Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 juni 2012

Högersosseriets fula nuna, igen.


Närighet i själen föder
tankar om närighet
Så nästlar sig den fula och råa marknadsmentaliteten på allvar in i socialdemokraterna så fort Löfven ersatt den mer ideologiskt lyhörda Håkan Juholt. Den senare sade ju faktiskt vad de överlägset flesta svenskarna anser: vi ska inte göra ful profit på våra gamla, sjuka och barns lärande! 

Den som har penningen som drivkraft nummer ett i alla väder bör seriöst ta in hos psykolog och låta avgifta sig från den sekteristiska tidsanda som Nya Moderaterna villigt sprider åt Marknaden, detta hjärtlösa monster.

Här ser man samtidigt vilken flock dumma gäss det svenska folket är - och egentligen vilket folk som helst. För det räcker med ett grundligt högerdrev genom medierna för att få en partiledare (Juholt) och hela hans parti på fall.

Men med kärnkraftsförespråkaren och vårdvinsthyllaren Stefan Löfven vid rodret gladdes Näringslivet stort, högerpressen jublade, och simsalabim trollades de bra opinionssiffrorna fram igen! Man kunde tro att skiten var ett riggat spektakel. Och är det troligen också. Folkets demokratiska beslut respekteras inte av politikerna. 

Och så kommer en högersosse som Berit Högman, hemvist i krärmarstaden Karlstad in på scenen. Som vice gruppledare i Riksdagen söker hon enligt AB förmå partikamraterna att välja vinster i vården! 

Självklart "visste inte Löfven" om hennes "information"! Högsta hönset står ju alltid bortom alla misstankar. Se bara lögnhalsen Reinfeldt som aldrig den minsta smutsfläck fastnar på trots minst dussinet belagda fall då han står och ljuger svenska folket mitt i ansiktet.

Nu har sossarna med återvunnen opinion strax blivit det skitparti som bara ser till pengar men inte till de Goda Idéerna. Direkt blir de - precis som jag misstänkte med valet av Löfven - bara ett annat sätt att säga "marknadskrafternas intressen". Ett hycklande parti utan de gamla och goda värderingarna förankrade i sin själ.

(S) jobbar nu hårt på att ta över moderaternas högerprogram och vinna nästa folk - bara för att svenska folket är helt schizofrent och inte förstår vad de vill med sitt land. För (s) lobbar nu för rena högervärderingar, medan den obehaglige moderate Per Schlingmann gör det motsatta på Newsmill och låtsas spela "socialdemokrat" inför svenska folket. 

Observera Marknaden nu för sitt krig genom båda de stora partierna för att inte förlora sitt lukrativa grepp om ett alltmer utsuget land! Vi är i våldet på Parasiter och vi är dumma som höns, inte någon av de första 10 kommentatorerna till Schlingmanns praktfulla stycke falskprat på Newsmill hade genomskådat hans avsikt med texten. Då är ett folk sålt, om det till största delen består av byfånar.

*****

Och den genuina astrologin har naturligtvis full koll. För precis som med Fredrik Reinfeldt, knappast någon trädkramare men väl en krämarkramare och privategoismens fulaste apostel i mannaminne, och precis som Stefan Löven, en krämarkramare med mer arbetarkredd, så föddes Berit Högman till närighetens tecken Kräftan. Det här, bästa bloggläsare, är mycket mer än en slump.

Se i högerspalten om antikens fyra laster och hur Kräftan, det simpla sinnets tecken, är den mest näriga och begärsfyllda av alla. Sådan är Månens natur, att den bara slavar under sinnesdata och impulser. Kräftan symboliserar därför en tanklös människa som bara ser till den kurrande magen.  Det här här arbetet på självdisciplin och att bli "människa" börjar på allvar. I konsten att säga nej till basala impulser.

Naturens stressignaler - instinkten att skydda sig och överleva ännu en dag - är så stark att den kan göra skitstövlar av normalt rätt hyggliga människor. När blåsten hårdnar det minsta runt knuten saknar Kräftan totalt ryggrad och heder. Då är det "trygghet (vinst) för mig och de mina" som är det enda honnörsordet.

Det är därför Ridley Scotts episka fösta ALIEN-film visar en hona (Kräftan = arketypisk kvinnlighet) vars ägg kläcktes till ännu fler av dessa exempel på Kräftan som den totala själviskhetens princip. "Jag och min fortplantning", "mitt släktes överlevnad".

Det var därför "blott" Natur eller "enbart naturlig" ansågs så ful och oborstad i antiken. Det var därför människan måste bilda sig i högre tänkande (det Svenskt Näringsliv anser "olönsamt") för att någonsin ha en chans att höga sig över den simpla naturen. Platon gick med indierna ännu längre och förklarade att de obildade alltid skulle sitta fast i återfödelsens kretslopp - tills de tog ett beslut och började välja med sin rationella själ - den ser inte bara till sitt eget bästa!

Jag har sagt det förr: låt Kräftan sköta näringen (en bra avledning av "närighet") men låt dem aldrig bli politiker. Då blir det som med Reinfeldt, Löfven och nu Högman: de gör det sämsta i människan till den enda drivkraften värd att beakta. De som föds till Kräftan utan något mer upplyftande på sina himlar tillhör mänsklighetens bottenskrap och har oändligt mycket kvar att lära sig om livet.

Och Högman är en av dem, för hon anlände under NYMÅNEN i begärsnaturens tecken, och hon har inget som höjer henne värst över detta bud om att säkra "vinstmentaliteten" i den lägre, "vegetativa natur- och djursjälen".


Dessutom ser man att (s) här har fått sin egen antidemokratiska Maud Olofsson (kvinnorna med nästan identiska horoskop t.o.m. liknar varandra i ansiktet). Olofsson som nyligen prickades av Riksdagens konstitutionsutskott för mindre än väderhäftiga tillvägagångssätt i SAAB-affären. Högersossens horoskop uppvisar samma perspektivlösa "sensationalism" som hos Olofsson och stressfaktorn Madonna: egocentriska Väduren piskar på Kräftan och eggar begären till det yttersta. 

Tacka för att den här ideologiskt blinda högersossen vill ha vinster - hon är ju profithungern förkroppsligad!

Jämför gärna än en gång Löfvens horoskop med Juholts och förstå vilket sketet högerparti (s) blev i samma ögonblick den "blåa, intellektuella själen" Juholt fick på båten. 

Sverige är fortfarande ett skammens land är uppenbarligen inte ens en person på 1000 klarar att se den enda vägen till det goda samhället. Den vägen tyglar stramt "Marknaden" - symbol för den plumpa skräpmänniskans existenstillstånd, gnagardjuren som gladeligen springer runt i konsumismens ekorrhjul tills deras hjärtan klappar ihop.

Hur får man djur i människokropp att börja förstå vilken möjlighet - och ansvar - det innebär för själen att få vistas på människosläktet?



PS. Frågan om "profithunger" är mer komplex än här antytt. Det finns ett antal zodiakala mysterier som brottas med frågan. Jungfrun är ett annat tecken som tycks sluta sig i extrem fixering på sin egen plånbok, kanhända skrämd i själens innersta skrymslen att nästa steg i zodiaken blir Vågen - ABSOLUT RÄTTVISA FÖR ALLA INBLANDADE. Dvs, även för vårdtagarna och skolbarnen som just nu säljs ut pga av människor som de vi studerat, högersossen och Olofsson. Ja, även Madonna som försökt "köpa negerbarn" till en egen pseudofamilj för att det tillhör hennes impulsdrivna och konsumistiska livsstil där barn i olika hudfärg tydligen anses chict.


4 kommentarer:

Anonym sa...

"Moderaterna light" kallade jag sossarna för redan 2008 (http://www.poeter.se/viewText.php?textId=728699). M som statskramare och S som krämarkramare - vart är vi på väg...? Och över alltihop vakar Marknadens osynliga hand...
S

Seaward sa...

En dikt med fläkt i, som jag inte har tillräckligt bra svenskt ordförråd att karaktärisera. Tankarna går till Tage Danielssons fyndiga ordlekar.

I morgon lägger jag ut en ny variant av "stora skurktestet", apropå politiker.

Anonym sa...

Det är ju oerhört smickrande att nämnas i samband med den gode Tage! :-)
S

Seaward sa...

Väl bekomme!