Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 juni 2012

Assange, en bedragares själ?




 

Förklarar man bäst Julian Assanges rättshaveri med att han är en djupt kriminell själ återfödd i en ny, synbarligen harmlös kropp? Förklaras hans datahackande och avsky mot mäktiga människor bäst som ett krig mot djupa skuggorna i det egna psyket, där den fader- och rotlösa barndomsmiljön bara var den första återbetalningsavin i ett livsöde som redan var förberett? Någon gång måste ju även Adolf Hitlers återvända till ett nytt jordeliv och "kugga i" sin individuella själs färd genom tiden.

Den färden är en förutbestämd resa enligt den antika judiska astrologi - som tyvärr inte längre kan rekonstrueras. Från Dödahavsrullarna har jag pekat på att ondska predikerades om den som föddes i "Oxens fot" och att detta tycks vara en antydan om antikens onda stjärna Algol i Oxens tredje steg. Huruvida man blir en Djävulens hantlangare eller bara offer för Den Lede, är en mer komplex fråga, men involverad i Korruptionens Furste blir man, tydligen.

De sexangripna kvinnornas juridiska ombud, Borgström, funderar över Assanges senaste tilltag i England, att med sin fotboja störta in på Equadors ambassad och begära asyl. Borgström tror att Assange kan ha blivit helt besatt av tanken på utlämning till USA, där hans kriminella hackerverksamhet kan ge många år i fängelse.

Med både Sol och Måne i Luft är Assange grundtypen för att leva genom sina idéer, vilka kan bli fixerade och sjuka om andra omständigheter på födelsehimmelen tillstöter. Och det är här jag tror stjärnan Algol, judarnas Rosh ha-Satan (Satanshuvudet) kan skapa just en vrångskallighet som i kombination med Luftelementet ger en människa som bygger sig och fastnar i en pervers tankekonstruktion.

Assanges förhållande till den onda Algol är i själva verket en problematik som han delar med många som föddes 1971 och under så lång tid ligger stjärnan tydligt involverad i den sataniska axel som här aktiveras av oppositionen mellan två motsatta principer - låsningens Saturnus och befrielsens Jupiter - att man måste föreställa sig en hel "sub-generation" som har ett anspänd förhållande till "personlig utveckling".

Kort sagt: ett brett tidsfönster slussade in enorma mängder själar som kollektivt måste ha tillhört något hemska historiskt skede i det förflutna. Själar som den här gången nått en brytpunkt i frågan om deras själars saturnusstagnanta form och behovet att den förlåtande Jupiter hitta en ny väg. 

Men det är just här tiden ifråga ser rent förbannad ut, för "hitta en utväg" är ju just vad den slingrige Assange ger oss en rent tragisk nidbild av! Och här kommer den korrumperande Djävulen in, australiensaren föddes när den här många månader långa störningen på himmelen låg mycket nära sitt maximum. Precis som med de två sataniskt angripna jägarna i föregående inlägg, har vi här en planet (Jupiter) som retrograd backar mot en exakt opposition med Satans huvud. 

All astrologisk tradition från det klassiska hellenistiska verket Tetrabiblos (2a århundradet) gör en distinktion mellan planeter på väg in i exakt aspekt med en annan och de situationer när den snabbare av två planeter är på väg ur aspekten.

I Assanges fall är förstås Algol en fixstjärna vilket gör resonemanget så mycket enklare, Jupiter har bara 1°32' kvar till den exakta konjunktionen vilket kan sägas vara ett maximalt starkt samgående. Djävulen söker med full styrka skapa en pervers filosofi (Jupiter) eller vanvettiga bilder av vari frihet skulle bestå. (I andra fall kan det bli en fråga om att ta fram miniräknaren för att reda ut om två planeter någonsin kommer att mötas i en exakt aspekt.) 

Jag har bara strödda iakttagelser ännu, men filosofins och den sanna moralens Jupiter tycks gå fullständigt åt pipan i de flesta fall där Den Onde viskar falska budskap i innerörat på personen. 

Vänder man perspektivet och står invid Assanges Jupiter är det uppenbart att Saturnus med Algol ser ut som en "demoniserad lagstiftare" !!! Dra övriga slutsatser själv.

*****

Se också nästföljande inlägg om fragmentariska rester av en gammal judisk astrologi och kosmologi om hur våra roller - om det kan vara till någon tröst - redan är skrivna "i himmelen" innan vi föds.


Assange senaste tilltag i medierna: DN, SvD, AB, Expressen

Inga kommentarer: