olyckan ofta tar sig hälsomässiga uttryck, men jag har inte försuttit chanserna att peka ut hur Algol eller Den Onde också lurar i bakgrunden hos gemena materialister, penning- och marknadskramare, människor utan filosofi eller med ett perverterat nyttotänkande.

Det är verkligen som om Djävulen söker avleda människan från tankarna på sin högre destination och enbart ägna sig åt sitt kroppsliga välbefinnande, långt från alla sublima tankar som verkligen skänker själen glädje. Men redan de gamla kineserna hade slutat göra sig några illusioner och en anonym kommentar till den kosmologiska texten I CHING (Förvandlingarnas bok) fastslår att "de som är födda från ovan känner sin släktskap därmed, och de som är födda i världen känner kopplingen till den".

Kommentaren är cirka 2.300 år gammal och låter som en direkt hänvisning till astrologins positiva och negativa polariteter, Eld/Luft respektive Vatten/Jord. I vissa mytiska skapelseskildringar sjunker det negativa nedåt, direkt efter Begynnelsen, medan det positiva strävar uppåt och i det vakuum som då uppstår i mitten uppstår den värld vi känner. I en annan variant står de fyra elementen posterade som fyra väsenden i världens (kosmos) fyra hörn, och kommer samman i olika tillfälliga, mer eller mindre instabila kombinationer i det spel vi kallar livet. Egentligen har mänskligheten inte kommit mycket längre än så här, idag talar med om dna i olika kombinationer istället.

Vad det handlar om är att människan egentligen ingenting vet, men i insikten om alltings dödlighet kan man bara tänka sig att det finns eviga urämnen som kommer samman för enaktare och som sedan träder tillbaka och återgår i sin grundposition utanför världsskådespelet.

Eftersom världen i många äldre kosmologier aldrig skapats ses de fyra elementen som eviga Intelligenser eller Levande Väsen. De presenterar sig i vår värld som elementalväsen, och människor födda under horoskop som är väldigt renodlade i en eller annan riktning kanske på samma sätt kan sägas uttrycka den Intelligensen eller verklighetsuppfattningen ovanligt tydligt. Elementalväsendenas historia är kort, men det tror jag mest beror på att historiker inte förstår de antika skrifterna.

De fyra väsenden den judiska profeten Hesekiel ser är troligen samma fyra levande väsen som skymtar hos den grekiska filosofen Platon knappt 200 år senare. Man skulle kunna anföra att Hesekiels vision bara beskriver zodiakens fyra (enligt västastrologin) "fasta" tecken. Vart och ett av de fyra väsendena sades ha ett mänskligt ansikte (Vattumannen), ett lejonansikte på sin högra sida av huvudet, och ett oxansikte på sin vänstra, och en örn (Skorpionen) på sitt bakhuvud. (Hes. kap. 1)

Men som höres följer de fyra fasta tecknen inte zodiakens ordningsföljd: Vattumannen är inte opposit till Skorpionen, eller Lejonet opposit till Oxen. Som ett "existensens mysterium" är bilden dock suggestiv, för fyra väsenden, Tronens väktare och alla av samma fyradelade art - har alla vänt döden ryggen (Skorpionen).

På sin "goda, medsols sida" (dexter, höger) har vart och ett av väsendena konungen Lejonet och på den "onda, motsols eller lunära sidan" (sinister, vänster) har de Guds fotapall Jorden eller Oxen. Det är möjligt att det finns någon djupare och mer esoterisk förklaring till varför de fasta tecknen arrangerats på detta sätt av Hesekiel. fånge under judarnas exil i det astrologiskt bevandrade Babylon, men jag har inte sett någon förklaring.

Åter till Regulus, den främsta kungastjärnan. Ordet är en diminutivform - "den lilla kungen" - och en rätt säker gissning är väl att det är Solen som är himlavalvets stora konung.

*****

En sökning av 1.419 horoskop där bara drygt 200 utgörs av ickecelebriteter, hittade jag 22 personer med Lejon-Solen konjunkt med Regulus, ±3°. Som sagt, jag tror man tittar förgäves efter vägande skäl för att just dessa skulle vara mer "kungavärdiga" än alla andra kända personer i den här samlingen.

  • Gabrielle 'Coco' Chanel; 19.8.1883;16:00 - ikonisk klädskapare
  • Paul Tillich; 20.8.1886; 0:30 - teolog, dog i nazistiskt förintelseläger och känd för sina tankar han nedtecknade i fångenskap
  • Anthony Damiani; 24.8.1922;10:42 - nutida platonsk filosof
  • Arthur Janov; 21.8.1924;21:18 - psykolog, primalskriksterapin
  • Robert Redford; 18.8.1936;20:02 - skådespelare
  • Wilt Chamberlain; 21.8.1936;23:27 - idrott, basketproffs, skrävlat om 20.000 lägrade kvinnor!
  • Kenny Rogers; 21.8.1938;11:29 - countrysångare, en av USA:s mest inflytelserika artister under senare delen av 1900-talet
  • Jill Saint John; 19.8.1940;18:21 - skådespelerska, sparsmakade framträdanden (bl.a. som Bondbrud) och då alltid i roller som "lyxkvinna"
  • Slobodan Milosevic; 20.8.1941;22:00 - poeten som blev politiker och rasistisk folkmördare
  • Isaac Hayes; 20.8.1942; 4:00 - soulsångare
  • Bill Clinton; 19.8.1946; 8:51 - den ljugande presidenten (samma Mars stigande i Jungfrun som Fredrik Reinfeldt, en annan makthungrig bluffmakare)
  • Frederic Mitterrand; 21.8.1947; 7:45 - pedofil fransk president
  • Robert Plant; 20.8.1948;15:05 - rocksångare
  • Jean-Michel Jarré; 24.8.1948; 4:00 - musiker, electronica
  • Shelley Long; 23.8.1949; 7:15 - skådespelerska (tv-serien Cheers)
  • "Biltjuven"; 23.8.1953; 2:30 - ett anonymt och miserabelt livsöde
  • Barbara Pijan; 24.8.1956;12:12 - amerikanska, gift med tibetan, tibetansk astrolog
  • Stephen Fry; 24.8.1957; 6:00 - skådespelare
  • Tori Amos; 22.8.1963;13:10 - sångerska, prästdotter våldtagen med pistol riktad mot sitt huvud
  • Matthew Perry; 19.8.1969; 4:47 - skådespelare (tv-serien Vänner)
  • River Phoenix; 23.8.1970;12:03 - skådespelare, dog under i överdos
  • Claudia Schiffer; 25.8.1970;12:10 - ikonisk fotomodell, företagare
Kan man säga att en Sol i Lejonet med direkt koppling till Regulus kan vara en "kungamakare"? För vi har ju redan upptäckt att homosexuelle karaktärsskådespelaren Stephen Fry har en svensk "tidstvilling" i gay schlagergeneralen Christer Björkman, född mindre än ett dygn bort. Och med Loreens rungande schlagerseger 2012 tycker man sig förstå VAD HELA HANS LIV (Solen) VARIT ORIENTERAT MOT...

Den i särklass mest "kungaovärdiga" figuren i sällskapet måste vara folkmördaren Milosevic och här kan noteras att han och två andra av dessa 22 har Månen i den irrationella själens position: sinnet i etniska och ibland chockerande inskränkta Kräftan. De andra två är på sin tid söta Shelley Long mest känd för att som en typisk Kräfta skänka ut dryck på en bar i tv-serien Cheers/Skål. Skådespelaren Stephen Fry är den andra med sinnet i den irrationella själens våld.

Primatskrikets skapare, Janov har ett helt fascinerande horoskop, med Solen bara några bågminuter från kungamakaren Regulus men med Månen mindre än 2° från den demoniserande Satans huvud eller Algol i Oxen.  Tala om att de båda Ljusen spänner ytterligheter! Den här ojämlikheten mellan Jord och Eld fick honom t.o.m. om att fabulera att hans redan fullvuxna patienter VÄXTE FYSISKT av att befria sig från barndomstrauman genom att skrika och gasta! Eld/Jord i hårdnackad och oförsonlig spänning.

Jag noterar apropå hans metod, att upphäva "primala läten" hur väl det stämmer med den bölande Oxen (det orala tecknet) och särskilt i dess korrumperade kontakt med den onda stjärnan Algol. Jungianske och neo-platoniska psykologen James Hillman kunde inte bärga sig på 1970-utan hånade vasst detta skämt till psykologisk metod.

Men Oxen är bärare av den orala traditionen och kanske var detta en väg för vissa, så i brist på uttryckssätt att de först måste skrika ur sig sina blockeringar. James Hillman var med sin Tvillingascendent kanske lite för intellektuell för att fatta att en del har stannat ännu tidigare i sin utveckling (Tvillingarna har Oxen "bakom ryggen" och kan därmed tendera att underskatta den livsuppgiften i zodiaken.)

Den unge klanten River Phoenix, död i överdos, har faktiskt också Månen med Den Onde (Algol) och därtill en fallen Saturnus i Vädurens 30e och sista grad som skapar ett veritabelt helvete just i den här "Algol-besmittade" zonen av zodiaken.

Den mesta kungen i den här samlingen är i mina ögon den elegante Robert Redford, född under en nymåne i Lejonet och alltså med Solen i kontakt med Regulus. Mer blåblodig förfining än i den människan hittar men inte. Särskilt den varsamhet som röjer att han fått bra skolning i flera tidigare liv. Vad jag vill komma åt här är att Solen med Regulus kan antyda något om den här själens långa förflutna! Själen har redan smakat kunglighet och har det nu med sig som en arvedel, vare sig född i en koja eller i ett herresäte.

Två olyckliga öden, som biltjuven och River Phoenix som trots en fin start på filmkarriären med ett antal utmärkta rollinsatser klantade sig och dog i överdos, kanske inte säger så mycket. Inte förrän vi gör samma test men nu ställer frågan om de födslar som DIREKT OPPONERAR SIG MOT KUNGAVÄRDIGHETEN, dvs. födslar i samma segment av Vattumannens tecken. Nu börjar det plötsligt hagla av miserabla öden!
  • Francis Galton; 16.2.1822;21:00 - Darwins halvkusin, ansåg sig överintelligent och utvecklade därför en mätmetod för att kvantifiera folks intelligens
  • Charles Leadbeater; 16.2.1854;10:30 - ockultist och astrolog, två gånger anklagad för pederasti och tvingades sedan lämna Teosofiska samfundet
  • Paul Choisnard; 13.2.1867;23:00 - astrolog, den första att använda statistik metod på ämnet (jämför Galton!)
  • Charles T Rees Wilson; 14.2.1869; 4:00 - Nobelpristagare i fysik
  • Artur Axmann; 18.2.1913;22:15  - tysk naziledare, dömd för krigsbrott och blev sedan försäljare
  • Robert Altman; 20.2.1925; 0:01 - filmregissör
  • Toni Morrison; 18.2.1931;11:00 - Nobelprisbelönt författare
  • Sonny Bono; 16.2.1935;21:21 - musiker senare politiker, dog i en klantig olycka i skidbacke vid 63
  • Gordon Brown; 20.2.1951; 8:40 - tvärilsk och otrevlig brittisk politiker och premiärminister
  • John Travolta; 18.2.1954;14:53 - skådespelare, förlorade en sjuklig son, nu överhopad av homoanklagelser från besvikna "massörer"
  • Margaux Hemingway; 16.2.1955; 9:15 - depressiv skådespelare, självmord
  • Anonym 1; 17.2.1956;19:35 - mentalsjuk, dråpförsök, institutionaliserad
  • Ted Gärdestad; 18.2.1956;14:20 - sångare, senare mentalsjuk / självmord
  • John McEnroe; 16.2.1959;22:30 - idrott, tennis, stora problem med ilskan (jämför Brown, och Anonym1)
  • Anonym 2; 20.2.1960;21:30 - strebrande mellanchef, anad dubbelnatur med underströmmar av girighet och undertryckt ilska
  • Chris Farley; 15.2.1964;15:34 - skådespelare, självmord eller död av överdos
  • Anonym 3; 16.2.1965;16:55 - valde balettyrket i vuxen ålder och kom in på Balettakademin. Vet inte om kvinnan lyckades förverkliga denna dröm, inom ett område där man brukar sätta ungarna i skola redan som små barn! En exempellöst vig kropp (jfr Travolta!)
  • Anonym 4. 18.2.1965; 0:12 - Kultiverad kvinna men med enormt vulgära underströmmar som ibland trängde genom (jfr Anonym 2)
  • Cindy Crawford; 20.2.1966;12:56 - ikonisk fotomodell, brodern dog i leukemi och efter det engagerat för goda saker - jfr lika ikoniska modellen Schiffer på andra sidan zodiaken! Två av 80-talets totala supermodeller, de sista i genren har det sagts.
  • Kurt Cobain; 20.2.1967;19:20 - frustrerad musiker, sköt huvudet av sig.
  • Anonym 5; 20.2.1969; 9:48 - enerverande hård kvinnlig karriärist
  • Brian Litrell; 20.2.1975; 1:37 - sångare i Back Street Boys, drog på sig svininfluensen
  • Anonym 6; 21.2.1975; 5:01 - mellanchef som skäms för att hans sociala patos fått stryka på foten i takt med karriären i något meningslöst IT-företag
  • Paris Hilton; 17.2.1981; 2:30 - född rik men white trash, tv-personlighet som det brukar heta
  • Anonym 7; 18.2.1983;17:44 - mentalsjuk, institutionaliserad, diagn. adhd, asperger OCH borderlinestörningar!
  • Natascha  Kampusch; 17.2.1988; 6:45 - kidnappningsoffer, fånge i källare i åtta år
Dessa 26 rymmer mellan sig så mycket mentala störningar och elände att man knappt tror det är sant! Men notera vad detta beror på. Här finns hela sju "anonyma" fall, och jag har fått några från en bekant som själv var intagen en period och då "grundforskade" Men även om man räknar bort de fallen återstår celebritetshoroskop som generellt verkar luta åt det problematiska i högre grad än de "kungavärdiga".

Anonym 3, kvinnan som i elfte - tolfte? - timman upptäckte att hon ville dansa balett, var en dejt någon fixade ihop mig med en gång, innan jag kände till den sideriska zodiaken. Idag kan jag säga att Vattumannen stämmer mycket bra på hennes vänliga men svala och frankt talat helt oåtkomliga personlighet. Samma fullmåne där som hos massmördaren Anders Breivik men (lyckligtvis) inte samma enorma angrepp på Månen.

Anonym 4 var en annan dejt som inte heller gav mersmak. Eftersom bloggarens egna kontaktytor, fastän försvinnande små, ändå tycks påverka det här resultatet av Solen i opposition med kungliga Regulus, måste vi fördjupa framställningen ytterligare.

Eftersom så få traditioner om bruket av fixstjärnorna kan dateras till antiken, vill jag bara som hypotes föreslå läran om planeters disponenter (eller planetens dolda själ som indisk astrologi säger), och att också denna kan ge ledtrådar.

Räknar man hela grader som i antiken, då inte värdet NOLL existerade, föddes undertecknad helt utan planeter i Lejonets 6e grad. Enligt indisk aspektlära ingen planet i kontakt med denna punkt heller. Men undertecknats Sol i Vågen befinner sig i det tecknets 6e grad och med minsta känsla för talmystik inser man genast att här finns en djup och ockult koppling till Regulus.

Med den hellenistiska astrologins aspekter som västerlandet numera använder, blir det ännu tydligare, för då kastar Solen i Vågen en sinister (vänstervriden) aspekt mot kungaplaneten Regulus som Solen - Livets ständiga resa - nu lämnar bakom sig. Astrologin säger det rakt ut: ja, du var kung men det var då.

Och ja, jag har ett dunkelt tidigare liv-minne av att ha varit en småkung i Bayern någonstans där medeltid övergick i renässans. I någon drapa mot sittande, illegitima regering med dess våld mot samhällets svaga, har jag som ett privat skämt använt hans namn som signatur. Det fanns en intressant kringomständighet som triggade namnet "Albrecht" för mitt vakenjag, tillsammans med ett årtal som lite efterforskning visade sig vara just det år då en Albrecht av Bayern beträdde tronen! Kontexten var en brevväxling med en imbecill människa som hävdade att religion restlöst kunde reduceras till politik. Häpen över hur skarpt jag svarat på dessa dumheter, ställde jag, i förhöjt emotionellt tillstånd, en öppen fråga rakt in i det inre: "VEM har skrivit dessa brevrader?" Svaret kom direkt och tydligt inuti som en inre röst: "Albrecht - 1465".

Som jag sade till mig själv när den kläraudienta upplevelsen kom den 16 april 2006: Finns det något år man kommer igång senare, borde det ha varit det året. Händelsevis var det också samma år hans blivande hustru Kunigunde av Österrike föddes, ännu ett skäl att just 1465 fastnat i själens djupa regioner och dök upp i en laddad situation om religionens förhållande till politiken - och tydligen tryckte på exakt samma ömma punkt som rört hertig Albrecht på sin tid.

Och det blir naturligtvis inte sämre av att också tyskens horoskop innehåller en nyckelplanet - religionens Jupiter - just på samma ställe i Vågen där min nuvarande Sol befinner sig!



Med knackig och nästan helt glömd skoltyska har jag lyckats inhämta om denna fotnot i Bayerns historia att han i norra Italien studerade till präst som ung. (Jag studerade också teologi, fast i Uppsala. Men Italien flätades tidigt in i mitt nuvarande livsöde genom salig far som introducerade italienska tvättmaskinsmärket Zanussi i Sverige på 1960-talet (det fanns redan, fast gömt bakom låtsassvenska märket Elektro-Helios). Han gjorde det genom att värva då glödheta svensktoppsartisten Lill Lindfors för en kampanj som hon, sade hon då, normalt inte skulle ha gjort, men där hennes kärlek till Italien fick henne att göra ett undantag).

Albrecht blev nu aldrig präst under sina studier i Italien. Plikten mot familjen tvingade hem honom. Det kan knappast ha varit annat än faderns död och kravet på att ta över. Men så lite information har överlevt att det är oklart vad som hände därnäst. Han tycks ha samregerat några år med en bror. Men min fantasi fyller lätt i resten: det blev en maktkamp och Albrecht utmanövrerade brorsan. Det årtal som kom så tydligt i mitt huvud hänför sig till det år Albrecht blev ensam regent.

I hans horoskop ser man den mycket tvivelaktiga kombinationen av världslig strävan (Saturnus) och kungliga stjärnan Algol. Här är då de strödda noteringarna på tyska delen av nätet om hur han tvingades ge upp sitt religiösa intresse eftersom världslig politik kallade. Men som synes är det religionens och filosofins Jupiter som totalt informerar Albrecht, både som solär handlingsmänniska och troligen också som kännande, sensibel lunär varelse.  (Både Skytten och Fiskarna har Jupiter som härskare.)

Vem kunde ha varit bättre rustad att VETA skillnaden mellan religion och politik inför en svensk ateistisk imbecill av vår tid? Albrecht hade studerat det förra men tvingades ge sig i lag med det andra! Ju mer man tänker på saken, ju mer osannolikt ter det sig att just detta livsöde - fullständigt okänt för mig - dyker upp som ett rapidsnabbt svar på min fråga det otypiska tonläge jag just satt på pränt i ett brev.

*****

Tyska Wikipedia berättar att han gick till hävderna som Albrecht der Weise eftersom han med skicklig diplomati lyckades avstyra krig under hela sin regeringstid. I detta liv satt jag av tid i fängelse för min vägran att göra värnplikt. Jag underkände hela konceptet krig. Det är en märklig överlappning i Vågens tecken mellan eldplaneter mellan mig och denne gamle regent. hans Jupiter-Mars (filosofi om kriget) har i mitt horoskop blivit en lika tajt Sol-Mars, "aktivism kring krig eller motiverad av ett krig" - men det är troligen en historia som tillhör ett annat liv än det i Bayern och som flätats in i planeternas märkligt multidimensionella värld.

Efter att ha upptäckt hur illa det generellt stod till med "kungavärdigheten" för dem i kraftfull opposition till Regulus och noterat inte mindre än två dejter som betonade min "tomma lucka" vid Regulus men där Lejonets disponent själv står i samma grad två tecken bort. gjorde jag en sista sökning bland de 1400 tidsbestämda horoskopen, nu på jakt efter sådana som via sinnet eller Månen återspeglar Regulus men inte själva agerar stjärnan.

Ännu en gång 22 träffar om man räknar tvillingsystrarna Ashley och Mary-Kate Olsen som samma horoskop.
  • Walt Whitman; 31.5.1819; 1:45 - poet, gay, och mystiker (själavandringsanhängare)
  • Guglielmo Marconi; 25.4.1874; 8:25 - radions uppfinnare
  • Winston Churchill; 30.11.1874; 1:30 - bipolär, motvillig politiker och krigshjälte
  • Paramhansa Yogananda; 5.1.1893;20:38 - yogi, helgon
  • Alain Danéliou; 4.10.1907; 3:45 - gay fransk intellektuell indofil
  • Ron Hubbard; 13.3.1911; 2:01 - science fiction-författare som startade en märklig rörelse
  • Margaret Thatcher; 13.10.1925; 9:00 - politiker, högerkonservativ, bidrog till den fördärvliga marknadsliberalismen
  • Anne Frank; 12.6.1929; 7:30 - judiskt offer för nazisternas människoutrotning
  • Richard Bach; 23.6.1936;12:36 - synsk författare
  • Jonathan King; 6.12.1944; 3:00 - gay popproducent, fängslad för sodomi
  • Dolly Parton; 19.1.1946;20:25 - en av countrymusikens drottningar
  • Carlos Santana; 20.7.1947; 2:00 - musiker
  • Morgan Fairchild; 3.2.1950;18:59 - skådespelare (Dallas, Kojak och andra tv-serier)
  • Richard Branson; 18.7.1950; 7:00 - entreprenör, grundade Virgin, dyslektiker
  • Olivia Hussey; 17.4.1951; 6:40 - skådespelare (Julia i italienske regissören Zefirrellis filmatisering av Romeo & Julia från 1960-talet )
  • K.D. Lang; 2.11.1961; 2:03 - gay sångerska
  • Anonym 1; 15.4.1962; 1:05 - arkitekt
  • Anonym 2; 30.1.1964;11:41 - gjorde som färdigutbildad aktris i USA en helomvändning och flyttade hem, "valde" en relation med undertecknad som då bara vegeterade på ett oansenligt jobb och utan framtidsplaner - en av livets gåtor med trolig förklaring i ett tidigare liv.
    (Under meditation fick jag strax veta varför: i ett liv då jag hade flera hustrur var hon den jag brydde mig minst om och nu var hon tillbaka med ett, "Se mig! Älska mig!" I detta liv hade vår kontakt i hennes lunära sinne eskalerat en ytlig jobbkontakt flera år tidigare till något som började äta kvinnan under utbildningsåren i USA - hon var "tvungen" att återknyta. Tyvärr, bihustru då gav bihustru nu, och jag var inte helt "på" i det här livet heller. Återstår att se om vi möts på nytt i ett senare liv för ett tredje gången gillt...)
  • Anonym 3; 19.1.1965;20:58 - en annan dejt som så när blev något, remarkabla känslor och samtidiga nej-signaler. Jag blev där medveten om att hon varit min mor i ett tidigare liv och sen var ju den affären körd. Incestvarning - fast över två skilda liv.
  • Anonym 4; 20.7.1966; 7:30 - en tredje kvinna som det så när blivit en relation med.
  • Anonym 5; 20.4.1967; 3:00 - en kvinnlig arbetskollega jag tyckte mycket om, enkel bakgrund med något enastående "värdigt" i utstrålningen. Nu, många år senare, tänker jag, "Månen i Lejonet med kungastjärnan". Då, med tropisk zodiak förvisso också en (mycket sen) Måne i Lejonet men fixstjärnorna var jag inte medveten om.
  • Ashley & Mary-Kate Olsen; 13.6.1986; 9:43 - tv-kändisar i USA

Som sagt, kändisar som kändisar och i mina ögon kunde män som Richard Branson och Winston Churchill eller kvinnor som Dolly Parton eller Margaret Thatcher lika gärna klassificeras som Sol/Regulus-typer, alltså med kungaominat knutet till deras drivande Sol.

Men istället finner jag mig sitta och stirra på de Anonyma som det uppenbarligen är mitt eget horoskop som släpar in bland celebriteterna! Och detta trots avsaknaden av en planet i närheten av Regulus. Bara en anpasslig Venus i Lejonets sista tredjedel. Men den Venus står å andra sidan i ömsesidig reception med Solen i Vågen så att man närapå skulle kunna säga att hela Lejonet blir en öppen zon och att Regulus ges fritt spelrum genom hela tecknet.

Vad betyder då detta? Som ett minimum att jag haft en tydlig tendens att bli involverad med kvinnor med Månen i Lejonet! Arkitekten, en fd. bekant, identifierades för övrigt i en spektakulär nattdröm som korrigerade min gissning om ett gemensamt tidigare liv i Peru. I drömmen sträckte någon mig en karta med ett kryss ritat på Venezuela! Tid okänd, men det känns som mycket, mycket länge sedan. Berätta byns handfull legender, fortplanta sig och dö vid fyrtio...

På den allra ytligaste nivån indikerar väl astrologin mödernet via alla dessa Mån-lejoninnor, för min mor hade också Månen i det tecknet. Men det är bara början, för planeter är platshållare för betydligt djupare insikter, så djupa individen vågar förrän nödbromsen Saturnus slår till. Saturnus, själens Form, kan ibland innebära att viss information inte kan tas emot, för det finns ingen andlig beredskap för den. Därför "inte kasta pärlor för svinen", även om jag kan tycka Jesus uttryckte sig onödigt hårt.

Det här inlägget är en sådan pärla. Användbar för några men helt bortkastad läsning för desto fler.

*****


Innan man köper den ockulta förklaringen att Regulus verkar i undertecknads horoskop genom att den ÄGS av Solen i samma gradtal som stjärnan fast på annat ställe (talet 6 numerologiska värde!) kan det förstås vara lämpligt förvissa sig om att det inte var något annat i horoskopen på de här tre kvinnorna som förklarade känslorna. Och Venus i Lejonet är naturligtvis det som ger sig först. Vad gällde deras soltecken har jag aldrig funnit någon attraktion i vare sig siderisk Stenbock (2 stycken) eller siderisk Kräfta, (den tredje).

Går man till arbetskamraten där det stannade vid goda känslor en Sol-Vädur, som förvisso stimulerar en Sol-Våg. Men där var hennes Stenbocksascendent ett hinder - jag har rekonstruerat mitt tidiga liv före den sideriska zodiaken och inser att jag respekterar Stenbocken men aldrig i hela mitt liv tänt på den. Vilket inte förvånar då tecknet hamnar i åttonde huset för Tvillingarna stigande.

Även balettkvinnan med Solen opposit Regulus men Månen i Lejonet (fast just utanför även den generösa orben) var som de andra barn av samma "sub-generation" och samtliga kvinnor hade därför störningar mot Sol eller Måne eller bådadera från den ödesbegränsande Saturnus. Lustigt nog föddes också jag med en sådan opposition (och mellan positivt polariserade tecken) så jag förmodar att alla dessa affärer som inte blev har att göra med just själar som redan hade sina gränser satta och inte lätt kan falla tillbaka ner i den sublunära geggan.

För det är ju så att medan trivial astrologi beskriver Månen opposit Saturnus som "känslohämning" så är det ur ett visst perspektiv. Men tänk om det är så att många av dessa horoskop i själva verket visar själar som redan i tidigare liv lärt sig behärska sitt sämre jag, den hungrande irrationella sensationalisten som från morgon till kväll ränner efter saker att mätta sina sinnen med? En god Saturnus som håller Månen i kort koppel kan förstås också vara ett ont öde där ens kredit tagit slut och själen nu lär sig leva utan överdåd...

*****


Tillägg.



Noterade först efter avklarat skrivande hur en "irrationell" instinkt fick mig att välja för den här bloggen mycket otypisk grön och röd text på den vita kartan. Italiens flagga! Så går det till när det undermedvetna läcker sina minnen om själens tidigare liv... Samma själ som nu använder mig, tycks ha förälskat sig i Italien även i livet efter Albrecht och hans ungdomsstudier i landet och sedan direkt därpå återvänt än en gång, nu som enkel vinodlare. Och sedan återigen i början av 1900-talet - i vad den nuvarande bloggrösten kallar sitt närmast föregående liv, då i kvinnlig kropp! (En kuriös känsla att så nyligen ha gästat det bättre könet, i sanning!)

Är all denna Italienvurm att hänföra till en Italiensemester med familjen vid sex års ålder? (Tveklöst en enorm upplevelse för att barn att första gången åka utomlands.) Eller till fotografierna på Lill Lindfors poserande med en italiensk diskmaskin som far tog hem från jobbet? (Ungefär vid samma tid.) Eller var också de två episoderna bara pusselbitar som tjänade till minnets uppvaknande? 

Det sägs att Ödet leder själar tillbaka till platser där de tidigare levt, och i livet efter den italienske vinbonden, ett extremt marginaliserat liv som analfabetisk färgad slav i USA under 1700-talets början (vars karmiska kopplingar tycks vara till en medeltida arabisk slavhandlare). Hur den bekant i detta liv jag identifierat som min fransk-amerikanske slavägare visade sig ha rest ensam i USA med Greyhoundbuss och klivit av för en bensträckare i själva den stad jag drömt om, har jag nämnt tidigare. 

Djuppsykologen James Hillman sade att själen till sitt väsen söker sig tillbaka, är nostalgisk! Här verkar han beskriva Månen i kontrast till den ständigt framåtorienterade och aktiva Solen! Och Månen är mycket riktigt associerad till minnet i astrologin, men ett minne som är knutet till planeten jorden. När själar återvänder från evigheten till tid och rum, är det för att ikläda sig "subtila klädnader" eller "minnesspår" i österländsk terminologi. Själen "tar sig an" sin karmiska uppgift och dessa minnesspår eller fotavtryck är dess egna lämningar i "etern".

Indisk astrologi räknar med det femte men i vår värld osynliga elementet Eter och det är Jupiter/Zeus/Guru ensam som essentiellt har Eterns natur. Jupiters kända natur är ju att expandera där Saturnus drar samman och koncentrerar och i mötet mellan dessa två, Saturnus som "själens Form" och Jupiter som "(Världs-)själens Substans" tar de enskilda mikrosjälarnas uppträdanden plats. 

"X marks the spot."



Tillägg 2.

Inlägget var sedan länge skrivet när mörke amerikanska författaren Ray Bradbury (svensk mor!) dog. Åsikterna går isär om vilket hans viktigaste verk är. En viktig sajt säger att det var hans kortnovell i magasinet Esquire, "The Last Night of the World", men själv föredrog han sin "Fahrenheit 451", en dystopisk roman om ett dekadent samhälle som likt Svenskt Näringsliv börjat se ner på bildning och litteratur (SN: "filosofi är inte lönsamt"), och istället föredrog banalt ögonflimmer - jfr YouTubes enorma framgång.

Bokens synopsis på svenska Wikipedia (läs!) återkallade ett sentiment så likt mitt eget när jag härjar som värst på den här bloggen att jag genast sökte upp och hittade Bradburys födelsedata inklusive klockslag.

Jag lämnar för den hågade astroanalytikern att notera hur optimism och mörk pessimism står som spön i backen genom en Sol och Måne som inte kunde vara mer olik. Och hur det knappast går att födas med ett tydligare signum på kungavärdighet än så här: Solen och noblessens Jupiter på mindre än en grads avstånd från Regulus!



Notera att synbarligen exakta födelsetiden 16.50 ger den 30e och sista graden av Skytten (0 finns inte utan därnäst gäller Stenbockens 1a grad). Enligt tidigare resonemang är sannolikheten störst att barnet redan är förlossat då tiden noteras, och man kan därför räkna med Skyttens eld i öster. Och eld är vad Fahrenheit 451 spinner på! Detta ger det ovanligt kungavärdiga Lejonet i horoskopets bästa hus, det nionde för genuint samvete, filosofi, högre bildning och religion.

Tydligare än så här kan man inte beskriva Ray Bradburys förakt för fördumningssamhället han upplevde då och som blivit tusen gånger starkare i västerlandet sedan internets födelse. Vi är på väg mot en verklig mental underklass, men det krävs en kung som vårdar sig om sitt folk för att se detta och varna.

Svenskt Näringsliv är som vi redan vet de korrumperande smådjävlarna på jorden, bara här för att tjäna pengar och tvinga in andra själar i slaveri. Så det är ingen slump att deras föreningshoroskop domineras av Satans huvud (stjärnan Algol), denna världens herre och således Ray Bradburys och Regulus arketypiska fiende.

Notera att ur dessa två stjärnors perspektiv är det inte Lejonets liv och Skorpionens död som är de verkliga kontrahenterna, utan andesjälens liv i Solen (Lejonet) hyser oförsonligt hat mot sin egen död som "jordens barn" - en med sinnena associerad (Venus = association) själ i Oxen (under Algols inflytande).



OJ.

Efter att ha publicerat ett inlägg vars innehåll jag redan glömt bort, ser jag nu att det inleddes med ett horoskop för den 22 augusti och att det korta tillägget om Rad Bradbury också kretsade kring den 22 augusti.

Det är precis som att inlägget - där jag lägger ut det kanske viktigaste tidigare liv som figurerar som vag grundton till detta liv - blev liggande tills dess att Bradbury hann dö och därmed fånga min uppmärksamhet!

Det finns ett Öde som regisserar alla varelser göranden och låtanden, men så få har mer än ett fett ego så de tror de talar sina egen ord fast de också bara spelar med i en större komposition...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Du skulle inte kunna göra en koll även på folk som har ascendenthärskaren på Regulus? Som jag alltså. Skulle vara kul att se vilka typer som kom fram :-)
I alla fall är det kul för mig det här, för Venus är även min månes härskare, så Regulus får alltså sista ordet över Algol. Tur för mig...
Min son har förresten månen två grader från Regulus, i opposition med Saturnus. Vilken roll denna opposition spelar i hans liv återstår att se... min pappa har samma opposition, i samma tecken och med solen dessutom (inget i närheten av Regulus)och med facit i hand är det förstås lättare att se hur det yttrat sig i hans liv(skilsmässo- och fosterbarn, alltså på ett sätt "bortvald" av båda föräldrarna...

Ray Bradbury var en författare som jag läste redan i tonåren - fascinerad av SF, rymden och sånt. Men jag misstänker att det var en del som gick över min horisont.
S

Seaward sa...

Jaså, Regulus får sista ordet. Var har du hört det?
:-)

VENUS kan tyda på att du varit kunglig frilla i ett tidigare liv eller att du i detta har en fallenhet för att identifiera dig med kungligheter! (Men också med det Goda).

Vad gäller sista ordet, får man aldrig glömma att det har människan och inte planeterna! Men rent tekniskt är det Månen och inte Venus som har sista ordet, det är en oerhört mycket starkare personlig influens än den behagsjuka Venus! :-)

Minns många redogörelser på bloggen där jag konstaterar att den kosmiska vävnaden ser bra ut i de högre sfärerna men sedan, vid den sublunära sfären, inträffar tjockan.

Inför avslöjandet idag att John Travolta är gay, kan noteras att han har exakta samma fullmåne som Anders Breivik och att den senare har kommenterats för hans tydliga kvinnohat.

Här ser man hur Månen tycks dominera båda männen och Breiviks Måne var ju enormt illa tilltygad. Jag tror inga goda stjärnor i världen skulle kunna upplyfta en sådan astrologisk turbulens i det antika kosmos lägre regione.

Travolta å sin sida har storkorset i Mörkrets kvalitet, och en Skorpion-Mars som attackerar Solen i Vattumannen för ett formidabelt socialt särlingskap... (tydligt inte minst eftersom han är medlem i kontroversiella scientologerna).

Anonym sa...

Visst är det jag som har sista ordet över planeterna och det är väl tur det!
Men om vi nu ska snacka astrologi så menade jag så klart att venus är månens disponent, inte tvärtom. Och dessutom ascendentens. Men egentligen mynnar allt i mitt horoskop ut i merkurius i 12:e som jag sa häromdagen, om man tar alla planeters disponenter i tur och ordning. Venus disponeras av solen som disponeras av merkurius, osv, så det är väl den som har allra sista ordet...

Det finns faktiskt en högre aspekt av Venus också, ska jag bara be att få påpeka... :-) Din spekulation är bara en spekulation, och får stå för dig.
Men OK, nu fattar jag varför jag är så oerhört förtjust i att försjunka i bilder av alla vackra kungliga aftontoaletter och allt annat glitter och glamour som omger dem...
S

Seaward sa...

Ja just det, du har Mån-Oxe så den dolda förfogaren har ju faktiskt sista ordet!

Om man inte följer hellenistisk astrologi (Tetrabiblos) är planetens dolda ägare bara får chans att visa sig OM inte andra planeter redan har greppat den med aspekter.

Den raffinerade spelregeln har jag inte noterat i indisk astrologi.

Ytterst sett är dessa regler bara stöd för den unga astrologen, fyrkantigheter att omständligt ta sig fram med tills intuitionen vaknat till liv som får svaren direkt (som spågumman egentligen inte ser något i kristallkulan utan bara använder den för att vända sitt sinne/Månen in mot den högre själen).

Venus och Regulus måste per definition vara något helt annat än t.ex. Jupiter/Solen med Regulus som hos Ray Bradbury. Planeterna har mellan sig fördelat livets olika ansvarsområden och som du säger är det glitter och ögonfägnad som Venus har ansvar för, planeten som gör jordelivet ljuvare.

Venus högre aspekt har jag drömt om en gång, och den har inget alls med utsmyckning att göra. Den högre kärleksprincipen är ett verklighetsplan som utmärks av den totala frånvaron av Jungfrun/Tvillingarna eller Merkurius tendens att hårklyva och separera ett ting i små beståndsdelar. (Även Mars svärd klyver.)

När jag vaknade ur den drömmen förstod jag bara hur lite jordförståndet kan sätta sig in i medvetandet i andra dimensioner. Människan är skapad för att vara människa, och inte mer... :-)

Anonym sa...

Det sista du skriver får mig att tänka på en sak jag läste på nätet, en aforism av en amatörpoet: Jag är inte en människa med andliga upplevelser, jag är en ande med mänskliga upplevelser.
:-)
S

Seaward sa...

Poesin har något som får prosa att te sig platt.