Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 juni 2012

Blixten och det negativa horoskopet

Nog är det ödets ironi att en rockfestival som är döpt till "Fred och Kärlek" attraherar Naturens vredeskrafter så att blixten slår ner folk i publiken!

Här är horoskopet på måfå ställt för 14.10 eftersom Aftonbladets uppgift "efter 14.00" inte är helt exakt. Det är dock ingen tvekan om vad som händer lokalt, enligt de ödesdigra omen som stiger i öster. Det är samma himmel, ungefär, som när Olyckan Fredrik Reinfeldt föddes! 

Ni vet, han som stjäl från de svagaste för att ge åt de "etniska svenskarna" i den redan välmående medelklassen. Märkligt att detta horoskop visar sig samma dag jag bloggat om den banala ondskan och dess möjliga koppling till de negativa elementen Jord och Vatten. Är det i den sublunära världen allt saknar rim och reson? Är det därför fredsälskande rockpublik får Guds Vredsblixt i sig (ni har sett den på Tarotkortet "Det fallande tornet").

Är det för övrigt så här en helt bortregnad sommar ser ut, astrologiskt?

Enligt senaste uppgift fördes 13 inte 8 till sjukhus

Ett ögonblick tänkte jag att det enda positiva på himmelen, Solen i budbärarens tecken Tvillingarna hade med saken att göra. Det kanske den har, men det räcker med att koppla alla våldsamma eldfenomen till krigaren och olycksbringaren Mars som här står på bara en grads avstånd från den i detta horoskop HELT NEGATIVA JORDEN. Och i Jungfrun även den helt negativa begränsningsprincipen Saturnus.

Men vad betyder det? Jag hinner inte spekulera över den här kartan, men enligt det indiska schemat för planeters verksamma natur, är detta ett verkligt pisshoroskop en verklig pissdag på jorden. Då Jungfrun stiger i öster tillfaller ägarskapen över husen så att både Månen och Mars blir verksamma illgörare. Och här stiger båda dessa planeter samtidigt och i tät konjunktion i öster på en olycksplats.

T.o.m. den stora välgöraren Jupiter är ett problem för Jungfruascendenten och här, som verksam illgörare står den med "straffade" "halshuggna" Draksvansen och musikens planet Venus i ett annat hypernegativt Jordtecken.

Tala om att det måste ha pågått någon sataniskt deprimerande musik på scenen så att hela området förvandlades till ett svart hål som drog till sig himmelsk eld. Ja, vad säger egentligen den verksamt neutrala Solen i det blå uppifrån högsta maktposition, understött av sin disponent Merkurius som här är en verksam välgörare. Kanske som de gamla gudarna i legenderna alltid sagt när människornas buller nere på jorden retat upp dem tillräckligt : "Mitt är sista Ordet. Zhang!!!"

*****


Blixtnedslaget även i SvD, DN.

DN förefaller ha en mer exakt tidsangivelse, "strax före klockan 15.00". Säg 14.50 och vi har ännu Jungfrun stigande och nu närmar sig den extremt negativa Saturnus (en verklig monstermagnet) i Jungfruns 29 grad den östra horisonten (14.50 ligger ascendenten faktiskt i Jungfruns 27 grad, samma grad där olyckan Fredrik Reinfeldt hade sin Mars vid födelsen.).

Eftersom Saturnus är horoskopets atma karaka (själssignifikator), den planet som hunnit längst på sin vandring, får man väl säga att gudarna verkligen inte gillade den här sortens fredsceremoni, och sökte strypa evenemanget.

2 kommentarer:

Anonym sa...

satanisten rihanna var där säkert för hennes skulle , vill varna svenskarna från att lyssna på henne om du hägnt med på sistonde så har hon flippat över stakars människa se henne bli vilsen av självaste satan och dens klick illuminati (svenska kungen , carl bild aka frimurare ) som styr sammhället , världen över american doller säger allt från egyptiska pyramiden med ljuset från satan the one eye from anticrist vakna upp var förbered så du elr dina barn inte går vilsna i satans spår fred för er alla hoppas ni kommer till himlen

Anonym sa...

vinklad nar man kommer och tar mark och utropar att man är heligare än andra kan inte gå in på detalj då blir man cencuread det vanliga entydliga västerlenska media där debbaten endast får hållas på en nivå där lögnar blir sanning för historian tigs de om så att den passar dagens americanska new age style inte svenskt kulturist nån stans istället varnade av dom äldre i generationer , olof palme vilken man fick sverige att skinna suvereneteten var intakt svensken hade kontrol över sverige plötsligt så händer det polisen får in ett triss vinst tre tv ruter beskriver dom som vinnaren folket blir förloraren trisss vinnarne utökar contral inom all rekhåll tyst e de folk undrar finns det demokrat