Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 juni 2012

Armstrong & exet: smittar cancer?




Före detta paret supercyklisten Lance Armstrong - envist anklagad (DN, SvD) för att bedrägligt ha manipulerat sin kropp för att nå framgång - och sångerskan Sheryl Crow delar numera bara en sak: sjukdomen cancer. 

Rubrikens knasiga fråga är inte oberättigad när man ser hur bådas horoskop totalt handlar om den förödande kamp mellan en viljan att synas, leva och glänsa (Eldelementet) och det onda Jordelementets sällsynta förmåga att trotsa och utmana den levande själen genom all den jävelskap materien genom sin herre Satan är kapabel till.

Sheryl Crow 1962
Lance Armstrong 1971

Idén är inte min utan den brittiska mästerastrologen Charles E.O. Carters: att bara genom att träda i nära relation med en annan människa uppstår ett nytt öde som så att säga är en blandning av de båda inblandades respektive kartor! 

Men vad händer då - eftersom "lika barn nu leker bäst" - när två tungt belastade varelser bildar synergi med sina respektive konfliktfyllda horoskop? Kan det bli så att t.o.m. sjukdomar börjar vandra från den ena till den andra? Här är forskningsområden den förfallna materialistiska västerlänningen inte ens börjat fundera över, även om kollektiva neuroser är välkända för psykologin. 

Men alla verkliga tänkare från Platon och framåt har understrukit att även materien och dess herre Satan är en produkt av våra tankar och i så måtto är riktigt fallna själar, de som totalt tror på att dna är verkligt, fullt kapabla att SOMATISERA sin psykiska ohälsa. Det verkar som om den sjukligt streberaktige Lance Armstrong smittade sin flickvän Sheryl Crow med något, som på grund av deras väldigt snarlika horoskopstruktur, valde att uttrycka sig som cancer.

Tidslinjen ser ut så här: Armstrong övervann 1996 testikelcancer som redan spridit sig till lungorna och hjärnan (och vann sedan i en slags kompensatorisk övernit Tour de France sju gånger). Han och Sheryl hade en relation från 2003 och fram till tidiga 2006, och samtidigt med uppbrottet Sheryl upptäcktes att Sheryl dragit på sig bröstcancer. I november 2011 upptäcktes sedan också en hjärntumör hos sångerskan.

Eftersom den 9 år äldre Sheryl Crow har ett känt födelsedatum bekräftar hennes horoskop på ett chockerande sätt den brutalisering av livsödet som uppstår när speciellt det döda Jordelementet angriper symbolen för andesjälens levande närvaro här i skuggornas rike. Det är ingen slump att hennes far är advokat med den extrema fokusering på Stenbockens attack mot Väduren som horoskopet innehåller - kanhända Djävulens advokat? De båda behornade djuren i kombination indikerar ju egenmäktighet eller egoism upphöjd som styrande princip. 

Vad man dock ser här, är att hela ödet vänder sig mot Vädurens egocentrism. Hela Sheryl Crowes fysiska kropp (hus 1) har blivit en krigsskådeplats. Det är för att Jord/Eld-kampen utspelas inom den egna fysiska kroppen horoskopet är en så perfekt beskrivning på den korruption av livet som Jordelementet drar med sig. Antikens tänkare hade rätt: det finns en hierarkisk skala och ELD når in i himmelen och JORD är så långt därunder att bara stora själar frivillligt återvänder till den här apornas planet.

*****

Armstrongs horoskop saknar tid men är ändå illustrativt genom en ömsesidig reception genom mobila och flinka Jungfrun vars härskare, transportmedlens (cyklar) Merkurius står i dominanta Lejonet medan Lejonets Sol avlägger en visit till Jungfruns domän. På ett sätt har denna Eld/Jord-kamp i kombination med ömsesidig reception verkligen resulterat i stordåd: sju Tour de Fance-segrar. 

Samtidigt ser jag idrottsmän som smått sinnesjuka, som patologiskt fixerade vid självhävdelse, och i så måtto rimmar hans svåra fysiska sjukdom precis lika bra med den störning vi ser mellan Visionens Eld och den plottriga och detaljfixerade Jungfrun - tecknet som ofta har problem att reda ut vad som är viktigt och oviktigt eftersom hon så älskar materiens alla tiotusen små ting!  Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent är slug i det lilla men han klarar inte att överblicka sin egen ideologi och se vilken djup ondska som bor däri.

Att cyklistens Venus (förmåga att älska, associera och hitta beröringspunkter) är fallen i Jungfrun kan också förklara också varför han drog järnet när också flickvännen började visa cancer. Venus i Jungfrun är "kärlek till kritik och att avskärma sig." 

Han pallade inte att återuppleva sin egen sjukdom i en annan människa och bröt upp. Jag har inga fakta på att de är så det gick till, men stämmer fantastiskt bra utifrån det bloggen upptäckt om tecknen. Cyklistens Måne i Lejonet borde vara storsint och stödjande som en god chef, men här baserar sig sinnelaget på Sol-Jungfruns egennyttiga tänkande.

Sheryl Crow var en gudinnevacker sångerska så länge hon var frisk, men när hon blev sjuk drog den självmedvetna Jungfrun inom Lance öronen åt sig och separerade - efter bara 2½ år. 

Jag har bara sett cyklisten agera som människa en gång, och det var för en evighet sedan i intervju av David Letterman. Han drabbade mig hårt genom tv-rutan som en tråkig och självupptagen människa. Inte ens hjältesagan om övervunnen cancer gjorde honom mer sympatisk. Dessa är typerna som ÄR VAD DE GÖR. Det finns så att säga inget mer att upptäcka om dem och de strålar inte av några dolda djup, man inte att det finns något mer att upptäcka. Jordelementet skymmer sikten mot Livet. 

På samma sätt upplever jag Sheryl Crow, som tekniskt sett är ofattbart vacker (särskilt i yngre dagar), med perfekt tecknade ansiktslinjer, men likväl helt ointressant. Hennes debutalbum, inspelat med ingen mindre än Phil Collins producent, drags tillbaka, skivbolaget tyckte inte det var tillräckligt intressant. Så kan död Jord - den ultimata negativiteten - dra in sterilitetens frostiga kyla i livsödet. 

Men detta horoskop eller tidsfönster måste finnas där - systemet är så konstruerat - och öppningarna välkomnas av själar som behöver lära sig något i just den här typen av frustrerade livsöden.

Jag citerar åter Charles Carter om mötet mellan Jord och Eld (utan hänsyn till vilket elementet det är som initierar kontakten):

"Eld i rät vinkel med Jord förefaller en uppenbart svår kombination. Det är först och främst den objektiva frustrationens kvadratur, att inte kunna få det du åtrår. Den emotionella naturen, begären, möter här den objektiva världens solida fakta som säger "nej" till dem.  Om zodiaktecknen befolkas av planeter av besläktad natur (t.ex. Solen i Eld och Saturnus i Jord), då kommer naturligtvis effekterna att bli desto tydligare och mer drastiska."

(Essays on the Foundations of Astrology, 1947, s.84)

Carter konstaterar dock att kombinationen alls inte nödvändigtvis stavas "fiasko" och fastän Lance Armstrong inte exemplifierar 90-gradersblockeringen kan han få tjäna som exempel på det. Frustration föder kamp och ur kamp kommer ofta framgång.

Britten nämner faktiskt exakt Sheryl 'kråkan' (olyckskorpen?) Crows förbittrade situation: Saturnus maximalt negativ i Jordelementet men Månen och inte Solen i Eld. Eftersom Solen står i sista graden av Jord, kunde man lika gärna ha färgat hennes karta med "läckage" mellan Jord och Eld som i Lances horoskop.

Hos kvinnan är det alltså i huvudsak den dödande Saturnus som verkar - överförd psykisk smitta eller ej. Hon var anhängare av Barack Obama vilket tyder på någon form av social medvetenhet och Solen i Stenbocken dominerar också bland horoskop för svenska socialt demokratiska politiker men saknas nästan helt bland moderata politiker, dessa själviskhetens apostlar. Det är Stenbocken som rådligt tar ansvar för det goda samhällsbygget.

I så måtto ser Sheryl Crows horoskop bara ut som ett otursöde, men med tidigare liv i bagaget måste man tänka sig att hon nu TESTAS i sina beslutsamhet. Månen i Väduren är en egocentrisk tendens hon är född med och man anar lite av en hycklare här: ansvarstagande Stenbocken i tionde huset för makt och yttre spel är mer avancerad än den personliga människan Sheryl Crow som bättre illustreras av en om-mig-och-kring-mig-Vädur. 

Häri ligger kampen och kanske förklaringen att hon "behövt" två omgångar cancer: sjukdomen är en signal att vakna upp och leva ett större liv, att låta Alltet cirkulera genom de tilltäppta psykiska kanalerna.

Någon gång borde man samla ihop alla celebra 1962:or födda i Stenbocken och studera denna extrema årgång. Se i Sheryls horoskop hur många planeter som låg samlade i ett enda tecken och därför alla ägs av den onda Saturnus. Och det hjälper inte att Saturnus är hemma i sitt negativa härskarläge, för med Väduren i första huset blir Saturnus tillfällig ägare till 10e och 11e huset och klassificeras som också inte bara en essentiell problemskapare utan också som en verksam illgörare. De indiska reglerna är som vanligt inte enkla och kräver mycket intellektuell reflektion förrän logiken börjar framskymta!

I Crows fall är t.ex. Saturnus ond men som ägare till 10e hörnhuset neutraliseras den. Tyvärr äger den också 11e och där tippar vågskålarna över mot det onda igen. Samtidigt befinner sig som sagt Saturnus i det världsligt mäktigaste av alla hus (fadern: jurist!) och har därför maximal förmåga att tillfoga skada. Och eftersom Saturnus äger Mars och Mars attackerar kvinnans kropp får vi hennes sjukdomstillstånd.

Notera att de verksamma välgörarna, Solen Mars och Jupiter, också förfogas över av Saturnus! Detta är således på många sätt ett oturligt livsöde, fast kvinnan tack vare en ohyggligt prominenta Saturnus lyckats bli ett världsberömt namn. Är det ännu ett fall av "sälja sin själ till Djävulen" för att bli någon?

Inga kommentarer: