Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 maj 2012

Vår inkompetenta högerregering

SvD och DN meddelar kortfattat att Riksdagens konstitutionsutskott kommer att pricka arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (m) med flera ministrar. I Engströms fall för ren desinformation.

Vilket prima tillfälle att pröva det astrologiska dissociations- eller desinformationssyndromet! Att den etniska svensken Fredrik Reinfeldt - i sina bästa år! - har extrema problem att tala sanning är numera allmänt känt, men vad om kvinnan som har hand om högerregeringens förnedring av många svenska arbetslösa i fas 3?

Jag häpnar alltjämt i upptäckten av hur många svenskar som inte ens känner till den rena slaveriverksamhet vars fortsättning i åtminstone fyra år till de röstade fram i förra valet! Arbetsgivaren får 5.000 i fickpengar varje månad istället för den arbetslöse för fullgot arbete! Ja, det heter ju att man inte får ta bort något arbetstillfälle, men hallå, hur naiv kan man vara?

Själv sitter jag f.n. på ett litet dataföretag och utför verkligt arbete men betalar nästan 1.500 ur egen ficka varje månad eftersom högern frusit arbetslöshetsersättningen sedan sex år och mat- och hyresläget i Stockholm seglat iväg som galet under moderat kommunal ledning!

Så stavas politik från underjorden, skapad av vettlösa ideologer som inte har i maktställning att göra.

Men vänta lite! Engströms sideriska horoskop har ju redan figurerat på denna blogg. Och visst var det ett problem mellan det rationaliserande Luftelementet som kan ta vid när det instinktiva Vattenelementet inser sina blindfläckar och naturens skyddsmekanismer sätter in och söker skyla skavankerna.

Extrem protektionism i revirtecknet Kräftan
skadar allvarligt den konceptuella Vattumannen.
= Risk för extrema självbedrägerier

Nå, en nyritad och lite snyggare karta är hon värd för dem som vill studera det bekymmer hon delar med t.ex. Humanisternas ordförande Christer Sturmark: att inte ens vilja kasta en blick på hårda fakta som säger att den egna luftbubblan är ogrundad och att det finns rön som talar om att verkligheten inte ser ut som den egna ideologin dikterat.

Att moderaterna valt blått till sin färg påminner också om att bloggaren, trots själv född med både Sol och Måne i Luft, inte kan förneka den tunnhet som regelmässigt kan observeras bakom pannbenet hos många luftdrivna individer. Engelskans "air head" saknar tyvärr en svensk motsvarighet som knyter an till de klassiska fyra elementen.

Det är som Sverige inte kom med i leken förrän propellern och därmed saknar övriga Europas delade idéhistoriska tankegods. Kanske är det denna obildning som gör ung teknokratisk ungdom i Sverige till sådana ohängda lymlar. Humanisterna och Vetenskap och Folkbildning är ju tillhåll för rent pack, fåvitska och arroganta datanördar. Samma sort hittar man också bland svenska ekonomister eller dyrkare av penningen framför kultur och mänsklig storhet.

Det är därför Nya Moderaterna drar skam över den blå färgen och det egentligen rätt fenomenala Luftelementet - en antik bild av pneuma eller anden. I Astrologin är Saturnus-Kronos en essentiell luftplanet och agerar i en lägre instans i legering med Jupiter-Zeus som den "kosmiska grid" de levande människovarelserna finner sig intrasslade i, men också upplevandes.

Som de visa indierna sade, "Du är DET." Men det förutsätter sensibilitet mot livet som det verkligen är, och inte Reinfeldts nya moderaternas befängda lögn och dikt.

*****


Teknikalia

Eftersom krigaren eller olyckshärden Mars redan är fallen i Kräftan, måste det anses ett formidabelt bottenläge i Tiden att också den giriga demonen Rahu (norra månnoden) passerar genom den slutenhetens och partinanskapets Princip då Engstöm föddes.

Dessutom opponerar sig denna subjektivistiska instinkt (Vatten) mot hårda fakta (Saturnus) och passar dessutom på att, som illustrerat med färg på kartan, derangera den mentala kartritningen i Vattumannen (Luft).

Det är Venus som mottar attacken från Mars vilket ger oss horans- och horbockens syndrom, en beteckning jag drog tillbaka från bloggen då den kändes för grov. Men det var innan jag läste vad den egytpiske naturvetaren Claudius Ptolemaois sade om den, i början av vår tideräkning. Jag hade rätt, eller "kanaliserade" åtmnstone en äldre tids astrologi, från innan västerlandets totala egohaveri satte in och alla tolv Principerna smetades ner med självsmickrande trams.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara påminna om att man kan säga på svenska att någon "har huvudet uppe i det blå" om någon som är en orealistisk drömmare.
S

Seaward sa...

:-) Ja titta! Så det fanns. Har nog hört det någon gång, men aldrig införlivat det i egna vokabulären.

Anonym sa...

Jag och min mamma har alltid sagt så om min pappa (som förresten har en just "luft/vattenstörning" mellan kräftan och saturnus) så jag är väl förtrogen med uttrycket! :-)

Seaward sa...

Vilket påminner om just de "memer", fraser eller tankemönster från Loreen-inlägget som jag där liknade vid den orala traditionens prefabricerade men behändiga byggbitar! :-)