Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 29 juni 2012

Horoskop: rasisten som visade sig vara jude


Sådana nyheter måste bara snabbgranskas astrologiskt, som att den ungerske extremrasistiske politikern Csnanád Szegedi råkar upptäcka att hans mormor var judinna och dog under nazisternas Förintelse av ett helt folk!

Och hur Månen - symbol för sinne eller psyke - blir allt klarar ju länge den här bloggen ihärdar med att plocka tidningsrubriker som stoff för sin utdragna undersökning av den ursprungliga zodiakens trovärdighet. För Månen hinner bara ligga någon timma i Vågen Szegedis födelsedygn innan det är dags för en signatur som tveklöst här hans eftersom den fallna Månen i syndarens tecken Skorpionen inte sällan uttrycker sig genom mödernet! 



I det här fallet ska man förstås snarast tala om att mormodern föll offer för Syndaren som är den europeiska best vi alla utgör celler i, ett kanske mer primtivt folk än andra genom jordens långa historia. De som tror sig vara vassare än andra är det ofta något djupt fel på... Om vi efter två världskrig på bara några årtionden, en liten andningspaus och sedan höger- eller moderatmentaliteten och ett fall in i privatismens och marknadsekonomins försämring av livskvaliteten skulle se ett EU kollapsa totalt, då skulle åtminstone inte jag sörja. Den här världsdelen åstadkommer mer ont än den gör gott för mänskligheten. Det kan vara något genetiskt fel på "den vite mannen"...

Jag hade bara sysslat några månader med den sideriska zodiaken innan jag började se att tecknen äntligen började stämma in. Redan på kort avstånd i den egna släkten hade jag två gamla kvinnor, systrar, som båda levde olyckliga liv, en ena i ett anskrämligt äktenskap med en fattig man av statarhärkomst som hon såg ner på, själv dotter till en gårdsägare men så oattraktiv att husets man bara kunde gifta bort henne "neråt" i hierarkin. (Ja, detta är 1900-talet!) 

Den andra kvinnan förblev ogift hela sitt liv och sög ungdomens sötma som en vampyr genom att konsekvent umgås med klart yngre väninnor. Födda med några års mellanrums lyckades båda flickebarnen bli födda av sin mor dagar då Månen passerade Skorpionen. Modern dog när den äldsta var runt tio år. Hela det här släktödet stank av skorpionisk förbannelse eller en blodslinje som Ödet reserverat för själar destinerade till återbetalning av gamla synder och förseelser.

*****

Vad mer kan sägas om den ungerska rasisten som så snopet visar sig ha "skiten" i sitt eget blod?

Det kan passa sig att återuppliva ett äldre resonemang om planeter i härskarläge, baserat på den nyplatoniske filosofen Plotinus. Med viss påverkan av Aristoteles talade han om ett tings potential och förverkligande eller aktualiserande. Överfört på astrologin innebär paradoxalt nog att rasistens sinnelag ("fallet" som det är), vilar i händerna på skorpionhärskaren Mars som, hemma i sitt eget tecken, anses vara fullt aktualiserad och därför sakna potential att bli något annat än den är!

Detta är så djupa tankar att man kan stanna här och låta insikten sjunka in. Hur det måste krypa under skinnet på rasisten nu, som byggt upp ett helt liv av mental negativitet - kring de celler och det blod som är hans egen nuvarande existens. Tala om rekyl!  DN, som refererar en fransk artikel, berättar att rasisten genast kvalifierat sitt jude- och romhat genom att hävda att det inte är den biologiska nivån han ogillar utan - tydligen - den romska och judiska oförmågan att bete sig "ungerskt"... 

*****

Den som noterar dominansen av Jord och Vatten i horoskopet känner genast igen den ultranegativa typens totala brist på andlighet eller klarhet i förhållande till de realiteter den bearbetar. Det hela slutar i gyttjig bokstavstro och till och med när rasisten söker avsvära sig den förmörkade själens fixering vid det konkreta, ramlar han i precis den fällan genom att återigen hänvisa till substansen - vad som utgör en verklig ungrare. 

Trots att det säkert finns ett och annat helgon under Jord och Vatten (den negativa halvan av skapelsen som ALDRIG kommer att ärva eller se himmelriket) blir intrycken bara starkare att den här ungraren är ganska typisk för vad man får med Solen och Månen i Jord och Vatten eller vice versa.

De båda välgörarna Jupiter i Vågen och Venus i Lejonet har uppenbarligen inte haft något att säga till om i det här livsödet, inte så här långt. Det är förstås en öppen fråga om vad upptäckten om sin biologiska härkomst och sitt folks utsatthet för den europeiska rasismen på sikt kan innebära. Vad vet man, han kanske just har nått Jupiters expansiva planetära cykel och därmed får åtnjuta en nåderik tid i sitt liv, en injektion av högre intelligens än den han började sitt liv med.

När dygnet är till ända har Månen nått Skorpionens 12e grad och därmed lämnat oppositionen till Rosh ha-Satan, judarnas namn på den onda planeten Algol. Men nog är det frestande att tänka sig en födelse rätt tidigt på dygnet för en hälsosam dos av den här korrumperande tendensen, riktad rakt mot det lättkorrumperade psyket i Skorpionen och som redan från början står Mars infernaliska stämningar så nära! En Måne i opposition med Algol skulle ge en klassiker: tendensen att projicera sitt eget mörker på andra, och demonisera dem!

Och Jungfruns tecken, som har dragits i sådan vanära genom den här bloggens oväntade fynd i diverse studier, den har förstås också tidigare hittats i kombination med Skorpionen i fall av vederstygglig rasism. Både den kombinationen och Jungfrur mixade med antingen Kräftans Vatten eller Fiskarnas Vatten är inte alls ovanligt bland rasister. Och det har att göra med just den oandliga och simpelt materialistiska syn på vad en människa är som dessa själar så lätt faller offer för. Är det inte materialisterna som kallar guld den ädlaste av metaller? Hur låter då sådana här mörkervarelser när de börjar tala om människor, folkgrupper, etnicitet?

*****

I samband med en genuin Skorpionascendent nyligen, noterade jag att detta tecken stigande transformerar den fallna Månen i Skorpionen och gör den till en verksam välgörare. Är det då i långa loppet också resultatet av rasistens judenhet på mödernet? Att han kommer att omvärdera sin första och onda tid på jorden? Här vet vi inte vilken den sanna ascendenten är, utan använder Månen eller sinnelaget som ett fattigmanssubstitut. Månen är dock sinnelaget och kan tjäna som stand-in. Månen kommer i alla fall människan närmare än Solen gör, som är en väldigt vad grundton eller direktiv för livet. 

Här ser vi t.ex. Jungfru-Solens typiska tendens till negativitet och diskriminering, fast helt ur spår och uttryckt som rasism. Det är annars Månen i Jungfrun bloggen noterat överrepresenterad bland rasistiska politiker, men jag tycker mig märka att även Solen i Jungfrun poppar upp titt som tätt i samband med dubiösa livsåskådningar. Troligen är det detaljsinnet i Jungfrun som tappar i blick för helheten. Vart tecken har sin styrka, och mycket mer är det inte med det.

Här är faktiskt Solens disponent Merkurius verksam som illgärningsman och det är Saturnus också, och båda planeterna befinner sig i konjunktion. Vad har då denna Sol för möjlighet att visa kärlek och generositet? Ingen alls. Det ÄR en ond själ som föddes under dessa betingelser, men med något gott gry mitt i mörkret: ett guldkorn dold i just hans egen blodslinje som han först hatat så.

Ett paradoxalt öde. Horoskopet kan studeras länge, för det här styckena var knappast resultatet av en veckas djupmeditation över rasisten Csanád Szegedis "ingångsvärde" i tid och rum.

1 kommentar:

Anonym sa...

En gårdsägare var också en mycket fattig man. Han ägde ingen jord och hade inget annat yrke. För då skulle han ståta med en yrkerstitel istället. Antagligen hyrde han ut rum för att få¨ihop pengar till mat.